Проклятието на красивата жена

• 76 013
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 630
Доказателствата за красотата идват отвън. Сиреч, казва ни се. Нашето усещане за собствената ни такава, както нееднократно се спомена в темата, често се разминава с тази на околните.
Отново на база лични наблюдения твърдя, че истински красивите деца отрано усещат, че са такива. И ясно разбират, че комплиментите, които получават са различни от стандартното цвилене при среща на възрастен с кое да е дете. Та, Мирама, не си ли била свидетел на реплики от типа "Ауу, колко е сладко/красиво/хубаво!", отправени към най-обикновено, да не кажа грозновато дете?
Позволява ли възпитанието ни да наречен някого грозен?
Неприятното е, ако красивото дете не израсте красив възрастен. Имам и аз като Azzy такъв пример.

Alexandria37, благородството не е равнозначно на високомерие, а истински красивите мои познати са именно такива- високомерни.

А вие намирате ли се за красиви?

# 631
  • Варна
Александра, излез от филма.
Ето ти малко синоними на "благородство":
великодушие, достойнство, доблест, доброта, благост, възпитание, почтеност, честност
високо положение, отличие, знаменитост, възвишеност, величие
величественост, приповдигнатост
човечност, хуманност, милост, милосърдие
Един истински аристократ, красавец или грозник, ги знае. Знае си, че е водач.
Тази твоя красавица, за която говориш, коя е, каква е, къде е? Поне един пример ми дай, моля те.

# 632
  • София
И кво, някои седят и нареждат - това дете е средна хубост, онова - нищо особено?
Съвсеме нелепо стана тук, както обикновено. Crazy

# 633
viliko, е аз срещам деца, които дори не са симпатични...)

Касита, по повод деца никога не се изказвам дали са красиви, симпатични, сладки, или не чак толкова. Не харесвам деца по принцип и не се умилявам от тях, та да ми се налага да сипя комплименти, заслужени, или не. )

И не, не се смятам за красива. До някъде симпатична, но и това е спорен въпрос.

# 634
......................................................

Темата е за жени, иначе щях да отговоря... Simple Smile))

btw, красотата може да е и проклятие, и благословия... но всъщност е абстракция. Трите грации го доказват.

# 635
Вероятно бъркам сладко, невинно - с хубаво - за децата, знам ли. Но определено на много по-малко мога да кажа, че не са хубави, в сравнение с възрастните  Embarassed

Иначе не ми се вярва много от списващите тук да кажат - аз съм красавица. Освен Богиня и Шанталче вероятно. И не защото не са - а защото ще ги изяде форума.

# 636
......................................................

Темата е за жени, иначе щях да отговоря... Simple Smile))

Ма к'во ти пречи? То и темата е за друго.

# 637
........................
Иначе не ми се вярва много от списващите тук да кажат - аз съм красавица. Освен Богиня и Шанталче вероятно. И не защото не са - а защото ще ги изяде форума.

Вилико, защо да ги яде форума? Тук грозни нЕма.

# 638
Мирама, въпросът не е дали ти или аз правим комплименти, а че масово хората се чувстват длъжни да кажат нещо при вида на чуждо дете, дори и нито да се умиляват от него, нито да го харесват наистина. Но красивите се усещат, че са такива отрано.
Аз за най-голяма обективност ги наричам "сладурчета".

Вили, според мен, защото са обективни.

# 639
....

Въпреки това - ще си чакам тема Проклятието на красивите мъже  Wink

# 640
........................

Вилико, защо да ги яде форума? Тук грозни нЕма.

Е, как така? Нали било субективно, красивите за едни – ще са никакви за други и обратното.
Между другото имаше наскоро се сещам една тема – в нея на всяка снимка имаше възклицания от сорта – Прекрасна си, супер си – дори комплименти за качества, дето очевадно липсваха. Та може и да сте прави...
Иначе е взеизвестна истина, че тук е голям кеф да нашокаш канчето на другия. Затова си мисля, че изтъкването на положителните качества - много често се приема като перчене, нарича се прекалено самочувствие или дори самовлюбеност и се започва търсене под вола тела...

Каси - недей така де  Wink
Аз съм виждала доста от съфорумките - ми  за мен от тях грозни няма, освен може би една или две - които също не наричам грозни, а по-скоро неподдържани или невзрачни някак, това е различно...Може и да греша.

# 641
  • София

Да, бе, да.
Поведението е в много малък процент продукт на природни дадености.
По-скоро е продукт на средата и възпитанието, отколкото на дивото зове.
Социален продукт.

Тогава защо хора, живеещи в еднаква среда и получили еднакво възпитание, имат коренно различно поведение?

# 642
Хмм, бях останал с впечатление, че тук всички са красиви, умни, способни, благонадеждни, верни на половинките си и не на последно място хали в леглото...

# 643
....

Въпреки това - ще си чакам тема Проклятието на красивите мъже  Wink

Не я оставяй на женорята- бъди активен!  Peace

# 644
  • София
Ами аз не намирам всички деца за красиви.
И не виждам нищо срамно в това.
Естествено, че никога няма да споделя подобен факт с широката общественост и обичайно запазвам подобно мнение само за себе си.

Но много отдавна знам, че децата са всякакави- има добри, лоши, красиви и не толкова, изобщо пълна гама, както в света на големите.

Вероятно бъркам сладко, невинно - с хубаво - за децата, знам ли. Но определено на много по-малко мога да кажа, че не са хубави, в сравнение с възрастните  Embarassed

Защо? Тук има красиви жени доста.
Аз, например, има дни в които се намирам изключително изящна и красива и други в които се мисля за много непривлекателна да го кажем.
И лошото знаете ли кое е? Това, че в ден, в който се намирам за грозна чак не, ама за почти грозна, ако ще и половин човечество, начело с АБрамович да ми цъфне и да ми разяснява колко съм умопомрачително красива, няма никакъв шанс да му повярвам. Просто вече се влиая почти и единствено от собствената си преценка за себе си, отколкото от това как ме отразява останалия свят.

Да, бе, да.
Поведението е в много малък процент продукт на природни дадености.
По-скоро е продукт на средата и възпитанието, отколкото на дивото зове.
Социален продукт.

Тогава защо хора, живеещи в еднаква среда и получили еднакво възпитание, имат коренно различно поведение?
Дефинирай поведение и ще ти отговоря.
Какво разбираш под различно поведение?
Защото обичайно хората с еднаква среда и възпитание имат идентично поведение в социален аспект и различията са съвсем другаде. В темперамента, характера, умствения багаж и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт