Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 186
  • 779
  •   1
Отговори
# 285
Интересно - сурогатната майка нямала биологична връзка с детето, значи не му е майка. А ако е обратното  - жената, която не може да забременее има нужда от донорска яйцеклетка и няма проблем с износването? Тогава пък тя е истинската майка, защото го е износила.
И в крайна сметка човек се привързва много лесно към едно дете, дори да не нито биологично негово и да не го е износил, какво ви кара да мислите, че е правилно суроганата майка да няма претенции към бебето?
Разбира се, ако е подписала договор, не може да не го даде, така е - властите ще го дадат в ръцете на собствениците на генетичния материал, които предполагам като страна от довора се наричат родители, като преди това го изтръгне от майчините му ръце. Сигурна съм, че на всички е ясно къде е спорният и проблемен момент, срещу който рипа дори и Николай с ролекса.

# 286
  • София - Рим и обратно
Всеки гледа нещата от собствената си камбанария. Как ще се отнасяме към тези въпроси, ако един ден собствената ни дъщеря не може да стане майка??? Ще бъде ли същото мнението ни? Когато болката на детето ти боли повече от собствената болка.
Коя е истинската майка, някъде между донорството на яйцеклетки, сурогатното майчинство и осиновяването, ако малкото момиченце, спящо в креватчето един ден порасне и не може да стане майка по естествен начин?????

Да, този трогателен въпрос се задава обикновено като се изчерпят всички аргументи Laughing.
Да, същото ще ми бъде мнението, не виждам защо да е друго, напротив. Дори само защото въпросът е двустранен - ако приемам идеята дъщеря ми да ползва СМ (нечия друга дъщеря, нали Mr. Green), за да бъда честна към себе си, трябва да приема, че и тя би могла да стане СМ.

10 цента, нали знаеш, че в повечето страни, в които е законно СМ, е предвидено време, в което майката износила плода има право да размисли дали да не го задържи. При нас такова нещо не забелязах изобщо да се обсъжда. Тук директно се смята, че "няма как да не го даде"!

# 287
10 цента, нали знаеш, че в повечето страни, в които е законно СМ, е предвидено време, в което майката износила плода има право да размисли дали да не го задържи. При нас такова нещо не забелязах изобщо да се обсъжда. Тук директно се смята, че "няма как да не го даде"!

Къде тук? Ако имаш предвид форума, да, така стана. Иначе депутатите го обсъждаха това надълго и широко, даже се скараха. Както и много други аспекти на СМ. По-назад постнах стенограмата. В крайна сметка не го приеха на второ четене, което се случва изключително рядко със законопроекти на ГЕРБ.

# 288
В крайна сметка не го приеха на второ четене, което се случва изключително рядко със законопроекти на ГЕРБ.

като не е прието защо тогава се пените толкова ?

сурогатството работи навън от дълги години , не ви ли притеснява това ?

# 289
Разбира се, ако е подписала договор, не може да не го даде, така е - властите ще го дадат в ръцете на собствениците на генетичния материал, които предполагам като страна от довора се наричат родители, като преди това го изтръгне от майчините му ръце.

Няма да е въобще така лесно, то да не е апартамент?

# 290
Как бе,хора?По американските филми съм гледала,че точно СМ има права над детето.

# 291

като не е прието защо тогава се пените толкова ?

сурогатството работи навън от дълги години , не ви ли притеснява това ?

Аз не се пеня, в случай че на мене говориш в множествено число. На предната страница има списък с държавите, където СМ работи. Двадесет и една са на брой, като в едната от тях - САЩ е разрешено в четири от 50 щата. И далеч не всички от държавите в този списък могат да се нарекат "цивилизовани". Последното е по повод изказването ти от предната страница, че в цивилизованите държави е уредено и работи. 

Ще си задам пак въпроса от по-горе. Коя точно е майката, ако тази която "поръчва" сурогатството няма собствени яйцеклетки (извадени са й яйчници и/или матка) и използва яйцеклетки от банка. Защото тук се твърди, че майката е тази с биологичния материал.

# 292
  • София
като сте го обърнали на охкане и ахкане, сърцераздирателни приказки за креватчета, ето една истинска история. Не вземам страна, просто се сетих за тоова предаване. Сурогатната майка губи бебето.
http://www.1tv.ru/sprojects_edition/si5685/fi16714

Назад в архива на същото предаване има още една история, само дето е за случай, в който поръчителите не искат бебето и сурогатната майка ще-неще го гледа.

# 293
Всеки гледа нещата от собствената си камбанария. Как ще се отнасяме към тези въпроси, ако един ден собствената ни дъщеря не може да стане майка??? Ще бъде ли същото мнението ни? Когато болката на детето ти боли повече от собствената болка.
Коя е истинската майка, някъде между донорството на яйцеклетки, сурогатното майчинство и осиновяването, ако малкото момиченце, спящо в креватчето един ден порасне и не може да стане майка по естествен начин?????

Да, този трогателен въпрос се задава обикновено като се изчерпят всички аргументи Laughing.
Да, същото ще ми бъде мнението, не виждам защо да е друго, напротив. Дори само защото въпросът е двустранен - ако приемам идеята дъщеря ми да ползва СМ (нечия друга дъщеря, нали Mr. Green), за да бъда честна към себе си, трябва да приема, че и тя би могла да стане СМ.

Именно, как ли би се почувствала майката на това малко момиченце, спящо в креватчето си, ако един ден някой реши да сведе мястото му на жена до "изкуствена утроба" или просто до "носител на дете", без емоционална връзка с него?

# 294
Закона не е приет и ме съмнява скоро да го приемат. А и като се знае как законотворят нашите депутати....то ще е пълна каша и безумие най-вероятно.
А и сега също процъфтява сурогатното майчинство, купуването на деца и т.н...

Относно списъка с държави, точно в САЩ е разрешено само в няколко щата....чудно защо ли.
А страни като Африка, Индия, Саудитска Арабия....точно там за цивилизация не ми се говори.

# 295
  • София

Не може да не го даде.  Simple Smile

Доколкото си спомням, в предната тема имаше примери с чуждо законодателство, където е предвиден срок, в който сурогатната майка може да реши да задържи детето.

# 296
  • София - Рим и обратно

Назад в архива на същото предаване има още една история, само дето е за случай, в който поръчителите не искат бебето и сурогатната майка ще-неще го гледа.
Ми минал им мерака на хората, какво сега. Случва се Sick.. 9 месеца са това, не ден и два Tired.

Интересно - сурогатната майка нямала биологична връзка с детето, значи не му е майка. А ако е обратното  - жената, която не може да забременее има нужда от донорска яйцеклетка и няма проблем с износването? Тогава пък тя е истинската майка, защото го е износила.

Сигурна съм, че на всички е ясно къде е спорният и проблемен момент, срещу който рипа дори и Николай с ролекса.
Точно Simple Smile.

# 297

Кои са тези страни? Дай да видим как са уредени правата на сурогатната майка тук и там.
По всяка вероятност ( предполгам) такава опиция има само за случаите на класическо сурогатство, когато сурогатната майка е И биологична такава и сигурно има някакви механизми за подялба на родителски права.

Закона не е приет и ме съмнява скоро да го приемат. А и като се знае как законотворят нашите депутати....то ще е пълна каша и безумие най-вероятно.
А и сега също процъфтява сурогатното майчинство, купуването на деца и т.н...

Относно списъка с държави, точно в САЩ е разрешено само в няколко щата....чудно защо ли.
А страни като Африка, Индия, Саудитска Арабия....точно там за цивилизация не ми се говори.

Мен ако питаш на това ниво на развитие на българското общество и представителност в парламента по-добре да не се и правят опити. Сурогатството е материя, която поне според мен изисква зрялост, каквато на малко места е налице.
Така или иначе тези хора, които това реално ги касае са единици. Сигурно могат да го направят в  чужбина, където е легално.

# 298
  • София - Рим и обратно
На прима виста се сещам за Великобритания. В предната тема четох един линк, в който се казваше, че срокът е един месец след раждането. Но не ми се рови, за да ти го покажа. Ако имаш време и желание, потърси го.

# 299
  • София
Че защо да няма право сурогатната майка да задържи детето, нали реално го е "произвела", пораснало е 9 месеца под сърцето й?

Общи условия

Активация на акаунт