Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 151

• 41 728
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
и насред цялата сериозност на обсъждането на АБО, аз, преживяла вече тревогите си за него, търся сватбени пожелания... разбира се, налетях и на грузински наздравици... ето една от тях:

"Почему горцы пьют из рога? Любому кубку, любому хрустальному изяществу они предпочитают рог буйвола. Самого дорогого металла не пожалеют, чтобы одеть заветный рог в нарядную кружевную чеканку и тончайшую, как из волоса сотканную, цепочку. Рог вместительный, спору нет. Но не поэтому ему отдают предпочтение умеющие веселиться жизнерадостные горцы, а потому, что налитое в рог вино надо выпить обязательно — на стол рог не поставишь, на потом вино не оставишь! — Пусть не рог, пусть будет обыкновенная кружка, но чтобы налитое было выпито каждым и каждый раз за здоровье!

Этот тост за хороший обычай: что можно выпить сегодня, не откладывай на завтра! "

Simple Smile Носете си новите дрехи, момчета! Wink) Яж, пий и се весели, защото това ще ти остане! Всичко е суета! Е, точният цитат е друг: Еклесиаст 8:15 "И похвалих аз веселбата; защото няма по-добро за човека под слънцето, освен да яде, да пие и се весели: това го придружава в трудовете през дните на живота му, що му е дал Бог под слънцето.", но и съкратената версия става. Simple Smile

Не мога да се стърпя и ще споделя още един:
" Такая вещь, как нужда, является нашим шестым чувством, способным затмевать все остальные. (Нуждата е като шесто чувство, способно да помете всички останали.)
За то, чтобы нас всегда вполне удовлетворяли всего пять остальных чувств! (Да пием за това винаги да ни удовлетворяват само пет чувства!)" Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 сеп 2012, 01:12 от marytza

# 46
  • София
Маричке, накрая ме накара да се усмихна, благодаря ти!   love001 С това момичета ви пожелавам лека нощ, живот и здраве, ще се видим пак утре, всъщност по-късно днес! Мястото на срещата е известно!!! Hug Hug Hug

# 47
Маричке, накрая ме накара да се усмихна, благодаря ти!   love001 С това момичета ви пожелавам лека нощ, живот и здраве, ще се видим пак утре, всъщност по-късно днес! Мястото на срещата е известно!!! Hug Hug Hug

Лека да е! И аз днес ще съм "ранна". Simple Smile)

Сладки сънища на всички! Simple Smile  Praynig Hug

# 48
# 49
  • Пловдив

Добро утро в неделя на всички. Да бъде спокойна, ползотворна и с очакване за новини....

# 50
  • Пловдив

di...va......

# 51
  • Bulgaria
Добро утро знаете ли дали Берин и Енгин имат профили в Twitter и какви са те

# 52
  • Пловдив

Промо Star.tv  сезон 2012/2013

Стар тв пуснаха промото си за новият сезон. Виждат се наши актьори - Нашите Мюнир, Мерием, Фахретин...Надолу след видеото са и сериалите. "20 минути" с очакванията за него - не е включен за сега.

# 53
  • София

wavey Здравейте! Лек и приятен ден на всички!

# 54
  • Пловдив
Добро утро знаете ли дали Берин и Енгин имат профили в Twitter и какви са те

В едно интервю Енгин спомена, че няма лична страница във фейсбук, но знае какво се случва. За Берен не знам. Не е споменавала подобно нещо.

# 55
  • Пловдив

http://www.youtube.com/watch?v=PYNQ2hVNxak

За добро начало на неделята - сега пуснато фенско клипче.

# 56
  • Пловдив

За всички....

# 57
Добро неделно утро! Simple Smile

На този ден преди 68 години се извършва "Деветосептемврийският преврат" (в новия прочит на историята ни).

Помните ли манифестациите? Simple Smile

# 58

Много тежка песен... на място - за филма. Странджанска ли е мелодията?
Да много тежка ,но хубава песен от тракийска фолклорна област  Hug

# 59
Bir Bulut Olsam 3 серия
Аз съм Мустафа Булут. От Гюзелюрт. Място, различно от останалия свят. Тук е моето семейство,  моят кон и приятелите ми. Тук е Нарин. Моята Нарин. С очи на сърна, тънък кръст и коса от коприна. Моята единствена. Това е огън. Когато я докосна, се изгубвам. Готов съм да дам всичко за нея. Родителите ми, обаче, ми избраха друга жена. Защо? Казват, че Нарин не е подходяща за мен. Не знаят, че на този свят за мен съществува само Нарин. Ти си моята светлина. Само ако ме обичаше, ако беше приела прегръдките ми, ако ме беше погледнала... Мислех, че умирам и че така трябва... В деня на сватбата ме гледаше така през прозореца, че си казах: този куршум ще е спасение за нея... и стрелях.  Добре... рекох си - свърши се. Помогнах (Yardum) на любовта си. Но не би. Исках да се самоубия. Не успях. Докторът я спаси. Да бяхме умрели... де това щастие... В къщи ме чакаше новата жена. Всичко бяха нагласили за нея. Май бях твърде груб с нея... Излязох с брат си, който се върна от военна служба. Отидох в болницата, да видя Нарин. Докторът я докосваше. В този момент ми причерня. Докосваш кръвта ми.

В болницата, след припадъка, дрогиран с успокоителни, съкрушен...

...но не и сломен.

Общи условия

Активация на акаунт