ВМ-НВХ рецепти

  • 491 513
  • 589
  •   1
Отговори
# 285
  • Berlin
  • Мнения: 12 879
Нещо солено с маскарпоне може ли да споделите? Simple Smile

И за да не е много празен постът ми, споделям едни кексчета, палео се водят.
4 яйца
2 банана
2 с.л. мед (по рецепта е повече) или сироп от агаве
4 с.л. масло
100мл кокосово брашно (имам една мерилка от 100мл и я пълня Blush), може би е ок. 2 с.л. с връх

Мачкаме бананите, добавяме яйцата, бъркаме, добавяме разтопените масло и мед, накрая брашното. Хубаво объркваме, разпределяме по формичките и печем на 180градуса загратя фурна, за ок. 30ина минути.

# 286
  • Мнения: 398
Здравейте, момичета. От скоро се присъединих и аз към този начин на хранене. А сега попаднах и на тази чудесна тема!
Избягвам сладкото, но все пак, когато желанието не ми дава мира, се старая да нанасям минимални щети  Joy
Надявам се да не е публикувана тази рецепта. През уикенда я изпробвахме вкъщи, става страшно бързо и всички останахме доволни.

Шоколадов мус с авокадо
съставки:
    1 узряло авокадо
    200гр. заквасена сметана 30% масленост
    2 дози суроватъчен протеин (вкус по желание)
    2сл. какао на прах

приготвяне:
Всички съставки се разбъркват на блендер до получаване на хомогенна смес И ГОТОВО.

ДА ВИ Е СЛАДКО  chef (по правилния начин)

# 287
  • Мнения: 2 201
Интересна рецепта Tamagoyaki за  японски омлет с лук, морков и зелении.
Вчера я пробвах получи се много добре  chef

# 288
  • Пловдив
  • Мнения: 1 764
Палачинка с тиквички
Необходими продукти за 3бр.:
2 яйца
1 настъргана тиквичка
1/4 червен лук (нарязан на ситно)
копър (аз обичам вкуса му и си сложих доста Simple Smile
1 с.л. ленено брашно
щипка сол
щипка черен пипер
1/2 с.л. сусам
малко масло за печене
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки и разбъркайте добре. Получава се гъста смес.
Сложете масло на дъното на загрят тиган.
Изсипете сместа, разделена на три части. Похлупете с капак и печете от двете страни.
Изчакайте палачинките да се опекат добре, за да ги обърнете лесно. Направете 2-3 по-малки палачинки, за да ги обръщате лесно, вместо една голяма.
Когато са готови, поръсете ги със сусама.
После гарнирайте както поискате – сложете малко сирене, маслини, маринован сушен домат, семена, заквасена сметана или дип с извара.
Рецептата е на Инес Субашка,публикувах я в групата във ФБ,но реших и тук да я постна.Мисля,че ще се получи и без лененото брашно за който няма или не иска да ползва.

# 289
  • Мнения: 12 731
Моята любов в любовната седмица - свинско и вино  Mr. Green

Свински врат без кост, с гъст ловджийски сос


Сложих и рецептите за агнешкото шкембе - Агнешко шкембе роле, и за основно, и за мезе
Като дроб сарма:


Като мезе:

# 290
  • Мнения: 20 887
Да ви пусна любимата ми рецепта за патица, докато я има в Лидъл тази седмица и все още се намира кисело зеле:

Правя я пълнена, с гарнитура от кисело зеле и картофи. Може и само със зеле, аз слагам и малко картофи, че някои хора в къщи не обичат зеле.
Първо кипвам патицата в не много вода в тенджерата под налягане за 20 мин. със сол и пипер. Лидълските патици не са големи, 2 кг и нещо, и предполагам, че ще станат и без да се кипнат, но мен все ме е страх да не остане суха и жилава. Вадя я и я слагам в гювеч. Правя си плънка от: малка глава лук, 1-2 скил. чесън, парче пресен суджук или сурова наденица нарязана на парчета, малко вино, стафиди, ябълка обелена и нарязана на кубчета и ако има и гъби.Всичкото това се позапържва в тиган и се пълни патицата.

С малко от мазнината, която патицата е пуснала докато се вари, запържвам леко в тиган няколко скилидки чесън и нарязаното кисело зеле. Слагам го в гювеча от едната страна на патицата, а от другата страна - обелени и нарязани картофи. Ако остане от плънката, я слагам при картофите. Добавям повечето от мазнината която е останала в тенджерата под налягате, сипвам и бульона, да дойде някъде до горният ръб на гарнитурата, слагам капака и мятам във фурната. Някъде за 3, 3 часа и половина е готова. Отделно правя смес от сока на един портокал или няколко мандарини и една лъжица мед, и към края на печенето я мажа няколко пъти отгоре. Може и без да се маже с нищо, пак става страхотна.

Общо взето гледах разни рецепти от нета и от всяка си взимах по нещо:
От тук за зелето
http://recepti.--reklamen-spam--/r-6329-%D0%9F%D0%B0%D1%82%D0%B8 … D0%B2%D0%B5%D1%87
От тук за плънката
http://www.ibreatheimhungry.com/2012/11/low-carb-gluten-free-turkey.html
http://www.paleoplan.com/2011/11-11/thanksgiving-paleo-style/
http://www.eatcraftparent.com/2012/11/delicious-paleo-stuffing/
http://paleomg.com/paleo-thanksgiving-stuffing/
От тук за глазурата
http://elti-spodeleno.blogspot.bg/2014/05/pechena-patica-s-porto … dena-glazura.html


# 291
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не знам дали я има тук тази рецепта, но ми се вижда режимна за тези, които ядат и малко плодове. Или може да се изключат фурмите.

http://kanal3.bg/news/lifestyle/zdravoslovno-hranene/25914-Vkuse … lepi-za-dupeto-vi

# 292
  • Мнения: 12 731
Рецептата видях във форум BB team. Видео към рецептата - http://www.blogilates.com/blog/2012/08/19/the-banana-pancakes-recipe-video/
Може и да сте пускали тези палачинки, но да съм пропуснала. Все пак ще споделя.

2 банана
4 яйца
(по желание щипка канела и ванилия)
малко краве масло

Бананите се намачкват с преса за картофи или вилица, добавят се яйцата, пожелание щипка канела и ванилия, разбърква се хубаво сместа. С лъжица се сипва в намазан с масло тиган малко количество, понеже ако са големи се обръщат трудно палачинките и се изпичат и от двете страни.
За любителите на меда, може да си ги хапнете и с малко мед, много са вкусни.
Тествах и с мед, макар да не съм любител на меда. Направих и без ванилия и канела. Всякак са вкусни.
Излязоха ми 14 броя малки палачинки, с големина колкото две супени лъжици.

# 293
# 294
  • Мнения: 1 793
Да споделя моя опит с бульоните от кости:

1. Могат да се ползват всякакви кости - свински, телешки, рибешки, пилешки
2. За по-добри вкусови качества се препоръчва запичането им върху хартия за печене за около час преди да се премине към варене
3. Вари се поне 12 часа при телешките и свинските кости, като се добавят 1-2 супени лъжици оцет във водата. Аз го варя няколко последователни дена по 3-4 часа, като в останалото време го държа на хладно, иначе се разваля.
4. Бульонът е готов, когато придобие златисто-бежов наситен цвят, а ако се остави в хладилника - саможелира се
5. При някои кости успявам да достигна етап на пълно извличане на всички елементи - костите стават трошливи като пясък.
6. Ефект върху коса, кости, кожа, енергичност - огромен.

# 295
  • Мнения: X
Печени яйца със сметана



В намаслени купички се сипва по 1 с л готварска жовотинска сметана, слагат се в тавичка, пълна до 1/3 от купичките с гореща вода и се слагат във фурната.Като се сгорещи сметаната, се чукват по 1/2/3 яйца, в зависимост от големината на купичките, сипва се по още 1 с л сметана оторе, слага се по малко масло и се пекат на водната баня 7-10 минути.Като се извадят се подправят със сол и черен пипер.

# 296
  • Мнения: 5 146
Продукти:
Пилешко филе - 400 гр.
Морков или тиквичка или друг зеленчук -2бр.
Лук - 1 глава
Домат - 2 бр.
Печурки - 250 гр.
Кашкавал - 100 гр.
Майонеза 250 - гр.

Пилешкото филе нарязваме на дълги ивички и задушаваме в кой каквато мазнина ползва,
Слагаме я в намазнената форма в която ще печем и намазваме със майонеза, след това нарязания зеленчук и пак мажем с майонезата, гъбите нарязани и лука и пак слой майонеза ,следват доматите и майонеза и накрая поръсваме с кашкавала.
Ако е останала майонеза добавяме я към ястието и запичаме 40мин. на 200гр.

# 297
  • Мнения: 5 146
Рулца от раци
варени яйца
домат,краставица
сирене и майонеза , кашкавал за поръсване
количества кой колкото желае


# 298
  • София
  • Мнения: 566
Споделям моя нова измислица Simple Smile

Сарми в листа от лапад

500 гр. смляно месо
1 глава лук
1 морков
1 връзка лапад

Лукът и морковът се накълцват на ситно (аз ги врътнах в чопър) и се добавят при каймата. Слагат се подправки (аз сложих сол, черен пипер и чубрица) и всичко се омесва добре. Правят се сарми като се завива от каймата в листата от лапад. На лапада изрязвах дебелата част от стъблото, за да могат да се завиват. По-големите листа ги разрязвах на 2. Варят се затиснати с чиния, като се слага малко вода, защото суровата кайма и зеленчуци си пускат доста. Аз ги правих в слоу кукъра на low за цял ден.

Супер вкусно, дори и малкият каприз си облиза пръстите и иска допълнително Grinning Единственият недостатък е, че си е връткава работа, а ги излапахме на 1 ядене, че и за още питахме  Laughing

# 299
  • Мнения: 20 887
Да ви пусна една рецепта на Лабрекс за дроб, много е вкусна:
МНОГО ВКУСЕН ДРОБ
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13322689#msg13322689

На Пепчо:
Дроб с чесън и лимон
http://pep-4o.blogspot.bg/2009/10/4-800-1-200-200.html

Също и за:
Хрупкав карфиол на фурна!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=146973

Брашното го заменям с царевично, и доста намалявам количеството.

Общи условия

Активация на акаунт