Николай със златния "ролекс" заклейми сурогатното майчинство

• 31 067
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
Аз не съм казвала нищо за наказания. Mr. GreenНаказанията са в християнството! WinkДа ти е живо и здраво детето, Вигронрав! Praynig

# 691
Цитат
тиги, и в Австралия е разрешено, доколкото помня.

Да, така е. Само алтруистичното,обаче.

Цитат
Аз не съм казвала нищо за наказания. Mr. GreenНаказанията са в християнството! Wink

Ти не си казвала, но то е така според привържениците на теорията за преражданията.
Наказания в християнството няма. Не знам защо държиш да  обсъждаш християнството, очевидно не си запозната с него, не подвеждай четящите тук!

# 692
Християнството не ме интерасува, то за по изостаналите души... Simple Smile

# 693
Знам го от езотеричната литература.
Езотеричната литература има достоветността на вестник Шок. Всеки може да напише каквото си иска, без да е нужно да има някаква квалификация да го твърди. Съответно написаното в нея няма нужните характеристи за вярно  Wink
Медицината, боравеща с ехограф, не е потвърдила, че изобщо съществува нещо като душа, камо ли да твърди в кой момент тя влиза в тялото. Иначе всеки случаен човек може да сподели какво си мисли по темата, но това няма необходимата връзка с реалността. Съмнявам се, че ме разбираш, обаче.

# 694
Я да се върнем към отец Ередия Wink и попа от ''Столичани в повече''! Joy Joy

# 695
  • гр. София
Само 1 изречение,съвсем встрани от разговора ви.Душата не се инкарнира толкова рано...

punky90, знаеш, че християните не вярваме в това, нали? Вярваме, че в момента на зачеването човека вече тази личност, която ще се роди.

Моментът на зачеването е моментът, в който се получи имплантация. Докато яйцеклетката е още във Фалопиевите тръби, тя е започнала да се дели, но това не е зачеване, а само оплождане. Може да има оплождане без последвала имплантация (и оплодената яйцеклетка да се изхвърли с месечния цикъл). Та това в епруветките в лабораторията са само оплодени яйцеклетки, разделили се на няколко части в съвсем ранен стадий. В тях душа няма. Същото би било, ако си отрежеш парче кожа от показалеца и я поддържаш"жива" в лабораторни условия. В нея няма да има душа. Ако ти я присадят обратно, тогава бихме могли да говорим за такава.

Доколкото знам, душата слиза в материята окло 2 седмици след оплождането, т. е. към 4-5 гс.
Добре  Laughing Сега ако може да кажеш от къде го знаеш това. Щото аз мога да кажа, че според мен душата влиза (примерно) в третия месец. Как това може да бъде доказано?

Много смешно.  Grinning Знам го от езотеричната литература. Може да бъде доказано с ехограф. Инкарнацията и моментът, в който най-рано може да се отчете сърдечна дейност и жизненост горе-долу съвпадат по време.

Не че нещо, но ти нали си християнка? Поне такова впечатление оставяш. Та каква езотерична литература? Само Библията и това е.
Езотеричната литература е за нехристияните.

# 696
  • София

Доколкото знам, душата слиза в материята окло 2 седмици след оплождането, т. е. към 4-5 гс.
Добре  Laughing Сега ако може да кажеш от къде го знаеш това. Щото аз мога да кажа, че според мен душата влиза (примерно) в третия месец. Как това може да бъде доказано?

Много смешно.  Grinning Знам го от езотеричната литература. Може да бъде доказано с ехограф. Инкарнацията и моментът, в който най-рано може да се отчете сърдечна дейност и жизненост горе-долу съвпадат по време.

Не че нещо, но ти нали си християнка? Поне такова впечатление оставяш. Та каква езотерична литература? Само Библията и това е.
Езотеричната литература е за нехристияните.

Това са си твои интерпретации. В самото християнство има изключително силна езотерична традиция, която е само за посветените. Библията и официалната догматика са за простолюдието.

# 697
  • София
Запис, че тези езотерични писания ми привлякоха вниманието.

# 698
  • гр. София
Ъхъм. Пък и верующите са блажени....  Sunglasses

Нали знаеш на какво е признак да правиш обобщения за човек, когото не познаваш и за когото не знаеш НИЩО? Това във връзка с моите интерпретации.   Wink
Та си спести мисловните напъни. Може пък да се занимавам с неща, които и през ума не са ти минали и да имам достъп до литература и източници, които не са за всеки. Не се изказвай без да ме познаваш.  Stop
Да се изразя ли и метафорично? Не влизай в непозната река без да знаеш дали няма подводни течения и незабележими водовъртежи.

Колкото до изключително силната езотерична традиция в християнството... ще го подмина с усмивка. Снизходителна. Не всеки е длъжен да знае всичко.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 13:51 от Зимна роза

# 699
и да имам достъп до литература и източници, които не са за всеки.
По-тъжното е, че има едни източници, които не само, че са достъпни за всеки, ами и една камара учени се опитват да ги натъпчат в главата на хората, но не би...
Преди малко ми попадна едно изказване, че котките като са болни и примерно имат камъни в бъбреците и ги боли, не разбират какво става и си мислят, че невидимо чудовище ги наранява, затова бягат да се крият от него. С нищо не сме по-различни!
Не мога да разбера защо и ние, хора, продукт на хилядолетна култура и развитие, получили наготово толкова знания за света, още си мислим, че Зевс мята грамотевиците, ако разбирате аналогията ми.
Ползваме всички достижения на науката, летим със самолети и пак си вярваме, че Бог е забучил карфици по небесната твърд, за да ни блещукат нощем.
Единственото обяснение, което ми идва на ум е, че което не си готов да откриеш сам, не си готов и да осъзнаеш.

# 700
  • гр. София
Единственото обяснение, което ми идва на ум е, че което не си готов да откриеш сам, не си готов и да осъзнаеш.

Много добре казано!  Peace

# 701
  • София
Ъхъм. Пък и верующите са блажени....  Sunglasses

Нали знаеш на какво е признак да правиш обобщения за човек, когото не познаваш и за когото не знаеш НИЩО? Това във връзка с моите интерпретации.   Wink
Та си спести мисловните напъни. Може пък да се занимавам с неща, които и през ума не са ти минали и да имам достъп до литература и източници, които не са за всеки. Не се изказвай без да ме познаваш.  Stop
Да се изразя ли и метафорично? Не влизай в непозната река без да знаеш дали няма подводни течения и незабележими водовъртежи.

Колкото до изключително силната езотерична традиция в християнството... ще го подмина с усмивка. Снизходителна. Не всеки е длъжен да знае всичко.

Дори и намек няма в последния ми пост за тебе, нито за когото и да било.  Обобщенията си ги правиш ти.  Wink
Не всеки е длъжен да знае всичко, да. Езотериката не е за всеки.

# 702
Зимна роза, Ади27,  Hug, радвам се, че има мислещи хора като вас. Направо сте като лъч светлина сред мътилката на религии, езотерики и т.н., където всеки се пише специалист, щото така си мислел и бил прочел някъде  Peace

# 703
  • гр. София
Дори и намек няма в последния ми пост за тебе, нито за когото и да било.  Обобщенията си ги правиш ти.  Wink
Не всеки е длъжен да знае всичко, да. Езотериката не е за всеки.

Права си:

Това са си твои интерпретации. В самото християнство има изключително силна езотерична традиция, която е само за посветените. Библията и официалната догматика са за простолюдието.

Това в червеното се отнася за филанкишията явно  Laughing

Колкото до това, че езотериката не е за всеки - мдаааа, виждам  Sunglasses
Ма нищо де, четете Константинос, па се мислете за знающи и сведущи езотерици.
То в последните години думата "езотерика" стана особено модерна. Не изпускайте модата!  Mr. Green

# 704
... и пак си вярваме, че Бог е забучил карфици по небесната твърд, за да ни блещукат нощем

adi_27, това кой го вярва. От поста ти човек ще остане с впечатление, че християнтие (ако ползваш "Бог" за Иисус, разбира се) са някъде в родово-общинният строй. Ей това е есенцията, може би до сега неизказана така, на това което имах пред вид като се включих в темата.
Никой християнин с акъла си не отрича постиженията на науката, нито пък отказва да се ползва от тях. В един свят живеем, на едно място списваме, четем. Аз вярвам в едно, ти в друго, там е разликата.
Вярата ми не ме прави незнаеща, неистересуваща се, не ме довежда до невъзможност да мисля.

Общи условия

Активация на акаунт