От септември по TV7- "Великолепният век"

• 62 786
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Плащам даници в Испания, но парите си ги харча в България.
То пък това голямата гордост, само да крепиш изкуствено една държава. Според мен това да цоцаш пари от чужбината и да ги харчиш тук е срамота и далеч не е за хвалене. Хубаво е да даваш на вашите тук, обаче по този начин те наливат пари в една некачествена икономика. Защото в същото време у нас нищо не се произвежда и икономиката крета само на субсидии от чужбина и туристи. Да не говорим, че говори за едно използвачество, един вид ти използваш новата си страна само заради парите, а не попиваш от културата й. Те затова и повечето българи в чужбина са там само за парите, друго не ги вълнува, хортуват си само с нашенци и хич не ги е еня за опознаване на нови култури, някои дори нямат приятели чужденци. Браковете на българи с чужденци са доста малък процент от общия брой бракове, защото сме коне с капаци. Цял живот си остават емигранти, заради мисленето. Явно сме зле в адаптацията. Съжалявам, ако някой се е обидил, но такива наблюдения имам за родните емигранти. Peace

# 601
  • Варна
Темата съвсем се разводни,няма да е лошо да се намеси модератор

# 602
Вай,вай.....Стъклен джам"ли да гледам  Mr. Green
Шегата на страна,но да сравняваме сегашните български сериали с турските....не е редно,че има какво да се желае.
Да не говорим за недоразуменията като ,,Бедните.....на богатите....."
Залагам на турските сериали.
Какво и кой е правил по нашите земи,ми много просто:Каквото сме му позволили.
Аз лично се въздържам от коментари,защото не харесвам част от актьорите,а основно това се обсъжда.
Историята разказана във филма ми е интересна и забавна.
Чакам с нетърпение да видя дали Хюрем ще стане различен човек.
За сега не харесвам и не одобрявам действията и.
Мислех,че се натиска за султана,защото иска да то убие....пък то...Любов.

# 603
Ако един филм се гледа само заради артистите, то тогава има риск  да се изпусне същността му! Simple Smile
 Героите тук не са само добри или само лоши, образите не са статични, а търпят развитие във всички посоки!
 Хюррем не е  добричката принцеса от приказките, а жена принудена да се бори с всички сили и средства, за да оцелее! Понякога (честичко даже Grinning) и нейните планове се сгромолясват с гръм и трясък! Като този да отмъсти на султана, а взе,че се влюби Heart Eyes
 Махидевран е тази, чието поведение е по-дразнещо за мен!

# 604
vvi ,тя и Хюрем го каза:Ако бях на нейно място....
Разбирам я,но се чудя на силата и да го направи.Главата и може да фръкне от раз.
Дали Мария се покръсти само за да има и тя власт?
Защото не изглежда да е сметкаджийка.

# 605
vvi ,тя и Хюрем го каза:Ако бях на нейно място....
Разбирам я,но се чудя на силата и да го направи.Главата и може да фръкне от раз.
Дали Мария се покръсти само за да има и тя власт?
Защото не изглежда да е сметкаджийка.
Аз мисля,че целите на Мария бяха точно такива-користни! Разбираемо е, в този "осарник" да иска да има положение, на нея да й прислужват, а не тя да е слугиня!
 Така е главата и може да фръкне от раз обаче и без да направи нищо- стига някой да й скрои добър номер! Явно там, за да оцелееш трябва да удариш пръв!!! Grinning

# 606
Аз все си мисля,че Мария си беше покръстена преди да отиде в Харема..

А там просто прие Исляма

И втози ред на мисли виждам голяма разлика да си покръстен и да приемеш Ислям..Не зная вие как мислите,но за мен е различно  newsm78

# 607

А там просто прие Исляма

И втози ред на мисли виждам голяма разлика да си покръстен и да приемеш Ислям..Не зная вие как мислите,но за мен е различно  newsm78

Покръстена!!!! С Името Мария?
Припомни си епизода когато ходеше при Сюмбюла и ходжата й четеше!

# 608

А там просто прие Исляма

И втози ред на мисли виждам голяма разлика да си покръстен и да приемеш Ислям..Не зная вие как мислите,но за мен е различно  newsm78

Ами различно е!!Не може Сюмбюл ага да я кръсти и да й чете Коран..Казва се приемане на мюсюлманска религия..Мария в Украйна е била Християнка,а само християните се кръстят..

# 609
Мария прие Ислям и й дадоха името Гюлнихал..Но не са я кръстили..Няма покръстване в Исляма..

# 610

А там просто прие Исляма

Ами различно е!!Не може Сюмбюл ага да я кръсти и да й чете Коран..Казва се приемане на мюсюлманска религия..Мария в Украйна е била Християнка,а само християните се кръстят..
Ох ,нещо не те разбрах!? "Покръстване" има само при християнската вяра- приемане на кръста!

# 611
Ами,ДА! Обаче хората питат защо Мария се покръстила

"Дали Мария се покръсти само за да има и тя власт?
Защото не изглежда да е сметкаджийка."

Е как в Османската империя ще се покръстиш не знам..?!

И аз обясних,че покръстването и приемане на Исляма са две различни неща..

Не видях ни Султана,ни Валиде,ни някой друг да се кръсти ... Joy Joy

# 612
Мария тръгна по стъпките на Александра.

Много е мила, но няма искрата, която има Хю, а само с подръжание няма да стане. Това веднага ще предизвика въпроси и недоверие у Хю. А като е имало и халвет - горката Мария.

# 613
А какво е халвет?

# 614

Усамотила се е със султана, или както казваме днес - имало е секс.

Общи условия

Активация на акаунт