Мартенската мама силно се вълнува , момче или момиче в коремчето палува.

• 30 076
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
И аз бях при Даскалов за -ва ФМ в 12 седмица ама не посмя да ми каже предположения.На прегледа обясняваше ли ти подробно или повече мълчеше.Значи твоя гинеколог ти е казал че може да види пола в 18 г.с. на обикновен ехограф
Като го попитах за пола, отначало каза, че по принцип за категорични диагнози е рано, но ние настояхме (защото от мои приятелки, на които е следил бременността знаем, че точно в тези седмици е познавал и че ако не е сигурен никога не коментира). Та тогава той ми обясни, че 70 процента е сигурен, че е момче, като се пошегува, че все пак не са си 100 процента. Обясняваше ми, като едновременно ми посочваше кое гледа. Добро отношение имаше, доволна съм като цяло.
Иначе моят гинеколог ми каза, че в 18-та седмица на обикновения ехогр. би трябвало да види бебчо.
И необикновенни ехографи ли се ползват някъде  newsm78
Имах предвид, че е много нов модел, дори в града се говори, че неговият бил първият и единствен такъв внесен в бг.
laskakb радвам се, че при теб всичко е наред, сега се наслаждавай спокойно на бременноста си  Hug
Моя лекар преди ми каза пола още в 12 седмица, но сега много се върти това бебе и не можа да види, скоро ще го разберем Simple Smile
Благодаря ти, Ели

# 196
здравейте, не съм писала от сума време. Нещо не ми стига времето за темата.А вие пишете ли пишете  Crazy Не съм чела нищо. Гледам последните постове за пола си говорите Simple Smile Аз искрено се надявам на мен да са ми го сбъркали в 13 седмица  newsm03
Да се похваля, е всички неразположения ми минаха. И корема започна да расте (то не е за хвалене толкова рано де  smile3506 Хубава вечер на всички. Ще гледам да ви следя  Hug

# 197
  • София
То май на всички с второ и нататък раждане ни растат коремите вече. Просто мускулатурата е отпусната, а и матката на раждала жена игра е голяма роля. Аз по принцип нямам корем, а сега ми е бая голям. Трябва да започна да се снимам, като онези снимки всеки месец, които някой постна във фейсбук.

# 198
Запис да ви следя, че нещо не ми стига времето smile3533

# 199
И необикновенни ехографи ли се ползват някъде  newsm78
Имах предвид, че е много нов модел, дори в града се говори, че неговият бил първият и единствен такъв внесен в бг.
Естествено някой трябва да се направи на много остроумен...laskakb  точно това имах в предвид като ти зададох въпроса за ОБИКНОВЕННИЯ ехограф, и знаех че ще разбереш защото и ти си при Даскалов.

# 200
  • Пловдив
Добро утро, кукли Hug
Аз тази сутрин съм кукуряк от всякъде. От 6 ч. съм на крак, сън ме ме лови напоследък, пък и с това повръщане Sick
То май на всички с второ и нататък раждане ни растат коремите вече. Просто мускулатурата е отпусната, а и матката на раждала жена игра е голяма роля. Аз по принцип нямам корем, а сега ми е бая голям. Трябва да започна да се снимам, като онези снимки всеки месец, които някой постна във фейсбук.
Миме, аз съм с първа бремнност и също много ми личи, и то от самото начало се поддух. Като сомалиец съм станала Party Дори който не знае, че съм бременна, веднага познава preggo
Иначе съм слаба, 53 кг забременях, 167 см. А за сега за кг държа фронта, още съм си толкова, но то е може би, защото повръщам от самото начало.
Хубав уикенд!  Hug smile3525

# 201
Добро утро и от мен  food010

# 202
Добро утро и от мен! Simple Smile
Рядко пиша,но то все на някъде съм,не се задържам в къщи много много.
Гледам коментирате дрехите за бременни,на мен започна да ми личи вече и панталоните ме притесняват,но пусто не мога да си намеря дрешки,които да ми харесват,за бременни имам предвид,сега съм на клинчета и спортни дрешки.
Радвам се за изследванията Ви! Hug
Токсоплазмоза не съм си пускала,имам зайче в къщи,засега е вън на остъклената тераса,в Понеделник съм на доктор и ще попитам за него,дали има проблем,иначе смятам зимата да го изпратя на гости малко.То и като бебе се роди,живот и здраве,няма да е в къщи,ще го измислим,ще се разберем с малката,че си свикна с него.
Много дългичко стана,ама аз като не пиша често и сега дайййй Laughing
желая ви приятен ден,на мен са ми влезнали едни неща за ядене в главата,та ще ходим сега да си купя Hug

# 203
  • Варна
На мен също ми е 1ва бременност,но коремчето ми се е оформило, иначе съм качила само 300  грама.
Мен ме викат вторник за пола.
Купих си дрехи от Caliope в мола. Пуснали са поли и дънки с ластик, не са за бременни, явно такъв е моделът, но са ми много удобни. Купих си размер за сега и един по-голям за после.

# 204
Здравейте,мами!
В четвъртък бях на  БХС и ФМ.Чакам резултати. Simple Smile Избарх да отида в Селена,защото там изпращат изследванията в централната лаборатория в София.
И аз съм на това мнение. Peace С първата бременност до средата на 4 месц почти не ми личеше,а сега от миналия месец имам доста голямо коремче.А сега коремът ми е голям и над пъпа,а бебока е ниско долу-поне там го търсят при ехографски прегледи.Но нека всичко да ни е наред,пък това да ни е проблема.
До момента съм качила 1 кг,но мианлите месеци с това повръщане бях на минус 2 кг.
Приятен уикенд на всички!

# 205
А сега коремът ми е голям и над пъпа,а бебока е ниско долу-поне там го търсят при ехографски прегледи.!

При повторна бременност матката нараства по-бързо мисля и е нормално и да се наместват по-нагоре и другите органи  newsm78 Аз поне така си го обяснявам, защото моя корем, при все че нямам проблеми никакви със стомах, си е доста добре заформен. Явно и коремната мускулатура си е по-отпусната т.е. по-бързо се отпуска.. знам ли.
Днес и аз ще ходя да дрехи в частност за панталони, защото всички дънки ги нося разкопчани от седмица и ми притискат кофти. Но надявам се да открия нещо прилично-не искам да изглеждам като торба само защото съм бременна а точно обратното-искам да изразя това най-прекрасно състояние и да се чувствам отлично. Не приемам за себе си теорията, че щом жената е бременна може да върже косата си отзад, да нахлюпи гащеризона и да не го свали през цялата бременност. Дори не става въпрос и за средства, защото винаги може с малко парички човек да се докара в приличен вид. Но вероятно това е въпрос на себеусещане. Дано не съм засегнала никого. Hug
Хубави почивни дни   bouquet

# 206
Feb
Цитат
-не искам да изглеждам като торба само защото съм бременна а точно обратното-искам да изразя това най-прекрасно състояние и да се чувствам отлично. Не приемам за себе си теорията, че щом жената е бременна може да върже косата си отзад, да нахлюпи гащеризона и да не го свали през цялата бременност. Дори не става въпрос и за средства, защото винаги може с малко парички човек да се докара в приличен вид. Но вероятно това е въпрос на себеусещане.
Съгласна съм с теб! Добре казано! И според мен една бременна жена може да е много красива и привлекателна стига да иска...

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 11:11 от Ivelina_ValentinovA

# 207
  • Пловдив
Относно дрехите за бременни и на мен не ми харесват кой знае колко, като за лелки са ми.
Харесах си обаче мн. хубави дънки и поличка под коляното (дънкова).
– Дънките са от магазин Конти http://conti-bg.com/cat/37/danki.html. Дънките са от тези вталените по крака, еластични, а не някви торбести и широки с каквито съм свикнала да гледам повечето бременни.
– Полата е от магазин "Рени" http://www.reni-fashion.com/contacts.html. Тази пола си я бяха харесала още преди за забременея  newsm62
От хора, които са си купували оттам зная, че платът е мн качествен и мекичък.
За мамите от Пловдив мога да обясня къде се намират: "Конти" е в подлеза на Тримоциум, има и в подлеза за Понеделник пазара. А "Рени" е в Халите на втория етаж.
Днес даже мисля да ходя за дънки, че всичко ме стяга вече, имам само клинчета, ама и с тях пък понякога си ми е хладничко.

# 208
  • Пловдив
Feb
Цитат
-не искам да изглеждам като торба само защото съм бременна а точно обратното-искам да изразя това най-прекрасно състояние и да се чувствам отлично. Не приемам за себе си теорията, че щом жената е бременна може да върже косата си отзад, да нахлюпи гащеризона и да не го свали през цялата бременност. Дори не става въпрос и за средства, защото винаги може с малко парички човек да се докара в приличен вид. Но вероятно това е въпрос на себеусещане.
Феб, сега видях постчето ти. Абсолютно съм съгласна с теб. Аз преди няколко дни се изрусих, сега следващият месец и косата лекичко ще подстрижа, че съм къдрава и ако не я поддържам, не знам на какво ще заприличам до март. Сигурно на разплетен дамаджан.
Но все пак веки си решава какво да прави, това е личен избор. Важното е бъдещата мама да се чувства добре  Party

# 209
  • Пловдив
Здравейте,тумбачета!
Искам да попитам мамите от Пловдив дали някой има тел. на Даскалов и знае ли цената на ФМ + БХС -втори триместър,а също се чудех кога е добре да се направи феталната ехокардиография?
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт