На колко години загубихте девствеността си?

• 61 259
  • 895
  •   1
Отговори
# 450
  • София, Младост 2
Абадонка, първо да кажа, че нямам нищо против твоите възгледи - всеки си има право на мнение, разбирам идеализма ти и познавам хора като теб. Понякога изпитвам известна завист за това, че могат да виждат света много простичък и черно-бял, и имат опора във вярата си, и някакво упование в безгрешен водач... сигурно създава душевен мир, който на мен лично ми липсва понякога.

Но понеже майка ми в много отношения прилича на теб - и ми говореше същите неща за вредата от ранния секс, и как нищо не разбирам,  и как това не трябва да ме вълнува на тази възраст, гарнирано със сплашване как вероятно ще се разкъсам и ще кървя ужасно, защото това било фамилна черта, плюс вечерен час в 9 ч за 16 годишна девойка и т.н., и т.н. - мога да ти споделя какви са последствията при мен. Слагам личната драма в скрития текст, че да не стават чаршафи, пък и не всеки се вълнува.

Скрит текст:
Ужасни - ужасни! - отношения с майка ми (чак докато се ожених и си родих моите деца). Лъжех я най-безочливо и се криех. Първите ми сексуални контакти (макар и без секс с проникване) бяха малко преди да навърша 16 г. Когато нашите разбраха, имаше невероятни скандали, заплашваха да ме изгонят от къщи и т.н., и т.н. - представяте си картинката (предвид че бях ученичка в елитна гимназия, отлични оценки, възпитана и т.н., и никога не са имали проблем с мен в обичайните родителски насоки - така и никога не пропуших, алкохол пия много рядко и много малко дори и сега). Тези скандали не ни подобриха отношенията ни най-малко, естествено - просто аз тотално се затворих и престанах да общувам с тях. От тяхна гледна точка вероятно са смятали, че са постъпили правилно и че "възпитанието" е имало ефект. За мен това обаче бяха едни 3 пропуснати години от живота ми, изкарани в дълбока депресия и невъзможности за нормални контакти с хора - и почти нямам спомени от тях, дори не помня съучениците си от това време. И нещата бяха такива, докато се уплашиха сериозно за мен, заради състоянието, до което ме беше докарала депресията.

Фактът, че нямам повече сексуални партньори, отколкото имам, се дължи изцяло на мен самата и на моята собствена преценка за това какво искам и какво-не - а не на това, което някой ми е наговорил. И обичам секса, и така и не кървях - все неща, които много сериозно подкопаваха авторитета на майка ми, която така и никога не ми стана душеприказчик са такива неща.

Не съм се чувствала необичана никога - но и никога не съм се чувствала разбирана и подкрепяна в нещата, за които най-много имах нужда от подкрепа в тинейджърските години. С едни по-разбиращи родители и с повече доверие към мен всички можехме да минем през пубертетските ми години много по-леко.

Така че, ако ми позволиш един съвет - за дъщеря ти ще е много по-добре да я научиш на самоуважение и критична преценка и да имаш доверие, че това, което си посяла като възпитание и ценности, е дало добри плодове и ще позволи на детето да стъпи на правия път, дори да има някоя крачка встрани. Отритването на блудния син и заплахите, емоционалното изнудване и огньовете на ада просто не са най-добрите средства за въздействие - и обичайно предизвикват или упорство и още повече "греховност", или смачкване на психиката.

И впрочем, ако бях упорствала да чакам до венчило със секса, така и нямаше да съм женена за съпруга ми - който вече обмислял да ме зареже, след като три седмици след запознанството ни още не се бях съгласила да правим секс Mr. Green (това ми го каза доста по-късно). А имаме чудесен 14-годишен вече брак - така че определено щеше да е жалко hahaha

# 451
  • в сърцата на децата <3
Моите родители не са ми втълпявали колко е "вредно" ходенето по гаджета и правенето на секс рано. Едно-единствено нещо някога са ми казвали в това отношение, но явно е било достатъчно - майка ми ми каза "Знам, че не си безотговорна. Обаче ТОЛКОВА ли вярваш на хлапето, в което си влюбена, че да си сигурна колко е отговорен той? Живей както искаш, не мога да те спра. Ти решаваш дали можеш да поемеш риска да станеш майка на тези години и как ще протече живота ти ако забременееш. Живота е твой, грешките - също." Честно казано след такива думи си представих живота като пропаднала сервитьорка на средна възраст, живееща с родителите си, защото не може да си позволи жилище и дете, на което не мога да осигуря нищо. Тръпки ме побиват само като си го спомня. Радвам се, че изчаках. Не, че беше точния човек, но все пак. Вярвам, че всяко нещо в живота си има смисъл да се случи, и че този човек е бил правилния да ми бъде първия. Още сме си приятели, много се радва за бебето ми, нямал търпение да ме види с коремче... Всеки минава през нещо, за да стигне до там, където е. Колкото и майката да е орлица и да "свети" на детето си, това няма да доведе до нищо хубаво. Абадонка вярва в своите си неща, но според мен като порастне детето й няма да се развият нещата така, както ни ги разправя сега на нас. Ако детето е правилно възпитано няма нужда да му висиш на главата. Ако не е - пак няма да го опазиш.

# 452
abadonka, стига се отплесва в страни от темата, ами кажи с коя опция гласува?
ПП.: То е ясно, че си била пълнолетна, де.  Mr. Green
Всъщност в различните страни ставаш пълнолетен при навършване на различни години.  Thinking
И аз се замислих, след като и двамата сме били под 18, кой аджеба е педофилът?  Mr. Green Joy

# 453

А за контрацептивите, добре, ще обясниш. Но каква е гаранцията, че насаме ще направят каквото са им казали родителите и ако презервативът се скъса и забременее, тогава какво?

Разчиташ, че си създала достатъчно добра връзка с дъщеря си, и че тя е достатъчно умна, за да ти повярва относно важността на контрацепцията, за да не прави компромиси с нея. При скъсан презерватив има спешно хапче, казваш и и това - вместо: "На 6-тия час от зачеването вече е бебе и е убийство."
Накратко, вярата прави чудеса. Вярата в собствените деца, обаче, показвана ежеминутно. Тогава е много по-малко вероятно да тръгнат да доказват разни неща напук на мама и тати.

# 454
Дидева, този, който е настоявал за завтаряне - т.е., по-активният.  Mr. Green

# 455
Дидева, този, който е настоявал за завтаряне - т.е., по-активният.  Mr. Green
Ми то преди сто години беше. Де да помня аз кой к'во искал и за к'во настоявал. Сега пък взех та сЪ замислих дали не съм вече дърта за подобни изпълнения.  newsm78 Все пак имаше една тема, дето се твърдеше, че сексът над определена възраст е вреден за здравето.
Дет' се вика, вече сме се размножили. Другото е перверзия някаква. Mr. Green

# 456
Обади му се и питай в такъв случай. Може и историческа възстановка да се направи.  Mr. Green

# 457
То, като се замисля, и двамата на шестнайсет, ученическа бригада... И двамцата ще сме били твърде настоятелни. От мен да мине! Аз съм педофилката!  Peace

# 458
Вие сте извънземни.Кви закрили,контрацепция,възпитание...Родителите са вредни Mr. Green,травмират децата си,промиват им мозъчетата и ги издялкват по свой образ и подобие,/чрез страха/,окастрят душите им и ги правят безлични.Ако децата не се дават лесно,стават бунтари,търсят себе си,остават сами.Децата имат нужда от безусловна любов,не от страх и поучения.Това,което искат те,е да виждат родителите си щастливи и да бъдат оставени на мира да бъдат себе си.Никога не разказвайте не децата си за своите грешки и изобщо избягвайте да им говорите каквото и да било!!!Знам,че вече не трябва да се възприемам като дете,ама то бива вредни родители...

# 459
Бихте ли си направили пак ципа и сегашният да е първи? То щом е сегашен, ясно е че е най - добър.

# 460
  • Сопот, Пловдив
И моята майка, уж либерален човек като цяло, но темата за секс е пълно табу при нея, нищо не ми беше обяснила, все ми повтаряше, че съм малка за подобни разговори, че секса се прави след навършване на пълнолетие, че не съм готова, че трябва да уча, а не да мисля за момчета, че е хубаво гадже да си хвана чак след като навърша 18, не преди това, а сега е важно да изкарвам шестици... Обаче аз бях любопитно дете, информирах се сама за всичко, като съм разпитвала приятели и съм чела (имам спомен, че съм чела някъде, обаче изобщо не помня къде  Crazy , по това време все пак нямаше интернет). Та бях се осведомила за доста неща, преди да се втурна да правя секс, но все пак се втурнах доста преди препоръчваната от майка ми възраст, и това до някаква степен е било повлияно от тоталния й отказ да ми обясни нещо конкретно по въпроса и постоянното повтаряне, че съм малка, че не може и т.н. Голяма част от тийнейджърите преминават през един период на бунт, когато правят съвсем целенасочено точно обратното на това, което казват родителите, учителите и т.н. Настойчивите забрани и държането изкъсо могат да имат съвсем обратен ефект. А още повече, когато на децата се говорят глупости с цел да бъдат наплашени. След като вече не бях девстввена, явно майка ми е усетила някаква промяна в мен и реши да ме стресира с изказването, че секса при жената бил с цел създаване на деца и не носел удоволствие, на което аз реагирах с бурен смях, тъй като вече от опит знаех, че това не е така. Но при едно все още девствено момиче, подобно изказване е в състояние доста да й обърка представите.

# 461
Бихте ли си направили пак ципа и сегашният да е първи? То щом е сегашен, ясно е че е най - добър.

Как ли пък не!

Вярно, че когато ме убеждаваха в либералността си, аз не вярвах на моите родители, но се оказват прави. Да прощават.

# 462
  • Сопот, Пловдив

Аз не си падам по мъже, които предпочитат девственици, така че - категорично не.  Grinning

# 463
Аз по едно време исках да си слагам. Беше ме прихванало, но ми мина.

Представям си два варианта:
- не му казвам че съм станала девица отново, потича кръв и той пита: "Е сега ли намери да ти дойде?"   Laughing
- казвам му че съм девствена, той изпада в див смях и пита "Къде?В ушите ли?"  Laughing
  Все пак започваме и се предполага че лежа като умряла риба, 'щото нали не знам секс какво е. Най - много 10 минути да продължи и то преко сила.

Мда, не е добра идея т'ва. Naughty

# 464
  • София, Младост 2
Сега пък взех та сЪ замислих дали не съм вече дърта за подобни изпълнения.  newsm78 Все пак имаше една тема, дето се твърдеше, че сексът над определена възраст е вреден за здравето.
Дет' се вика, вече сме се размножили. Другото е перверзия някаква. Mr. Green

Това като моят син, който беше някъде на 8 г по това време и след като му отговорих на въпроса дали още правим секс с баща му, каза леко отвратено - е нали сте вече женени, няма нужда Joy

Общи условия

Активация на акаунт