Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 230
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
  • гр. София
Ти го каза - отнася се за левитите. Те нямат нищо общо с християнството.
Католическата църква е изтребила по най-жесток начин катарите, защото са казвали, че щом Иисус е имал само едната дреха на гърба си и само едните сандали на краката си, църковните отци трябва да живеят по същия начин. Дали им е било угодно катарското учение, а?  Sunglasses

# 466
А тук дори да си атеист част от данъка ти отива в субсидията за Църквата. Да не би някой да те пита искаш ли?

там е 1 % от дохода , докато тук субсидията е по 1 млн. на година ...

# 467
Какво прави на практика Църквата за тези свой убеждения?
Отказвали кръщавка на такова дете или отказва венчавка на жена, която е готова да стане такава майка?

Много скромен му е гардероба:

ей така се ходи:

Относно одеждите още в Стар завет са дадени указания на левитите и то от самият Бог какви да бъдат.Скъпоценни камъни,злато има задължително,все пак това не са просто дрехи,а одежди за служба пред Твореца,нормално е да са пищни,красиви и бляскави.И имайте в предвид,че те не се разхождат така по улиците,а само на служба.

Ако на пластмасовите имитации на короните им казваш скъпоценни камъни.....
Така е било.Сега е нормално да са имитации.Мисля,че единствено иконите обкичват със истински скъпоценни камъни.

# 468
  • гр. София
Да, но плащаш само, ако искаш да си част от църковната общност. А тук искаш, не искаш, част от парите ти отиват по това направление.

# 469
Ти го каза - отнася се за левитите. Те нямат нищо общо с християнството.
Католическата църква е изтребила по най-жесток начин катарите, защото са казвали, че щом Иисус е имал само едната дреха на гърба си и само едните сандали на краката си, църковните отци трябва да живеят по същия начин. Дали им е било угодно катарското учение, а?  Sunglasses

Е как да няма,моля Ви се!

# 470
От един духовник аз лично очаквам да приеме такъв подарък, като дарение към някоя благородна кауза под формата на чек. Например да плати тока на онзи свещеник Иван, от приюта, който се чуди как да се съхрани.
Ролексите са за бизнесмените. Както аз не приемам от мъже скъпи подаръци, защото смятам, че е неморално, така дядо ти Николай трябва да се сети, че не отива на духовник да носи такива предмети, които символизират  човешката суета и алчност, а у нас символизират и един тип хора , които не са читави, нали.
Не ме интересува дали му е подарък или го е намерил на тротоара, това е напълно второстепенно.
Като оня ненормалник с колата на Обама. И тя му беше подарък... Sick
Отвращават ме. Не е нормална такава разпищоленост в една църква.
И аз имам 2 ката работни дрехи, защо са ви 15 ( като в Руската църква) -переш и слагаш, какво има неясно.
И докато продължавате да ги защитавате тези дядовци, ще отблъсквате.
Не са виновни хората, че са атеисти. Вие сте виновни, че не можете да ги вдъхновите, хората не са глупави.

Прав си е дядо Николай, че живеем в последни времена. Защото, ако си прочетете библията, и особено Откровение ще разберете за какво става въпрос. Ето само едно пророчество още не се е изпълнило, обединението на православието със всички останали религии и разрешаването на владиците да се женят. Тогава е казано, че дори да ни заставят да идем на църква да не ходим. Всички върви натам, затуй те призовават сега да се покаем за спасение, но кой ги слуша???  

# 471
Да, но плащаш само, ако искаш да си част от църковната общност. А тук искаш, не искаш, част от парите ти отиват по това направление.

Не е ли същото като ежемесечната субсидия  за БДЖ? Аз през живота си съм ползвал влак само 1 в живота.

# 472
  • гр. София
Левитите са еврейски свещеници, произхождащи от Левиевия род.
"левит" не е синоним на "свещеник".

# 473
Какво прави на практика Църквата за тези свой убеждения?
Отказвали кръщавка на такова дете или отказва венчавка на жена, която е готова да стане такава майка?

Много скромен му е гардероба:

ей така се ходи:

Относно одеждите още в Стар завет са дадени указания на левитите и то от самият Бог какви да бъдат.Скъпоценни камъни,злато има задължително,все пак това не са просто дрехи,а одежди за служба пред Твореца,нормално е да са пищни,красиви и бляскави.И имайте в предвид,че те не се разхождат така по улиците,а само на служба.

Ако на пластмасовите имитации на короните им казваш скъпоценни камъни.....
Така е било.Сега е нормално да са имитации.Мисля,че единствено иконите обкичват със истински скъпоценни камъни.

И по тях много малко са истински.

# 474
Освен това руската православна  църква е продавала индулгенции през целия 17ти век.
Гледахме филм за тези индулгенции по Дискавъри, не че сме се задълбочавали в темата:)

Зимна роза,
точно така - избираш къде да дадеш твоите 8 на 1000 от данъци. Можеш да избереш и държавата, не църквата:)

Лека нощ!

# 475

Дрън дрън та пляс. Левитите са помощниците на свещениците, нещо като дяконите. А свещениците са от Аароновия род.

# 476
Освен това руската православна  църква е продавала индулгенции през целия 17ти век.
Гледахме филм за тези индулгенции по Дискавъри, не че сме се задълбочавали в темата:)

Зимна роза,
точно така - избираш къде да дадеш твоите 8 на 1000 от данъци. Можеш да избереш и държавата, не църквата:)

Лека нощ!

На Дискавъри, Нешънъл Джиографик и т. н. Не бива много да се вярва. Като това, че 10 порази на Бог върху египтяните са били случайност. Ей така, всичко е било навързано. Навързано, ама защо точно когато Моисей е бил при фараона е чудното???

# 477
  • гр. София
Няма да споря. Старият завет е писан от юдеите за нуждите на ТЯХНОТО си служение. Доста по-късно е присвоен от християните, които са си го припознали и за тяхна свята книга, към която са пришили с бели конци Новия завет. Не е случайно, че юдеите НЕ признават християнското тълкувание на Стария завет. И има защо.  Wink
Не признават и Иисус за месията, за когото се говори в Стария завет.
В Семинарията може да се учи едно, но историческите извори показват друго. Ама как беше - не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти казвам.
Как християните тълкуват думата "левит" няма нищо общо с това, което пише в Стария завет.
Хайде, мир вам!
Да ползваме главите си по предназначение.

# 478

Знам кои са левитите,но ако започнем тази дискусия за преминаване от Стар към Нов завет и за одеждите на ,,служащите,,защото и левитите и свещениците служат,ще стане дълго,досадно и извън темата.Но нещата със сигурност са свързани дълбоко.

# 479
Няма да споря. Старият завет е писан от юдеите за нуждите на ТЯХНОТО си служение. Доста по-късно е присвоен от християните, които са си го припознали и за тяхна свята книга, към която са пришили с бели конци Новия завет. Не е случайно, че юдеите НЕ признават християнското тълкувание на Стария завет. И има защо.  Wink
Не признават и Иисус за месията, за когото се говори в Стария завет.
В Семинарията може да се учи едно, но историческите извори показват друго. Ама как беше - не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти казвам.
Как християните тълкуват думата "левит" няма нищо общо с това, което пише в Стария завет.
Хайде, мир вам!
Да ползваме главите си по предназначение.

Еми точно за тога говорех одеве, че вървим към последни времена, защото и евреите започнаха вече да строят на ново Соломоновият храм, за туй казвам, само едно пророчество не се е сбъднало още.

Общи условия

Активация на акаунт