Някой СЕПТЕМВРИйски мами вече бебета гушкат, а други все още се ослушват!

• 30 553
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Честито Зайче и от мен на мама Зайка, аз пристрастна към името Михаил, защото мъжо се казва така  Mr. Green

# 376
Честит малък мъж на Мама Зайка smile3504Много стиснати палчета на мамите с болки и  в болници и на Мартичка.
Така аз ще раждам  НОРМАЛНО newsm44 !!! Поне що се отнася до очите ми всичко е наред. Преди малко ходих до очната,прибирам се отварям вратата супер щастлива и ухилена от ухо до ухо и мъжа ми ме посреща с думите-Кво стана?Нормалн ще раждаш,браво.Леле как ще се мъчиш...и ме  гушка  #2gunfireи аз като му дръпнах един рев.. Така де -и аз откачам вече #Crazy

# 377
  • Варна
Абе момичета дойде ми помпата. Някой ползвал ли е ръчна помпа на авент, че нещо не мога да загрея как става. То нищо не засмуква. Няма вакум или не съм я сглобила правилно.  newsm78

# 378
mаriya2709 не се притеснявай, не всички които раждат нормално се мъчат много, недей го мисли, то всичко си е на късмет  Hug
Лили много е сладък малкия Радослав   love001 май на таткото прилича.

# 379
Пробвай като обърниш силиконовата клапа обратно.

# 380
sentex  виж това видео някъде към 40 секунда е за ръчната помпа на авент Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=bvxHxfuuSKM

# 381
Мартичка сигурно е наистина ужасно да лежиш в болницата и да чакаш  Hug хубавото е, че остава малко и после като видиш бебчо, ще забравиш за голямото чакане  Heart Eyes

# 382
  • Пазарджик
...
Ядем през три часа, събужда се като по часовник и между храненията давам глюкоза. Явно му харесва, защото си пийва. Цедя гърдите след всяко кърмене, защото наистина остават твърди. Поръчах си ръчна помпа на Авент, днес ще ми я донесат. Това на ръка не е работа. Иначе малкия е кротък. Даже тази вечер щяхме да пропуснем нощното хранене, защото той си спи. Незнам ако не яде пак ли трябва да се цедя на три часа. Иначе умирам от зърна и си мисля малко да цедя и да му давам от шише някое друго ядене. Вече имам корички по зърната и не мога да облека нищо. Ходя гола из къщи и мажа с Бепантена. Някой ако има решение на въпроса да сподели. Всъщност нали тук направо можеше да се задават въпроси към Лалече лигата? Да са пробвам все пак  Mr. Green
1. Болят ме зърната и имат корички, какво е решението?
2.Ако пропуска нощното кърмене пак ли трябва да се цедя?
3. Може ли да се цедя преди хранене и да му давам от шише някое друго ядене, за да ми зарастнат зърната и колко мл трябва да му цедя ( малкия е на една седмица)
4.Да го будя ли ако му дойде часа за хранене или да го прескоча?

Здравей, sentex!

В темата имате много опитни майки и те са ти отговорили чудесно на въпросите. Подкрепата, която си давате тук е много ценна и важна.

Все пак ще отговоря и аз на въпросите ти, тъй като ги отправяш конкретно към нас, въпреки че информацията няма да се различава особено.

1. Болят ме зърната и имат корички, какво е решението? - това е често срещано състояние в първите седмици. Главно се дължи на недостатъчно добра поза или засукване. За това първото нещо, което майките правят в такава ситуация е да подобрят именно тези неща. Ето някои насоки, които може да са от полза:
- важно е позата да е удобна и за двамата - майката да е отпусната, тялото да има добра опора, за да не се натоварват гърбът, рамената, кръстът и т.н. Най-често повече възглавници около нея дават нужния комфорт. При това е важно бебето да е обърнато към майката - корем към корем, възможно най-плътно прилепнали. Много от майките отбелязват, че биологичната поза им е много удобна и естествена, тъй като при нея цялото тяло на бебето има опора - естествено следствие от действието на гравитация. А именно опората, особено на крачетата и брадичката, задействат вродени рефлекси за търсене и сучене. Повече за нея може да научиш от тази статия на страницата на Ла Лече Лига.
- много важен момент е засукването. При него е важно бебето да поеме възможно най-много от долната част на аролата, т.е. да засуче асиметрично. При самото засукването е добре зърното да сочи към нослето, а главичката да е леко извита назад. Това се постига много лесно, когато при засукването тялото на бебето се придърпа плътно към тялото на майката и така главичката естествено се накланя назад. На страница 41 от сп. "Кърменето от А до Я" на Ла Лече Лига има много подробна статия за поза и засукване. Може би ще ти е интересно да я прегледаш. Важното е да се помни, че всяка двойка майка и бебе могат да намерят сами своята поза, която е най-удобна за тях - няма строги правила, няма точни указания.
- за по-бързо и лесно оздравяване на зърната, а и като превенция е добре да се знае, че честото миене и използването на сапун, може значително да спомогне изсушаването, а от там и раздразняването и разраняването на нежната кожа на зърната. Добрата хигиена е важна, но и ежедневният душ с вода е достътчен за да се поддържа. Гърдите имат начин да поддържат относително стерилна среда - на ареолата има пори, които секретират антибактериална течност, която също поддържа и елстичността на кожата - така гърдите сами осигуряват чистота. Също при разранени зърна помага да се намажат с кърма (тъй като тя е антибактериална и съдържа вещества, които спомагат за по-бързото оздравяване и регенериране на кожата) и да се оставят да изсъхнат на въздух и слънце, както са отбелязали и други майки тук.

2.Ако пропуска нощното кърмене пак ли трябва да се цедя? - не е задължително. В повечето случи, ако се даде възможност на бебето и тялото сами да регулират производството, допълнителното изцеждане не е необходимо, дори и при по-голяма нощтна пауза. Разбира се, в случай че започнеш да чувстваш дискомфорт и прекалено напрягане, може да се изцеди малко, колкото да се облекчи това състояние. Друг вариант е да се даде на бебето да суче, макар и заспало, без да се налага да го будиш - много бебета сучат изключително добре и спокойно именно когато са сънени. Чудесно е, че повечето хранения са на 3 часа. Добре е за 24 часа да няма повече от една пауза, която е повече от 4 часа. В общия случай е добре храненията да са 8-12 на брой за денонощие.

3. Може ли да се цедя преди хранене и да му давам от шише някое друго ядене, за да ми зарастнат зърната и колко мл трябва да му цедя ( малкия е на една седмица) - в случай, че смяната на позата и подобряването на засукването на дадат резултат (а често дори и със съвсем леки корекции веднага се усеща подобрение и болката изчезва), това би могло да е вариант. Все пак той крие рискове. Много често се среща объркване на бебето между биберона и гърдата, тъй като начините на сучене от двете са съвсем различни и участват различни мускулни групи. Това може да доведе до отказ на бебето да суче от гърда в даден момент. За това често майките предпочитат да избягват употребата на шише и биберон в първите 6 седмици. Ако все пак се налага бебето да не бъде хранено на гърда, може да се дохранва с алтернативни методи като лъжичка, чашка, пипетка и др. Може да обсъдим тези варианти, ако смяташ, че е необходимо да прескачате някои кърмения.

4.Да го будя ли ако му дойде часа за хранене или да го прескоча? - както отбелязах и по-горе, обичайно новородените се хранят между 8 и 12 пъти на денонощие. При това не е важно толкова дали ще е на точен час, а по-скоро броят хранения и времето на ефективно сучене. Добър ориентир за майките на изключително кърмени бебета (които не получават друго освен кърма), дали получава достатъчно кърма, са пеленките - за 24 часа е добре да има 5-6 добре напишкани пелени за еднократна употреба и поне 2-3 обилни изхождания.

# 383
Сега ме е много трудно да напиша всичко, но един съвет- преносвате ли, не бързайте да влизате в болница, поне не в тази.

Вие ми се смеете за катереното, но ето това не искам да ми се случва.  Confused
Мартчка мила ... направо те измичи твоя Сашко  Outta Joint... не искам и Пламенчо да ми прави такива номера, за това ще катеря, ще скачам и ще бягам ... само и само да не лежа в патологична за преносване  Tired

mariya2709Това са чудесни новини  Hug ... не го слушай мъжът ти, той нищо не разбира  Mr. Green

# 384
Адашче, с удоволствие ще пия кафе с теб, мила. Като приключеш при Щерев ми звъни.
Анхелка, не толкова лежането в болницата е изнервящо, а самото отношение в булгаристан. Да ходиш и да им се молиш за да научиш какво смятат да те правят и да няма отговор. Но аз сама съм си виновна, че не си отидох в частната клиника като бял човек да родя.

Фейтче, къде си мила? Тропчо да не тръгна?
Ха, писали сме заедно. Много правилно решение си взела, мила. Стискай докато тръгне сам.
Мен ме подведе лекарката по здравна каса, един път и се доверих и...

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 12:36 от Мартичка

# 385
F.a.t.e., как ти е гърлото? Днес взех за малкия Прополки с вит.С, екстракт от малина
  Party и шипка и не видях някъде да пише, че не стават при бременност.
Аз ги взех за 4.67 лв

Мартичка, представям си какво ти е? Аз вече споменах колко лоши впечатления имам от тази болница покрай сестра ми, но то на всякъде е така, ако нямаш супер близки роднини в болницата или не си ВИП (което май пак не е гаранция) Айде с Фейт двете под ръка и до 1.09 да са се показали мъжете  Hug

# 386
Fate не ти се смеем, радаме ти се!
Между другото 1-ви е чудесна дата за раждане. Тогава се раждат хора с независим и свободен дух, лидери по природа. Марти, Александър Велики да не би да си чака дата, която да му подхожда на името.

# 387
Фейтче, къде си мила? Тропчо да не тръгна?

Твърдо нЙе ... отказва да излиза още  smile3537

Lucky* Гърлото вчера ми мина /осмуках един пакет лукчета и още много Олипсчета/, но пък ми тръгнаха мърсолчета  Mr. Green ... днес вече ги няма, но пък ми е още отпаднало ...  Tired просто настинах на отворения прозорец онзи ден  ooooh!
Мерси все пак за инфото  Hug

Fate не ти се смеем, радаме ти се!
Между другото 1-ви е чудесна дата за раждане. Тогава се раждат хора с независим и свободен дух, лидери по природа.

Mr. Green звучи ми много добре  Mr. Green

# 388
Е, та Фейт, аз ти казах, че на 1-ви те виждам с бебе  Mr. Green
М/у другото тя синята луна била днес: "Днес, 31 август 2012, в 16.58 ще настъпи не просто пълнолуние, а синелуние.Така й казват на пълната луна, когато дойде два пъти в един и същи месец. Случва се рядко и ни напомня за онези момента в живота, когато нещо невероятно и магично ни се случва и от нас се иска само да сме готови да го хванем..."

За зехтина с жълт кантарион- използва се при кожни раздразнения и проблеми Simple Smile

# 389
Охх много съм зле, забравих да честитя малкия мъж на мама зайка  Blush Да и е живо и здраво зайчето и само радост да носи Simple Smile
Аз минавам да ви хвъля едно очо и заминавам по задачки, гледайте да не изписвате света докато се върна освен ако няма нови бебчета  Heart Eyes
Аз съм много горда от себе си че вчера с милото купихме заедно дрешка на бебо, той по принцип не е по тея неща и все мърмори ама сега взе дейно участие в избора хихих Ние всъщност ходихме до Уаикики татито да си купи дрешки ама имаше намаление на бебешките неща и аз не се сдържах едно комплектче дълги панталонки с тениска за 8,90 намалено от 19,90 си е далавера Simple Smile Имаше и други намалени неща, но ние взехме само това и то за 3-6 месеца че мънички дрешки имаме много Simple Smile
Айде лек ден и бебоците дето се ослушват да са тръгнали да се раждат докато се върна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт