На море в Гърция - 11

• 98 057
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София (Възраждане)
На Ковио къде има камъни, във водата ли?

# 526
  • София
Блис, окупаторите бяха румънци, и то много  Joy Гърци почти не видях, поне нямаше когато ние ходихме...не помня дали беше уикенда  newsm78

Мооimeiske, да, във водата имаше много и големи камъни, на пясъка бяха малко. Но за мен оптималния камъняк във водата е Никити - а на Ковиу бяха доста повече. Иначе хора и оси нямаше, беше пълно спокойствие.
В скалите от двете страни на плажа видяхме огромни раци - огромни, чак се постреснах  Shocked
 Имаше и скариди във водата, не бях виждала до този момент. А, и залеза там е невероятен, определено си заслужава да се види  Peace

# 527
Залезът и на Калогрия е много хубав, жалко, че са го налазили...

# 528
  • софия
Tаис, добре дошла Hug
Искам снимка на скариди в морето Flutter. И аз не съм виждала.

Толкова е уютна тази тема! Аз вече съм набелязала място за НГ Crazy, но ви чета.

# 529
  • зад парка
Твърдо оставам в темата, въпреки че се върнахме преди ... вече седмица, а нямам отпуска за ново пътуване до Гърция през тази година  Sunglasses

Не мога да си обясня защо съм влюбена в тази страна ... оставила съм сърцето си там /във всеки смисъл на този израз  Grinning /
Може би защото преди много години /непосредствено след като тук дойде "Демокрацията"/ една моя приятелка - да кажем "най-добрата", се ожени там и се премести да живее в Атина. Още оттогава свързвах Атина със слънцето, морето, свободата, прекрасната храна, усмихнатите хора, корекомите на всеки ъгъл... Винаги съм била обаче туристка там.
Впоследствие видях и многото други лица на Гърция и гърците, но не промених отношението си към мястото. Влюбена съм в морето, слънцето, историята и земята на Елада. Относно гражданите й - само в някои!  Mr. Green

# 530
  • София
zvanche  Hug Като казвам скариди - не си мислете, че скаридите, които видяхме са тези които слагате в чиниите си  Simple Smile Това бяха според мен бебета-скариди защото бяха напълно прозрачни..явно с времето растат и се наливат с месце и цвят  Joy Но иначе си бяха точно скариди, убедена съм, защото колкото и да са прозрачни, все пак формата им си е същата.

InaDot, и аз съм като теб - влюбена от години в слънцето, морето и вкусната храна на тази страна...и в още хиляди дребни подробности, които не ми се изброяват. Доста съм пътувала, но в Гърция има някаква магия за мен. Може би се дължи на факта, че все пак имам и гръцки корен, знам ли...
Ето например, здрава рокаджийка съм от едно време, но супер много ме кефи гръцката музика, особено някои песни които си знам наизуст  Simple Smile И дори когато имам разни дребни разочарования там, както този път, на тръгване винаги ме стяга сърцето по един особен начин  Sad

# 531
  Ина, Hug И аз оставам тук. И аз съм оставила част от сърцето си в Гърция и съм убедена,че в някой минал  живот съм брала маслини. Толкова близо до себе си усещам тази страна, че дори отпечатъците на кризата в последните години не могат да ме променят. Имала съм късмета никога и при никакви обстоятелства да не срещна лошо отношение, нещо повече-тази година гостоприемството на хората, с които контактувах, беше стахотно, запомнящо се.
  Аз още си живея със спомените от последното пътуване. Пелион, Скопелос, Скиатос -вълшебни местенца, на които пожелавам да се зарадвате и вие. Пелион съм запомнила със суровата красота на планината и очарованието на скритите на пръв поглед райски плажчета, гневните (но прекрасни) изумрудени вълни на изток и мързеливото идилично море на запад.
  Скопелос - Мама миа! Според мен чарът му е в запазения традиционен начин на живот. Изключително зелен, с идилични, повечето каменливи плажове, е съхранил уникално и природата си. Очарователен е и главният град с тесните си улички, кукленските къщи и средновековната си крепост.
  За Скиатос какво да кажа! През септември е рай. Много от вас познават тропическата му красота, а на тези,за които е непознат, пожелавам още догодина да акостират там.  Толкова захаросано и напудрено ми звучи поста, но това е положението. Нямам забележки от нищо. Имахме чудесно настаняване навсякъде въпреки без предварителни резервации, на хубави цени. Който желае, ще споделя.
  Та,оставам в темата за гръцкото море. Надявам се да е жива и през есента и зимата, днес се бях разтревожила,че ще изпадне до втора страница Simple Smile! Бива ли така!

# 532
и мен ме стяга сърцето като знам, че едно време бабите и дядвците ми са ги изгонили от Беломорието и едно време е било наше Confused

# 533
и мен ме стяга сърцето като знам, че едно време бабите и дядвците ми са ги изгонили от Беломорието и едно време е било наше Confused

То добре, че не е останало наше, че щяхме да го бетонираме и него за нула време.

# 534
И аз оставам в темата, още повече се върнахме в неделя и впечатленията ми са пресни.
За съжаление реалността/работата/ ме сграбчи веднага.По-късно ще споделя , засега няколко кадъра от Комица

http://artina.snimka.bg/travel/greece-2012.702320.2848940 … sp;    

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 18:59 от арт Ина

# 535
 Weary smile3518  Искам пак в Гърция-я-я!  newsm45

# 536

То добре, че не е останало наше, че щяхме да го бетонираме и него за нула време.
ако за теб е добре, то за мен не е Stop

# 537
  • софия
Weary smile3518  Искам пак в Гърция-я-я!  newsm45
spoko spoko Не плачи! Дядо Коледа ще ти донесе подарък, а после ще започнеш да планираш майска Гърция Grinning Днес се прокрадна, че началото на май ще има 6 официални почивни дни  Wink

# 538
  • София
Съгласна съм с Анна Бел - по-добре, че не е останало в наши ръце, щеше да го сполети съдбата на нашето черноморие, пълно застрояване и лайна във водата. Ние просто опропастяваме всяка природна красота, която имаме. Не се засягайте - нямам предвид конкретно вас, момичета, но говоря като цяло, като народ. Всичко ни е мръсно, с боклуци, изсечено или в процес на изсичане...абе ужас някакъв  Sad

Ейй, хайде да си говорим хубави, слънчеви неща  Sunglasses

# 539
е ако за вас е положително изгонването на 50 000 души от домовете им положително събитие, ок нямам какво да добавя

Общи условия

Активация на акаунт