За стандартите

• 46 261
  • 999
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Мен пък ми е интересно откъде у вас тази любов и носталгия по класовата система.

Класи има навсякъде и ще има винаги, независимо дали имаме носталгия или не, останалото е утопия.

# 286
Уау, върна ме към учебниците по БКП.

# 287
  • Варна
Да цитирам и един друг любим англичанин:

Когато най-сетне стигнахме до града, стори ни се, че вече долавяме мириса на патицата и изминахме последната четвърт миля за три минути. Като се добрахме до къщата, ние се втурнахме нагоре, измихме се, преоблякохме се, изтичахме долу в трапезарията, бързо придърпахме столове до масата и седнахме, потривайки ръце, докато хазайката вдигаше капака от съда. Едва я дочаках да направи това, грабнах вилица и нож и се заех да разрязвам патицата.

Това се случва след целодневен преход и героите са умрели от глад.
Понеже метафората с Карсън остана неразбрана, дано поне тук някой разбере за какъв точно стандарт става въпрос.

# 288
Уау, върна ме към учебниците по БКП.
Rolling Eyes еми нямам представа какво пише в тези учебници, аз от комунизма почти нищо не помня. Просто за мен в чисто исторически план е логично подобна система да бъде приета по това време. Както е било логично да свърши на по късен етап.
Да направиш от "селянина" "гражданин" е процес не събитие. В нашата история този процес се нарича социализъм. И не виждам чак такава драма в това.

# 289
  • София

Да направиш от "селянина" "гражданин" е процес не събитие. В нашата история този процес се нарича социализъм. И не виждам чак такава драма в това.
Драмата не е в това, драмата е когато направиш от всички селяни и то не в положителния смисъл на думата.

# 290
  • София

Превръщането на селяните в граждани е не само кауза пердута, освен при отбрани индивиди, ами вредно и изключително погрешно. Заради тези опити днес имаме разбито село, големи градове, пълни със селяндури и малки градове, тънещи в мизерия. Заради насила прекъснатата връзка на селяните със земята. А ти и да не помниш от комунизма, вземи прочети, не боли, обещавам! И аз не помня Освобождението, нищо, че съм стара вече.

# 291
Тази тема може да има подзаглавие:"Мъката на ъндърграунда" Joy

# 292
Заради тези опити днес имаме разбито село, големи градове, пълни със селяндури и малки градове, тънещи в мизерия. Заради насила прекъснатата връзка на селяните със земята
Rolling Eyes дообре, аз па си мислех, че щот сме 2012 год. и някак естествено хората усещат по голяма връзка с мобилните комуникации отколкото със земята...
Както и да е не ми се спори, просто изразих мнение.

# 293
Признавам, че имам склонност към буквализъм понякога, но тая тема ме забива в земята.  Laughing

# 294
  • София
Заради тези опити днес имаме разбито село, големи градове, пълни със селяндури и малки градове, тънещи в мизерия. Заради насила прекъснатата връзка на селяните със земята
Rolling Eyes дообре, аз па си мислех, че щот сме 2012 год. и някак естествено хората усещат по голяма връзка с мобилните комуникации отколкото със земята...

А кой ще я обработва тая земя? Айфони ли ще ядем?

# 295
  • София
Пасти ще ядем, пасти. Sunglasses

# 296
Всеки иска айфон, но никой-мотика............ Whistling

# 297
  • София
Всеки иска айфон, но никой-мотика............ Whistling

Така де, ама ако нещата на село вървяха добре, можеха да си работят земята, и айфони да имат. Ама сега и земеделието е в ръцете на мафията. Отплесна се темата...

# 298

А кой ще я обработва тая земя? Айфони ли ще ядем?
Ма то населението в целия свят става предимно градско с икономика ориентирана към услугите не към производството. Нямаш нужда от комунизъм за това  ..
В нашата история този преход е станал  по този начин. Според вас това ни ощетява що се отнася до "стандарта". Според мен пък той е по-логичен от гледна точка на това, че този вариант е по бърз що се отнася до масите.  Мога да приема факта, че именно това е един от недостатъците му, но пък и ние сме били леко поизостанали сравнение с други страни в Европа така, че нещата се компенсират.

# 299
ани7891518, големи глупости пишеш. Поне да не я обръщаме на това темата. Мислех, че вече няма хора, които да вярват в тия идиотщини.

Общи условия

Активация на акаунт