ВМ НВХ - част 51

• 50 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Ауууу девойки  hahaha Grinning ама мене ме зарязахте като Андрешко в блатото и снимки никой не ми прати. Пратете и на мен нещо   bouquet може ли. И аз нямам Фейсбук, понеже нямам време да се замотавам там и без друго даже форума ми идва в повече, но поне ви чета и се жалвам отвреме на време.

# 586
на мен не ми и пука за съседката,но защо ме направо агресира,като отговорих как АЗ се храня и без да давам съвет
а трябваше да кажа "ти имаш психо-хранителен проблем:не ядеш,не готвиш и купуваш готови сандвичи за детенце (не могла да яде,ако тя ги прави Shocked)"
детенце (8г) снощи ми вика "махни кожата и мазното на пилето,защото от тях се дебелее"
сложих ги в мойта чиния,а то вика "ти ядеш мазно и си по-слаба от мама,но то е защото си стара" ooooh!
аз: "предпочитам моите години пред годините на майка ти,ако трябва да изглеждам като нея"
за щастие не ме разбра детето
всеки ден идва да пита може ли да яде при нас Thinking
вие не бихте ли си задали въпрос,ако детето ви иска да се храни при съседката

и аз мисля,че този начин на хранене е по-икономичен
специално тук,свинското е от най-евтините меса ,както и подходящите за режима зеленчуци
и както казваше съфорумката,която нещо ни пренебрегва напоследък,това е "свята" храна,достатъчно е малко за да се нахраниш
е,не веднага
отначало и ние (аз и половинката) си изяждахме без проблем 600 г пържоли Embarassedна едно ядене
сега са за 2 пъти Grinning
защо никой не ми каза,че броколи със сметана и настърган кашкавал във фурна е умопомрачително вкусно Crossing Arms
за бюста:не  режимите,а земното притегляне е виновно Joy

# 587
  • SA
Хехе, Танче, големи образи са тези твоите съседи! По тяхната логика значи, човек като е млад е нормално да е дебел  Joy
Аз отдавна вече не обяснявам на случайни хора как си поддържам формата - казвам - ген и толкова! Обяснявам единствено на близки и то само ако наистина проявяват интерес. Но иначе ми е ясно, че особено в началото на режима, като започнеш да усещаш истинските му предимства, ти се ще да го споделиш с повече хора, които явно се мъчат по много погрешни пътища да се справят със свръхтеглото си. Обаче не става!
За стойността на храната при ВМ-НВД - и аз не смятам, че задължително трябва да е голяма. Ами като гледам една баничка е 1 лев. За тези пари човек може да си купи 4 яйца и два дни да закусва с тях. Наистина, има и по-евтини варианти на храни, joya добре ги е изброила.  Peace

# 588
  • В Балкана

защо никой не ми каза,че броколи със сметана и настърган кашкавал във фурна е умопомрачително вкусно Crossing Arms

Снощи бях на гости. Домакинята беше сготвила точно това. Но беше добавила топено и синьо сирене.  Crazy

Беше направила и много хубав лек десерт - желирано КМ с лимонов сок, лимонова кора, ванилия и малко захар. Съквартирантката го хареса, та преди малко го правих. Ама без захар.  Laughing Но понеже си познавам хората, за тях добавих фурми и малко сладко от смокини. От там да идва сладостта. Но пак не съм сигурна, дали ще им хареса..  Thinking

Правих и едни други бонбони - режимни, които на мен ми харесаха. Сега са в хладилника, да видим дали ще стегнат или ще се преправя рецептата.  Laughing

Аз също не смятам, че режимът е скъп. Има и скъпи, има и евтини храни. Всяка седмица магазините правят хубави промоции, та човек може да си пазарува и по-изгодно. Например днес гледах немското масло на промоция в Била.. Също така, редовно пускат някакво месо на по-тънка цена.. Субпродуктите не са скъпи и са добър вариант - задушени само във вода, а после добавена бучка масло.. Ако се не лъжа, риболовът е разрешен така, че и това е вариант, за който го влече.. Мен ако имаше кой да ме заведе на Искър-а..
Определено, когато не съм била режимна, съм харчела много повече пари.. То само на шоколадите си не смогвах..  ooooh!

Днес най-накрая видях заквасената сметана на ЕлБи - в розовееща опаковка. Шоки май я хапваше.. Голямо гледане я гледах, докато видя къде пише, че е 30% масленост. Накрая забелязах, че пише, че съдържа 30 гр. мазнини, та ми светна.  Laughing
Не е лоша. Хареса ми. Ще я включвам в менюто.. ноември месец.  Laughing

# 589
За наша радост по-мазното месо излиза по-евтино от филетата Laughing

Я кажете между другото - правили ли сте черен дроб на скара? Защото аз в Скарабара се влюбих в дроба на скара и сега ще го сънувам, ако не го хапна пак скоро, но искам да знам и в домашни условия как става. Маринова ли се първо? Или се кисне в прясно мляко? Това второто съм го чувала Thinking

И друга рецепта за дроб мисля да изпробвам - нарязва се на тънко като филета или може дори на тънки жулиени, нарежда се в намазнена тава, отгоре на всяко парче се слага бучица масло и се пече на фурна. Така ставал много хубаво.

Питам за дроб, защото единствената форма, която съм опитвала, като изключим този в Скарабара, е пържен. Напоследък за пърженето ползваме кокосови стърготини вместо брашно и става добре, но ми се ще и друг вариант... А с лук не искам, не обичам такива лучени манджи Crazy

За бюста също да се изкажа Embarassed Ами, по форумите това е много наболял проблем, както се оказва Crazy Но някои пишат, че от ВМ-НВХ бюстът им си се е запазил, на други е намалял, обикновено защото са свалили повечко килограми. А има и трета категория, и то не малка, които твърдят, че се е увеличил Laughing Специално палеото имало такъв ефект. А моят бюст също пострада от свалянето на килограмите, но аз и преди нямах кой знае колко голям размер. Сега се опитвам да гледам философски на нещата и си купувам сутиени с твърди чашки Laughing А на морето ми беше кеф сутрин рано, докато си обикалях за раздвижване преди закуска, да си ходя по потник без сутиен Sunglasses

# 590
  • В Балкана
Дроб на скара никога не съм готвила, защото ми изглежда сложно и дълго.. Но често пъти, когато пека месо, го кисна в прясно мляко, а после като го сложа да се пече, също наливам малко мляко в тавичката.. Това за печенето с бучка масло, звучи да стане вкусно.  Laughing
Иначе аз дробът го задушавам във вода, с лук, щото обичам лук, после го мятам във фурната и малко преди да стане готов - слагам масло.  

# 591
За гърдите - стопиха се одма:) Никога не съм била особено надарена, но при повече килограми имам какво да покажа, само дето надолу вече пък не искам да показвам:))) Може би съм изкривена, но никога не ми е било зор да имам голям бюст и като цяло не харесвам. Е, сега, можеше да има нещо все пак, но каквото такова - обичам и харесвам кльощаво и стига да съм близо до тази категория ми е окей:)
Fyrty: За видовете храна и парите - в общи линии много зависи от менюто и времето за приготвянето му дали е налично, режимът може да излиза скъпо, а може и да не е толкова скъпо. Както и да го сравняваме, една баница да врътнеш е 10-ина лева, ще ядат цял ден трима души. Картофена яхния, ориз...ясно е, че да ядеш подбрано, месно и т.н е повече пари. И все пак, можеш да опитваш доста варианти - яйчица пържени с масло, с добавка от беконче, сега от зеленчуците имаш добър избор - броколи, карфиол, патладжан и тиквички, чушки...всички те стават в комбинация и с месо и с мазно и със сирене, кашкавал. Можеш да ги запичаш отново с масло, със сметана, със синьо сирене. Не би ти излизало толкова скъпо. Свински дробчета с масло - фантазия, а не е скъпо в никакъв случай. Направи си кюфтенца, салатка зеле със зехтин, намажи кашкавалчето с масло...Ето ти много варианти. Ще вземеш свинско или гърди, ще ги сготвиш със зеленчуци, месо със зеле е също добра опция, има толкова неща.
Окей, в началото няма да се втеляваш толкова на био неща, на този и онзи магазин но ще започнеш да се замисляш и с времето ще започнеш да обръщаш внимание много повече на това какво ядеш и купуваш.
Питай тук за различните храни и комбинации - останалите са толкова напред, че винаги има какво да научиш и как да ти помогнат. Не се отчайвай и не си слагай граници поради каквито и да е причини. Окей, ще започнеш с компромиси тук и там, но с времето ще свикнеш и сама ще усетиш, че си и отслабнала и се храниш все по-добре.

# 592
# 593
При последното ми отслабване (15-ина кг за няколко месеца), всичко се стопи.
режим или диета е било,
Режим.
Скрит текст:
С 2 думи: без захар, брашно (и продукти от тях), мед, алкохол (освен по чаша сухо вино). До 1300 ккал, 3 основни хранения, с две междинни от плод. Вечер без въглехидрати, а на закуска и обед по шепа (образно казано) въглехидрат към останалото.
Сега не бих се хранила така отново.

Шоки, ще взема пък да поръчам кокосовото и аз. Мерси.
А пък аз, пак вдъхновена от Скарабара, купих вчера св. бъбреци (ама щото аз това разбрах че сме яли  Mr. Green) Та мъж ми го беше задушил тази вечер нарязан с бекон, лук, морковче, гъби и беше добавил и нарязани лешници (че той обича да си ги експериментира разни... ) Мноого беше вкусно, ама ние доста си падаме по подлучени мръвки.
Но ще взема да пробвам и твоите варианти.
Викии, ама верно те забравихме. Ама пък и ти нещо ни пропускаш ти я дни  Wink Ще ти пратя на лични. Но ти по-честичко ни пиши, тук не сме харпии като останалите  Flutter Нали сме бели и добриии  Hug

И понеже по-напред стана въпрос за броколи и сирена, записах в рецептите една такава за карфиол (според мен би станала и с броколи), на която още миналата седмица метнах око, ама все не й идва ред...

Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 22:08 от Bobeto

# 594
kameloth,
Благодаря за включването.
Ще си намисля въпроси и ще питам по късно.

# 595
@Mia , Бобче мерси за снимките  bouquet  bouquet  bouquet. Просто сте страхотни - обаче като гледам май всички сме един и същ размер. Бобче много си сладка. Толкова позитивизъм лъха от вас, че ми оправихте настроението за месец напред Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

# 596
... Толкова позитивизъм лъха от вас, че ми оправихте настроението за месец напред Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
Аз като ви разправям, че сме бели и добри!  Mr. Green
Вики, мерси  Blush
А ти няма ли да се носиш някой слънчев ден от далечните земи към родните места? Мм? Simple Smile

# 597
Ааааа снимки и аз гледам. Да пращате и на мен.

# 598
OOO Бобче така ми се иска, че много ми се събра, ама нешъ да е скоро. Поне докато не оправим детето няма мърдане от тук. А нали наскоро ви се бях оплакала че бях хемороидална, края на октомври имам час за доктор и от там не знам какво ще излезе, та сега и него го мисля. Ако излезе нещо серизоно съвсем ще се закотвим тука. И така да не развалям хубавото настроение с негативизъм, много сте чаровни и не мога да ви се нарадвам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, а и като чета хубавите постове сте и доста умни и интелигнетни ( във всички други теми надделява простащината, колкото и свестни хора да пишат и там). Не знам ще слабеете или не ама дано сте здрави всички от сърце ви желая.

# 599
Бобето, бъбреците директно ли се хапват, някаква обработка предварително прави ли се, защото гледам в магазина, ама не мога да се престраша.
Черен дроб на тава, имаше навремето убийствен в една кръчма в студентски град, точно на много тънки резени с масло, и може би вино, беше мечта. Ама телешки, свински не знам, аз не обичам.
Сега съм на тема език, тук телешкият език е колкото свинските езици в България, малък и крехък, тия големите ги водят кравешки.
Друго което забравих за режима в Бг, и е евтино са крачетата, за пача, който обича и шкембето.

Общи условия

Активация на акаунт