Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 30 894
  • 779
  •   1
Отговори
# 240
Една жена износва бебе с ясното съзнание,че ще го отстъпи,бебето ще е за кръвен родственик.Възможно е да не е сурогатство в чист вид,но се доближава.Поне аз мисля така.
Нищо подобно. Раждат децата си, отстъпват ги само по документи, осигурявайки им наследство. Не е задължително детето да нарича осиновителите си "майко" и "татко" даже, то си знае родителите. Познавам такива.

# 241
  • На земята, която е всъщност звезда.
Това е тема, в която разглеждаме мнението на митрополит Николай , който претендира да изразява позицията на църквата, а ролекса е за 'цвЕт' и да се подсетим кой беше.
И да, човекът е компрометиран и по всяка вероятност загнило корумпиран.
Не съм психиатър, но и погледа му ме плаши.
Авторката сигурно го е споменала, защото е факт, че човек, който не демонстрира никаква човешка нравственост не би трябвало да се изказва по нравствени въпроси. Аз така разбрах темата.

Peace

# 242
Изобщо не се доближава. Сурогатство бих приела само, както имаше един случай, когато майката износи бебето на дъщеря си, защото по някаква причина тя не можеше, но да вземеш под наем утробата на чужда жена за мен си остава чудовищно отнемане на дете от майка или още по- чудовищно продаване на дете за пари.

# 243
Ами едно време хората не са имали начини да се лекуват, а е било ясно, че измолилите рожба са единици. И хората са намирали начин.  Да си поръчаш да ти направят бебе друга двойка. Или друга жена да роди дете от мъжа и тн. Сигурно са се и отплащали доволно за услугата. Хич не е еднакво откъм технология, но по същество пак го има отделянето от майката, травмата за новороденото, пак има сделка, това което много хора ги притеснява.

# 244
В случая с моите познати,момчето наричаше осиновителите си "майко и татко".Нямам идея дали момчета са били наясно каква е истината,но и дума не може да става за имоти,тъй като биологичните родители видимо бяха с по-висок стандарт от осиновителите.

Според мен е било акт на добра воля и съпричастност към бездетната сестра...

# 245
 Съмнявам се, че са си поръчвали някой да им направи бебе, 10 c's. Случвало се е в повечето случаи с многодетни по-бедни семейства и бездетни по-имотни роднини. Вземат едното  и хем облекчават отглеждането на останалите, хем родителите не са мислели и за отглеждането и за и.осигуряването на взетото. И това не е масова практика все пак. Или поне с подобно усещане ме оставят последните няколко постинга,... че едва ли не е било разпространено....

# 246
  • сред маслини и портокалов цвят
Изобщо не се доближава. Сурогатство бих приела само, както имаше един случай, когато майката износи бебето на дъщеря си, защото по някаква причина тя не можеше, но да вземеш под наем утробата на чужда жена за мен си остава чудовищно отнемане на дете от майка или още по- чудовищно продаване на дете за пари.

Хората сме различни и приемаме различно нещата.
Ако аз разбера, че съм износена от сурогатна майка, грам няма да ми се отрази на психиката. Ако обаче разбера, че ме е родила леля, стринка и т.н. и после ме е дала, това  сериозно би ме разстроило.
От друга страна не бих имала никакъв проблем след като износя генетично чуждо дете, да се разделя с него. Но да дам собственото си биологично дете дори на сестра си не бих могла за нищо на света.

# 247
Ами има най-различни случаи, немотия, или имотни въпроси за решаване. Но е имало и поръчки, услуги. Сурогатството премахва няколко проблема, единият е, че детето е от 2мата съпрузи ясно е кой е биол. родител, другият е именно в яснотата на уговорката , което като jasmin мисля, че е по-лесния вариант за всички
 аз се надявам, че единиците, които ще прибегнат до този метод ще имат сурогатни майки, които знаят какво правят, здрави са, психически устойчиви., наблюдавани и т.н.
Естествено, че ще има 'покриване на разходи", което просто не виждам как може да се избегне, а и не е нужно. Не е нужно да си светец, за да родиш дете.

# 248
Да, чудесно е това с "покриване на разходите", но....ако в следствие на бременността жената се сдобие с някакво заболяване....тогава, кой ще и покрива разходите от там нататък...

# 249
ами сега, ако я блъсне влак какво ще стане:)
естествено, че човек никога не може да има абс. сигурност, има 2 страни, и двете страни разбират с какво се захващат , кой знае колко стотин страници са им бумагите само.
не вярвам да не е измислено в страните, в които се прави , де.

# 250

Ако аз разбера, че съм износена от сурогатна майка, грам няма да ми се отрази на психиката. Ако обаче разбера, че ме е родила леля, стринка и т.н. и после ме е дала, това  сериозно би ме разстроило.
От друга страна не бих имала никакъв проблем след като износя генетично чуждо дете, да се разделя с него. Но да дам собственото си биологично дете дори на сестра си не бих могла за нищо на света.

Ако си родена от сурогатна майка, няма ли да ти се иска да я познаваш, може да няма други деца, може да живее в крайна мизерия за разлика от биологичните родители, купили си нейната утроба. Може да живее в гето и  съпругът й да е изхарчил парите за бебето и понеже е неграмотен да я пребива всеки път като се напие, защото никой не може да го убеди, че не е правила секс с бащата на бебето.

# 251
  • сред маслини и портокалов цвят

Ако си родена от сурогатна майка, няма ли да ти се иска да я познаваш, може да няма други деца, може да живее в крайна мизерия за разлика от биологичните родители, купили си нейната утроба. Може да живее в гето и  съпругът й да е изхарчил парите за бебето и понеже е неграмотен да я пребива всеки път като се напие, защото никой не може да го убеди, че не е правила секс с бащата на бебето.

Може би в един момент бих поискала да се запозная с нея, за да и благодаря за това, че е помогнала на родителите ми да ме имат.
И да, ако е изпаднала в нужда бих и помогнала, поради горната причина, а не защото ще се чувствам свързана с нея, заради факта, че ме е износила.

А ти защо не почнеш да пишеш сценарии за сериали, може би ти се отдава. Laughing Не се заяждам. Peace

# 252
Нека темата не се превръща в за и против СМ.  Peace

А пък това, че някой ще има две майки и повече роднини, на мен ми се вижда като положително нещо. Просто още един близък човек на този свят ще имат тези деца. Много, много повече се притеснявам за децата, които нямат нито една майка или близък!

# 253

Може би в един момент бих поискала да се запозная с нея, за да и благодаря за това, че е помогнала на родителите ми да ме имат.
И да, ако е изпаднала в нужда бих и помогнала, поради горната причина, а не защото ще се чувствам свързана с нея, заради факта, че ме е износила.

А ти защо не почнеш да пишеш сценарии за сериали, може би ти се отдава. Laughing Не се заяждам. Peace

Такава съм си, задавам си хиляди въпроси за всяко нещо и имам цветно въображение. А сега си представи, че бедната жена от гетото няма други деца и съжалява, че те е дала, и те моли да се върнеш при нея.

# 254

Ако аз разбера, че съм износена от сурогатна майка, грам няма да ми се отрази на психиката. Ако обаче разбера, че ме е родила леля, стринка и т.н. и после ме е дала, това  сериозно би ме разстроило.

Е, според преобладаващото обществено мнение в темите за осиновители/биологични родители вторите са вся  и всьо, във всеки случай с повече права от осиновителите, които отглеждат детето и създават човек от него, само на базата на общи гени. В темата за сурогатното майчинство обаче, биологичните родители "духат супата", независимо от общите гени, и жената, износила чуждо дете става вся и всьо. Защо, питам аз, при осиновяване биологичната майка я приемате за по-висша от майката, отгледала детето само на базата на обща биология, а при сурогатното майчинство биологичната майка не е истинска, само защото бебето е износено от жена, която няма нищо общо генетично с него???
Моето лично становище е: бих износила детето на друга жена, както и бих ползвала помощта на друга жена при износване на моето бебе, ако се наложи.
Считам, че жената, която отглежда детето и създава от него пълноценен човек е единствената, която следва да се нарече Майка. Независимо чия е биологията (при осиновени) и чия е утробата при евентуално сурогатно майчинство. Майката създава Човек, не просто ополжда яйцеклетката си и не просто ражда.
Колкото до "дядо" Николай, той самия е с доста проблемно за православен свещеник поведение. Не е само златния ролекс. Масон, тамплиер, личен приятел на един от висшите в тези среди... участник в странни ритуали и гуляи...
Между другото, първата сурогата майка е библейската Агар, родила детето на Авраам в скута на Сара, за да може Сара да се счита за пълноправна майка. Но се съмнявам "дядо" Николай покрай гореспоменатите си ангажименти да е имал време да си припомни и да разсъждава върху старозаветните мъдрости.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 15:29 от zizuzuzi

Общи условия

Активация на акаунт