АВГУСТинките половината с кърмене и колики се мъчат, а другите кореми още пъчат

• 34 254
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ех, че хубави новини за най-чаканите бебоци Simple Smile Много яко, че Елсън и Софи са в една стая Simple Smile - двете ни фини мами с прекрасни госпожици Simple Smile Живи и здрави Simple Smile И специални поздрави на Шехина, браво за големия мъж на мама Simple Smile   bouquet
Блонди, Биби, не знам дали ще ви помогна с думите си - Явор е първото ми дете, но мама си ни има три, три сестри сме. Вчера бях изпаднала в нещо като унес - не мога да кажа депресия, но си имам тъжни моменти в които ми писва от умората и т.н. Та тя ми каза - я се стегни, ами ако беше като мен - редовна студентка, едното на 1,3 мес, другото пеленаче, тя на 20 и малко. Всички разчитаха на мен, защото бях техния свят. После се раждам аз - 12 години по-късно - положението още по-сериозно - всички си имаха нужди, не беше само ти. Майчината обич е за всички ви, не само за най-новото бебе. Не го написах така както ми се искаше за да мога да ви вдъхна увереност, че можета да се справите като отличници и с двете си деца, но мрънкаме в другата стая, а после не знам дали ще мога да вляза пак във форума. Прегръдки за батковците, поглезете и тях. И ако по една или друга причина не се получат нещата с кърменето на поискване - това не ви прави несправили се. Все си мисля, че тъгата на кърмещата майка и малките и неуспехи понякога се дължат на всичките тези материали, които четем около нас,фимчетата, пък и форума - колко важно е кърменето на поискване, как е най-естествено и пр. Вероятно е така, съгласна съм, но ако не се получат нещата и мама (а покрай нея и близките й) и бебчо не са щастливи... това не ни прави лоши майки!

# 586
Благодаря ти, Тефита, така си е  Heart Eyes

И аз точно това се чудех - как се оправят майки с едно, че дори и две малки деца + бебе  #Crazy и с мъж, по цял ден на работа?  newsm78 Моят мъж си е по цял ден вкъщи, другото ми дете е голямо и сравнително самостоятелно и пак не смогвам. Ама как да смогна, като съм нон стоп седяща/лежаща?

Ако наистина това е кърменето, просто не съм сигурна, че е за мен  Confused В краен случй ще минем на смесено хранене и това е  Confused

Би би, чета те, разбира се, и доста егоистично се радвам, че не съм сама  Heart Eyes

# 587
Щъркелчеее - тази сутрин в 02:40 се е родил нормално, без упойка прекрасният син Нестор на мама Васето29, красавецът тежи 3600 гр. и е дълъг 52 см. Мама и бебе се чувстват чудесно. Да са живи и здрави  Hug
Забравих да честитя на новите мами - да са им живи и здрави рожбите! А това за Елс и Софи вярно е много яко  Heart Eyes

# 588
Дохраних я. След като вися от 10 до 2 и 30 на гърдите ми да смуче и да се гърчи, а като я оставя да се дере истерично, не издържах  Rolling Eyes Смукна 90мл и откърти.

Като стисна гърдите, тече, т.е. пръска. На струйки, тънки като косъмчета. Явно има, но защо не се наяжда - не знам.  Thinking Но категорично не мога да кърмя по 4-6-8 часа без спиране
  Stop Confused

# 589
Васето - честит ви син!!! Да е жив и здрав!!!

Блонди, Биби - като ви чета и направо се ви се възхищавам!!!! Аз не бих издържала...честно да ви кажа, бих предпочела пак моя вариант с цеденето и даването с шише....може и да е хамалогия, но определено повече време имах...то вие сте постоянно като скачени съдове... Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Успех ви желая от сърце и дано скоро се нагласят тия бебоци на някакъв режим!!!!!

# 590
Блонди, Биби за съжаление кърменето в началото е доста трудна и понякога досадна работа.
След 2-3 м. нещата стават малко по лесни-бебето суче по бързо и се насища за по дълго врме.
Майката му е да устискате,както се казва,но не на всяка цена.Доста жени преценят,че кърменето не е за тях, и докъм 1м. преминават на АМ или само дохранват.Което всъщност не е чак такава драма,но просто очакванията им са били други и се чувстват едва ли не лоши майки.А това не е така Peace
Ох,като си помисля какво ме чака и мен  hahaha

# 591
  • София
Честито на новите мами и стиснати палчета за успех на Белверде, Маги, Данип и др чакащи мами Блонди, Биби аз бях в този филм 2 нощи - кърмене по 40 минути на всеки кръгъл час и се отказах - так вечерното хранене стана с АМ и бебето има интервали на хранене по 3-4 часа нощем, но пък последните нощи не ще да спи в тези интервали  Crazy

За погачата се чудя - помня, че с Пепи ми казваха, че трябва да се направи преди 40-тия ден, на нас 40-тия ни се пада на 09.09. и е неделя. Чудя се в събота предния ден дали може, ма нещо ми се струва, че не можело в събота. Освен това като че ли ми се иска даже да е след 40-тия ден newsm78
Аз ходих в църква и разпитвах точно за това дали се прави преди или след 40-тия ден. В църквата ми обясниха че точно на 40-тия ден се чете Чиста /Майчина/ молитва, а погачата си е чисто битов ритуал и няма отношение към църквата, но въпреки това ми казаха, че според църковните канони - неделният ден е отреден за хубави и празнични ритуали - сватби, кръщенета и т.н. , а съботата е отреден за тъжни ритуали - всички задушници са в събота и т.н. също така че е прието когато е за лошо ритуалът може да се извърши преди или на деня, а за хубаво ритуалът се извършва на деня или след това. Даже жената в църквата ми каза, както не е хубаво да си празнуваш РД преди датата, така и с погачата  newsm78 Аз мисля да се съобразя с това и да направя погачата в първата неделя след датата  Peace

# 592
  • София
Васето, честито момченце, да сте щастливи заедно!  Hug
Бюти, дано се нагодите и вие с кърменето! Hug
Тефи, опитвам се да се стегна, но от време на време изпушвам, иначе знам, че всичко е така както си го написала. Sad
Тринити, аз с помпата не изкарвам почти нищо, това с цедене и даване с шише не е моят вариант, изкарвам по макс 20мл, а когато той си суче, чувам преглъщане и изяжда повече, той си е по-добра помпа. Харесва ми кърменето и ме е яд, че не знам защо така се получава, но явно не ми стига кърмата.  Sad
Блонди, мислех, че се оплаквам постоянно и тормозя всички, то пък виж как се получи - и двете писахме точно една след друга за един и същ проблем. Hug Не знам какво ще правя.
Диони, мерси за споделеното за погачата Hug

# 593
Блонди, Биби за съжаление кърменето в началото е доста трудна и понякога досадна работа.
След 2-3 м. нещата стават малко по лесни-бебето суче по бързо и се насища за по дълго врме.

Уф  Confused Аз съм съгласна да кърмя 1 час, но след това да има час почивка. И пак така. Ама не по 6 часа нон стоп  Rolling Eyes
Още 2-3 месеца викаш  #Silly smile3538

Биби, и аз не знам, сега я нахраних, 1 час си лежа сама и спокойна и сега си заспа. Малко да отдъхна и пак ще се борим.

# 594
 Hug
Привет,привет  Heart Eyes
Ние сме си вкъщи от днес.Малко ми е странно.Май свикнах с болницата и чак не мога да се осъзная че не съм си в леглото  Confused
Общо взето чувството ми на прекрасност ( Laughing) от първия пост се изпари в момента в който ме раздвижиха.Явно съм по кекава и възстановяването ще ми е трудно.
За самото раждане - като за спешно секцио влязох спокойна в операционна,така си и излязох. Излизането от упойката мина по-добре отколкото съм очаквала,болките след това ми бяха в повече,но минаха доста бързо.
Друг път ще разказвам повече.
Яворче ми е като по поръчка  Whistling Praynig Дано продължи да е така.Не съм си и мечтала да е толкова лесен,но за сметка на това май ще си имам проблеми с кърмата.Идва ми в повече,а дори не се цедя като за свръхлактация.Гледам само да облекчавам гърдите,колкото да не стават на камък иначе не се търпи.
Опитах се да ви прочета,но засега ми е невъзможно Embarassed Благодаря ви за пожеланията Hug   bouquet
Тази нощ ще му е първата на моите грижи и предполагам ще има нощно хранене,та ще ви чета по нощите и тогава ще наваксвам  Whistling

# 595
Вкъщи смеее  Party
Благодаря ви много за пожеланията  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug
Трудно ми е да стоя дълго време на една кълка  Mr. Green и ще съм кратка.Прибрахме се вчера, един ден повече ни държаха заради жълтеница, Лекси беше на фототерапия.Като цяло е супер бебе  Mr. Green Яде за около 40 мин с леки почивчици, после спи около 3 часа Party.До сега само 2 нощи за няколко часа беше зора с пръцкането.В болницата ми казаха,, че бебе на 2 дена няма колики, но силен рев придружен с пръцкане на колики ми прилича  Rolling Eyes
Поздравления на всички нови майчета   bouquet
Ще дописвам като ме поотпусне епизиотомията  Mr. Green

# 596
Блонди, Биби, много добре ви разбирам, аз за какво почнах да дохранвам с АМ.По същия начин и Ивайла висеше часове на цица, плачеше истерично и ставаше нервна.Когато я дохраних с АМ заспа веднага. Реших че няма смисъл да тормозя и нея и себе си.
Кърмих Ники 4 месеца и знам как се чувства детето когато е нахранено и сито, между 2 хранения имаше поне 2 часа интервал и беше спокоен и спеше.
Затова за себе си взех решение да дохранвам с АМ, а и аз имах по 20 гр кърма от всяка цица Rolling Eyes С Ники гърдите ми пращяха и течаха, сега дори не ги усещах напрегнати.

Четох че Екзо е писала за АМ, моля да сподели какво мляко ползва сега. Ние започнахме с НАН, но вече е запечена и днес го сменихме с НУТРИЛОН.

Честито на всички мамчета които вече гушкат своите бебковци Hug

# 597
  • София
Честито на Васето29, на Шехина и на Дееситка-никитка   bouquet Момичета, да са ви живи и здрави рожбите, много щастие ви желая и много лесно и без тревоги да си ги отгледате  Hug
Диони, мерси, миличка за стиснатите палчета   Hug Дано стане по-скоро  Hug
Блонди, Би-би, момичета я не се тормозете и вие и околните около вас Simple Smile Ако не сте сигурни, че малчуганите се засищат, защо не дохранвате поне веднъж на ден - вечер. Всички казват, почнеш ли да дохранваш е сигурен начин, че ще отбиеш...но аз (не че разбирам много) но не съм съгласна с това, защо да отбиеш като ти реално си кърмиш абсолютно, както и преди, просто имаш едно допълнително хранене, все пак засищащо с доста минерали и др. полезни съставки, а бебето си получава и майчиното мляко с всички полезни вещества  Naughty Според мен наистина не е нормално - толкова продължително да се стои на гърдата Naughty Ами на това дете освен храна му трябва и здрава и отпочинала майка, а не изнервена нощна сова Laughing Блонди, а хрумвало ли ти е, че Камито може и да не го прави от глад, а просто защото така и е по-приятно и като навик и за успокоение да си цока, т.е. като залъгалка  Thinking И в този случай, защо не опиташ да я храниш и на режим, когато ти прецениш през равен интервал - през 1.5ч. -2ч., или както ти сметнеш за добре  Hug
Лудница, ако искаш прати ми на ЛС твоя мобилен, ако дойда в Тк - да ти се обадя  Hug
Така сега да докладвам аз какви ги върших днес, както ме е шубе вече да излизам и да се мотая сама (шубе ме е от 1 мес, ако не и от повече, че да не взема да родя, т.е. да започна да раждам докато съм по улиците, та за това съм още 2 в 1 Laughing), затова се скатавах и от срещите в Конфети Blush. Та снощи като разбрах Софи, че е хайманосвала цял ден по мола и после и тръгнаха контракциите и роди  Crazy , реших и аз да процедирам по същия начин днес, та да имам нейния късмет Crossing Arms Грабнах се още по обяд, минах взех майка ми с мен, все пак да не съм сама и цял следобед съм се размотавала по магазините на Графа и в центъра, пих кафенце на Музея, ходих до Св. Неделя и т.н. И сега като се прибрах и като седнах, такъв кръст ме къса, че просто не се издържа, контракции не усещам още, но се сетих, че Бюти много я болеше кръста преди да роди Flutter
Бюти, какво точно усещаше? На мен ми е като схванат, едва вървя и стоя, много е неприятно Confused И колко дни преди да родиш така те болеше?
Муки, Аничка - добре дошли у дома  Hug Аничка, толкова ли е зле тази епизиотомия Shocked Разкажи като можеш за раждането, окситоцина ли ти помогна, знаех че те включват на система и предишните дни.

# 598
Блонди , Би_би, дано скоро решите проблема с кърменето  hug.

Аз имах подобен с Емма, по цял ден ревеше това дете, не можеше да захапе или аз нещо не правех както трябва. Реших проблема с цедене и даване от шише - 9 месеца, но и това не си е работа, бях се сраснала с помпата, но пък бебето поне спеше и не ревеше чак толкова.

# 599
Белверде, мен като цяло много ме болеше кръстът, особено ей така от разходки умирах после вкъщи. Но наистина преди да родя пак ме боля, ама не мога да кажа дали е било по-силно от някой път след разходка например  newsm78 иначе го усещах все едно някой нерв имам прещипан, така боли, че както и да застанеш не помага  Crazy
толкова ли е зле тази епизиотомия Shocked
smile3521 smile3521 честно казано не го пожелавам и на най-големия си враг това  Mr. Green не знам как е след секцио, ама аз утре правя 10-ти ден откакто родих и не мога пълноценно да стана да си взема детето и да го оставя после, добре, че е мъжа ми и майка ми сега..аз просто не съм човек  Rolling Eyes
Ох, мойто бебче много го мъчи нещо.. надува се, много ме е жал, става целия червен, пръцка..дали не почват коликите  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт