На море в Гърция - 11

• 97 285
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Aaaa, в Гърция в какво задръстване съм била веднъж в началото на юни в неделя след обяд по посока от Касандра към Солун, бедна ви е фантазията...Това нашето направо песен ми се видя. Там дори и по магистралата едвам се движехме. За 5 часа стигнахме от Палиури до Солун. А нямаше някаква конкретна причина, просто имаше много коли.

# 316
  • някъде ... тук ...
извинете за нахлуването. отдавна ви чета, но не съм се обаждала май от преди 5-6 теми.

в неделя към 10 сутринта имаше 5 коли на границата. после пътя беше натоварен, но средната скорост си беше ОК. ние така или иначе предпочитаме обикновено отклонението от Дупница и прибиране през Бистрица, та вчера го съчетахме и с басейна на Белчин Crazy

иначе си починахме доволно и спокойно - на палатка.

# 317
Ние за това се прибрахме в събота, за да избегнем многото коли. То пътя след Кулата е ад, толкова бавно се пътува, че от Каламици до София 8 часа, с малки спирания заради децата.

Когато ходим към Тасос, минаваме през Гоцето, там е много гот, празен пътя, пътува се бързо. Иначе на границата бяхме 2-3 коли, една на български ни пожела добре дошли и това е. От гръцка даже не ни привериха.

# 318
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile Ние се завърнахме преди празниците и не сме усетили задръстването. Да споделя отзиви за Акратос бийч в Урануполи, Атон. Хотелът е 3 звезди, но аз бих му дала 4. Много чисто. Направен е на отделни къщички с по 6-7 апартамента или 10-12 стаи. Има и основна част с рецепция. Чистеха всеки ден + Смяна на кърпи всеки ден. На нас, тъй като нямаха свободни стаи, ни дадоха апартамент в най-красивата част на комплекса и съм много доволна от факта. Много любезен персонал /повечето са българи/, ол инклузива беше добре на закуска и вечеря, на обяд не ставаше, но гладни не сме останали. Плажът беше с насипан пясък, но водата много чиста с мек пясък. Хотелът не е точно в градчето, а на 2км от него. В градчето има много ресторантчета и магазинчета. Прилича малко на Китен. На 6ти септември се изсипаха 4 автобуса с българи и отделно дойдоха още със собствен транспорт и настана ужас Sad За съжаление ме е срам, защото колкото и да говоря и да плюя и аз съм българка и влизам в тази категория хора. А иначе преди да дойдат, имаше само 2 семейства освен нашето българи и беше много ама много по-различно. Басейнът е много хубав и голям, има детска секция. Анимацията е на немски, но моята щерка се забавляваше искрено. Ами това е в общи линии. Доволни сме. Не беше върха, защото съм сигурна, че има много по-хубави места в Гърция, но дори и това място ме накара никога повече да не отида на море в България. Досега само се чудех на призиви от този тип, но сега разбрах Simple Smile
П/С : Завоите до урануполи са кофти, но се преживяват.

# 319
  • с/у ОколоМръсТното
Сърдя се на полицаите, които не си мръднаха пръста да спрат онези джигити, които караха и в насрещното и по банкета и създаваха допълнително напрежение на и без това изнервената колона. Седяха, поклащайки палките и гледаха безучастно как разни тарикатчета се врат от всички възможни посоки и в нарушение на всякакви правила, създавайки опасност за останалите.

е тези какви им ги наговорих... няма да спят поне 2-3 дни  Twisted Evil

Да не говорим, че шофьорът на колата пред нас заспа по едно време и ни подпря леко  Close
Ама стига с тоз кошмар.  Stop

Оставаме пак само и единствено на Гръцките плажове, градчета и други задушевни местенца.

Поздрав с Портокали бийч от 06.09.2012г.

# 320
  • София
Шани  благодаря за поздрава, до Портокали не стигнахме този път, само до Кариди (чудесно място, но определено беше адски мръсно и доста пренаселено). Но нали трябва да си оставим нещо и за догодина. Но някой тук в темата спомена, че и на Портокали вече имало чадъри и почти няма място за свободно плажуване. Има ли нещо вярно?

# 321
  • с/у ОколоМръсТното
ами, тодоричка  Thinking... Портокали от снимката по-горе е и без това е опасан само с камъни. Там така или инак няма място за чадъри.
Но на съседния плаж (следващата лагуна) имаше доста чадъри и шезлонги. И май имаше свободна зона, но пак беше супер пренаселено...
Ох, чистата вода на Логомандра ми е фаворит за това лято, макар екзотиката на Портокали и Кариди да е факт.

# 322
  • София
това е Портокали (Кavourotripes)

http://www.visitsithonia.gr/kavourotripes-sithonia-east/

то не е едно плажче, а поредица от съседни заливчета.  единственото от тях, което не е само скали, а има и пясък, съдържа бийч бар и шезлонги до водата плътно. ужас и гмеж.
а в боровата гора отгоре - open air кенеф и нелегални къмпингари със софийски номера.

# 323
Пресни впечатления от преди 1 час от Портокали. Идвайки от Сарти няма табела и можете да се ориентирате само от спрелите коли. Намира се съвсем малко след Платаници.

Както каза мъжа ми - Красиво, но щеше да е прекрасно без хората и лайната, които те оставят. Най-голямата лагуна (с готиния изумруден цвят) е с бийч бар и чадъри - с извинение "гъз до гъз". Другите 2 или 3 лагунки също са пренаселени от къмпингуващите. Наоколо е меко казано отвратително. Ще се въздържа да описвам подробности. Не е моят плаж - снимахме се няколко пъти и се махнахме.

Кариди бийч - действително най-мекия пясък на Ситония, но пак ултра мръсно и пренаселено. Пак не е моят плаж.

Сарти - много, много вълни.

Определено ще си продължим да ходим на Агиос Йоанис - чисто, плитко и цивилизовано (кеф ти чадъри, кеф ти свободна зона).

# 324
  • София
Благодаря за описанията на Портокали. Просто го отписвам и изобщо няма да си губя времето май догодина с него.

Моят фаворит определено от тази година си остават Калогрия, както и плажа на къмпинга Арменистис.

И нещо започва да ми се ходи все по надолу в Гърция. Върти ми се една Лефкада от сега за догодина, но да видим. Ще започвам да проучвам. Или района на Пелион (ако правилно помня името).

# 325
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile Ние се завърнахме преди празниците и не сме усетили задръстването. Да споделя отзиви за Акратос бийч в Урануполи, Атон. Хотелът е 3 звезди, но аз бих му дала 4.

http://www.profitravel.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D … %D0%BE%D0%BD.html Това ли ви е хотела? Аз нали се върнах в събота и вече съм на вълна море 2013  Joy  Много ми се иска Уранополи....

# 326
Абе, така и така чета, да попитам - някоя от вас да пътува по Халкидики с кучето си? Интересува ме къде пускат с кучета. Без къмпинг Лакара, където вече знам, че е ок.

# 327
Привет от Вурвуру...

Днес е доста ветровито и малката заформи някакъв екшън, та си останахме в къщата, в която пък ми е толкова добре, че изобщо не и се разсърдих.

Иначе, моят фаворите за сега е Фава и малките плажчета около него, Кариди изобщо не ми допадна, точно поради факта, че е задръстен от хора ( българи) и лодки и наистина е доста мръсен.

Едно немско семейство се опитва да ни отрови почивката, но ще видим кой кого...

Тъкмо правя уговорки да отскочим до Талго и евентуално утре - Ливари, опитвах се да преговарям за Портокали, но след вашите отзиви веднагически се отказвам.

Очаквайте включване!  Mr. Green

П.С Heltah, тук при нас се разхожда един кучок, мога да попитам за по-сигурно дали приемат домашни любимци ( Ta Petrina - Vourvourou ).

# 328
Моите фаворити станаха на първо място Калогрия, на второ Лагомандра и на трето големия плаж северно от пристанището ормос панагияс- но само в нечадърената му част Sunglasses
Портокалите само за 2 снимки отвисоко-беше толкова тъпкано че ми се отщя
Вурвуруто също! Така че тях не ги класирам въобще! Даже си говорихме че снимките в нета сигурно са им извънсезонни Mr. Green

# 329
  • София
Моите фаворити станаха на първо място Калогрия, на второ Лагомандра и на трето големия плаж северно от пристанището ормос панагияс- но само в нечадърената му част Sunglasses
Портокалите само за 2 снимки отвисоко-беше толкова тъпкано че ми се отщя
Вурвуруто също! Така че тях не ги класирам въобще! Даже си говорихме че снимките в нета сигурно са им извънсезонни Mr. Green

Миналата седмица бяхме всеки ден на плаж във Вурвуру, при все че бяхме на хотел в Лагомандра. Бяхме единствените хора на плажна ивица около 300-400м. това е ивицата пред къщите. Плажа го чистиха всяка сутрин, изключително доволна съм точно от Вурвуру и мисля догодина пак да сме там  Mr. Green

За Портокали няма да се повтарям приказна лагуна, тотално опропастена от голямата навалица!

Общи условия

Активация на акаунт