На море в Гърция - 11

• 98 090
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
П.П. В Марина едната вечер оставихме 160 е. Другата 110е. Първия път ни дадоха баклавички с крем, втория - диня. Със сигурност не сме ги плащали.....
Това потвърждава версията ми, че явно вече дават при по-сериозни сметки, но пък вие сте били 3 семейства, а ние сами и не знам какво трябва да хапнем, че да направим сметка над 100 евро  Mr. Green Сигурно слон  Mr. Green
Както и да е. Всъщност десертите и без това доста ни допаднаха в Тасос, а и не винаги ни се консумират след вечеря всъщност. Само диня не бихме отказали никога.

Фам, права си. Много е кратък живота, че да тъпчем на едно и също място.  Peace

# 481
  • София
а ние сами и не знам какво трябва да хапнем, че да направим сметка над 100 евро  Mr. Green Сигурно слон  Mr. Green

Неее, имаше в хладилника диви лавраци. Само 1 от тях излизаше 70 евро  Sunglasses Като сложиш тиквичките.....
Сори, че разводних темата   bouquet

# 482
  • София

Иначе Никити не бих повторила и не защото не ми хареса, а защото ще ми е ужасно скучно.
Животът е твърде кратък, за да ходя на едни и същи места. Това е моята философия. Simple Smile

Подкрепям това изказване с две ръце! Peace

# 483
  • София
За съжаление, Параход, Крит не прави изключение...Днес преживяхме малка буря и дъжд като из ведро на Елафониси. То си беше облачно и духаше горе долу от сутринта, после като стигнахме на Елафониси облаците взеха да се сгъстяват, потъмняват и в далечината да се виждат светкавици, но ние и половината плаж упорито седяхме и снимахме светкавиците, вместо да си тръгнем  Grinning Никога не съм вярвала, че на Крит може да се изсипе такъв порой, придружен със силен вятър. Винаги съм си мислила, че на Крит вали 2 пъти годишно и то през януари  Laughing Като тръгнахме към паркинга след като гръмотевиците станаха доста силни, изведнъж се чуха писъци зад нас, оказа се, че се задава пелена от дъжд и направо бягахме пред дъжда, за да се скрием...Като влязохме в колата, поривите на вятъра бяха толкова силни, че направо колата се клатеше. Не искам да ви казвам как се пътува по планински път по време на порой и с още десетки коли пъплещи една след друга...Бяхме пуснали и парно по едно време. Все пак бяхме мокри и по бански. Спряхме да се разходим на връщане в Ханя. Все още леко валеше, купихме си  чадър, беше около 21С. А малко след това дъжда спря и грейна слънце, стана топло и за миг всички улици се изпълниха с хора. Най-смешното беше, че като стигнахме в Ретимно се оказа, че капка дъжд не е падала там. Но сега и тук заваля и то доста силно. Надявам се утре всичко да е отминало.
А на Санторини отиваме във вторник с Mega Jet. Престоят на острова е 7 часа. Поне ще добием впечатления от него.
Спокойна, бяхме на Паралия Офринио около 6.09. ето тук: http://www.goldensuites.gr/indexen.html Обаче ни настаниха в някаква сграда на първа линия, която беше адски шумна и не толкова нова и хубава като тази на снимките. Майка ми бяха в хубавата, в студио. Освен това плажа там според мен не струва. Ние ходехме на плажа Амолофи преди Неа Перамос, на 40км от Офринио.
Anna Bel, завърнахте ли се от Скопелос? Чакаме впечатления.

# 484
  Днес се завърнах и аз след 15-дневно пътешествие. Изненадана от новото лице на Гърция, което познах. Доволна. Очарована. Благодарна на Параход, pontes и другите момичета, по разказите на които избрах  този фантастичен маршрут- Пелион, Скопелос и Скиатос.
  Не мога да кажа кое най-много ми хареса. Дали суровата красота на Пелион, дали приказката Дамухари, дали упойващия аромат на бор на райските плажчета на Скопелос  или топическата усмивка на Скиатос. pontes, разбирам защо си избрала тези места да се омъжиш! Винаги когато минавахме край залива Колиос, си казвах: Ех, тази pontes, какво вълшебно място е намислила за сватба! И тъй като нямам църковен брак с мъжа ми, колко му е да си спретна  една венчавка, нищо че сме на 100 години!  Та такива романтични помисли ми навяваха тези удивителни места!  Още съм толкова омагьосана, че някак не ми идва да пиша за настаняване,цени на хотели, фериботи и храна. И това ще стане, да ми мине малко!

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 22:58 от Anna bel

# 485
  • София
Много ми е интересно иначе - хем искаме да почиваме в други страни, хем обаче да правят като у нас, е не става

Не знам това за към моят пост ли се отнася или не.
Но когато ми сервират нещо което НЕ съм поръчала при положение, че искам сметката да си платя и те ми го сервират , защо после трябва да плащам нещо което НЕ съм поръчала и НЕ съм искала ????
За хляба по го приемам, защото все пак сядам да вечерям съответно да ми донесат хляб, Но за десерта.

kimbolina, за десерта съм абсолятно съгласна с теб, направо се чудя дали не е станало недоразумение или наистина са се изложили така и са ви калкулирали безплатния десерт. Дано да е първото Sad
Но за така наречения куверт...ами всяка държава си има особености при храненето. Гърците без хляб на масата не сядат. Хлябът се яде в началото, водичка се сервира винаги. Не е чак кой знае колко като пари.
Коментарите на момичетата обаче, че не сервирали десерт или че давали лош хляб хич не ми харесват. Ако и обслужването в Гърция тръгне надолу...ще е доста разочароващо. Не че не сме попадали на кофти заведения в Гърция досега, спомням си за две - едното в Тинос, където ни дадоха развалено ястие и едното в Лимнос, което беше страхотно като визия, но храната беше ужасна...но това са ми разочарованията за години пътуване из Гърция. Дано не стане практика.

Anna bel, много, ама много се радвам, че ви е харесало!!! Живи и здрави, догодина ще ви мислим нов маршрут, още по-надалеч Simple Smile

# 486
  Не знам как ще чакам догодина!
  Не искам да звуча напудрено и захаросано, но нямам НИКАКВИ забележки от нищо! Понякога си мислех с какво толкова съм заслужила да ми се случват такива прекрасни неща! Толкова гостоприемни хора накуп не съм срещала отдавна.
   А Северна Гърция за дълго ме губи като клиент.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 22:57 от Anna bel

# 487
  • София
 Не знам как ще чакам догодина!

Ха ха, ами не е задължително. Ние от години правим едно първо пътуване до някой остров през май, след Великден. Идеален момент е. Всичко вече е отворило, хора малко, време разкошно за разходки. Така че може да изтеглим лятото малко напред Hug

А пък ако и това е далече - и през зимата става Simple Smile Били сме по Коледа или Нова Година на Керкира, в Пилио, в Атина...навсякъде сме изкарвали чудесно. Не се отчайвай, само мисли отпуски и финанси Simple Smile А за гостоприемност - жалко, че не стигнахте и до Алонисос, е по-гостоприемни хора от тези там не бях срещала Heart Eyes

Като съм се разписала тази вечер, да споделя и последното моренце къде направихме. Понеже бяхме без мъжа ми, тоест с детето и без кола, исках нещо организирано, където има всичко - море, храна. Попаднахме на прекрасно място, доста го и потърсих де. Чисто ново, всичко беше идеално, идеални 10 дни Simple Smile Цените, които ни дадоха бяха по-ниски от обявените в сайта. Споделям го, може на някой да му хареса за другия сезон:
http://www.krotiriresort.gr/?index

И още нещо - искам да ви попитам - с какво се променихте, пътувайки в Гърция? Аз си спомням, че в началото не ядях октоподи и скариди, а сега ги обожавам. Исках пясък и плитко море, а сега ми дай интересни плажове, камъни, скали. Ходех само на плаж, а сега си умирам да обикалям селцата. Вие сте Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 23:07 от pontes

# 488
  Крит може би за зимата става. Или друг някой остров. Аз Сирос бях планирала за това лято, но си остана за други времена.
  Но трябва да се стягам на работна вълна, че да може да се пътува Simple Smile Hug
  Много добре изглежда местенцето, pontes!
  В Гърция пътувам от толкова много години, че лошо помня времената преди това! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Все пак пътувам от визовия режим!
   Морска храна не понасях! Днес обожавам всички морски дарове. Не ми е минавало през ум в БГ да отида на почивка без осигурени хотелска част и храна. Днес тръгвам за Гърция и много често не зная къде отивам. Предпочитам авантюризма благодарение на Гърция. Още ще пиша по този въпрос.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 02:27 от Anna bel

# 489
  • София
Напълно съм съгласна за Кротири резорт. Миналата година бяхме там през септември и много ни хареса. Идеално е за спокойна почивка с деца.

# 490
  • София
 Крит може би за зимата става. Или някой остров. Аз Сирос бях планирала за това лято, но си остана за други времена.
  Но трябва да се стягам на работна вълна, че да може да се пътува Simple Smile Hug
  Много добре изглежда местенцето, pontes!

Сирос е идеален избор. Можете да го съчетаете с Тинос.
Сирос има уникален основен град, пълен с история, музика и цветове!!
На Тинос пък градът е ужасен, но вътрешността на острова е вълшебна, като ми дойде вдъхновение ще пусна малко снимки. Едни селца, като излезли от приказките.

# 491
  • Пловдив / София

И още нещо - искам да ви попитам - с какво се променихте, пътувайки в Гърция? Аз си спомням, че в началото не ядях октоподи и скариди, а сега ги обожавам. Исках пясък и плитко море, а сега ми дай интересни плажове, камъни, скали. Ходех само на плаж, а сега си умирам да обикалям селцата. Вие сте Simple Smile

Ами не съм се променила. И преди обичах морска храна и сухо бяло вино /рецината Heart Eyes/, и преди съм тръгвала без резервация, и преди съм обичала закътани малки курорти и селца.
Не знам, може би с нещо друго. Ще помисля.

# 492
Освен това едно от тук присъстващите момичета беше казало, че са наели цяла къща в стария град - също биха ми били полезни отзивите от къщата.  Hug
Аз и преди казах, че ние вече сми били в къщата, и защото ни хареса, сега повторихме за четирите почивни дни. Къщата е точно, както описах. На нас ни допада атмосферата и спокойствието там. Ако имаш конкретни въпроси, ще отговоря.

# 493
Аз също не знам как ще изкарам до другото лято, момичета  Sunglasses

В Крит съм била по Нова година - петнайсетина градуса срещу -15 на летище София, беше приятно, но но валеше половината дни и слънце почти не се показа през останалите.
Времето на юг има очевидни предимства пред тукашното след февруари-март, когато дните вече са по-дълги и слънцето грее повече (въпреки че точно в Пелион такъв студ и дъжд ме е прал в края на март... планинските дестинации явно не са добра идея за зимата).

Пътуванията в Гърция и промените? Бях я посещавала пет-шест пъти по различни дестинации и преди, но в Санторини ми беше "date"-а с мъжа ми (сигурно съм го споменавала Simple Smile), идвахме от различни държави със самолет. Любопитно е, че макар той да беше обиколил голяма част от света, никога не беше ходил в съседна Гърция... По-късно, като се роди дъщеря ми, не можех да си помисля да ходя другаде на море с бебе и малко дете. И така си остана Simple Smile

Виж, рецината ми е киселяк и не мога да я пия при никакви обстоятелства.

# 494
Решението на носталгията по Гърция е да си спретнем едно форумско посещение до Солун през късна есен, аз много го харесвам този град и все ме е яд, че прелитам за половин ден от там, въпреки че веднъж и спах даже, но пак на път от/за някъде.

Общи условия

Активация на акаунт