АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 257
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Честито на Марли, Месечинка, Елсън, Галка, Рени! Да са им живи и здрави бебоците!

Софи стискаме ти палци!

Термина ми беше вчера. Днес бях на тонове - перфектни. Контракции има и то доста регулярни, които аз изобщо не усещам. Имаше и преглед за разкритие - 2 см. Сега обаче малко прокървих и нещо ме боли корема. Ако до сряда не съм родила ме приемат в болница.  Дано не се стигне до там.
Това е от мен за сега.
Иска ми се вече да съм родила и да е минало, въпреки, че ми е за 2-ри път нещо ме е страх.

# 541
  • София
Софи, стискам палци, ако днес е денят  Hug
Гунди, в Смолян съм, нали реших тук да раждам, та вече две седмици чакам  Tired.
За секса не трябва ли доки да даде зелена светлина  newsm78

# 542
  • София
Галкааа, тъкмо днес се бях сетила, че си ми изчезнала и сигурно си родила! Честита Снежана, бъдете живи и здрави!  Hug
За Рени се чудех какво става след като последно беше писала в темата със срещите и после изчезна, дано всичко й е наред! Честито, Ренка, голям юнак си родила, да е жив и здрав!:hug:
Софи, успех, с теб съм, миличка! Hug

За погачата се чудя - помня, че с Пепи ми казваха, че трябва да се направи преди 40-тия ден, на нас 40-тия ни се пада на 09.09. и е неделя. Чудя се в събота предния ден дали може, ма нещо ми се струва, че не можело в събота. Освен това като че ли ми се иска даже да е след 40-тия ден newsm78

Да ви се похваля, че нощес ни падна пъпчето, олекна ми, че е 18-ти ден вече и се чудех Simple Smile
Освен това се радвам, че устисквам второ денонощие без да давам АМ, дано само кърмата да стига на Сашето. Чудя се вашите памперси колко са наакари и какво е акито. При нас на всяка смяна има наакано и е безформено, дори редичко. Като пръцне се чува как и водичка излиза, това нормално ли е? Другият ми въпрос: за повече кърма съм си купила лактогонен чай и ми казаха хомеопатично ricinus communis 5ch, какво мислите за тези неща? Това е и към ЛЛЛ.  bouquet

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 22:11 от bi_bi

# 543
  • София
Софи, ще стискаме палци за всеки случай и ще чакаме новини  Hug
Екзо, аз знам че трябва да минат от 6 до 8 седмици, но нямам идея дали е за естествено раждане или важи и за секцио  Rolling Eyes
rosij , поне разкритие имаш, а аз и това нямам Confused Пожелавам ти да е скоро и да не влизаш в болница, ако влезеш - за секцио ли ще е или на система с окситоцин?

# 544
Ооо Софи, мила, мисля, че днес е твоят ден и ще е тази вечер събитието Peace  Това с пишкането е сигурен признак.

И при двете ми раждания пишкане не е имало изобщо  Grinning

Кога след раждането може да се прави секс?

Екзо, за след секцио не важи като за след нормално. Иначе след нормално от 6 до 8 седмици  Peace

# 545
Екзо не знах,че не трябва да се надига.Как така му навеждаш главата,то ако е легнало настрани тя си е наведена.Оставям го така да си изтича?.Почти след всяко хранене връща кърма през устата и през носа,особено вечер, като се напъва.Надигнала съм леглото на 30градуса,нещо друго мога ли да направя.Въпроса ми е и към момичетата от ЛЛЛ
Иначе за секса щом се чувстваш готова давай смело,ние тука с кърпените минки има да точим лиги Joy
Бюти хич не се тревожи за съкровищницата,моята предния път така накриво ми я бяха скроили,че се чудех дали ще може да се ползва,но след няколко месеца не личеше изобщо къде са ме рязали.
Не мога да си направя въпроса червен от телефона,дано да го видят.

# 546
  • Обетованата земя
Софи, стискам палци всичко да ми не леко! И според мен ще е тази вечер!  Hug
ЛЛЛ, Зафира има въпросче към вас в горния пост! 
Hug

Малкото най-после заспа, направо като стане вечер и дойде ред да се приспиваме ми се изправят косите! Вие лесно ли заспивате и как се приспивате по принцип? През деня е по-лесно, ама явно вечер се е изнервила вече от емоциите през деня и направооооо...  Tired Сменяме се с татито, люлеем, цока, вече на биберон съм заприличала, дремне за 5 минути и пак наново. Като приспим баткото и тя заспива.  Tired

# 547
Софи, леко и бързо раждане  Praynig Hug

# 548
Към ЛЛ Едно въпросче още: защо последно време бебчо не засуква веднага, а се дърпа и търси гърдата въпреки, че я предлагам? освен това понякога вечер и през деня след като се е нахранил и съм кърмила от двете гърди общо 30-тина минути след 1 час или час и половина, ако не е заспал плаче пак да суче и само на гърда се успокоява. Вчера вечерта прекарахме от 19.00 часа до 00.30 минути на гърда и после заспа и спа 4 часа. днес по обед направи същото.
Привет mariaemanouilova,
Понякога се случва майката да предлага гърдата на бебето и ако то не засуче веднага и си премести на някъде главичката, майката да премести гърдата отново към устичката му. Бебетата обикновено помирисват гърдата, може да близнат зърното, да се опитат да установят къде точно се намира, може да ударят няколко пъти главичката си към гърдата, да я завъртят настрани, пак да близнат и след известни приготовления да я засучат. Ако в този момент гърдата се мести, те губят ориентацията си към зърното и се почва ново наместване. В такива случаи може да е подходящо гърдата да не се размества особено, за да може бебето по-лесно да я намери и засуче. Разбира се причините могат да са най-различни и да не е тази. Може да опиташ да наблюдаваш какво точно се случва и как Радослав реагира в определените моменти. Бебетата засукват обичайно по-лесно, ако брадичката им се е опряла в гърдата, може да не е успял да се донамести, за да засуче добре. Възможно е да засуква тази гърда по по-различен начин и можете да опитате на тази гърда и с друга поза също така. Някои бебета се дразнят от някои миризми и ако ползваш нещо на тази гърда, може това също да го дразни. Може да е свързано със силно потичаща струя на млякото или обратно да има нужда от капчици мляко като стимул да засуче. Бебето се дръпва още преди да е засукало или може би засуква и пуска?

Новородените бебета в утробата се хранят на често по малко, както и Елс ти е писала няма да я повтарям, стомахчетата в началото са мънички и постепенно се увеличават, а с тях и количеството мляко, което изсукват. Като се родят бебетата имат нужда да получават храната си отново на често по малко, а с израстването на детето и колкото по-силничко става и колкото по-добре започва да се справя на гърдата, започва да изсуква нужното мляко за по-кратко време и да прави обичайно по-големи паузи между храненията. Малките бебета най-често сучат на 2-2,5 часа спрямо началото на предишното хранене. Ако Радослав е сукал половин час и се събуди след около час - час и половина, това означава, че е направил пауза от час и половина - два, което е нормална пауза за новородено бебе на естествено хранене. Кърмата се усвоява много по-бързо (максимум 60-90 мин) и добре за разлика от АМ (около 3 часа). Кърменето не е само хранене, то дава също възможност на бебето да получи куп други полезности освен храна. Примерно при кърменето се отделят подходящи съставки, които от майката, чрез кърмата дават възможност на бебето да се отпусне и заспи. Тъй като все пак те идват от тялото на майката и дават възможност и на нея самата да се отпусне и да си почине до следващото хранене. Ендорфините, обезболяват както майката, така и бебето и то може да поиска да суче, когато изпитва някакъв дискомфорт да речем. Тъй като пика на пролактина, който произвежда млякото е между 2-3 през нощта до към 8-9 сутринта, обичайно сутрин има по-обилно мляко, което в следобедните и вечерните часове намалява като порции и отново се увеличава към нощните часове. Има много бебета, които може да сучат по-начесто следобед или вечер и после да направят по-дълга пауза за сън. От всичко, което си написала, че имате като напишкани и наакани памперси, по-скоро оставам с впечатлението, че се справяте чудесно. Можеш да опиташ да се увериш, че добре е изсукал едната гърда, преди да му предложиш втората, за да може да приеме повечко гъсто и калорично мляко, което да го засити по-добре.
   bouquet

# 549
Аз имам и един въпрос към ЛЛЛ:
Скрит текст:
Бебка попринцип суче доста активно, но от вчера ми направи впечатление, че едната гърда не можа да я захапе както трябва мъчи се плюе я, пак опитва, не успява реве и един такъв омагьосан кръг а другата си я захапва от раз. Дали е временно и има ли някакво решение? Благодаря предварително   bouquet
Привет valentina1027,
Скрит текст:
Удобно ли е да попитам какво се случва като я поеме и преди да я отпусне? Възможно ли е да очаква силна струя, както до сега, а нещата да са започнали да се регулират и да изисква повече усилия от нейна страна? Дали бебка приема биберон залъгалка или нещо друго освен гърдата? Много е вероятно да е временно. Ще те помоля да ми разкажеш малко по-подробно какво и как точно се случва, за да помислим заедно какво може да ви е полезно в този момент. Примерно, ако действително очаква по-бързо да и потече млякото в устата, може да изцедиш няколко капки, колкото да тръгне да тече. Може да опиташ, ако правиш обратния натиск с пръстите да не го правиш за известно време или да го правиш само при нужда. bouquet

# 550
  • София
Здравейте момичета  Hug
Най-сетне да намеря малко време да влезна и да се отчета  Mr. Green Успях пак само набързо да препрочета...
Честито на всички родили.Да са ви живи и здрави бебетата  Hug
Ние с нашата кукла почти нямаме проблеми.Папка си горе долу на 2.5-4ч. но сме и на кърма и на АМ.Само на кърма не се нахранваше и сме й взели Нан.Иначе май са ни почнали коликите и от днес сме на Инфакол.Горкото много се превива на моменти и пищи ужасно зловещо...Иначе имаме проблем единствено със спането.От първият ден вкъщи тя спи навсякъде,но не и в креватчето си.Не можем да разберем защо.Спи при нас нощно време за да можем ние да поспим от нея.През деня си спи на нашето легло,на дивана в кухнята или в количката като сме навън,а в момента в който я сложим в кревата й,тя се буди и почва да нервничи или да реве.Някой има ли идея на какво може да се дължи това  newsm78

# 551
имам въпросче - четох че някои мами кърмят легнали - на нас също ни е много удобно, ама на това бебе много странно му изтича мляко от носа, от ноздрата на която страна лежи  Shocked.
С първото ми дете нямаше такива течове, чак се чудя дали всичко физически е наред с носа му  newsm78. На някое друго бебче да се е случвало? ЛЛЛ дали имат мнение по този въпрос?

ние май вчера и оня ден си преживяхме първата криза на растеж - имам чувството че на всеки 30 мин искаше да суче. Отделно се вкарах във филми че са ми доста меки гърдите и тоя лакт.чай май не помага. Започнах да ям жито и повечко лук в салатата - сега пък другата крайност , сега са ми пълни много гърдите  ooooh!. Нямам търпение да го претегля младежа и да видя колко е наддал.

Привет elvirka,
Ако имаш притеснения чисто физически за нослето, може да се консултираш с педиатъра на бебето. Иначе се случва при много бебета да излеят част от млякото, повечето го правят само през устичката, но при друга част от децата има малко изливане и от нослето. Дали сте пробвали да се кърмите при леко надигнат матрак или поне там където е легнало бебето леко да надигнете? Можеш също така да опиташ да кърмиш легнала от горната гърда, ако това ще подпомогне наклона на бебето по някакъв начин. При другите пози примерно при леко полегналата назад, при която главичката на бебето е по-високо от телцето пак ли така излива по малко от нослето? Ако всичко с нослето физиологично е наред, това че изтича по малко не би следвало да е проблем само по себе си. Можеш да опиташ да намериш опции, в които това да не се случва или поне да е по-малко, ако те притеснява.
   bouquet

# 552
Освен това се радвам, че устисквам второ денонощие без да давам АМ, дано само кърмата да стига на Сашето. Чудя се вашите памперси колко са наакари и какво е акито. При нас на всяка смяна има наакано и е безформено, дори редичко. Като пръцне се чува как и водичка излиза, това нормално ли е? Другият ми въпрос: за повече кърма съм си купила лактогонен чай и ми казаха хомеопатично ricinus communis 5ch, какво мислите за тези неща? Това е и към ЛЛЛ.  bouquet
bi_bi много се радвам, че се справяте така добре със Сашето! Нааканите памперси би следвало да са минимум 1-2 за денонощие поне с големината на монета от 1 лев. Обикновено са кашести, меки, неоформени и да излиза водичка с тях, нормално е. Нааканите памперси могат да са и много повече разбира се, някои деца си акат на всяко хранене. А както видяхте винаги има изключения от общото правило и някои си акат на малко по-голям интервал от време и от по-рано, стига всичко останало да е ок.

Някои жени намират полза от лактогонния чай, други не. Ако ти виждаш ефект не пречи да си пиеш. Относно хомеопатичното, бих ти предложила да се консултираш с класически хомеопат, тъй като хомеопатичните се изписват по по-различен начин от останалите лекарства. Ако за една майка може да е подходящо, за друга може да не е. Ако се взима по-дълго от колкото е нужно, може да се получи и обратен ефект.
   bouquet

# 553
  • София
Ivy, много ти благодаря! Исках да попитам и дали е нормално в изпражненията да има слуз, не всеки път, но преди малко пак видях, няколко пъти вече забелязвам. Просто при махането на памперса от дупето се вижда как се проточва нещо.  Hug

# 554

Общи условия

Активация на акаунт