Истанбул на К.о.т.к.и.т.е. - 13

• 68 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Предстои ни пътуване до Истанбул, моля кажете къде най-изгодно да купим турски лири в Пловдив?

# 106
Рошко, благодарности за продължението на разказа  newsm51 newsm51 newsm51
И аз като Hellenn не разбрах дали сте успели да стигнете до Женската джамия и от Юскюдар как точно се стига до там.

За женската джамия има доста автобуси от Кадькьой (май почти всички автобуси за Чамлъджа имат спирка на джамията). От Юскюдар аз намерих само автобус 12А, но първият му рейс е чак в 21:45, така че не става. Затова ние ходихме пеша. Не е кой знае какво като разстояние. Ние стигнахме за час и половина, но освен до джамията Атик Валиде, която ни беше по път, минахме и през Çinili Camii, а за нея малко се отклонихме. Та ако махнем времето за снимки около джамиите, може би може да се стигне и за 30-40 мин. Първо се върви по Hakimiyeti Milliye Cd (голяма улица е и се намира точно срещу пристанище Юскюдар), от един момент тя се разклонява и трябва да се тръгне пo Dr Fahri Atabey Cd. Тя също е доста голяма улица, но ние малко се объркахме, защото на нашата карта улицата се казваше Toptaşı Cd и добре че беше GPS-а. В долната част на улицата (преди кръговото) се свива надясно по Harmanlık Sk и след това само направо и се излиза точно при женската джамия. Дано съм го обяснила добре. Аз гледам картата в google maps. Там се виждат улиците.

Вътре в джамията не влязохме, защото имаше някаква служба, бяха се събрали много хора и нямаше да е удобно да взезем и да щракаме с фотоапарата. Иначе много исках да я видя и отвътре, но това ще стане някой друг път. Така или иначе тя се намира на лесно място.

Имам един въпрос извън темата. Как се качват снимки в самия текст, т.е. пишеш нещо и слагаш снимка, така че да ти излезе в пост-а? Знам, че е обяснявано и друг път, ама тогава не ми се е налагало да качвам нищо и не съм го запомнила, а сега не мога да открия къде е писало. Мерси предварително!

# 107
Виж тук, третата позиция, Как да поставите картинка в мнение?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

# 108
Мерси, PinaHug

Ще кача и снимки, ама няма да е веднага. Направили сме близо 7000 снимки и сега просто нямат преглеждане.  ooooh! Ще гледам засега да кача тези от зоото, че те поне са по-малко.

# 109
  • София, Хаджи Димитър
Предстои ни пътуване до Истанбул, моля кажете къде най-изгодно да купим турски лири в Пловдив?
Аз си купих от тях има ги и в Пловдив:
http://www.tavex.bg/?main=13

# 110
  • Варна
rumbich , надявам се, щом ги препоръчваш, са коректни? Виждам, че имат офис и във Варна, и ако потвърдиш, отивам там, тъй като съм бясна на Варчев. Досега винаги от тях сме взимали, но забелязах, че държат доста сериозна разлика в курсовете във Варна и в София, което ме ядоса и смятам да ги бойкотирам. Не е проблема в разликата, а в принципа. И курса, и маржа в двата града силно се разминават в полза на столицата. Ако някой е работил с други бюра във Варна, нека препоръча, че в понеделник или вторник трябва да обменя. Що пък да не пием по едно кафе в повече за сметка на бюрото. Wink

# 111
  • Варна
rumbich , надявам се, щом ги препоръчваш, са коректни? Виждам, че имат офис и във Варна, и ако потвърдиш, отивам там, тъй като съм бясна на Варчев. Досега винаги от тях сме взимали, но забелязах, че държат доста сериозна разлика в курсовете във Варна и в София, което ме ядоса и смятам да ги бойкотирам. Не е проблема в разликата, а в принципа. И курса, и маржа в двата града силно се разминават в полза на столицата. Ако някой е работил с други бюра във Варна, нека препоръча, че в понеделник или вторник трябва да обменя. Що пък да не пием по едно кафе в повече за сметка на бюрото. Wink

Белята,варненка ли си или приходяща,щото не им знам бюрата как се казват,значи можеш на ул.Знаме на мира,в дъното към центъра,на подлеза на Шипка,преди да влезеш в него,посока паспортната служба,другото е на ул. Русе,точно срещу пазарчето и в Гранд мола,на входа от дясно,от всичките най-доволна съм от това на Шипка,хубаво е по-рано да си направиш поръчка,щото не винаги имат в наличност Peace

# 112
  • Варна
Варненка съм. Варчев са ми близо и не е имало проблем досега с наличностите. Евентуално не е имало разнообразие в банкнотите, но това не е проблем. Ще се разходя и до Шипка, и до другите. Благодаря! Ще потърся и за сайтове.

# 113
  • Варна
Варненка съм. Варчев са ми близо и не е имало проблем досега с наличностите. Евентуално не е имало разнообразие в банкнотите, но това не е проблем. Ще се разходя и до Шипка, и до другите. Благодаря! Ще потърся и за сайтове.

За нищо,успех Hug Peace
После да кажеш,че септември наближава Mr. Green  car003

# 114
  • София, Хаджи Димитър
beljata,аз и колегите, които сме сменяли при тях, сме доволни. Купували сме не само лири, а и куни и форинти. Дано и във Варна и Пловдив са коректни.

# 115
Аз си купих от тях има ги и в Пловдив:
http://www.tavex.bg/?main=13

Препоръчвам ги с две ръце.Винаги имат различни валути и с различни номинали-обикновено искам да има и дребни за по-лесно.Вчера ги посетих,интересувах се от различни валути и курсовете им.Смело ги препоръчвам-всичките им офиси работят перфектно. newsm10

# 116
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз също се подписвам с две ръце за Тавекс - от там се снабдявам с унгарски форинти и винаги са коректни и любезни, даже съм си поръчвала по телефона валута, която нямат в наличност и винаги идва на време  Peace

# 117
Винаги съм се чудила кой дворец е използван за тоя клип - атриума с терасите където свири оркестъра  и танцуват момичетата  newsm78
http://www.youtube.com/watch?v=v4rDTeO_QHw

Шебече, изпоти ме  Simple Smile но го разкрих!  Simple Smile Не е дворец, а е университета на Беязът. Онова красиво нещо, пред което има охрана и не пускат други, освен студенти. А има какво да се види вътре, имааа....  Simple Smile

Тук има 3д снимки на въпросния атриум, както и на други места из университета.

http://www.3dmekanlar.com/tr/istanbul-universitesi.html

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 14:47 от pina

# 118
Като прочетох последния пост се сетих да попитам-къде се намра в Истанбул Роберт колеж,така се е казвало учебното заведение преди стотина години?

# 119
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Юхуууууу, Пине  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Царица си   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Жалко, че няма да го видим никога на живо...  Sad

Sause baus!, Робърт колидж сега е разделен на две части - женския кампус още си е Робърт колидж, мъжкия е част от Босфорски университет (Boğaziçi University) . Иначе се намира в Арнавуткьой между двата моста на Босфора:

https://maps.google.com/maps?q=41.066976,29.034827&hl=bg& … &t=h&z=16

не зная, обаче, дали е свободен за туристи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт