На море в Гърция - 11

• 98 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • София (Възраждане)
Муданя?

# 436
  • София
Серес.

# 437
  • зад парка
Аз само ще ви покажа, без да коментирам...

Елия, Ситония                                                 Ормос Панагиас, Ситония

Вурвуру, Ситония                                           Скала Сикиас, Ситония

Посиди, Касандра                                          Гларокавос, Касандра

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 16:04 от InaDot

# 438
Цинцарис е супер занемарен магазин с кофти стоки и най-ужасните тоалетни на света...

Блис, направо иди и питай в аптеката, всичките им фармацевти говорят добър английски.

9.4 евро за 30 таблетки
в БГ 50  лв. и нагоре за 50 бр., но в Никити няма и в двете аптеки и е чудя утре къде да търся по пътя.

В Агиос Ноколаос има 2 аптеки много добре заредени, намират се на главния път и са една срещу друга. Наблизо са ви, но в обратната посока.

# 439
  • София
Ние още сме си във Вурвуру, пийвам кафенце на терасата и гледам морето, което е на двайсетина метра  Sunglasses Пълно спокойствие е, просто мечта.
Вчера пак ходихме до Никити, за разходка, пазар и хапване - седнахме в страхотна кръчма на пристанището, през цялото време хвърляхме хляб във водата и събирахме разни големи банди рибоци  Simple Smile На това местенце готвят наистина вкусно, обаче пусто в момента не мога да се сетя как точно се казваше...нещо с ''к'' май че беше, и ''акти'' което означава бряг...със сигурност догодина ако сме на Ситония пак ще минем да хапнем там.

Иначе днес времето се поразвали, пак е топло и си плажувахме сутринта, но сега леко ръси и небето е по-скоро мрачно. Но дори и сега си има хора във водата, а поне тук в Псароянис е доста пълно. Надявам се до утре да се изчисти времето, че малко ни остава  Rolling Eyes

Анна Бел  Hug

# 440
  • София
Ние още сме си във Вурвуру, пийвам кафенце на терасата и гледам морето, което е на двайсетина метра  Sunglasses Пълно спокойствие е, просто мечта.
Вчера пак ходихме до Никити, за разходка, пазар и хапване - седнахме в страхотна кръчма на пристанището, през цялото време хвърляхме хляб във водата и събирахме разни големи банди рибоци  Simple Smile На това местенце готвят наистина вкусно, обаче пусто в момента не мога да се сетя как точно се казваше...нещо с ''к'' май че беше, и ''акти'' което означава бряг...със сигурност догодина ако сме на Ситония пак ще минем да хапнем там.

Иначе днес времето се поразвали, пак е топло и си плажувахме сутринта, но сега леко ръси и небето е по-скоро мрачно. Но дори и сега си има хора във водата, а поне тук в Псароянис е доста пълно. Надявам се до утре да се изчисти времето, че малко ни остава  Rolling Eyes

Анна Бел  Hug

Таис тук ли сте отседнали и ако да каква е цената на вечер?:

http://www.akti-psarogiannis.com/

# 441
  • София (Възраждане)
в момента не мога да се сетя как точно се казваше...нещо с ''к'' май че беше, и ''акти'' което означава бряг...със сигурност догодина ако сме на Ситония пак ще минем да хапнем там.

Киани Акти Peace

# 442
  • София
Тодоричка, да тук сме, 38 евро е студиото и сме много доволни. Особено плажа отпред е страхотен, кристално чиста вода, без фасове в пясъка, чудесна градина и много, много симпатични собственици.
Одеве забравих да ви се похваля - вчера освен, че уловихме няколко рачета с различен калибър във водата, уловихме и морска звезда  Heart Eyes
Това ми беше една несбъдната мечта, досега съм виждала само изсушени екземпляри, а винаги съм искала да видя и да подържа жива такава...е тук мечтата ми се сбъдна, и то само на няколко метра във морето пред къщата.
Страшно много се изкефихме всички  Simple Smile Разбира се, след многото снимки, внимателно я занесохме по-надълбоко и я пуснахме на свобода  Simple Smile

Mooimeiske, точно това е ресторанта, благодаря ти - страхотна кухня имат, препоръчвам  Peace

# 443
И ние онзи ден вечеряхме Киани Акти.  Честно казно нито тази кръчма, нито Алмира, Арсанис и т.н. тази година ми харесаха кой знае колко. Сравнявайки ги с Порту Кофу където пак беше много вкусно. И както каза Параход яко ми втръснаха гръцки салати, тзатзикита, сувлакита, гироси, октоподи и калмари. Опитах се да хапна в Торони месо стафидаки - ц, свършило било. Изобщо освен мусаката, пастичиото и папуцакитата ми липсва готвеното. Рибата също не е разнообразна.

# 444
  • Sofia
Тодоричка, да тук сме, 38 евро е студиото и сме много доволни. Особено плажа отпред е страхотен, кристално чиста вода, без фасове в пясъка, чудесна градина и много, много симпатични собственици.
Одеве забравих да ви се похваля - вчера освен, че уловихме няколко рачета с различен калибър във водата, уловихме и морска звезда  Heart Eyes
Това ми беше една несбъдната мечта, досега съм виждала само изсушени екземпляри, а винаги съм искала да видя и да подържа жива такава...е тук мечтата ми се сбъдна, и то само на няколко метра във морето пред къщата.
Страшно много се изкефихме всички  Simple Smile Разбира се, след многото снимки, внимателно я занесохме по-надълбоко и я пуснахме на свобода  Simple Smile

Mooimeiske, точно това е ресторанта, благодаря ти - страхотна кухня имат, препоръчвам  Peace
Много ти се радвам мила че поне финала като за десерт е достоен  Joy
Весело доизкарване и като си дайдеш да се обадиш за Софииска разходка  Laughing

# 445
  • Варна
Цинцарис е супер занемарен магазин с кофти стоки и най-ужасните тоалетни на света...

Аз не казах ,че е свестен ,а че го има като почти последен вариант.
Каламатата им ставаха,тенекията със зехтин даже много добър,а праха си е прах.

# 446
  • Пловдив / София
А това пастичио какво представлява?

Мен малко ме е яд, че не мръднахме и до други плажове. Мин. година почти целия Тасос обиколихме, а сега си бяхме само в Никити. Нещо шофьорът се размрънка, че не му се ходело и така.

# 447
А това пастичио какво представлява?

Мен малко ме е яд, че не мръднахме и до други плажове. Мин. година почти целия Тасос обиколихме, а сега си бяхме само в Никити. Нещо шофьорът се размрънка, че не му се ходело и така.

Пастичиото е нещо като мусака (нашенската), но вместо картофи слагат сврени макарони.

Пропуснли сте - плажа на Никити на нас ни е само резервен вариант. Очарованието на цяла Ситония е именно в обикалянето и разглеждането. А и плажовете под Никити към Неос Мармарас си заслужават.

Днес тръгваме. Пак валя цяла нощ, но не съжалявам. Видяхме морето и така, а въздухът поледните няколко дни е изпълнен с мириса на иглолистните (чудех се какъв точно сорт са, че в Бг ги нямаме точно тези) и наситен с влага и море. Невероятно е. В жегите не е усеща.

Каламатата им ставаха,тенекията със зехтин даже много добър,а праха си е прах.

Явно ни е различен критерия за хубави маслини. Отвртителни.
Зехтина - от евтиния с 2 до 5 евро отгоре на другите магазини. Перилните препарати - също ( с малки изключения.

# 448
  • София
Иначе днес времето се поразвали, пак е топло и си плажувахме сутринта, но сега леко ръси и небето е по-скоро мрачно. Но дори и сега си има хора във водата, а поне тук в Псароянис е доста пълно. Надявам се до утре да се изчисти времето, че малко ни остава  Rolling Eyes
Таис тук ли сте отседнали и ако да каква е цената на вечер?:
http://www.akti-psarogiannis.com/
Tаис, намерих и още един Псароянис http://www.at-psarogiannis.com/, който много ми прилича на другия. Два Псарояниса ли има или става дума за един и същ?
Днес пътуваме за Крит.

# 449
  • София
Bliss, тези иглолистните дървета са пиния.

Общи условия

Активация на акаунт