Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 223
  • 779
  •   2
Отговори
# 480
Освен това руската православна  църква е продавала индулгенции през целия 17ти век.
Гледахме филм за тези индулгенции по Дискавъри, не че сме се задълбочавали в темата:)

Зимна роза,
точно така - избираш къде да дадеш твоите 8 на 1000 от данъци. Можеш да избереш и държавата, не църквата:)

Лека нощ!
 Да Дискавъри  със сигурност  знаят цялата истина в света LaughingАко сте направили изследване от минимум 2 извора може и някой да ви послуша,но като чуя,че някой гледал нещо по дискавъри или въобще по телевизията и започне да твърди неща за които иначе и хабер си няма е най-малкото несериозно.

# 481
Наистина ли?

Ами да дадем тогава и друг източниК,щом Дискавъри е тъй ненадежден:
Лихачев, Н., „О разрешительных грамотах восточных патриархов“ (Москва, 1893)

Тези лоши, лоши хора от Дискавъри, такива лъжи да говорят за индулгенциите. Изобщо не е имало такива  в православието, изобщоSimple Smile))

«Индульгенция» XVIII в. с текстом на церковно-славянском языке и подписью Патриарха Иерусалимского, продававшаяся греческими монахами в Валахии

И. восточных патриархов, известные под именем разрешительных  грамот,
 были распространены в Малороссии и на Руси XVII в. Они  продавались  за
 деньги
и, по словам Крижанича, "разрешали от всех грехов, не поминая  ни
 слова об исповеди или покаянии
". Вост. патриархи привозили их с собою, а
 иногда печатали в Москве. Так, в 1655 г. патриарху  Гавриилу  отпечатано
 было 1000 грамот, в 1668 г. патриарху Макарию - 2000. Ср. Н.Лихачев,  "О
 разрешительных грамотах вост. патриархов" (М., 1893).

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 02:02 от 10 c's

# 482
може и да е имало нещо , но в сравнение с католицизма ... с/у тях да тича православието , няма да ги стигне ,
една от причините протестантството да се отдели от Рим ...

# 483
Да лети да лети, колко да прелети...  Laughing
аз сравненията не ги правя и не ги целя, преди мен явно хора с образование   в материята казаха, че индулгенции в православието няма.  Практиката на индулгенции в католицизма е прекъсната от Мартин Лутър през 15ти век.
С 3 клика се намират и източници, и доказателства и сигурно тонове литература, че в православието са се продавали индулгенции по-късно

# 484
Обърнахме го на нападки срещу църквата. По важно е не какво правят, а какво казват. всичко в обръщението на дядо Николай аз приемам, защото наистина, как ще градим със сурогатни майки и геьове България на 21 век??? Да, мнението му е остро изказано, но винаги преиначаваме думите му. Той каза просто Може би Божието наказание е над нас, заради концерта на Мадона след трагедията в Охрид, и веднага, той казал че наказанието е смъртта на 15 българи. Е къде го в думите му????

# 485
е , продавали са се ,
и ние видяхме в Уики-то - през 17 век в Русия , но при католицизма е било основният спорт направо ... това са грешки на растежа и развитието ,

както и кръстоносните походи , които са затрили много историческо наследство и са били голяма глупост ...

# 486
. хайде, че разпалихме страстите.

Пак ви пожелавам лека нощ:))

# 487
Да лети да лети, колко да прелети...  Laughing
аз сравненията не ги правя и не ги целя, преди мен явно хора с образование   в материята казаха, че индулгенции в православието няма.  Практиката на индулгенции в католицизма е прекъсната от Мартин Лутър през 15ти век.
С 3 клика се намират и източници, и доказателства и сигурно тонове литература, че в православието са се продавали индулгенции по-късно

Трябва да се има предвид да не са и от така наречените католици с източен обред, те тогава са били много разпространени в Русия.

# 488
Изключително харесвам и уважавам митрополит Николай.
Ходих специално до Пловдив за да го видя, и съм много впечетлена - чисто, дори бих казала свято излъчване.
Темата ви е обида на моите религиозни чувства.
Против аборта съм и против сурогатното майчинство.

Не се съмнявам, че златния му ролекс още повече засилва това 'чисто и свято излъчване' на този 'възвишен божи човек' Stop

Много по-жестоко от един аборт е да родиш дете и след това да го захвърлиш в някой дом.
Децата родени от сурогатна майка ca точно толкова хора, колкото и децата износени и родени от биологичната си майка.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора! Shocked

# 489
е , продавали са се ,
и ние видяхме в Уики-то - през 17 век в Русия , но при католицизма е било основният спорт направо ... това са грешки на растежа и развитието ,

както и кръстоносните походи , които са затрили много историческо наследство и са били голяма глупост ...

така е, права си Peace

аз ана, смятам следното
- човек не твърди, че православието не е продавало индулгенции, като го е правило и това се открива доста лесно дори от лаици, като мен
- не твърди, че от гей-семейства се раждат 'геьове', като с елементарни търсения се намират купища литература, че гей-двойките не произвеждат 'геьове' повече от хетеро двойките

изобщо, когато твърди нещо човек, би следвало сериозно да се аргументира, особено по 'серьозни' въпроси:)).
а не да констатира в повечето случаи неверности

това така да се каже е обида за всеки средно интелигентен човек.

# 490
  • Costa Rica
Левитите са еврейски свещеници, произхождащи от Левиевия род.
"левит" не е синоним на "свещеник".

Дрън дрън та пляс. Левитите са помощниците на свещениците, нещо като дяконите. А свещениците са от Аароновия род.
Дрън дрън та пляс. Mr. Green
Аарон е баш от племето Леви. От тях са излизали коханим (свещениците)Naughty

Може би имаш предвид ролята на левитите при днешните служби. Пак грешиш - днес няма еврейски свещеници.

Обърнахме го на нападки срещу църквата. По важно е не какво правят, а какво казват. всичко в обръщението на дядо Николай аз приемам, защото наистина, как ще градим със сурогатни майки и геьове България на 21 век???
Повече ме притеснява как ще градим България с неграмотни и промити мозъци, честно. Naughty

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 08:45 от Делфина фон Ю.

# 491
По важно е не какво правят, а какво казват.

Shocked  Това не го разбирам.

# 492
  • София
Ти сериозно ли си мислиш, че църквата е способна да ти спаси душата, безплатно или не? Църквата е изцяло обществена институция с културно-просветна и цивилизаторска мисия...

Откупът на агне към коя от двете мисии спада? (Каквото и да е това.)

А освещаването на автомобил?

Като се сравнят християнските общества с Индия, примерно, най-добре се вижда каква е била културната и цивилизаторска роля на църквата.

Откупът на агне спада към неувяхващите езически традиции на "паството" и естествено няма нищо общо с християнството. Виждала съм ги въпросните жертвени агнета в двора на Бачковския манастир, който между другото е едно изключително бездуховно и пошло място. Благодарение на подобни практики и изобщо на цялостната му управа. Едно оядено създание ни събра неправомерно пари за посещение на костницата, след което не я отвори и пр. Специално на Бачковския манастир трябва да се направи финансова ревизия, сигурна съм, че ще лъснат много неща.

# 493
  • София
Ти сериозно ли си мислиш, че църквата е способна да ти спаси душата, безплатно или не? Църквата е изцяло обществена институция с културно-просветна и цивилизаторска мисия и няма никакви душеспасителни функции. Както кръщението, така и църковния брак са изцяло формални и символични актове и нямат никакво реално значение.

Не е към мен, но да отговоря и аз. И да го мисля, и да не не си го мисля, е факт, че в името на това спасение, че църквата се е възползвала от невежеството на вярващите  в продължение на  векове.
Пpoдaванетo на заблуди е стapo кoлкотo свeтa. Първо е било представено не от кого да е, а точно от светата църква, ето така - дай дарение, опрощават ти се греховете, с едната индулгенция отиваш в рая Wink
Винаги е имало хора, които съзнателно или не, искат да бъдат заблудени, измамени. И църквата добре е знаела как да се възползва от това.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора! Shocked

"И моля ви, папата не продава индулгенции от времето на Мартин Лутър, това е 15ти век. А и от тогава има останала файда, не са ги продавали за да се облажват те самите - безброй монументи, тласък на архитектура, инжинерство, изкуство и тн..."

# 494
С ролекс или без, той изразява официалното становище на църквата. А всъщност дали някой е изненадан от позицията им? То е ясно, че ще заклеймят сурогатното майчинство, въпросът е дали на някой му пука от това? Кейси хубаво го е написала Peace
Официалното становище на християнството, се е чувало от арените в Римската империя. В наши дни, виждаме само фирмена политика, на корпорация "християнство".
За златния Ролекс, моля посочете, кой около Христос е имал такова скъпо нещо. Може да проверите също, колко светии, са станали светии, като са се отказали от "златните си Ролекси", за да прегърнат християнската идея...

"По делата им ще ги познаете." Wink

Общи условия

Активация на акаунт