АПРИЛКИ 2013 - тема 4

• 29 399
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Здравйте момичета  Hug
чета ви редовно и в новата ни темичка, но нямам време да пиша, защото ми се стовариха много проблеми на главата и съм страшно объркана  Cry  Cry  Cry моля се само този стрес да не ми се отрази на бебето  Cry
Иначе уж всичко е наред поне засега, утре ще видим как се развива бебчо, защото ще ходя на БХС и ранната ФМ, като се върна ще давам отчет

# 166
  • София
Здравйте момичета  Hug
чета ви редовно и в новата ни темичка, но нямам време да пиша, защото ми се стовариха много проблеми на главата и съм страшно объркана  Cry  Cry  Cry моля се само този стрес да не ми се отрази на бебето  Cry
Иначе уж всичко е наред поне засега, утре ще видим как се развива бебчо, защото ще ходя на БХС и ранната ФМ, като се върна ще давам отчет

не знам какви са ти проблемите, но дано всичко се нареди, както ти искаш  Hug пиши утре как е бебчо  Simple Smile

# 167
Здравейте и от мен!   bouquet
Добре дошли на новите попълнения, радвам се, че групичката расте.  Hug
Преди два дни се върнах от морето.
Днес цял ден чета темите, които съм пропуснала.
Много ми липсваше да пиша тук, дори си обещах, че докато не мине утрешния преглед - няма да публикувам нищо, но не се сдържах.

Последният път, когато писах... споделих, че имам много малко кафеникаво зацапване. Дори, ако не се лъжа бях една от първите, която сподели за такова оплакване. Сега като прочетох следващите постове ... и на други мами се е случвало и за щастие всичко е наред при тях, това ме успокои.
Предписаха ми да пия но-шпа 3х2.
В един от дните имах кръвотечение (бистра кръв) - няколко капки. След това продължи кафеникавото зацапване. Уви - последната седмица нямам нищо.

Утре съм на преглед - нямам търпение вече!

Стискайте ми палци!
Дано всичко е наред с бебчо.
Живот и здраве утре ще ви споделя как е минало и дано се върна в темата за постоянно.  Heart Eyes

# 168
Здравейте и от мен Simple Smile Аз вече не знам в коя седмица съм по картончето на доктора съм в 11 а по развитие на плода съм в 9-та г.с. и това ми е най-малкия проблем. Тя цялата ми бременност започна така-в 6-та г.с. ме пратиха да правя аборт с диагноза "кухо яйце",но мен ме достраша и не отидох. Смених си гинеколога и се оказа че всичко е добре. Малко след това пък имах непоносими болки ниско долу в корема и прокървих. Отидох в гинекология и там пак ме нагласиха за аборт. Аз пак отказах и на другия ден отидох при моя лекар. Той ми изписа лекарства и ми каза да лежа. Всяка седмица ходя на преглед и уж всичко беше добре до днес,с изключение на кървенето-доктора ми каза че се оказва,че плодния сак е по-малък от предната седмица с 0,5см а с всичко това кървенето си продължава. Този път видя и че има леко отлепване. Вече незнам какво да си мисля. Започнах и надежда да губя... Пък ако е речено да пада това бебе и поне да не се измъчвам...

# 169
Здравейте момичета Simple SmileДнес бях на преглед..За мое щастие с бебето всичко върви нормално,установи се че има и сърдечна дейност Heart Eyes
Но имам 9 см киста на левият яйчник,която докторът каза,че трябва да се оперира.Каза че може да се направи с лапароскопска операция(безкръвна),но все пак е операция и то другият месец.Незнам,притеснена съм и незнам какво да правя.Дали не е много рисково да се прави каквото и да е било през началото на бременността. Sad Sad Sad

И на мен ми откриха киста. На първия преглед в 5 г.с. беше 4 см., на втория в 8 г.с. беше вече 7.5 см. Ходих при двама различни доктори, и се консултирах с още няколко - така за всеки случай. Всички казаха, че операция няма нужда да се прави, повечето кисти изчезвали/свивали се от хормоните на бременността до към 12-13г.с. Та сега съм затаила дъх и чакам... Разбрах, че преди години кистите са ги оперирали наред... но сега нещата са се променили. Питай и друг лекар, преди да правиш операцията.

# 170
Здравейте момичета Simple SmileДнес бях на преглед..За мое щастие с бебето всичко върви нормално,установи се че има и сърдечна дейност Heart Eyes
Но имам 9 см киста на левият яйчник,която докторът каза,че трябва да се оперира.Каза че може да се направи с лапароскопска операция(безкръвна),но все пак е операция и то другият месец.Незнам,притеснена съм и незнам какво да правя.Дали не е много рисково да се прави каквото и да е било през началото на бременността. Sad Sad Sad
И на мен ми откриха на последния преглет обаче много малка и док каза че сигурно ще се абсорбира с времето не зная дали ще стане така но за сега била много малка.Пожелавам ти всичко да е наред.

# 171
Поздравления за добрите новини от прегледите!

Добре дошли на новите момичета!

MimsSsy, аз бих потърсила поне още едно мнение. 9см киста си е огромно нещо!  Shocked  По принцип имам опит с кисти (6-7см), но не и като бременна. От моя лекар знам, че при бременност кистите се резорбират сами (или нещо от сорта беше), но сме го говорили преди години, преди да забременея с първото и по-скоро хипотетично, та не мога да ти дам точен съвет. Но наистина се консултирай с поне още един специалист. Успех!

За запушения нос - чувала съм, че при бременност лигавиците се увеличават, което може да доведе до това състояние. А заглъхването на ушите при мен се случва когато ми е много ниско кръвното.

sesilia1912,  fingerscrossed  всичко да се нареди по най-добрия начин!

На всички, на които им предстоят прегледи - късмет и да се похвалите!  Hug

# 172
Много благодаря за отзивите...Тази киста ме мъчи цели две години,миналата година беше 5см,преди да забременея 7см и сега 9см....Но нищо не предприемам от страх а сега и за бебчето.Но бременност и операция някакси ме плаши  ooooh!

# 173
Благодаря ти barbaletka Simple Smile Дано всичко е наред. Утре съм пак на лекар и ще видим какво ще стане

# 174
MimsSsy имам една приятелка,която има голяма киста и е бременна. Незнам колко точно е нейната,но за сега не й прави проблем. Казали са й,че ще я махнат след като роди. Тя иска да ражда секцио и са й казали,че тогава може и кистата да махнат. Исках да ти кажа,че не е задължително да има проблем за бебето. Не се притеснявай предварително. Simple Smile Дано всичко мине добре Simple Smile

# 175
Сесилиа, дано всичко да е наред, моля се за добър завършек на това  Praynig
Мимси, още едно мнение няма да е зле. Успех!
За всички хубави прегледи днес- браво, момичета!  Simple Smile
И аз не съм надебеляла за три месеца Grinning

# 176
MimsSsy, задължително отиди и на друг специалист.
Сигурна ли си ,че става въпрос за 9см, защото това е много голямо, доста повече от самото бебе в момента.

# 177
здравейте на всички и добре дошли на новите!

браво за хубавите новини от прегледите.

аз днес съобщих на колегите и те си признаха, че ме подозирали и само чакали да им кажа...как са разбрали - идея си нямам. хубавото е, че задействаха скорострелно да ми качат осигуровките още от днес.

аз за преглед ще почакам цяяяяяяяла седмица, че и повече. моят доктор е на почивка тази седмица, а следващата отивам аз на почивка и след това - ще гледаме бебчо, ще правя изследвания и т.н.

# 178
  • София
MimsSsy,

Миналата година октомври претърпях лапароскопия - имах киста 4 на 2 см. След операцията се доказа, че е еднометриоза минах лечение 6 месеца на Золадекс и сега след първия ми цикъл на 01.07 забременях. До момента на прегледите нямам кисти.
Според мен се консултирай с поне още 1 лекар и тогава предприемай каквото и да било, но както ти е казала Мирама - 9 см. си е доста голяма киста. Поне аз лично не мога да си представя как би се махнала от самосебе си без да ти създаде проблеми.

P.S. А защо миналата година и тази преди да забременееш не си се оперирала? Лапароскопията е много лека операция и възстановяването е 1 седмица ( но зависи и от тежеста на самата операция ).

# 179
Истината е,че много ме е страх Cry За това до сега не съм предприела нищо.Да ,голяма си е...тя със сигурност няма да изчезне,но има случаи при които кистите се износват до края на бременността и се премахват със секцио,но незнам дали и това не е рисково.А,кажи нещо повече за тази операция,болезнено ли е,с пълна упокойка ли е?Благодаря ти....

Общи условия

Активация на акаунт