Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 234
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
А според теб откъде идват парите в държавната субсидия за църквата? От луната ли?  ooooh!

# 451
католиците имат католически данък ,  който отива в църквата ,
не субсидии от държавата ...

иначе са много активни в мероприятията , да , това е другата страна на походите отпреди векове ...

# 452
Че има много какво да направи е вярно, но защо трябва да се прави? Защо трябва да се спасява ролята на църквата и да и се търси занимание, да и се прави пиар? Не е ли по-добре нещата да са каквито са си, а хората да си преценят това дали ги привлича и въодушевява и ако не, да се отдръпнат по естествен начин?

По принцип едно общество е такова, когато е обединено около някакви вярвания или 'начини', които смята за правилни и това му дава възможност да целеположи и да постига просперитет.
Целият този комплект 'правилности" е идвал чрез религията. Това е фундаментален обединителен фактор, без който нищо не се постига.
Не казвам, че точно на днешният ден православието трябва да се реанимира до безкрай за тази цел, а че е важно някой да играе роля на фар.
Ние поради много причини сме загубили така да се каже ценностния си ориентир - предпочитаме да се обединяваме около това да сме 'добри хора' ( виж напр. в съседната тема колко хора казват, че е важно да сме добри хора), например, само че за мен това значи А, за теб може да значи Б и тн. Дори да се обединим около 'хуманността', като принцип, тя също има своите определения и измерения, които все някой трябва да даде:)

# 453
  • гр. София
Католическият данък (църковен данък) е процент от подоходния данък, а не е отделно самостоятелно плащане.

И във връзка с плащането на данъци от страна на самата Църква, [url.http://dom.dir.bg/news.php?id=10626013]ето нещо интересно[/url]
У нас дали ще е възможно?

# 454
нашата задача е да ходим на църква да се изповядваме и причастяваме.

Аз такива задачи нямам. От друга страна не знам в православна църква хората да се изповядват.

Ами атеизмът в България е толкова натежал, че хората не знаят каква е мисията на живота им тук, и чак дори, че в православието нямало изповед. Напротив има я и то още от тогава, когато св. Йоан Кръстител е изповядвал за да кръсти някого. По въпросите с благотворителността на еретиците, наречени католици, което в превод от латински пак е православни. Православната църква също прави дарения, но не тръби по целия сват какво е направила, защото е писано дясната ръка да не знае какво върши лявата.

# 455
католиците имат католически данък ,  който отива в църквата ,
не субсидии от държавата ...

иначе са много активни в мероприятията , да , това е другата страна на походите отпреди векове ...

8на1000 можеш да избереш дали да ги дадеш на църквата или на държавата ( от данъците ти)
Събират  към 1 милиард евро годишно. И много хора са много недоволни от това,  че има изобщо такъв избор в една светска държава. От тези пари много малко ( не помня процента, но малък) отива за дейности, всичко останало им се дава за разни издръжки.... Католическата църква ( досега) също не плащаше данъци ( в/у имотите си), развиват огромна дейност и печелят много пари, банката на Ватикана не случайно е най-богатата банка в света, имат много здрави лобита и сред леви, и сред десни. Като цяло са много голяма мъгла и те. Но на ниво малка общност ги смятам за  полезни, всмисъл, че на фона на определението на дядо Николай за ролята на църквата, ми се струват много по-смислена църква / но моето е мнение на лаик все пак/

# 456
Ти сериозно ли си мислиш, че църквата е способна да ти спаси душата, безплатно или не? Църквата е изцяло обществена институция с културно-просветна и цивилизаторска мисия и няма никакви душеспасителни функции. Както кръщението, така и църковния брак са изцяло формални и символични актове и нямат никакво реално значение.

Не е към мен, но да отговоря и аз. И да го мисля, и да не не си го мисля, е факт, че в името на това спасение, че църквата се е възползвала от невежеството на вярващите  в продължение на  векове.
Пpoдaванетo на заблуди е стapo кoлкотo свeтa. Първо е било представено не от кого да е, а точно от светата църква, ето така - дай дарение, опрощават ти се греховете, с едната индулгенция отиваш в рая Wink
Винаги е имало хора, които съзнателно или не, искат да бъдат заблудени, измамени. И църквата добре е знаела как да се възползва от това.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора! Shocked

# 457
Католическият данък (църковен данък) е процент от подоходния данък, а не е отделно самостоятелно плащане.
няма значение как го изчисляват - който иска да е член на църквата , плаща данък ,
та като му се наложи в някой тежък момент - тогава му е безплатно ...

# 458
По въпроса със златния ролекс. Този ролекс е подарък на дядо Николай. Бях там когато му го подариха, човекът му е много скъп и от уважение го е носил 1 - 2 пъти. Беше му подарен по случай именния ден.

# 459
По въпроса със златния ролекс. Този ролекс е подарък на дядо Николай. Бях там когато му го подариха, човекът му е много скъп и от уважение го е носил 1 - 2 пъти. Беше му подарен по случай именния ден.

в чужбина е нормално църквата да е богата , и тя е такава ,
тук обаче - не е ...

# 460
  • гр. София
А тук дори да си атеист част от данъка ти отива в субсидията за Църквата. Да не би някой да те пита искаш ли?

# 461
Ти сериозно ли си мислиш, че църквата е способна да ти спаси душата, безплатно или не? Църквата е изцяло обществена институция с културно-просветна и цивилизаторска мисия и няма никакви душеспасителни функции. Както кръщението, така и църковния брак са изцяло формални и символични актове и нямат никакво реално значение.

Не е към мен, но да отговоря и аз. И да го мисля, и да не не си го мисля, е факт, че в името на това спасение, че църквата се е възползвала от невежеството на вярващите  в продължение на  векове.
Пpoдaванетo на заблуди е стapo кoлкотo свeтa. Първо е било представено не от кого да е, а точно от светата църква, ето така - дай дарение, опрощават ти се греховете, с едната индулгенция отиваш в рая Wink
Винаги е имало хора, които съзнателно или не, искат да бъдат заблудени, измамени. И църквата добре е знаела как да се възползва от това.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора! Shocked

Винаги смесвате православието с католицизма. Православието никога не е продавало индилугенгии, както и не е организирало кръстоносни походи и инквизиция и подобни работи. Ако става за въпрос, папата се смята за нещо повече и от краля, ако папата не удобри, няма закон дори и в абсолютизма.

# 462
Какво прави на практика Църквата за тези свой убеждения?
Отказвали кръщавка на такова дете или отказва венчавка на жена, която е готова да стане такава майка?

Много скромен му е гардероба:

ей така се ходи:

Относно одеждите още в Стар завет са дадени указания на левитите и то от самият Бог какви да бъдат.Скъпоценни камъни,злато има задължително,все пак това не са просто дрехи,а одежди за служба пред Твореца,нормално е да са пищни,красиви и бляскави.И имайте в предвид,че те не се разхождат така по улиците,а само на служба.

# 463
От един духовник аз лично очаквам да приеме такъв подарък, като дарение към някоя благородна кауза под формата на чек. Например да плати тока на онзи свещеник Иван, от приюта, който се чуди как да се съхрани.
Ролексите са за бизнесмените. Както аз не приемам от мъже скъпи подаръци, защото смятам, че е неморално, така дядо ти Николай трябва да се сети, че не отива на духовник да носи такива предмети, които символизират  човешката суета и алчност, а у нас символизират и един тип хора , които не са читави, нали.
Не ме интересува дали му е подарък или го е намерил на тротоара, това е напълно второстепенно.
Като оня ненормалник с колата на Обама. И тя му беше подарък... Sick
Отвращават ме. Не е нормална такава разпищоленост в една църква.
И аз имам 2 ката работни дрехи, защо са ви 15 ( като в Руската църква) -переш и слагаш, какво има неясно.
И докато продължавате да ги защитавате тези дядовци, ще отблъсквате.
Не са виновни хората, че са атеисти. Вие сте виновни, че не можете да ги вдъхновите, хората не са глупави.

И моля ви, папата не продава индулгенции от времето на Мартин Лутър, това е 15ти век. А и от тогава има останала файда, не са ги продавали за да се облажват те самите - безброй монументи, тласък на архитектура, инжинерство, изкуство и тн...

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 01:29 от 10 c's

# 464
Какво прави на практика Църквата за тези свой убеждения?
Отказвали кръщавка на такова дете или отказва венчавка на жена, която е готова да стане такава майка?

Много скромен му е гардероба:

ей така се ходи:

Относно одеждите още в Стар завет са дадени указания на левитите и то от самият Бог какви да бъдат.Скъпоценни камъни,злато има задължително,все пак това не са просто дрехи,а одежди за служба пред Твореца,нормално е да са пищни,красиви и бляскави.И имайте в предвид,че те не се разхождат така по улиците,а само на служба.

Ако на пластмасовите имитации на короните им казваш скъпоценни камъни.....

Общи условия

Активация на акаунт