ВМ-НВХ рецепти

  • 491 520
  • 589
  •   1
Отговори
# 270
  • Neverland
  • Мнения: 143
Здравейте!
Честита Коледа на всички !С пожелания за здраве ,късмет много емоции!
Благодаря за рецептите.В крайна сметка правих пълнени чушки с гъби ,моркови и праз ,печени на фурна и два вида сладки-едните печени на фурна с тиква ,а другите сурови.Мед и захар заменям със стевия.Брашна ,освен ядкови не ползвам.Изключила съм глутен ,лактоза,фруктоза  и др. /или почти до минимум,където не позволява ,напр. при хранене в ресторант/.
Моя син е диабетик и двамата сме вече на този тип хранене от 1 -1,5  месеца.Аз отслабнах ,въпреки че си бях достатъчно слаба ,но той се подобри значително по отношение на мускулна маса  и подкожна мазнина.Свалихме кр. захар в норма и намалихме инсулина.
Сега търся изпитана рецепта за новогодишна торта или сладкиш ,за да нямам провал ,понеже ми липсва време да експериментирам.Имам извадени рецепти от чуждестранни блогове ,също и от български ,но все пак предпочитам нещо изпитано и гарантирано. Simple Smile
Ето линкове на две торти :
http://www.cutthewheat.com/2015/01/insanely-indulgent-healthy-chocolate.html
http://www.cutthewheat.com/2014/03/white-almond-cake-with-raspberry-filling.html
 

Последна редакция: нд, 27 дек 2015, 10:35 от Ana Maria

# 271
  • Мнения: 6 425
Ана Мария, много се радвам за двама ви със сина ти! Hug По отношение на тортата, аз бих заложила на нещо по-семпло, честно казано, макар че това са си моите предпочитания. Ако си склонна да консумирате по половин банан на човек, можеш да погледнеш този сладкиш с банани, тахан и какао, който написах наскоро (бананово-какаов сладкиш - в поста ми от 6 декември). Той може да се изпече в кръгла или кексова форма и да се украси с бита сметана или примерно да му направиш заливка от течна сметана и разтопен тъмен шоколад. Аз бих предпочела такъв вариант като най-лесен. Embarassed

А също за основа може да се ползва и рецептата на Жак Пепен:

горчиво-сладък шоколад
100 гр масло
50 гр печени лешници
2 ванилии
2 яйца

Приготвяне:
Покриваме дъното на обръч за печене на сладкиш с алуминиево фолио, което сме намазали с масло.
В купа слагаме нарязания шоколад и маслото и ги пращаме за минута (колкото да се разтопи) в микровълновата печка.
Смачкваме на едро лешниците.
Сега в купата добавяме захарта, ванилията и яйцата. Разбиваме и накрая слагаме ядките. Сместа е готова за печене.
Печем на 180 градуса за 15-20 минути. Вадим сладкиша леко суров (все още отделя мехурчета и е мек).
Отделно смесваме сметана с малко ликьор.
Гарнираме блата и можем да му настържем малко портокалова кора и мента, които подхождат чудесно на десерта.
Както и чаша тъмен портвайн!

Могат да се сложат и кокосови стърготини в сместа.

Освен това много сполучлива се получи трицветната бавароаз на WASP - от тъмен, млечен и бял шоколад плюс течна сметана и желатин. Разбира се, може да се направи само от тъмен шоколад или повече тъмен, по-малко млечен и никакъв бял.

Последна редакция: нд, 27 дек 2015, 12:11 от Cioccolata

# 272
  • Мнения: 12 731
Скрит текст:
Няма го това шкембе, обаче докато каза и се сетих. Видях го преди време в една кулинарна група на снимка. Попитах автора как се приготвя, той ми написа и аз съм си запазила в папка.

Цитат
Ivan Dimitrov шкембе на роле
Най–важно е да подбереш добро шкембе, Търси по–дебелите части на шкембето–дамарите. От тънката част–кърпата чорба не става. От нея приготвяме мезе за ракия. Нареждаме ивици месо ,моркови, кис. краставички, навиваме на стегнато руло и вържем с конец. Варим до готовност, охлаждаме и песни и танци на народите. Наздраве!
Laughing
злато си!  Hug bouquet

Правих преди нова година. Не сложих месце, само агнешки дреболии. Получи се, но имало нужда от киселина каза мъжа ми, та да се подправи като се охлади и разреже препоръчва, с повече сол, пипер и лимонов сок. Чудно било  Laughing

Правих и фешън дроб сарма. Пак на руло, пак в шкембе завита. Еми... получи се. Та ако има и такива, които от време на време си позволяват И ориз, може да опитат и тази опция. Рецепти не съм описвала. Ред не остана за тях, ама то се и вижда какво е.

Агнешко шкембе роле и за основно, и за мезе  Laughing





# 273
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Сетих се за една много подходяща рецепта, ако я знаете, моля за извинение, все още не съм прегледала тази тема. Embarassed

Торта от черен дроб



500-600 гр черен дроб
2 яйца
0,5 ч.л сода
в оригиналната рецепта има 3 с.л брашно тук предполагам може да се замени с кокосови стърготини, овесени трици
100 мл пр. мляко (може наполовина да се замени с вода)
сол
черен пипер

Дробът се смила в блендер или кухненски кобайн, прибавят се останалите продукти, като млякото е накрая. Пържат се тънки палачинки.

Пълнежът на тортата е от:
2 бр моркови
1 бр лук
сол
Може да се заменят с др. зеленчуци по вкус.

За крем се използва майонеза или заквасена сметана. Поръсва се с настърган кашкавал.

П.П Снимката не е моя, а на авторката, от която съм копирала рецептата преди години, от руски форум е.

# 274
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ако се препържат са по-твърди, но после поомекват от сметаната.Но съм ги правила с брашно. Без още не съм и затова не знам как ще се получат.

Да, суров се мели. Peace

Берлинска салата

1 голяма краставица
2 пресни пипера
200 гр кашкавал
200 гр пушено филе
2 варени яйца
200 гр заквасена сметана
5 гр сол

Всичко се нарязва на кубчета и се смесва със сметаната.

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 17:24 от Джемма

# 275
  • Мнения: 6 217
пробвали ли сте чолбур? Ето това е, може да се пропусне брашното при нас, разбира се. http://yoli-www.blogspot.bg/2013/10/blog-post_8.html

# 276
  • Мнения: 5 459
Това ми беше любимото ястие като дете, само, че маминка му викаше яйчена каша и му слагаше сирене, без чесън и го запържваше с чисто масло.
Направих свинското шкембе, само, че го напълних с птичи дреболии и го сложих да се вари в тенджера под налягане.....сега съм в очакване на резултат, но обикновено като варя свинско шкембе със скороварката ми отнема около 3 часа.......доста по-бавно се вари от агнешкото и телешкото.....

# 277
  • Мнения: 5 459

Направих вариант с агнешко и свинско шкембе. Агнешкото, обаче го напълних с пилешки дреболии и обезкостено пилешко месо, за да е подходящо и за друг един режим. Определено свинското стана по-вкусно...
 И докато се ровех в нета да търся варианти си намерих и тази рецепта. Мисля, да опитам.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B7%D0%BA%D0%B0

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 11:14 от ЗлаВещица

# 278
  • Мнения: 2 208
Пълнени яйца:
около 6 яйца, твърдо сварени, махат се жълтъците. Към жълтъците се  добавя се сирене, лютеница без захар, вместо нея може пасирани печени чушки, поне две, горчица и подправки по желание, аз слагам магданоз , може черен пипер, всичко се пасира. Пълнят се яйцата, уникално вкусно Hug Hug

# 279
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Преглеждам си блога, за да видя коя рецепта става за нашия режим и ще го отбелязвам в заглавието, та давам някои линкове.

Рибена салата с авокадо и извара
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_456.html

Селедка под шуба - като махнем картофения слой
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_4949.html 

Кавърма кебап
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5132.html

Салата " Възхищение "
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_7820.html

Руло от свинска плешка
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_8558.html

Сач с пилешко и свинско месо
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_4958.html

Бързи тиквички на фурна
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5513.html     

Салата с авокадо
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_7898.html

Миди с ароматно масло
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5675.html

Супа от лапад - като махнем ориза
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_5080.html
           

# 280
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Салата с праз
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2011/11/2.html

Салата "Колейдоскоп"

http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2011/11/blog-post.html

Пълнен патладжан - като махнем ориза и булгура
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2011/09/1.html

Салата с гъби
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2011/07/blog-post.html

Няма да цитирам всички рецепта, който иска да погледне и другите в блога. Повечето не са режимни, тези, които са, ще ги отбележа. Разбира се, ще добавям и нови. Hug

# 281
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
За нищо,  Kameloth, дано са били полезни за някого. Hug

Ето и днешните ми режимни сарми, не са кой знае какво, но все пак ги пиша:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2016/01/blog-post_20.html

# 282
  • Мнения: 3 063
Ако мога и аз да пусна две режимни неща  Blush  Ако прецените че не стават ще ги махна :

Разядка с авокадо и пушена сьомга :
1 Авокадо (може и две, според вкуса) намачкано с малко лимон и сол
1 Кутийка филаделфия (мисля, че е 250 грама)
100 гр. пушена сьомга

Смесвам филаделфията с намачканото авокадо, накъсвам сьомгата, разбърквам и нямам търпение да почна да ям  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Понякога мажа на оризовки, понякога си го ям така или мажа в листа от зелена салата и си го правя на нещо като дюнер  Flutter

Яденето, което ще пусна се роди от един ресторант, в който хапнах телешка глава в шкембе. Та това е свинският му вариант, но без глава  Mr. Green
2-3 Свински езика
1 кг шкембе
1 джолан
1 връзка праз
1 връзка зелен лук
няколко глави стар лук
подправки : черен пипер, горчица, сол, даф.лист, чесън , бахар
Заквасена сметана
Кашкавал
пармезан

Сварявам всичко поотделно в херметическата, като за езика и шкембето слагам сол, след като отпеня черен пипер, бахар, даф.лист и малко чесън.
Джолана го варя с горните подправки + глава и листа целина , лук - правя си силен и ароматен бульон.
Когато месата са готови, обелвам (езика), нарязвам, обезкостявам на парченца и слагам в керамична тава, след което в тиган задушавам лук : праз, зелен и стар с малко вино, соев сос, чер.пипер, горчица (според вкуса Ви) докато омекнат малко и ако имат нужда от течност ползвам бульона на джолана, изсипвам при месото разбърквам, добавям от бульона и слагам да се пече с фолио, на силна фурна с вентилатор. След 30-40 минути ( според фурната, да е започнало да ври всичко) махам фолиото и оставям да се запече и да поизври бульона. След което добавям малко заквасена сметана, пармезан и отгоре кашкавал, запичам за 10 минути и сервирам  Whistling
Има малко повече играчка, но пък след това става уникално  Peace

# 283
  • Мнения: 4 456
Да се включа и тук с тази рецепта:
http://www.cookwithasmile.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0% … 1%80%D0%B0%D1%82/
Много се хареса от всички!

# 284
  • Бургас
  • Мнения: 187
До сега само ви чета, но вчера в желанието ми за десерт се родиха тези бонбони "Рафаело" и реших да ги напиша.

250 гр. пълномаслени кокосови стърготини накиснати с вода и отцедени /аз ги варих и отцедих, за да отделя маслото/
100 гр. разтопено краве масло
5 оригинални ирански фурми /ситно накълцани/
една шепа смлени на едро орехови ядки

Всичко се обърква хубаво и се правят топчета.
Консумират се охладени.


Общи условия

Активация на акаунт