На море в Гърция - 11

• 97 294
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Комикс, ще бъда благодарна;) Но това е свързано с плановете за 2013-та. Сега успешно отпочинахме с 3 кучета на плажа на Лакара.Simple Smile
Сега втори въпрос - гледам уж в Гугъл Earth, но нещо не мога да се ориентирам. Харесах си по пътя едно плажче, ама уникално. Значи то е, ако идваш от Никити към Сарти, мисля даже, че е преди Вурвуру. Но си мисля, че е частен плаж. Много малко, китно и с онази вода, в която ти остават очите. След него в посока Сарти са онези ивици, които навлизат в морето. Съжалявам, че съм зле с ориентацията и наименованията, ама сега ми беше първо ходене там;)
Едит: Забравих си въпроса от толкова много описание:) Някой знае ли кое е това плажче и дали е частно? Защото не намерихме откъде да слезнем и предположихме, че е само за близките хотелчета там.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 18:29 от Heltah

# 331
  • София...........
Днес ходихме до Портокали - е няма такъв гъч и мръсотия .....Видяхме, снимахме и не мисля повече да си губя времето до там. Най-голямото пясъчно заливче - един в/у друг и ние решихме на предпоследното, където имаше табелка без бански, но имаше няколко семейства с малки деца облечени- при това бяха с момичета. Точно се настанихме и след 30 минути се появи един Тарзан по пишка и да се обяснява.... Постояхме още малко и като се появиха още 2-ма космати г-за си събрахме багажчето отново към Кариди. Ходихме и до Лагониси и до Арменистис, но кофтито е , че има бариера и от нея до плажа си е ходене ... Утре се чудя дали Калогрия или Ливрохио  newsm78

# 332
Искам да споделя с вас ужасното си преживяване в хотел "Blue dream palace" на о. Тасос, който има много хубаво разположение и ужасен собственик. Това е един алчен и агресивен грък, който ми съсипа почивката от алчност, защото при една разходка около хотела си бях купила фрапе не от неговото барче и с което имах неблагоразумието да се прибера в хотела. Този човек се нахвърли изневиделица върху ми в гръб с ужасни крясъци на лош английски, все едно че съм убила човек. Направо си глътнах езика защото не знаех какво става. Той издърпа чашата от ръцете ми и я изхвърли и ме изнуди да купя кафе от неговото барче, направо беше като луд, викаше нещо и се удряше в главата, а аз за да спре този ужас купих кафе и се прибрах разтреперана в стаята. Не посмях да кажа на мъжа ми, защото щеше да стане ужасно и да се сбият, добре че си тръгвахме на другия ден. Не стига че хотелът изобщо не е за 4 зведи, храната беше малко/бяхме на полупансион/, без разнообразие, а цените бяха високи, ами да те дебнат и нападат като роб, а не да те зачитат като гост. Всеки ден пиехме разни неща на бара и в таверната и му правехме оборот,което явно не е забелязал. В ресторанта също купувахме напитки, за да не те гледа накриво, защото по време на хранене непрекъснато снове между масите и наблюдава, а веднъж да си вземеш едно кафе от някъде и такъв ужас! Видях как веднъж се сби с накакъв чужденец и хората дори викаха полиция и затова си премълчах, защото не исках повече неприятности от този луд човек.  Още много мога да пиша, за използването на стара храна от предишни дни, хигиената, обслужването и т.н., но просто не искам повече да си спомням и затова приключвам.  Исках само да споделя и ако мога да предпазя и други, по-добре да избягват този хотел, защото цените му не са никак ниски, за тези пари миналата година бяхме в друг наистина 4 зв. хотел пак на Тасос, но разликата беше огромна, нищо чудно че тази година беше зает и за зла участ се пдлъгахме от разположението на този хотел и си съсипах почивката.

# 333
  • София
Утре се чудя дали Калогрия или Ливрохио  newsm78

От мен глас за Калогрия.

# 334
  • с/у ОколоМръсТното
Утре се чудя дали Калогрия или Ливрохио  newsm78
От мен глас за Калогрия.

и от мен  Grinning

лара666, съчувствам ти... макар такива гърци да не съм срещала?!

# 335
  • До сърцето...
Абе, така и така чета, да попитам - някоя от вас да пътува по Халкидики с кучето си? Интересува ме къде пускат с кучета. Без къмпинг Лакара, където вече знам, че е ок.

Аз бях с куче. Основното питане беше - шумно ли е кучето. Една от собственичките каза, че заради оплаквания от българи не приема кучета.
С питане се намира. Ние бяхме тук - хотел Electra в Паралия Врасна. Тел: 2397023797; 2310763309 Haitidis Dimitrios. Самият собственик е възрастен грък, и не говори английски, но ако попаднеш на внук му, ще се разберете.  Peace

# 336
  • София
Хелта, по-нагоне съм писала че в Псароянис, Вурвуру също пускат с куче, но е хубаво да се пита.
Ето им сайта: http://www.akti-psarogiannis.com/

# 337
  • София
Здравейте, момичета! Идвам и аз да се отчета. Ние сме в Никити от събота и си прекарваме страхотно. Плажът на градчето не е нищо особено, но днес бяхме на Калогрия и много ни хареса. Имаше хора, но не мисля, че беше пренаселено. Имаше даже компания културни българи, колкото и невероятно да звучи в тази тема.  Wink Утре ще сме или на Лагомандра, или на Елия, или ще идем до Вурвуру. Въобще решили сме май да не повтаряме плаж. Снощи ядохме в препоръчвания от мнозина ресторант Арсанас (така ли беше?  newsm78) и също ни хареса. Четейки последните страници явно ще трябва да отидем и до Марина. Simple Smile

Студията Дафни също се оказаха точно като на снимките. Много ни харесват - наистина има всичко необходимо - дори веро.  Wink А днес (трети ден) ни смениха чаршафите и кърпите и са изхвърлили боклука (не беше много, иначе щяхме и сами да го изхвърлим). Единственото нещо смущаващо романтичната ни почивка са децата на сръбските ни комшии, които пищят все едно ги колят, но нас ни е обзело такова спокойствие, че лесно ги преживяваме.

Знам, че покрай нас трябва да има и други бг-мами. Ако някой иска да си направим среща на барбекюто, да пише. Simple Smile

# 338
  • Пловдив
Хайде от мен една снимка на прословутия Портокали.
Правена е към 8-9 вечерта.

# 339
  • София
Привет и от мен Simple Smile

Включвам се след една седмица в Athos Villas. Много ни хареса, затворен комплекс близо до Неа Рода.   Вече планувам следващото лято за това ще следя темата с интерес.

Не знам дали питането е за тази тема, но любопитството ме гризе, а виждам, че тук пътувате много, та исках да попитам дали някой знае защо са затворили магистралата при Амфиполи и може да се качва само от Аспровалта newsm78

# 340
  • София

Иначе, моят фаворите за сега е Фава и малките плажчета около него, Кариди изобщо не ми допадна, точно поради факта, че е задръстен от хора ( българи) и лодки и наистина е доста мръсен.

Тъкмо правя уговорки да отскочим до Талго и евентуално утре - Ливари, опитвах се да преговарям за Портокали, но след вашите отзиви веднагически се отказвам.

не пропускайте "Талго" - прекрасна лагуна! има бийч бар и шезлонги, а след тях достатъчно широка свободна зона. Ливари също е чудесно място - около пясъчната коса в средата на лагуната, водата е дълбока до глезен - идеално за бебешори.

а на Кариди лодки няма, никога не съм виждала.

п.п. относно питането дали еди-кой си плаж бил частен, доколкото ми обясни хазайката ни тази година, в Гърция нямало частни плажове.

# 341
  • София
Включвам се след една седмица в Athos Villas. Много ни хареса, затворен комплекс близо до Неа Рода.   Вече планувам следващото лято за това ще следя темата с интерес.
Би ли разказала подробно за Athos Villas? Те са на плажа Комица, нали? Хубав ли е плажа, как е морето там? Чувала съм само хубави работи за този плаж.

# 342
Фран, позволено ли е на плажа на Сани да влизат външни посетители, които не са настанени в хотелите от комплекса?
Да, има свободна зона, но не съм запозната как стои въпросът с паркирането. Има паркинг около Сани Марина, но таксата е 20 евро за цял ден. Иначе хотелите на комплекса се охраняват, не се допускат посетители с коли без резервация.

# 343
  • София
Включвам се след една седмица в Athos Villas. Много ни хареса, затворен комплекс близо до Неа Рода.   Вече планувам следващото лято за това ще следя темата с интерес.
Би ли разказала подробно за Athos Villas? Те са на плажа Комица, нали? Хубав ли е плажа, как е морето там? Чувала съм само хубави работи за този плаж.

Плажът е частен и е много хубав чист и просторен. Няма камъни, ситен пясък, става дълбок плавно. Не видях и морски таралежи, макар, че някой спомена, че към скалите в края имало. Вилите са хубави, добре оборудвани, чистят ги всеки ден, сменят чаршафите през ден, кърпите за плаж и баня ни ги сменяха всеки ден. Ако нещо по - специално те интересува питай допълнително, че не се сещам какво още да напиша. Единствен недостатък е, че за вила има само едно парко място, а ние бяхме в 2 вили с общо 3 коли. Наложи се да се запушваме помежду си, което не беше фатално след като сме една компания. Отзад зад вилите има стълби, което е малко неудобно за количка, но се свиква. На първите етажи са 60 кв. вили, на втори - трети - 80 кв. на два етажа, които ги препоръчвам (ние бяхме в такава). На плажа имаш чадър с два шезлонга и 2 стола пак с номера на вилата. Друг недостатък е, че на плажа няма тоалетна, което пак не е толкова фатално, защото вилите са на 2 крачки, но все пак... 

# 344
Благодаря за отговорите:)
Всъщност като се връщахме видях доста хора с кучета в колите. Имаше един безумно сладък голдън ретривър, който се въртеше в багажника на колата пред нас:)

Общи условия

Активация на акаунт