Силните жени

• 15 795
  • 177
  •   1
Отговори
# 165
  • Кьолн
Аз въобще не бях силна до преди две години. Живота ме научи да се справям с много неща.Сама да вземам решения касаещи семейството ми,децата. Това преди не ми харесваше въобще. Обичах всичко да обсъждам със съпруга си.

# 166
едно време бях състезател...състезавах се за най-добрата съпруга, майка, снаха, роднина пр...бях силна и какво от това...медали?- нЕмааа...само още повече всеки те товари и те кара без масло...щото си силна...ти можеш много, намираш време, справяш се...
Сега...съм гъвкава като котка...знам кога да съм силна и кога слабааа/крехка...аха, аха... ще се счупя...   Wink
Шътт, това не сте го чули от мен...  smile3505

# 167
  • София
едно време бях състезател...състезавах се за най-добрата съпруга, майка, снаха, роднина пр...бях силна и какво от това...медали?- нЕмааа...само още повече всеки те товари и те кара без масло...щото си силна...ти можеш много, намираш време, справяш се...
Сега...съм гъвкава като котка...знам кога да съм силна и кога слабааа/крехка...аха, аха... ще се счупя...   Wink
Шътт, това не сте го чули от мен...  smile3505

Joy Joy Joy Joy

# 168
  • Талант на 2012,2013 г.
Гъвкава... ето това ми хареса. Умно измислено. Peace

# 169
но доста трудно. За там не трябва само сила.

# 170
но доста трудно. За там не трябва само сила.
трябва акъл и опит ...

# 171
Тъй като се боря нещо като за мястото силна жена. Осъзнах ... че това е най-погрешното нещо.
Жената трябва да бъде слаба. Пред мъжа си .
Ох мили вземи ми  торбата много ми тежи. А да е лека като перце.
Ох не мога да завия това болче ела да го завиеш.

Не торба , ами двеста мога да нося. Не болче, ами цяла платка мога да направя.
Но ако се правите на силна пред мъжа ви , той ще страда . Няма да се чувства мъж.  На силните жени  за какво са им цветя? Нали сме силни ... Но виж слабите, дето все нищо не могат да направят сами .. дали не ги глезят?
И ако правите всичко в къщи и сте силната жена.. че очаквайте той да ви помага и да хвърля боклука. Един мъж трябва да мисля за жена си като най-крехкото създание на света и да е готов да се саможерта за нея .  Blush

# 172
Тъй като се боря нещо като за мястото силна жена. Осъзнах ... че това е най-погрешното нещо.
Жената трябва да бъде слаба. Пред мъжа си .

Ох мили вземи ми  торбата много ми тежи. А да е лека като перце.
Ох не мога да завия това болче ела да го завиеш.

Не торба , ами двеста мога да нося. Не болче, ами цяла платка мога да направя.
Но ако се правите на силна пред мъжа ви , той ще страда . Няма да се чувства мъж.  На силните жени  за какво са им цветя? Нали сме силни ... Но виж слабите, дето все нищо не могат да направят сами .. дали не ги глезят?
И ако правите всичко в къщи и сте силната жена.. че очаквайте той да ви помага и да хвърля боклука. Един мъж трябва да мисля за жена си като най-крехкото създание на света и да е готов да се саможерта за нея .  Blush

И аз съм достигнала до този извод. smile3505

# 173
  • София
На мен пък ми се струва прекалено зорлем да се правя на слаба. Достатъчно доверие си имаме, познаваме се, че да охкам и пъшкам от слабост. Simple Smile Това не е някаква игра все пак, зрели хора сме!

# 174
  • Талант на 2012,2013 г.
Да пъшкам и охкам... Да се правя зорлем на това, което не съм. Нее за мен това е подигравка с човека, който ми дава всичко в живота. Той, който ме научи на толкова много неща за 30 години съвместен живот. Не приемам подобно поведение.

Право на личен избор.

# 175
На мен пък ми се струва прекалено зорлем да се правя на слаба. Достатъчно доверие си имаме, познаваме се, че да охкам и пъшкам от слабост. Simple Smile Това не е някаква игра все пак, зрели хора сме!

Не само зорлем, това е пълна идиотщина. Вкъщи поне човек трябва да може да се о тпусне и да е самия той.

# 176
Струва ми се, че малко се смесват понятията да бъдеш силен, и да се правиш на силен.
Второто не води до нищо добро, защото ако се опитваш да излъжеш себе си, че си оправна мадама, която работи от 8 до 20 и се издържаш сама, и това би трябвало да те прави щастлива.. - а всъщност мечтаеш да си боса и бременна до печката, и да въртиш домакинство и челяд, и да посрещаш мъжа на живота си с идеална трапеза  Laughing
Амиии няма как да се получи  Wink

Всяко несъответствие между това, което ни се иска да сме, и това, което ни се налага да играем, води до кофти резултати.
  bouquet И когато намериш този рахат ,как да го сотавиш ,нали така? Crazy
Силна не знам какво е ,но знам ,че е хубаво след като си бил силен дълго време да имаш глезотията да не си вече така силен и на кой да се облегнеш понякога.  Peace

# 177
Мислех си преди време, че аз съм всичко друго, но не и силна. Физически може би- битовизми, домакинство, деца и прочие- може, но психически....психически бях възможно най-голямото слабо мекотело. Каквото ми се изкомандваше от съпругът- това правех, без значение дали е в хармония с мен или не. По време на драмата в живота ми, раздялата със съпруга ми и съпътстващите я с това тежки психологически моменти, разбрах, че съм започнала да отстоявам най-накрая себе си, търсейки щастието си.
За мен силната жена е тази, която има силата и куража да отстоява онова, което я прави радостна, балансирана и в хармония със собствената си същност, без значение дали това се харесва или не на трети лица. Да имаш смелостта да се опълчиш, ако нещо не ти харесва, без да изпитваш чувство за вина.
За мен силната жена е тази, която въпреки хилядите препятствия по пътя си успява все пак да бъде вярна на себе си, следва своята ценностна система ,дори и да е грешна според други и въпреки това да намира сили да я следва, дори и ако се налага да плаче от време на време на нечие рамо.
И не на последно място да си силен човек е дори ако щете това да се обичаш истински. Ако истински се обичаш, такъв какъвто си с всичките си несъвършенства и слабости- няма как да не излъчваш вътрешна сила и увереност, че можеш да се справиш с всичко. Така мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт