Имат ли българите хранителна култура?

• 74 081
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 980
Краси...* познавам такива, на които им носят плодовете и зелен4уците от село и се захващат с запасяване ... като първо купуват най-евтините продукти от супермаркета (вкл. тубите с аспартам , евтиното олио за пържене, евтина сол изкуствена ... ) и запо4ват ... та зависи каква е целта на домашното - да ти е ка4ествено или да се запасяваш.  Peace

# 1 981
Краси...* познавам такива, на които им носят плодовете и зелен4уците от село и се захващат с запасяване ... като първо купуват най-евтините продукти от супермаркета (вкл. тубите с аспартам , евтиното олио за пържене, евтина сол изкуствена ... ) и запо4ват ... та зависи каква е целта на домашното - да ти е ка4ествено или да се запасяваш.  Peace
Е, да, тук си права.
А защо всъщност искаш да използваш маргарин вместо масло?
По-големи количества ли консумираш?

# 1 982
  • гр. София
Северина, не знам дали като пишеш после се четеш...

Кой ме попита дали НАИСТИНА не правя разлика между домашното и купешкото, като никъде не уто4ни между кое домашно и кое купешко ...

Хайде да видим откъде тръгнаха нещата:

защо да си правя сама растително от ядки, като ми го приготвят от същите тези ядки и ми го продават в магазина ... от къде знаеш, 4е производството на твоето ядково е по- природосъобразно? как го правиш? 

Ти наистина ли не правиш разлика между домашно приготвен продукт и купешки такъв?  newsm78

Така по-ясничко ли е вече?

Да се сърдя?! Моля те, цитирай ме къде точно съм се разсърдила!

Краси...* познавам такива, на които им носят плодовете и зелен4уците от село и се захващат с запасяване ... като първо купуват най-евтините продукти от супермаркета (вкл. тубите с аспартам , евтиното олио за пържене, евтина сол изкуствена ... ) и запо4ват ... та зависи каква е целта на домашното - да ти е ка4ествено или да се запасявашPeace

Аз пък познавам хора, които се запасяват с качествени домашни сладка. Двете не са взаимоизключващи се - запасяването и качественото. И хората, ползващи обикновена захар за домашните консерви, са в пъти повече от твоите познати, дето купували аспартам. И, моля те, дай дефиниция за "евтина сол изкуствена". Особео за "изкуствена".

# 1 983
Такива чудни гледки могат да се видят есенес покрай производството на зимнина, че се чудиш и маеш на хорската изобретателност. Ясно е, че с котлонче на балкона не е изгодно и удобно, но дори кладите в междублоковите пространства, където се варят компоти и лютеница, не са достатъчни.
Едни съседи си пърлят чушките върху капака на мръсната шахта с газова горелка. По едно време на човека му понамаля пламъчето и той го обърна към дъното на бутилката да си я подгрее, че да може да доизпече. Опасна работа.

# 1 984
  • гр. София
Леле, кладите в междублоковите пространства съвсем ги бях забравила!  Mr. Green
Вярно има такива. Чушки, пърлени с горелка, не съм имала честта да видя, но такива, печени на тенеке, поставено върху тухли - да.

# 1 985

Интереса ми към маргарина е от скоро, защото и аз бях на мнение , 4е вси4кия маргарин е произведен от нефт, но не било така. Има маргарин произведен от растителни мазнини и в такъв слу4ай въпроса ми е кое му е вредното. Ако е в обработката, то коя обработка то4но в разлика с обработкта при маслото. И  пиутам и се информирам за собствена нужда, за 9ото тъкмо си мислих да запо4на да купувам маргарин, но ка4ествен ...

Питаш дали маргаринът и маслото се произвеждат по различен начин, правилно ли разбирам?
Маргаринът се произвежда така: http://gotvach.bg/n5-14991-Канцерогенна_храна_ли_е_маргаринът?
Маслото се избива от прясно краве мляко.
Не е едно и също, нали?

# 1 986
по-скоро въпроса ми беше дали си сигурна , 4е вси4кия маргарин е канцерогенен и вси4коото масло така безобидно избито от кравето мляко ...

# 1 987
  • София
по-скоро въпроса ми беше дали си сигурна , 4е вси4кия маргарин е канцерогенен и вси4коото масло така безобидно избито от кравето мляко ...

За маргарина е ясно, че всичкия е канцерогенен. Маслото - това, което съдържа под 82% мазнини.

# 1 988
  • гр. София
За да не се спекулира с маслеността на различните продукти за мазане, породено от различната информация из интернет, вижте как са регламентирани нещата законно в Наредбата за специфичните изисквания към мазнините за мазане.

А ето и Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти

# 1 989
  • София
евтина сол изкуствена ...

и аз много искам да науча какво е това "изкуствена сол"?

# 1 990
Вземете си хималайска сол, дребна за ядене, и на кристали за вана.

# 1 991

вземи пакета с евтината сол и и виж съдържанието. аз го гледах преди месец в софия.
и аз взимам хималайска, но ситно смелена.

а забелязали ли сте съдържанието на кафето?
в пове4ето смелени опаковки има по няколко % карамел и други  ooooh!
аз се 4удя също затова ли кафето на зърна го породават с 1/3 по-скъпо същата марка.

# 1 992
  • гр. София
След като така и така си гледала пакета със сол, какъв е проблемът ти да ни кажеш какво си прочела?
Освен това каква е била солта? Защото надписът "сол" сам по себе си нищо не значи. Каква сол си гледала?
И още нещо - как прецени, че съдържанието, описано на етикета, е лошо?  Rolling Eyes
Наистина ми е интересно да разбера въз основа на какво определи тази сол като изкуствена.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 10:24 от Зимна роза

# 1 993
Значи тя солта е или каменна или морска. Останалото са "марки", така да го наречем. А изкуствена, като дума, аз го разбирам като синтетична.  newsm78
Хималайската сол с намалено съдържание за натрий ли е?

# 1 994
  • София

вземи пакета с евтината сол и и виж съдържанието. аз го гледах преди месец в софия.

Северина, ти в час по химия влизала ли си?  Laughing

вземи се запознай с материята най-напред, после се изказвай за "изкуствената" сол, че е смешно.
http://en.wikipedia.org/wiki/Salt

пази Боже, сляпо да прогледа...

Общи условия

Активация на акаунт