Будапеща - 4

• 58 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
На Вьорошмарти тер/дано го пиша правилно/, на Вации,  и близо до Андраши.
Вие сте били на пиковите туристически места, там е скъпо, да. И при мен като турист една вечеря за двама в ресторантче до Базиликата /което съществува и сега/ струваше 13 000 Фт през 2002 г. И сега, 10 години по-късно, сумата е все така обирджийска, при все че преди 10 години цените на всичко бяха в пъти по-ниски.

Тоя червен пипер със златен прашец ли е примесен? newsm78
Купувайте го от супермаркетите. Наскоро гледах в СВА - традиционен червен пипер в красива метална кутийка с унгарското знаме и др. украси на цена към 700-800 форинта.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 17:58 от Ванилия Канелска

# 61

Няма значение, всичко се измерва в емоции, удоволствия, усещане, наслада, когато пътуваш. Като тръгваш, слагаш парите в джоба и харчиш колкото имаш. Важното е да виждаш нови места. Аз съм "заразена " с пътешественическия вирус и се старая да го лекувам периодично. Crazy

Дааа, една моя приятелска казва "Кеф цена нЕма" и е права. Кой ще седне да пресмята от крони или форинти кое ще му е на сметка. А сувенирите си остават и след години и ти навяват хубави спомени. Офффф, каква красива кукла в унгарска носия ме гледа в момента...... /Даже забравих колко струваше/. Една картина тип акварел/не истински, но доста сполучлив/ я дадох днес за рамка и момчето каза, че цената е прилична./имаше етикет с цената/.

# 62
Ето нещо интересно за този уйкенд
http://www.budapestinfo.hu/esemenynaptar_en.html?eid=415

# 63
  • София
За кеф цена нЕма подкрепям с 2 ръце. Ние вечеряхме в разни квартални кръчмета (на улицата) във Ференцварош. Доволна вечеря за двама (без твърд алкохол), но с десерт  Embarassed 8000 - 9000 хуфи.
Аз много ги избирам сувенирите, но не заради цената, а за да издиря нащо наистина типично, по възможност не Made in China. Mr. Green
По повод магнитите - казах на мъжа ми, че скоро ще имаме нужда от втори хладилник.  Whistling

# 64
На Вьорошмарти тер/дано го пиша правилно/, на Вации,  и близо до Андраши.
Вие сте били на пиковите туристически места, там е скъпо, да. И при мен като турист една вечеря за двама в ресторантче до Базиликата /което съществува и сега/ струваше 13 000 Фт през 2002 г. И сега, 10 години по-късно, сумата е все така обирджийска, при все че преди 10 години цените на всичко бяха в пъти по-ниски.

Тоя червен пипер със златен прашец ли е примесен? newsm78
Купувайте го от супермаркетите. Наскоро гледах в СВА - традиционен червен пипер в красива метална кутийка с унгарското знаме и др. украси на цена към 700-800 форинта.

Аз купих страхотни опаковки с червен пипер от Халите - 300 форинта едното. Бяха много ефектни опаковките - на самото пакетче отгоре имаше дървена вилица, на която беше нарисувано нещо си и пишеше Будапеща. Та ми се струват евтин и ефектен вариант за подарък, затова споделям  Wink

# 65
Летим за Будапеща през октомври. Учуди ме, че излитаме и кацаме през летище Враждебна....какво ще рече това ? И колко стува такси от тяхното летище до центъра (операта) защото от хотела ми предлагат трансфер за 25 евро.

# 66
Важдебна е името на летището в София  Grinning

# 67
Дааа, една моя приятелска казва "Кеф цена нЕма" и е права. Кой ще седне да пресмята от крони или форинти кое ще му е на сметка.
Има много туристи, които не са достатъчно платежоспособни и пресмятат. Затова държах да уточня, че Будапеща е евтина туристическа дестинация, да не вземе някой да се уплаши и да се откаже да дойде. Wink А който иска, да харчи - винаги има и такава възможност. Peace

# 68
за да издиря нащо наистина типично, по възможност не Made in China. Mr. Green

Единствените оригинални сувенири се продават в Китай  Mr. Green

Аз пък изобщо не обичам сувенири и дори не съм се оглеждала за такива - залагам повече на спомените; дори снимки почти не правя. Моята колежка, която ми пусна мухата за Будапеща, си пази за сувенир билет от метрото. Ние взехме разни диплянки и флайери от местата, които посетихме, но защото малката после с тях визуално онагледява разказа си за пътуването пред децата в детската градина ooooh!, после отиват в кошчето.
Другата причина, поради която не купувам нищо е, че пътуваме със сравнително малки раници и трябва да се съобразяваме с наличната вместимост. Кой знае колко повече място за навръщане няма да се отвори в тях.

Типично унгарски изделия - едни баби бяха си опнали покривките с национални мотиви на 2 пейки пред парламента - много ми е грозно това, във Варна също изключително много ме дразнят бабичките с дантелени покривки - не знам всъщност някой купува ли. По тая логика и аз да просна няколко да продавам (майка ми е наплела поне 15тина)

За подарък бяхме взели по едно марципанено сърце Heart Eyes

# 69

До сега сме летяли от терминал 1, това с Враждебна е някакво ново 20 Simple Smile

# 70

До сега сме летяли от терминал 1, това с Враждебна е някакво ново 20 Simple Smile

Ми не е ново 20, летището винаги се е казвало Враждебна по официални документи. Терминал 1 е част от летище София-Враждебна Simple Smile (както и терминал 2)

# 71
Дааа, една моя приятелска казва "Кеф цена нЕма" и е права. Кой ще седне да пресмята от крони или форинти кое ще му е на сметка.
Има много туристи, които не са достатъчно платежоспособни и пресмятат. Затова държах да уточня, че Будапеща е евтина туристическа дестинация, да не вземе някой да се уплаши и да се откаже да дойде. Wink А който иска, да харчи - винаги има и такава възможност. Peace
Да, така е. За сувенир може да се вземе и камъче. Що камъняк съм събрала и  то с надписи. Става въпрос за някакви незначителни разлики в цените, не за нещо неразумно.   Примерно на мене не би ми било комфортно в Ню Йорк /сладкарницата/ да пия кафе. Огледах се и реших, че това място не е за мене.  Много ми харесва  мокачиното от автоматите. Пробвайте, няма да сгрешите.

И в България има разлики в цените на едно кафе от....до.....

# 72
Снощи се завърнахме и веднага искам да споделя впечатленията си с вас, защото благодарение на вас се чувствах много комфортно и добре в ОЧАРОВАТЕЛНАТА  БУДАПЕЩА. Благодаря Ви!
Настанихме се в www.booking.com/All-4u-Apartments, горещо го препоръчвам. Много добро местоположение, комплекс от обновени сгради с много заведения с много добра кухня. Веднага след като се настанихме тръгнахме на нощна разходка.

Сутринта към 7:40 бях на опашката за билети на парламента. В 08:15ч.вече се бях сдобила с билети       
След това се насочихме към Буда.

А след това очарование беше време за късен обяд. Разбира се препоръчания ми от вас гулаш супа, който много ми хареса. Със салата нещо не уцелих, много захар слагат тези хора. След това беше време за кафе лате и тора в Szamos Marcipán. Още усещам вкуса на истинското какао.

След кратка почивка ни очакваше разходка с корабче. Имате ли време и възможност не пропускайте.   

# 73
На втората сутрин времето ни изненада неприятно. Студено м/у 15-18 градуса и през целия ден преваляваше. Сутринта първо посетихме Св. Стефан, непременно трябва да се види

а след това операта, туровете са от 15:00 и 16:00ч. ,времетраене около 55мин.

За съжаление не ми стигна времето за кафе Ню Йорк, но пък това е един малък повод да се върна отново.

# 74
didimitrowa, разкошни снимки!

Общи условия

Активация на акаунт