На море в Гърция - 11

• 98 131
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Някой има ли впечатления от Toroni Blue Sea Hotel & Spa в Ситония? Мислим да отседнем там за 5 дни към края на септември..

Виж на предната страница е писано. Tired

# 421
Параход и Века, по колко км успявахте да минете на ден, оптимално, на мен не ми изглеждат големи разстоянията на острова, а за каменните плажове, аз тази година опитах един такъв, повече ми допадна от пясъчен, честно, все пак зависи как е морето де, но е по гот да си легнеш на топлите камъчета, даже и без кърпа, отколкото да се ровиш в пясъка.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 15:26 от evhen

# 422
Евхен,
около 100 км е дългият диаметър (Фискардо-Скала), това е трудно да го минеш в двете посоки за ден - все пак е почивка, иначе другите са на 30-40 макс, възможно е да отидеш да разгледаш 2-3 места и да се върнеш вечерта в "базата". Маршрутите са планински, но пътищата са хубави. На места обаче са тесни, има и страшно много сферични огледала за завоите с липса на видимост (някои счупени).
Плажът с камъчета - да, много е приятно, аз определено само на такива лежа само с кърпа на пясъка, на пясъчните предпочитам шезлонг.
Спомням си в Хърватска, като бях без дете, че много ми беше харесало да лежа по каменистите плажове, а не да ми се вре пясък навсякъде Simple Smile

# 423
  • София
Евхен,
около 100 км е дългият диаметър (Фискардо-Скала), това е трудно да го минеш в двете посоки за ден - все пак е почивка, иначе другите са на 30-40 макс, възможно е да отидеш да разгледаш 2-3 места и да се върнеш вечерта в "базата". Маршрутите са планински, но пътищата са хубави. На места обаче са тесни, има и страшно много сферични огледала за завоите с липса на видимост (някои счупени).

Ето субективно е,наистина!На първата ми почивка на острова разстоянието Фискардо-Скала го вземахме 4 дни подред.Дори ако трябва да съм честна в един ден тръгнахме от Фискардо до Мелисани, после на Антисамос на плаж, оттам през Скала в Кателиос при един приятел, за да хапнем риба в рибна таверна, след това в Аргостоли на разходка и след това по завоите за къщата ни близо до Фискардо!И никой не е мрънкал, дори дъщеря ми, която е на 7 години.Това е почти 2/3 от острова в един ден.

# 424
  • Пловдив / София
Така, не мога да изчета 10 стр. Само последните две.
Значи Никити беше като цяло ок. Хотелът (Дафни) ми хареса. И като условия, и като обслужване.
Единствено случихме на доста ревящи деца и бебета наоколо, които се будеха в 07,00 сутринта и започваха да се дърлят, та затварях прозорците.
Самото Никити - нищо особено, но не съм и очаквало нещо кой знае какво. В неделя (09.09) се поизпразни и стана още по-добре.
Плажната ивица, както писах не ми хареса. Но аз се бях настроила за нещо такова от снимките, водата обаче беше страхотна.

Та, общо взето ми хареса, починах си, хванах малко тен, за каквото и бях отишла.

# 425
  • София
Момичета, някой в предните теми беше споменал за магазините на Мутсуби / не знам дали го изписвам правилно/ Освен този около Н. Мармарас къде има други по пътя до БГ. Много е бавен нета и ми е трудно да въртя назад да търся и за такъв Кеш Енд Кери се спомена той къде се намира.

# 426
  • София
Момичета, някой в предните теми беше споменал за магазините на Мутсуби / не знам дали го изписвам правилно/ Освен този около Н. Мармарас къде има други по пътя до БГ. Много е бавен нета и ми е трудно да въртя назад да търся и за такъв Кеш Енд Кери се спомена той къде се намира.

Предполагам, че питаш за Масутис. Има един малко преди границата (Кулата), но никога не сме спирали и не знам как е зареждането му. А ако си тръгвате по пътя за Солун - има един на пътя до Неа Моданиа и един в мол Космос край Солун. Този в мола, доколкото си спомням е Гранд Масутис.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 00:53 от Тaня67

# 427
  • София
Да за него става дума, Благодаря.  От страницата избирам магазините им на Халкидики и зацикля не иска да отвори.

# 428
  • Варна

Абе и ти нагази лука,сега ще те плесне Параход през устата Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Преди Кулата( около 15 - 20 км.) ,вдясно на  пътя , има супер с българо интересни стоки , нещо като ЦИНЦАРИ(пак ли ще ме плеснат ???)-маслини,прахове,зехтини,наденички,сирена и други.

# 429
  • София
Точно преди границата има един Масутис  Mr. Green и преди него, този за който пише Петерки.

# 430
Завърнахме се, още съм някъде между двете действителности, но ще ми се наложи бързичко да вляза в ритъм.

Беше страхотно, заредих се, починах си, отпуснах душата. За лоши неща сега няма да споменавам, може да помрънкам малко по-късно, но никак не съжалявам, че не бяхме на първа линия до някой плаж, въпреки, че спътниците ми, особено един от тях не спря да повтаря колко било хубаво миналата година плажа да му е под хотела. Накрая не се сдържах и рекох, че пътьом ги разтоварваме някъде на брега и на където ни видят очите, намразих и Йеракини и хотела от толкова мрънкане....

Очаквам вече следващото лято...

# 431
Да за него става дума, Благодаря.  От страницата избирам магазините им на Халкидики и зацикля не иска да отвори.

В Никити Масутис е точно толкова голям колкото този в Неа Муданя, въпреки че не е Кеш енд Кери. В Неа Муданя е на изхода за Касандра, после е този в Космос и най-накрая този до границата.  Peace

Цинцари ми е ужасен - нискобюджетни стоки и отвратителни маслини (поне последния път).

Ние още сме в Никити, но цяла нощ валя и сега е облачно.

Да питам... имам някакви бегли спомени, че сте коментирали цените на Изопринозин в Гърция. Вярно ли си спомням, че сте цитирали 3-4 евро и това за колко таблетки е?

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 11:04 от Анонимен

# 432
Цинцарис е супер занемарен магазин с кофти стоки и най-ужасните тоалетни на света...

Блис, направо иди и питай в аптеката, всичките им фармацевти говорят добър английски.

# 433
Параход, Ohi, много благодаря за отговорите!

Най-вероятно за Амулиани става въпрос. . .
Живот и здраве, може да се пробваме още юни. . . ама така като ви чета, има безброй други дестинации, накъдето може да се отправим. . . .  Hug

# 434
Цинцарис е супер занемарен магазин с кофти стоки и най-ужасните тоалетни на света...

Блис, направо иди и питай в аптеката, всичките им фармацевти говорят добър английски.

9.4 евро за 30 таблетки
в БГ 50  лв. и нагоре за 50 бр., но в Никити няма и в двете аптеки и е чудя утре къде да търся по пътя.

Общи условия

Активация на акаунт