Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 274
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, моля за съвет- как да разбера кога бебето се е нахранило. Моята беба не пуска сама гърдата и когато и да я сложа суче ли суче.........край няма, кърма има много, тя е много лакома и като прекали се започва едно връщане.........омазани сме целите, преди мислех, че е рефлукс, но явно не е, просто прекалява. Даже ми се е случвало да върне още докато е на гърда- хем суче, хем връща  Shocked Помагайте, благодаря предварително  Hug

# 616
Момичета, моля за съвет- как да разбера кога бебето се е нахранило. Моята беба не пуска сама гърдата и когато и да я сложа суче ли суче.........край няма, кърма има много, тя е много лакома и като прекали се започва едно връщане.........омазани сме целите, преди мислех, че е рефлукс, но явно не е, просто прекалява. Даже ми се е случвало да върне още докато е на гърда- хем суче, хем връща  Shocked Помагайте, благодаря предварително  Hug

Elly трябва сама да я усетиш колко и стига.Много е трудно да ти каже някой "кърми я 10-15мин."Всяко дете си е индивидуално.А това с повръщането много ми е познато.Моят син повръщаше,макар и да не беше лаком.И сега не е много по яденето  Simple Smile

# 617
Ами и аз така правя, но трудна работа. Благодаря за отговора  Hug Hug

# 618
когато кърмя мънчо със свободната си ръка постоянно шава, мърда, дърпа, опъва....Сменяйки гърдата започва същото поведение с другата ръка, която се е освободила. Как може да се тълкува такова нещо?

# 619
  • Някъде по Дунава
Мойри, и моя така прави. Според мен просто порастват, любопитни са и така се заиграват докато сучат.

# 620
мойри, и при нас е така, голяма мъка ми е докато я накърмя. Първите 2-3 мин. когато е много гладна суче активно и после започва да мята с ръце, да се оглежда наоколо, да ми говори, да ми се смее  ooooh!

# 621
Кърмаческа стачка, момичета, е това. И ние бяхме така, но като че ли поотмина. Търпение е лечението, ще мине. http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=705

# 622
Дам, и при нас е така... Сукне два пъти и пусне гърдата огледа се, после пак... И така.. трудно разбирам кога се е наяла, но няма как..

# 623
  • Варна
Същата картинка е и при нас, но не мисля, че това е кърмаческа стачка. Детето не отказва гърдата, просто се разсейва много лесно.

# 624
  • София
Така е, защото вече може да мърда по-вече, правят му впечатления някои неща, изучава постоянно средата в, която се намира, става му дори смешно, този период преминава, свиква се, да видите моя сега като стане време за ядене и какъв става сериозен, отначало се лигавеше, ама сега вече свкина.

# 625
Да попитам и аз нещо тук.А именно : моето кърмаче е на 1 год. и почти 4 месеца и няма намерение да се отбива,но вчера ми дойде цикалът (за пръв път след раждането) и сега се чудя ще се отбие ли заради това?Чувала съм ,че кърмата намалява много и си променя вкусът и децата се отбивали,вярно ли е това?За сега не отказва да суче,не намирам да ми е намаляла кърмата,ако ще стане кога се очаква?Не искам да се отбие точно по грипавото време.

# 626
Да попитам и аз нещо тук.А именно : моето кърмаче е на 1 год. и почти 4 месеца и няма намерение да се отбива,но вчера ми дойде цикалът (за пръв път след раждането) и сега се чудя ще се отбие ли заради това?Чувала съм ,че кърмата намалява много и си променя вкусът и децата се отбивали,вярно ли е това?За сега не отказва да суче,не намирам да ми е намаляла кърмата,ако ще стане кога се очаква?Не искам да се отбие точно по грипавото време.
Не, няма да се отбие заради това Simple Smile

# 627
  • София
Преди и мен ме вълнуваше тоя въпрос, без малко заради "хубави съвети щях да спра да кърмя", няма да ти спре, нито ще стане гадна, нито ненужна, може винаги когато ти идва  да се проени като вкус мисля, че беше, но надали това ще накара бебето да спре да суче, малко намаля, но после се оправя.

# 628
eli_vulkova, похвално е, че толкова време се кърмите и имаш желание да продължите!
Както вече си прочела, след овулацията до първите няколко дни от кървенето, е възможно кърмата временно да намалее и/или да промени вкуса си. Но това е строго индивидуално. Всяко бебе реагира по различен начин на промяната на количеството и вкуса на кърмата и не може да се предвиди как ще постъпи бебето.
По правило, по-големите кърмачета реагират много по-слабо на тези промени. Кърми си спокойно и не се тормози излишно Wink
Има майки даже, които кърмят докато са бременни, а и след това кърмят двете деца. А през бременността кърмата се променя драстично - преминава в коластра. Но някои бебета даже и от това не се "трогват" и продължават да си сучат с наслада Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 18:14 от краси_86

# 629
  • Варна
Здравейте! Бебето ми е на 7 седмици. Кърмим се на поискване обиквено през 2-3 часа, понякога има по-дълги паузи(5 часа ), особено ако се гушкаме в случай на колики и заспим заедно. До скоро се нахранваше за 5-10 мин макс, а от няколко дни сякаш зачестиха храненията на 2 часа и за по 15-20 мин като вече предлагам и другата гърда. Кърма имам според мен и с честото слагане знам , че ще се регулира според нуждите на бебка, възможно ли е да се дължи това често хранене на скок в растежа, четох статия за това, но да питам и вас?
Друго, което леко ме тревожи, че на няколко пъти виждам едвам забележими петънца кръв по памперса на бебка след като ака. Четох, че може да се дължи на алергия, когато попитах педиатъра ни отговора беше: "остави детето намира" , т.е. да разбирам , че не е нещо притеснително и изглежда е от незрялата все още храносмилателна система, вие какво обяснение може да ми дадете? Петънцата кръв не са на всеки памперс случвало се е 3-4 дни подред.
А също така спряха лохиите и 4-5 дни след това се появи ясна кръв като на менструация за 2 дни и спря, възможно ли е да ми се е възстановил цикъла?

Общи условия

Активация на акаунт