На море в Гърция - 11

• 98 146
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Я да питам нещо за маслините. Взехме си от Тасос някакви местни черни маслини, вакумирани, без марината. Миришат хубаво, на зехтин, но нямат никакъв вкус - не са солени, нито са месести, сякаш ям сушена слива или фурма, само че мазна. Дали  не трябва да се мариноват някак newsm78

# 451
  • София
Я да питам нещо за маслините. Взехме си от Тасос някакви местни черни маслини, вакумирани, без марината. Миришат хубаво, на зехтин, но нямат никакъв вкус - не са солени, нито са месести, сякаш ям сушена слива или фурма, само че мазна. Дали  не трябва да се мариноват някак newsm78

Да не са стафидаки? Сушени маслини, които приличат на стафиди и от там идва и името. Само, че доколкото знам купените от нас са солени. Аз маслина (както и рибни неща  Laughing) не хапвам, но мъжът ми току-що сложи няколко такива маслини на доматената салата и им се радваше. Много били вкусни. Нищо не ги прави, но може би поемат малко от влагата на салатата. Точно тасоски са, купени от фабриката за зехтин в Панагия.

dechy, приятно пътуване!  Hug  Завиждам ти! Миналата година се върнах с много противоречиви чувства, но сега като са изчезнали умората и малкото лоши спомени, много, ама много ми се ходи.  Wink  То навсякъде ми се ходи, но тази есен не ми се полага моренце.   Cry  За пръв път от доста години.  Sad

# 452
  • Пловдив

Да не са стафидаки? Сушени маслини, които приличат на стафиди и от там идва и името. Само, че доколкото знам купените от нас са солени. Аз маслина (както и рибни неща  Laughing) не хапвам, но мъжът ми току-що сложи няколко такива маслини на доматената салата и им се радваше. Много били вкусни. Нищо не ги прави, но може би поемат малко от влагата на салатата. Точно тасоски са, купени от фабриката за зехтин в Панагия.

Изхвърлила съм опаковката, но не мисля, че са стафидаки, щеше да ми направи впечатление...

# 453
  • София
Нашите са в обикновен найлонов плик, "запечатани" с телбод  Laughing. Нали ги купихме от хората със зехтина, а не от магазин  Grinning. Но доколкото знам така се казват, поне тези, които ние купихме.

# 454
  • с/у ОколоМръсТното
Taис, има ли още оси?
Само това не ми хареса тази година по Ситония.

П.П: хубаво ви е мястото, но скъпо за този период от годината...

# 455
  • Europe
Здравейте отново на всички. Ние се завърнахме от Пелион вчера. Благодаря на Параход и другите момичета за идеята да посетим тази по-слабо популярна дестинация. На целия Пелион срещнахме само 4-5 Бг семейства и се гледахме като треснати от почуда едни други, че виждаме други българи освен нас.

Разгледахме и похапнахме във Волос, Макриница, Портария, Цагарада, Хорто, Милина, Аргаласти, Каламос, Неохори, Милопотамус, Потистика, Палци, Паоу, Моуреси, Папа Неро, Агиос Йоанис, Микро, Дамухари. Нашите приятели отидоха даже до Хания и Трикери.

Беше чудесна и мноооого различна почивка. Бяхме 3-4 почиващи семейства в цялото село. Само 1 магазин и 2 таверни. Сутрин ни караха топъл хляб с кола. А по-късно и зеленчуци за салатата. Иначе си вечеряхме за по 17-18 евро на семейство в Аргаласти. Наядохме се на петли и зайци (тука си е планина все пак). Срещнахме лисица, таралежи и орли. Много е диво. Морето е като езеро на западния бряг. Водата е кристал и не падна до 13-ти септември под 27-28 градуса. Просто чай. Много комари имаше, но си носехме балдахина + тежката артилерия с/у комари. Запознахме се с две немски семейства, които ни препоръчаха един градински център и на връщане си купихме едно лимонено дърво от там. Изглежда страхотно, около 2 м. е високо, даже има един голям лимон - струва 25 евро, което според мен е доста добра цена, на фона на българските.

# 456
  • София
И ние днес се върнахме от Никити. Много добре прекарахме, нямаше лудница и селски изпълнения около нас, освен, както вече казах, няколкото дерящи се деца. Най-много се радвам, че обиколихме доста плажове - Калогрия, Лагомандра, Порто Елеа, Агиос Йоанис, Кастри, Спатиес (не знам така ли е на български). На нас лично най ни допадна Агиос Йоанис. Вчера беше малко мрачно и ветровито, но пак цял ден бяхме на плажа. Имаше и вълни и много им се радвахме. Днес ни валя по целия път до София. Комари нямаше, а оси - само на Порто Елеа. С две думи прекрасна почивка, жалко че свърши.

# 457
  • София
dechy, приятно пътуване!  Hug  Завиждам ти! Миналата година се върнах с много противоречиви чувства, но сега като са изчезнали умората и малкото лоши спомени, много, ама много ми се ходи.  Wink  То навсякъде ми се ходи, но тази есен не ми се полага моренце.   Cry  За пръв път от доста години.  Sad
Таня67, вашият пътепис ни е като пътеводител  bouquet Накарах и мъжа ми да го прочете преди да тръгнем. Вече сме в Ретимно. Много е влажно, въпреки че температурата не е много висока - 28-30С е доста горещо. Хотелът е супер, градът също много ми хареса, макар че само по тъмно го видях засега. Спазарихме рент-а-кара за 5 дни - 100 Евро малка кола. Само докато стигнем до хотела, видях за какви завои и за какви наклони става дума на места. Ще ходим и до Санторини, скъпичко е, но не мога да му устоя...Без деца сме и направо не мога да му се нарадвам.

# 458
  • София
Добро утро!
Може ида сте обсъждали, но аз да питам, че съм пропуснала. Някой да е плажувал на Орфинио бийч? Дали има сайт на къщи под наем? Търсих, но намирам само 2....

# 459
Продължавам да ви чета, въпреки че нашето пътуване беше преди месец, и това удължава виртуално удоволствието от него. Все едно, че пътувам с вас.  Hug Като сметнем и два месеца преди нашата ваканция, когато се включих в темата, това прави 3 месеца пътуване из Гърция. Еха-а!  newsm44 Де да беше наистина!

# 460
  • София
И ние се завърнахме, аз съм със смесени чувства от Гърция. Обиколихме доста селца и плажове и съм очарована от водата. Бяхме и два дена в Сарти и определено там повече ни хареса от Торони. Пясъка е ситен и хубав водата плитка, а плажа голям и празен.

Не съм доволна от прехваления Нестор, не знам и как има толкова положителни оценки в букинга. Студиото което бях запазила се оказа една стая 15кв. нямаше къде да се завъртим. Банята + тоалетна пълна мизерия, едвам има място да влезнеш , мухлясала и занемарена, водата едвам тече , душа от тези преди 100г. все едно с игли се къпеш, просто без коментар.
Радвам се , че времето ни беше хубаво и обикаляхме , и се прибирахме само за спане.

п.п. сега се сетих и нещо друго което ме издразни, някъде по напред беше коментирано. В едно заведение при поискване на сметката ни носят десерт, не сме го поръчвали. Вместо сметката ни носят десерт , пак искаме сметката , децата хапват от десерта и накрая при третото поискаване на сметката ми я носят със включен десерт. Не я разбрах тази практика уж, ме черпят щом не съм го поръчала пък после ми го маркират. Така и с хляба ние хляб не ядем, но те със сядането ми го носят и после ми го пишат в сметката  newsm78

Определено бих отишла пак, но може би някъде другаде, защото от Никити до Сарти обиколихме всичко.

# 461
Таня67, вашият пътепис ни е като пътеводител  bouquet Накарах и мъжа ми да го прочете преди да тръгнем. Вече сме в Ретимно. Много е влажно, въпреки че температурата не е много висока - 28-30С е доста горещо. Хотелът е супер, градът също много ми хареса, макар че само по тъмно го видях засега. Спазарихме рент-а-кара за 5 дни - 100 Евро малка кола. Само докато стигнем до хотела, видях за какви завои и за какви наклони става дума на места. Ще ходим и до Санторини, скъпичко е, но не мога да му устоя...Без деца сме и направо не мога да му се нарадвам.

Приятно изкарване! Не пропускайте Санторини, на крачка сте от него! Вижте залеза на Ойя-цяло представление е. Точно тези дни миналата година (15-20 септември) бях там. Спомените ми са толкова силни, предизвикват благородна завист,че на теб ти предстои. Ще чакам с нетърпение впечатленията ти! Hug

# 462
  • София
То е добре Санторини да се види, но не точно по време на кратка почивка на Крит. Ние доста се оглеждахме за оферти. Единият вариант е да се постои около 2-3 часа на острова, без да се види залеза  Wink. Другият е с приспиване, но се губят 2 от и без това малкото дни на Крит. На Крит има прекалено много интересни неща за гледане, за да се губят дните. Най-добре Санторини да е отделна екскурзия, а не между другото.

От сега се точа как вече сме само двама и при първото изгодно предложение за Санторини, с мъжът ми ще отидем.  Laughing  Ама като се знам каква съм, през цялото време ще мисля колко щеше да е хубаво и децата да са с нас.  Sad

# 463
То е добре Санторини да се види, но не точно по време на кратка почивка на Крит. Ние доста се оглеждахме за оферти. Единият вариант е да се постои около 2-3 часа на острова, без да се види залеза  Wink. Другият е с приспиване, но се губят 2 от и без това малкото дни на Крит. На Крит има прекалено много интересни неща за гледане, за да се губят дните. Най-добре Санторини да е отделна екскурзия, а не между другото.

От сега се точа как вече сме само двама и при първото изгодно предложение за Санторини, с мъжът ми ще отидем.  Laughing  Ама като се знам каква съм, през цялото време ще мисля колко щеше да е хубаво и децата да са с нас.  Sad

В Насам Натам има интересен чартър за началото на октомври  Mr. Green

# 464
  • София

п.п. сега се сетих и нещо друго което ме издразни, някъде по напред беше коментирано. В едно заведение при поискване на сметката ни носят десерт, не сме го поръчвали. Вместо сметката ни носят десерт , пак искаме сметката , децата хапват от десерта и накрая при третото поискаване на сметката ми я носят със включен десерт. Не я разбрах тази практика уж, ме черпят щом не съм го поръчала пък после ми го маркират. Така и с хляба ние хляб не ядем, но те със сядането ми го носят и после ми го пишат в сметката  newsm78

Да, и мен това ме подразни - и в трите кръчми, в които ядохме в Никити, го правеха това с хляба и водата. Носят ти ги без да те питат и после ти ги включват в цената. Не знам отскоро ли го правят или винаги е било така, а и честно казано не ми е било проблем, защото обожавам хляб, но наистина не е редно.

Общи условия

Активация на акаунт