ВМ-НВХ рецепти

  • 467 871
  • 533
  •   1
Отговори
# 315
# 316
  • Пловдив
  • Мнения: 1 665
Домашен шоколад

Разтопих масло (около 100 гр може би - краве или краве и кокосово) и разбърках с натурално какао. Докато беше топло, прибавих доста тахан от кашу и ванилия и разбърках, докато стане хомогенна смес. Всичко сложих в бурканче и вътре пуснах червени боровинки и орехи. После във фризера да се стегне. Стана божествено! Може да се сложат и други цели ядки или сушени плодове, като количеството варира според вкуса. Правих всичко на око, така че не мога да дам точни мерки. Пробвах с тахан от фъстъци, супер стана. Също с лешников - прилича на шоколад Милка с лешници, но аз не обичам, така че не ми допадна много. Със сушени череши също става много вкусно. Вкусът може да е по-какаов или по-мек според количеството тахан/масло/какао. Предполагам, че може да се направи и с накиснато във вода кашу, което после да се блиндира (още не съм пробвала). Може да се сложат и резенчета сушен джинджифил за по-специфичен вкус. Също и чипс от кокос, предполагам. Количеството ядки/сушени плодове вътре е според това, дали искате да е по-сладко или целите съвсем НВ хранене.
След първоначалното замразяване във фризера (за да стане по-бързо готов за консумация  Joy), съхранявам в хладилника.

# 317
  • София
  • Мнения: 1 047
Отново кокосови палачинки  Heart Eyes http://lowcarbyum.com/gluten-free-coconut-flour-pancakes/

# 318
  • София
  • Мнения: 1 047
Точно така си правя браунито, но слагам вътре и кокосови стърготини или орехи  Heart Eyes http://www.dietdoctor.com/recipes/dark-chocolate-cake

# 319
  • Мнения: 493
 Варен омлет http://fedorcka.blogspot.bg/2016/08/Omelet-in-a-Jar.html

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 11:00 от ЗлаВещица

# 320
  • Мнения: 627
И аз нещичко да споделя,от редовно консумираните ни в семейството-
Супа 3-те китки-имам ли стомашни проблеми(понякога се налага  да употребявам повечко Ибупрофен )винаги си я правя.
По 1 връзка магданоз,копър и джоджен,1-2 стръка зелен лук,2-3 л. ориз,(може да се замести с нохутено брашно),накълцвам ги,може в зехтин леко да се препържи  нохутеното брашно и да се прибави,накрая,когато всичко се свари,прибавям  зехтин,слагам сол.Студено,с кисело мляко е еликсир за стомаха.
Палачинки с коприва,или друго зелено
Варя си копривата в много малко вода,прецеждам,пасирам твърдата част,връщам в течната,добавям яйца,малко брашно ,може нохутено,тиквено,може и без брашното,слагам сол,правя палачинки,мажа всяка докато е гореща с много масло.Плънка,каквото имам.
Мус с авокадо
Правя един слой от банан(харесвам по зелените)и кокосово брашно-блендирани.
Вторият пласт е -авокадо,какао +/- рожков,кокосово брашно,кисело мляко-2 с.л.,+/- заквасена сметана,1 с.л. мед,стевия на прах,ванилия,ром.Всичко на чопъра.(Не ми харесва без кис.мляко.)
Отгоре киснати,надробени на едро бадеми,някакво плодче.
Това правя често,мерки не ползвам Grinning,всичко ми е на око.

Последна редакция: нд, 21 авг 2016, 11:38 от Мрънкалка

# 321
  • Мнения: 39 524
Днес пекох свински ребра с масло. Преди това ги посварих малко. Станаха чудни.
Но сега имам свински бульон, който искам утре да направя нещо. Някакви идеи да имате?

Допълвам се.
Купих си сурови кебапчета(каймата е проверена), с бульона и вода допълнително, масло, моркови, тиквичка, гъби, чушка  си направих нещо като супа, но по- гъсто. Застроих с 2 яйца и малка заквасена сметана.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 15:27 от mariat

# 322
  • Мнения: 4 346
Тина,не използвам яйца за кокоските-2ч.ч. кокос.стърготини,2 банана/тиква (печена,варена или моркови)50-60гр.кокос.масло,канела,ванилия,сода.В тях можеш да сложиш сушен плод или ядки.Печеш ги 10-15мин.Може да ги залееш с шоколад.Аз ги правя в чист вариант,защото всичко останало ми е забранено.
Майонеза от авокадо-1 авокадо,30-40гр.зехтин,чесън,сол.Пасира се,много е вкусно.

# 323
  • Мнения: 6 346
Тази рецепта със 100-те грама стърготини е сгрешена, но не мога да се върна да я поправя. Слагат се 100 мл стърготини, което е към 40 грама.

# 324
  • Благоевград
  • Мнения: 2 870
Тази рецепта със 100-те грама стърготини е сгрешена, но не мога да се върна да я поправя. Слагат се 100 мл стърготини, което е към 40 грама.

След това обяснение всичко си идва на мястото  Mr. Green

# 325
# 326
# 327
  • Мнения: X

Идеи за пилешки дробчета

1.запечени с лук, подправки и масло на фурна
2.мус-в робот/блендер със сметана, масло и подправки, изсипват се в тавичка и се пече на водна баня.Уникално.Става и със салата, става за пълнени яйца, върху филийки краставица, с авокадо...
3.задушени на тиган в масло със сол и черен пипер
4.терин-задушените от 3. се блендират, слага се във форма за терин, или кекс-правоъгълна и се охлажда за няколко часа.Реже се на филийки.
http://hihonas.blogspot.bg/2011/03/blog-post_19.html

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 11:05 от Анонимен

# 328
  • Мнения: 20 191
Мм да, Мереленда има много добри рецепти. За съжаление тези които най-много ме грабват, са все на сладкиши  Mr. Green

Пилешките дробчета най-много ми харесват на пастет, ето любимата ми рецепта:
http://fitwell.bg/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0 … l.a_i.337244.html
И още две:
http://elti-spodeleno.blogspot.bg/2013/11/pileshi-pastet.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=777644.msg28000770#new

Търсете и в темата, има качени доста неща.  Peace

# 329
  • Благоевград
  • Мнения: 2 870
Аз днес направих мусака с кайма и сто вида зеленчуци, като заместител на картофите използвах една глава ряпа. Еми по-вкусно нещо през живота си не съм яла  Heart Eyes За себе си от тук нататък ще я приготвям така. Направих и заливка от 2 яйца и 500 мл прясно мляко и стана превъзходна. Направо пиша рецептата:
Скрит текст:
300 грама кайма
3 малки бели патладжана
2 средно големи тиквички
2 големи моркова
1 голяма глава лук
6-8 средни по големина печурки
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава бяла ряпа
1 домат
2 яйца
500 мл мляко
сол
магданоз

Запържих каймата в тефлонов тиган с малко зехтин да стане на трохи, добавих всички зеленчуци освен тиквичките, ряпата и домата, да се задушат и да омекнат. След това добавих и останалите зеленчуци, подправих и оставих още малко на котлона да омекне. Накрая добавих домата и прехвърлих в тава. Сложих подправките, разбърках, добавих половин водна чаша хладка вода и в загрята на 250 градуса фурна без вентилатор оставих да се запече добре (не засякох времето). Накрая разбърках яйцата с млякото (използвах такова с ниско съдържание на лактоза), 1,5 % процента масленост и залях отгоре. Оставих да запече още 10 минути. Сервирах с поръсен магданоз

Общи условия

Активация на акаунт