Будапеща - 4

• 58 372
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
 Още малко и ще има снимки от мен. Вече съм в предстартова треска  smile3521.
Да ви кажа и мен Прага много ме блазни, за съжаление няма директни полети от София. Аз се заглеждах с прекачване от Тревизо, но ще го оставя за пролетта.

# 31
Тази нощ сънувах, че съм в Будапеща-очевидно ме е впечатлил този град. Много приятни емоции и красиви изживявания на тези, на които им предстои среща с този град!

# 32
Прага си заслужава даже повече от БУДАПЕЩА.

Е-е-е, тъкмо научих някой и друг лаф на унгарски, сега и чешки ли да уча Crazy

Като бяхме преди малко повече от 10г. във Виена, част от групата ни (бяхме 6 човека за 3 мес.) ходиха на 1-дневна екскурзия до Чехия, не помня дали до Прага, и едно от момчетата заяви, че от целия престой във Виена най му е харесало в Чехия.

Не че е по темата за Будапеща Mr. Green
С чешкия ще справиш по-лесно. Апропо, аз съм влюбена в унгарския език и като студентка се бях записала на курс по унгарски. Беше много интересно. В онези години къде имаше такива кабинети за езиково обучение, с техника, само в Унгарския център.
Голямо учене падна - четири вида о, четири вида у  ...
А за Прага си предлагам услугите за гид.
Нарисувала съм ви унгарския парламент, но в момента по технически причини не мога да кача снимка.

# 33
Ще чакаме шедьовъра  Flutter

# 34
  • София
Записвам се в темата с предстоящо пътуване до Будапеща. Билетите купихме още в първата седмица, когато пуснаха дестинацията Уиз, но са ни чак за Октомври. Времето вече наближава и успях да прочета всички теми. Имам няколко въпроса към опитните и будапещенките Simple Smile :

- Разбрах , че Будапещ карта за забележителностите не си струва, но на този сайт http://budapest-card.com/index.php?id=home_en излиза, че за 72ч е 7500 форинта картата с включен зоопарк, който иначе е 2400 HUF. Като се посетят още 1-2 забележителности и май е изгодна  newsm78 Не ми превежда на английски и затова не се ориентирам.
- Много ми се влиза в айсбара. Някой посетил ли го е ? Дали е удачно да влезем с детето на почти 4г?
- Ще бъдем за 5 нощувки и мисля да включим завоя на Дунав, Сентендре, Естергом. Освен с организирана екскурзия, по какъв друг начин може да се стигне? И колко ще струва, защото мисля за вариант направо да си наемем кола за 1 ден.
- Има ли достатъчно обществени тоалетни, че се притеснявам за детето?
- Има ли смисъл от хоп он офф автобусите или ще ни стигне времето за пешеходни разходки?
Съответно, ако не ползваме хопон хоп офф , да си взимаме ли карта за градския?

Стига толкова глупави въпроси. Предварително благодаря на отговорилите  и на всички пишещи в темата.

# 35
  • Варна
Малко не по темата,ама гледам градация няква има тук.Та да споделя.От по 2 дни в Будапеща,Виена и Прага сърцето ми си остана в последния. Heart EyesСлед това нареждам Будапеща (въпреки гадните мошеници унгарци  Mr. Green) и накрая Виена.Въпрос на вкус,как се казва!

И Петерки,нали ти ми беше писал,че 15-16 часа ще направим с кола до Будапеща.Е,няма такова нещо.На отиване 10 часа с поне 10 спирания за по малко,а на връщане 9 часа с 2 спирания.Пътуване мечта,от София това де. Laughing

# 36
Хайде да спретнтем петиция до УИЗ  и  да искаме полети до Прага /от София/. Joy

# 37
...
1.- Много ми се влиза в айсбара. Някой посетил ли го е ? Дали е удачно да влезем с детето на почти 4г? 
2.- Ще бъдем за 5 нощувки и мисля да включим завоя на Дунав, Сентендре, Естергом. Освен с организирана екскурзия, по какъв друг начин може да се стигне? И колко ще струва, защото мисля за вариант направо да си наемем кола за 1 ден.
3.- Има ли достатъчно обществени тоалетни, че се притеснявам за детето?
4.- Има ли смисъл от хоп он офф автобусите или ще ни стигне времето за пешеходни разходки?
Съответно, ако не ползваме хопон хоп офф , да си взимаме ли карта за градския?

Стига толкова глупави въпроси. Предварително благодаря на отговорилите  и на всички пишещи в темата.

1. През деня може да се пие едно кафе там, така че, защо да не влезете с детето. Не знам как стои въпроса с облеклото за толкова малко дете(дали има в наличност).
2. Може да се стигне с кораб по Дунав и с влак.(не съм ходила и не мога да дам подробности)
3. Обществени тоалетни не знам дали има достатъчно, но има достатъчно заведения от вида на Макдоналдс и Бъргър Кинг + във всички посещавани обекти.
4. Аз не съм привърженик на хоп-офф, но ако времето не е добро или детето не издържа на много ходене са добър вариант. Дори и да ползвате тези автобуси за 5 дни ще използвате и друг транспорт. Макар и да е доста компактен центъра на Будапеща разстоянията не са малки. А след, като ще има и дете с вас по-добре си вземете карти за гр.транспорт.

Хайде да спретнтем петиция до УИЗ  и  да искаме полети до Прага /от София/. Joy

ДАААААААА!  Peace

# 38
Разбрах , че Будапещ карта за забележителностите не си струва, но на този сайт http://budapest-card.com/index.php?id=home_en излиза, че за 72ч е 7500 форинта картата с включен зоопарк, който иначе е 2400 HUF. Като се посетят още 1-2 забележителности и май е изгодна  newsm78

За мен карта Будапеща беше да кажем добър вариант (не чак далавера), тъй като пътувах с детето (картата дава право на отстъпки за 1 възрастен + 1 дете до 6 г.). Реално само за зоо-то се плаща 4100 фт. редовна цена за родител+дете над 4 г., а с тази карта зоо-то е безплатно, транспортът също. Също така не мислиш ще работят ли гишетата за билети или автоматите.
Твоето дете щом няма навършени 4 г. ще влиза навсякъде безплатно, така че едва ли ще ти излезе изгодно, пак зависи колко места ще посетите.

Ако не изберете карта Будапеща, в хотела, в който сте отседнали се огледай за щендер с малки картички - с тях се предлагат различни отстъпки, и има координати и адрес на дадената забележителност. За тропикариума напр. отстъпката е 15%, с карта Будапеща  - 30%.

За тоалетните - трябва да си забелязала при прочита на темите, че заслужено място съм отредила на тоалетната на корабчето  Mr. Green , както и в зоо-то (ще ви дадат план-схема там са отбелязани тоалетните), във всички туристически обекти има тоалетни, както вече е отговорено по-горе. В Тропикариума тоалетната е където е панорамното стъкло с акулите, има нещо като барче там и по-назад се пада тоалетната.

# 39
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Аз очаквах да пуснат полет до Прага  след спирането на полетите на ЛОТ до София и чак бленувах промоционалните будапещенски цени - ама полети йок  Laughing

Будапеща и на мен ми хареса повече от Виена. Тя се оказа като коконите - доста фотогенична, но без топлина в общуването  Peace

# 40
  • София
Пльос и аз тук ! Grinning

# 41

Можеше и по-добра да стане, но съм обещала да я споделя.

# 42

Можеше и по-добра да стане, но съм обещала да я споделя.

На мен ми харесва.
Трябва да дойда да видя и другите картини на "живо".  Laughing

# 43
  • Варна
И Петерки,нали ти ми беше писал,че 15-16 часа ще направим с кола до Будапеща.Е,няма такова нещо.На отиване 10 часа с поне 10 спирания за по малко,а на връщане 9 часа с 2 спирания.Пътуване мечта,от София това де. Laughing

Ние го направихме 14-движехме се в едни огромни колони турски гастербайтери SadSadSad
Въпрос на късмет Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 44

- Ще бъдем за 5 нощувки и мисля да включим завоя на Дунав, Сентендре, Естергом. Освен с организирана екскурзия, по какъв друг начин може да се стигне? И колко ще струва, защото мисля за вариант направо да си наемем кола за 1 ден.

Естергом си струва да се види. Освен Базиликата и съкровищницата, много ни допадна града като цяло. До там е около 60км от Будапеща, хубав и живописен път. Осткочете по моста  за един-два часа и до Словакия - точно отсреща има един град /забравих му името/. На връщане може да видите крепоста на Вишеград, гледката от горе към Дунав си струва.

Общи условия

Активация на акаунт