Будапеща - 4

• 58 519
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
  • София
speranzza, мими.ива,  NautilusPompilius   bouquet Благодаря за отговорите! Ще чакам още някой пътувал до завоя да се изкаже, а карти-марти ще решаваме на място.
Само още нещо - усилено търся апартамент и съм много разколебана в кой квартал да е. Гледам да е райони 1,5,6,7 и 8. От тях да изключа ли някой? А другите извън този ринг стават ли или са много далече от централната част?

NautilusPompilius, вие с какво ходихте?

# 46
Пътувахме с автобус.

# 47
triffy, според мен е най-добре някъде на центъра да си вземете апартамент. Ние бяхме в един много беден район в хотел, спирката на метрото беше точно до нас и беше удобно, но някак пак си се губи време за стигане до централната част. А и нещо друго си мислех докато бях там - ако бяхме съвсем на центъра, можеш да се прибереш, пак да излезеш и така, или примерно вечер да се си пазаруваш някакви неща за ядене от магазините. Ние трябваше да ги мъкнем от центъра до хотела ... с метрото. Идеята ми е, че ако си отседнал на центъра можеш да си се разкарваш повече Simple Smile

# 48
  • София
Borisova, едвам ме убеди  Laughing Ще си гледам централните и ще докладвам после какво съм резервирала  Peace

# 49
Здравейте момичета,

ние заминаваме за Будапеща сега в събота. Изчетох и трите теми (без няколко страници от предходната) и събрах доста полезна информация . Благодаря за споделеното   :bouquet

Тъй като ние ще пътуваме с бебето ни, което е на 11 месеца , а не срещнах да е коментирано, въпросът ми е как стоят нещата с придвижването с бебешка количка там .
Имам предвид в градския транспорт ( автобуси, метро) , подлези , магазини, в лодките hop on-hop off може ли да се качва с количка, ако ви е направило впечатление .
Това ми е най-голямото притеснение. Иначе се надявам на хубаво време и повече разходки, като сме с количка, но все ще се наложи и транспорт. Хотела ни е в центъра, близо до метростанция Астория, ще можем ли да обиколим доста неща пеша, как мислите ?

Благодаря предварително !

# 50
Щом сте до Астория, това е идеалният център на града, ще можете да обикаляте и пеша много неща Simple Smile центъра на Будапеща не е толкова голям и ще успеете и пеша.

# 51
Не съм обръщала специално внимание, но в повечето подлези на метрото нямат рампи за колички, не съм забелязала асансьори. Бях видяла една жена с количка на ескалатора - горните колелета на едните стъпала, долните на другите. В Парламента в следващата група имаше семейство с бебешка количка - бащата я носеше на ръце по стълбите.

# 52
Ето ме прясно завърнала се. Снощи кацнахме. Бяхме общо 2дни с прекъсвания. Моите впечатления са смесени. Града е много красив, такъв го и помня от преди 25години. Има топла атмосфера, прекрасна архитектура, вкус към детайла. За единия пълен ден паолзвахме автобус хоп-он-оф. За следобяда обиколихме всичко. Сутринта бях първа! пред Парламента в 7,45ч. Е, билета ми е с час на закупуване 8,26ч. Бяхме в апартамент точно до Св. Ищван. Имахме проблем още при пристигането, човека, с който се свързах по мейл, ни беше забравил. Беше голям стрес 40мин. да чакаме ще дойде ли. Е, беше перфектно настаняване след това. И вчера бяхме за няколко часа там и имахме доста неприятна ситуация /щото съм блейка/ в метрото. Това малко ни вгорчи престоя, ама карай. Много дълго стана, но да кажа, че Будапеща за мен е неоправдано скъп град. Правя сравнение в поредни дни между Будапеща и Виена. Ние се храним по ресторанти в чужбина, ами в Будапеща сметките ни бяха по-високи.

# 53
# 54
  • София
Какво мислите за тези апартаменти :

Освен "В" , който е до парламента. кой от другите си струва? И разстоянията до метрото дали са големи?

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 01:49 от triffy

# 55
  • Варна

ние заминаваме за Будапеща сега в събота. Изчетох и трите теми (без няколко страници от предходната) и събрах доста полезна информация . Благодаря за споделеното   :bouquet

Тъй като ние ще пътуваме с бебето ни, което е на 11 месеца , а не срещнах да е коментирано, въпросът ми е как стоят нещата с придвижването с бебешка количка там .
Имам предвид в градския транспорт ( автобуси, метро) , подлези , магазини, в лодките hop on-hop off може ли да се качва с количка.
Хотела ни е в центъра, близо до метростанция Астория, ще можем ли да обиколим доста неща пеша, как мислите ?

Благодаря предварително !

Колкото и да е учудващо унгарците също имат бебета и ги возят в колички.Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Унгария е част от Австро-Унгарскате империя,а не на Османската и е значително по уредена от България.Метро и газово отопление в Будапеща има от 19 век!!!!!
Центъра не е чак толкова голям,не се сещам за нещо кой - знае какво което да не се достигне пеша.Не пропускайте да посетите покрития пазар и особено разходка с корабче до Сентендре.

# 56
  • Варна
Мненията за Прага всъщност са доста противоречиви, най-добре е човек да иде на място и да си създаде собствен поглед върху нещата.

За Будапеща май няма много анти  Mr. Green
[/quote

Абсолютно несъгласен и съвсем се извинявам, че хич не съм по темата.И Прага е прекрасна,и Чехия е най - туристическата страна в Източна Европа и чешката наливна бира е най-хубавата на света!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Бяхме с кола и си наехме квартира в един пансион в едно забутано селце до замъка Карлщейн,на 30тина км.от центъра,сред едни хълмове и гори,дето въздуха беше не за дишане ,а за пиене.Паркирахме в центъра до един МОЛЛ.Хората учтиви,храната вкусна ,във всеки супер пълно със топли витрини,бирата неописуема и даже езика им съвсем разбираем.Няма нещо написано дето да не се проумява.

# 57
triffy, спирките на метрото в Будапеща са начесто и могат да се извървят като пешеходно разстояние Simple Smile както казах вчера - центъра на града не е толкова голям  Simple Smile

# 58
Много дълго стана, но да кажа, че Будапеща за мен е неоправдано скъп град. Правя сравнение в поредни дни между Будапеща и Виена. Ние се храним по ресторанти в чужбина, ами в Будапеща сметките ни бяха по-високи.
Цлете, къде се хранихте, че ви се е сторило скъпо? Във Виена е по-скъпо от Будапеща, а в Париж пък още повече. Будапеща е от най-евтините европейски дестинации, затова ми е любопитно как при теб се е формирало обратното мнение. Междувпрочем, някой имаше подобно мнение и в предишните теми.

# 59
На Вьорошмарти тер/дано го пиша правилно/, на Вации  и близо до Андраши. Да, в Париж е по-скъпо, била съм там и сме се хранили винаги на хубави места, е не 5 звезди. Сравнението само се наложи, защото бяхме 1 вечер и 1 ден в Будапеща и после във Виена 5 дни. Разбира се, това е мое усещане. А за сувенирите, вече е писано... ooooh! Тоя червен пипер със златен прашец ли е примесен? newsm78
Няма значение, всичко се измерва в емоции, удоволствия, усещане, наслада, когато пътуваш. Като тръгваш, слагаш парите в джоба и харчиш колкото имаш. Важното е да виждаш нови места. Аз съм "заразена " с пътешественическия вирус и се старая да го лекувам периодично. Crazy

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 23:00 от цлете

Общи условия

Активация на акаунт