На море в Гърция - 11

• 98 192
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
brazilka,

може ли още малко за плажа Комица да кажеш-целият ли е частен т.е. не гост на хотела/вилите  няма достъп до плажа или е при определени условия , в друга част ?

# 346
Хелта, говорих с хазяйката, която впрочем е много симпатична жена, дори този готин куч е техния ( прилича ми на ретривър, но е бял, пухкав и с прасковени петна тук там ). До миналата година са приемали домашни любимци, но братята румънци са се проявили успешно, та от тогава, не допускат кучета. В апартамента, в който са били са оставили погром, включително са ползвали белите кърпи ( които наистина са винаги искрящо бели ), за да бършат кучетата....

Значи бъркам Кариди с Вурвуру ( там където наемаш локди или се качваш на круизче ).

Джам много благодаря за отзива, засилваме се посока Талго, въпреки, че днес е облачно малко, ама кво от това.

Точно през пътя над къщите има огромна борова гора, вярвайте ми, но така ухае на борове и сутрин е толкова свежо, че чак ми става мъчно, че четвъртък наближава....

# 347
  • Пловдив
Комикс, планината там наистина е зареждаща.

# 348
Много е гот, когато някой осере нещата и после всички останали духат супата. По повод кучетата. То е ясно, че тези хора са се опарили и няма как да ги убедиш, че твоето куче не е такова. И че ти не си такъв идиот.

# 349
Havga, може ли линк към мястото където сте отседнали в Коринос  bouquet
Хотелите отдалечени ли са от центъра на селото, има ли забавления за деца?

хотела се казва Термаикос, пускам линка, който намерих.
http://www.booking.com/hotel/gr/thermaikos.bg.html?aid=323176;la … LICFUhZ3godu1gA_w

За хотела: наистина е непретенциозен. Личеше си че е края на сезона, хладилните витрини бяха почти празни и на собственика, един нисък стар чичо не му се занимаваше.. Ние бяхме на полупансион, с вечеря и закуска , храната беше вкусна, но нямаше избор и приличаше на ученически стол , малко...., но мен храната не ме притеснява, тъй като наоколо имаше какво да се хапва, а и Катерини е наблизо, а там наистина има избор.
Но мястото е вълшебно, ако харесваш плажове от типа на Албена. Безкрайна широка плажна ивица с чадъри, шезлонги към хотела, плажът е пред самия хотел, от него те делят една божествена зелена поляна . Има типичните плажни забавления, волейбол, плажен тенис и пр., баровете работеха и бяха много симпатични. Морете е плитко и много подходящо за деца. По цялата ивица наоколо са хотели на по 3 етажа с тераски , пред тях поляна и после плажа... Хотела до нас беше определено по-добър, с басейн.

# 350
  • София (Възраждане)
Благодаря, Хавга! Сериозно се замислих за вариант Коринос за следващото лято, а плажна ивица тип Албена ме печели веднага. В нета добри отзиви има за хотел Кохили, да не би той да е съседният на вашия хотел?
И да попитам още, имаш ли впечатления и от останалите селища по ревиерата - Олимпиаки Акти, Платамонас, Макригиалос, Скотинис, Плака и т.н. като условия за почивка с деца - плаж и забавления за дберосъци?

# 351
  Havga, много се радвам,че си изкарвате чудесно! Когато тръгвате от Волос за източното крайбрежие на Пилио, не ви трябва да заобикаляте надолу през Кала Нера и Цагарада както направихме ние. Излишно натоварване и време, всичко не може да се види наведнъж. От Волос има хубав път,пак със завои,но широк, с идеален асфалт, през Портария и Хания. Следвайте него. Непременно разгледайте Портария и се отбийте в Макриница (2 км), после продъжавайте на изток. Задължително се отклонете от главния път на 0.7 км и се отбийте за малко в Кисос да му усетите атмосферата. След кратко сте на морето.
  Аз от днес съм в Скопелос за няколко дни. Скиатос ми е за десерт другата седмица. Много ще разказвам. Очаквам и от теб.
Малко късно го прочетох това, да му се не види...... Тръгнахме от там... на мен и на мъжа ми беше добре, но никога повече няма да пътувам с родителското тяло... е толкова капризи....
Накрая , ужасно било, защо сме биели толкова път ....., направо ми скъсаха нервите, после объркахме на два пъти пътя за Дамухари... и така и не го видяхме...., защото колата попрегря и майка ми тотално се разсумтя да ходим в хотела и да се измъкваме набързо от тая планина.....
Никога повече няма да си причинявам подобно нещо. Но мястото е разкошно за любители на планини и море, страхотно е . Спахме в Агиос Йоанис, хотел Anesis -ЧУДЕСЕН Е! За хората които обичат автентичните стари хотели, едното крило е строено 58г. , прозорци с капаци, дървени мебели, картини по стените, трахотно фоае, с камина и обзавеждане , все едно си в хола у дома, собственика беше страхотен, черпи ни с домашен кекс, чудно! Сутринта тръгнахме, минахме набързо през Портария и това беше ...... #2gunfire
Но ще се върнем, на път за Атина догодина или с яхтата, ако реализираме круиза до Спорадите.
Изобщо не ми се получи това пътуване

# 352
Благодаря, Хавга! Сериозно се замислих за вариант Коринос за следващото лято, а плажна ивица тип Албена ме печели веднага. В нета добри отзиви има за хотел Кохили, да не би той да е съседният на вашия хотел?
И да попитам още, имаш ли впечатления и от останалите селища по ревиерата - Олимпиаки Акти, Платамонас, Макригиалос, Скотинис, Плака и т.н. като условия за почивка с деца - плаж и забавления за дберосъци?

Да мисля че така се казваше хотела... Селото е отдалечено на около километър и малко..., не става без кола, Катерини е на около 4км. Там имаше и Лидъл, с ниски цени ...(имаше доста хора с нас, които пазаруваха от там за през деня на плажа).

# 353
  • Варна
За търсещите хубави местенца - плажовете под Сарти - в района на Сикия. Под главния плаж ,Скала Сикас/около 3 км/ се намират "5-те стъпки". Това всъщност са пет залива с плажове и таверни.  Там е най-доброто в района за мен. Мини плажчета на всяка лагуна. Не се шашкайте, че пътя е тесен и стръмен.След  около 7 км. стигате огромния плаж на село  Каламици ,където има разкошна пекарна ,фурна-баничарница с вкусен хляб,пугаци със сирене , банички ,kроасани.
Като цяло обаче източния бряг на Ситония и Касандра имат  гадничкия навик около обяд да излиза бриз,който в някой дни е доста упорит и вдига неприятна вълна която прави къпането проблематично.Тогава е добре между двата полуострова като например Трикорфу , Метаморфози или на западните брягове на Ситония и Касандра-Сивири , Скала Фурка,Посиди,Неа Скиони и Лутра,закътани са зад хълмовете, но  са далечко от основните ''български'' дестинаций.Стават отлично за целодневно посещение съчетано с най - вкусната таверна в Северна Гърция-в едно забутано село - Касандрина , горе на хълма , казва се Захос (има табелки в селото) и правят най-страхотните меса,разни манджи , кокореци и свинско на шиш.
Може би е време да се преоткрие и Олимпийската Ревиера , но не фрашканата гъчканица Паралия Катерини , а  Платамонас,Пантелеймонас,Скотинос,Плака,Лептокария,Олимпиаки,Коринос,Макригиалос,Метони и разкошните плажчета,хотелчета,таверни,къмпинги колкото носна кърпичка,  разположени мажду тях.
А как е обстановката след неделя.Вероятно ви е много самотно там.Все пак се говори за 250 - 300 000 българи там около празниците.

# 354
Мога да дам инфо за Платамонас. Нямахме карта и като тръгнахме да търсим малък крайбрежен път от Катерини на юг, не се справихме и се качихме на магистралата. После вече за да видим другите села трябваше да слизаме от магистралата и да се качваме, а както вече споменах си имахме багаж от мрънкащи родители.
Там е интересна крепостта, разкрива хубава гледка към морето. Има крайбрежна улица с магазини и заведения за хранене, на пристанището има няколко рибни таверни, едната със сините столчета- особено вкусна. Ядох тарама салата, е няма такова вкусно нещо , хляба също. Плажовете на Платамонас са малки, видях два и двата са покрай крайбрежната улица. Единия е с пясък, но е малък изкуствен залив за около 50 човека (два реда Шезлонги), другия е до пристанището и е с камъчета, там се изкъпах, защото беше супер прозрачна водата, но определено при влизане си трябват плажни обувки.

# 355
  • София (Възраждане)
Хавга, благодаря за отделеното време и полезното инфо!
А с дете ли направихте този преход?

# 356
  • София
И ние се завърнахме от почивката. Бяхме в Геракини - към хотела нямам забележки, каквото очаквах, това получих. Simple Smile Добър плаж, добра закуска и вечеря, много добре организирано за децата, добри посетители, доста неща с допълнително заплащане.
Били сме последно в Гърция преди 11 години и мнението ни е, че сега северната част е леко западнала. Преди имаше голяма разлика с БГ, а сега не видях такава. Разбира се, досега с морето е в пъти повече. Обиколихме до Никити и  Неос Мармарас, не се впечатлих. В Никити имаше хубави торти за рожденици.

Ходихме до пещерата Петралона, красива пещера, доволни сме. Ходихме до Уранополи, остров Амулиани. Хареса ми региона и е добра следваща дестинация с възможности за разглеждане и кратки плавания.

Искам да ви питам за сметките в таверните. Преди години се впечатлих, че на остров Корфу ни издаваха касови бележки дори и за влакчето, а сега никакви бележки, едни хартии нищо не се разбира. Обядвяхме няколко пъти и ето една от сметката - http://sence.files.wordpress.com/2012/09/09092012449.jpg . В Никити също ни представиха подобно листче. Доколкото разбрах и на двете места беше включена уж безплатната им почерпка, това преди години не беше така. И в един супер около границата ни излъгаха със сметката, може би кризата им се отразява. Изглежда има тенденция да стават лъжовни, този път не ни се отрази на настроението.

Все пак на 380 км. то София имахме много добро море, интересна възможност. Вчера нямаше никакви проблеми по пътя, виждаше се изгорялата трева в проблемния район.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 08:51 от TanyaMG

# 357
  • Варна
Освен ЛИДЛ в Паралия Катерини по интересен е Апвавитидис-те са два.За обяд  има топли витрини-печено пиле,задушени картофи,панирана риба,печено свинско филе,мусака,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка,грах с картофи.Има две фурни-пекарни със обичайните невероятни гръцки печива поне сто вида.
Всичките гореизброени селца ги свързват многокилометрови,широки плажове с пясък тип ''Златни Пясъци''.Морето е плитко,тихо,кристално чисто и цени общо взето доста поносими.Който се интересува мога да пратя и купища снимки на мейл Simple Smile

# 358
  • с/у ОколоМръсТното

Била съм в Лептокария ( в х-л 4* Олимпиан бей), в Платамонас (частна къща) и Нео Пори (на разходка).
Не е лошо и на 3-те места.
Има надуваеми батути, дет. площадки и от онези клатушкащите се играчки... В последните 2 има и атракционно влакче м/у 2те селища... Става дума за около 5-8км.
Но няма онези задушевни заливчета, лагуни и екзотика, като на Халкидики. Просто е една безкрайна плажна ивица. На места има подводни камъни...

Има много хубав крайселищен път м/у тези градчета. Не е необходимо да се качвате на магистралата нон-стоп, защото точно там има тол-такса.

Изходният пункт за планината Олимп се намира в градчето Дион (в близост до Лептокария), а там има много хубави исторически и ахреологически и мозаечни музеи. Самите улици са като в приказките...

# 359
  • София
Много е гот, когато някой осере нещата и после всички останали духат супата.

уви, така е. преди няколко години, просто отивахме в къщата, казвахме на хазайката имената си, тя ни даваше ключа и се е случвало като си тръгнем, да й пъхнем парите и ключа под вратата, защото я е нямало от няколко дни. за никакво предплащане на суми за резервация не е ставало дума.

а сега пристигам и ми искат личната карта, и ми казват, че ще ми я задържат, докато не платя предварително цялата сума - при положение, че сме водили изобилна кореспонденция и съм им превела 30% от сумата половин година по-рано.

явно навсякъде са се напатили от балкански субекти. навремето са били доверчиви и добрички, защото са си имали работа основно с немци.

Общи условия

Активация на акаунт