Високи стойности на ТСХ

• 113 835
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, желая успех на всички с бременностите.

Д-р Начев определено знае какво да прави с бременните майки с проблемни хормони. Аз също пиех л-тироксин от 4 месец на бременността до самото раждане и се чувствах добре.

Проблемът е че след месец и половина от спирането на лекарството т.е. от раждането започнах да напълнявам, имам повишен апетит, много суха кожа, точно както преди да се установи, че има проблем с хормоните на щитовидната жлеза.

Д-р Начев ми е казал, че ако след раждането нивото на ТСХ е в границите до 4.2 не трябва да пия лекарства и всичко е наред. Нивата ми обаче са високи 3,7; 3,9.

Не разбирам как така, за една жена, която планира бременност е добре нивото да е под 2, а за жена, която не планира бременност е добро ниво от 3,9? Ако приемем, че жената която ще става майка трябва да е във възможно най-добро състояние, не е ли по добре нивата на ТСХ да са по-ниски и когато не предстои забременяване скоро. newsm78

# 61
  Темата е малко запустяла, надявам се да има включване. На мен д-р Начев ми каза, че с моята стойност на ТСХ, която е 2,99 мога да забременея. Разбира се веднага, ако установя бременност в рамките на тези 45 дни, които ще пия Л-Тирокина по 25 микрограма, трябва да му се обадя. Това, което ме притеснява е- ОК забременява се, а задържа ли се бременност с такива стойности на ТСХ. И за 45 дни с такава малка доза колко може да падне. Гледа ме и на ехограф, леко уголемена ЩЖ, но каза да не ме притеснява. Ехография ми е написал- на 2г. Другите хормони- fT4, TAT и МАТ са ми добре.
  Още един положителен глас за д-р Начев- доволна съм. След като му казах, че "бебеправим" каза "Ама с това трябваше да започнете"  Simple Smile

# 62
  • София
Тоничка, на всеки организъм по принцип лекарството може да повлияе различно. Аз започнах прием на 0,25 мг л-тироксин при ТСХ - 3,62. След 45 дни беше 1,99

Предполагам, че Начев ти е казал, контролата да направиш в централна лаборатория, аз бих казала и в същата (Кандиларов, Бодимед, където си го пуснала първоначално) , за да знаеш какъв е резултата реално.
Успех!

# 63
  Бандитка, благодаря за експресния отговор   bouquet . Ами не, не ми каза това с лабораторията. Аз ги правих в Цибалаб, пак там ще го пусна. Той каза само ТСХ, другите не ги спомена, предполагам няма да ги иска и тях... И правилно съм разбрала, нали 45 дни го пия Л-Тироксина, на 46-тия изследвам, но не го спирам и отивам за промяна на дозата. Ако се падне на 50-ти ден да ида, пак си пия същата доза, нали така? При теб се повлиял супер  Peace Дано имам твоя резултат  Blush
Вярвам на Начев, дано ми е на късмет и скоро и аз да се сдобия с  EFP
Успех на всички борбени мами !

Ако е удобно да питам и тук:
Скрит текст:
С Л-Тироксин мога ли да пия добавки и витамини. Имам в предвид В комплекс, Геритамин, Вит. Ц и Вечерна Иглика. ФК си я пия. Забравих да го питам, а ми е неудобно да му звъня сега, но май
ще се наложи  Rolling Eyes

# 64
  • София
Каквото ти е казал, това изследваш. Ако е само ТСХ можеш да си вземеш направление от личния лекар.
За Цибалаб - в централната лаборатория, а не в клон на лабораторията, за да е истински резултата. Не е задължително на 46-я ден да отидеш, можеш и малко по-късно. Дозата си остава същата докато Начев не ти я промени.
За другите лекарства които приемаш - сутринта със събуждането пиеш л-тироксина, кафе, чай минимум след половин-един час. Следващите лекарства приемаш 2 часа след приема на л-тироксина. Аз изрично питах Начев, т.к. също пия една камара хапове и това беше неговият отговор. Аз съм си направила схема под час да си приемам лекарствата през 2 часа, така и не забравям кое съм взела и кое не Simple Smile

# 65
Бандитка   Hug
Не знаех, че трябва да са в централната. Лаборантката ми обясни, че "въртяла" пробите там, а и за хормоните не се променяли резултатите... не знам си защо. Но ще ги пусна в централата, за да съм по- сигурна. Не пречи  Peace

# 66
  • София
На мен Начев така ми каза за централата, точно защото ТСХ много се влияело, за другите хормони не важало.

# 67
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,
бих желала да се включа и аз във вашата тема.
Правим опити за бебче от 1 година, засега безуспешни. Гориха ми новооткрита раничка преди седмица /по-скоро туширане с лекарство/. Рутинно съм изследвала ТСХ - 2,14. Мнението на лекаря ми е, че с това ТСХ мога да родя и 20 деца. Тепърва започвам с изследвания и търсене на причината да не става. Това ТСХ не е високо, нали?
Благодаря и успех на всички.

# 68
  • София
Не е високо ТСХ.
Търси причина за раничката- бактерии, хламидии, микоплазма, уреаплазма.

# 69
Гледам темата се раздвижи, викам и аз да поспамя малко още  Mr. Green
На мен пък цикльо ми запецна тоя месец ( графиката ми е "под" сърчицата). Преди малко звънях на д-р Начев да го питам дали не е от Л-Тироксина и каза категорично НЕ. Л-Тироксина започва действието си след минимум 2 седмици и върха му достига към 45-тия ден. Но каза ДА- ТСХ влияе на цикъла.

FYI
 Относно Вечерната Иглика и витамините също искам да споделя какво каза док. Мога да си ги пия, но 2-3 часа след таблетката. Само ако взимам КОМБИНИРАНИ витамини трябва да са 7-8 часа след тироксина, защото имат обикновено магнезий и цинк, които взаимодействат по някакъв начин с хормоналната т.

# 70
  • до най-прекрасния мъж
Правила съм микробиология, излязоха гъбички. Лекувах ги, бях чиста. Сега отново съм чиста, но смених доктора. Новата ми лекарка каза, че тази раничка, за да стане колкото 50 ст. не е от последната една година. Страдала съм често от гъбички /за година 3 пъти/, докторката предполага, че е от тях. Сега близо една година нямам, да чукна на дърво.
Сега пия Биозин и Алое вера за укрепване на организма. Яйчниците са ми идеални, нямам поликистоза, матката и тя е супер. До сега не съм раждала и забременявала, нямам аборти. Дано всичко е от раната. Но сега, като се зачетох, се замислих дали това, че ТСХ трябва да е под 2 не ми влияе.

# 71
  • София
ТСХ трябва да е под 2,5.
Пусни си кръвни изследвания за хламидии. И тест за мико и уреаплазми.
Те вървят "ръка за ръка" с честата поява на гъбички и с раничките.
Мъжът ти правил ли е СГ? Ти хормони, ЦС?

# 72
  • до най-прекрасния мъж
Не, тепърва започваме с тези неща. Имаме назначена СГ наскоро, тия дни ще трябва да я направим, хормони ще пускаме през следващия цикъл за мен, а така също и следене на Ову с ехограф. Засега това, което знам, е, че на 8ми ден имам 15 мм фоликул, което според доки е супер. Но не сме следили колко голям става и кога се пука. Цикълът ми е редовен на 26 дни, никакви оплаквания нямам. Ще видим какво ще излезе накрая.

# 73
  • Варна
Здравейте, момичета. От година и малко чакаме нашето бебче, пускали сме основните изследвания,всичко беше наред. Дойде време на щит.жлеза- ТСХ ми е 4.2, висок е. Започнах с него,други хормони не съм си правила. Тепърва предстоят. Искам мнение за добър ендокринолог във Варна. Тези,които се казва,че са най-добрите- д-р Сарджева,д-р Райков, са заети,в следващия месец,и с направление,и на частно,няма начин за прием,в следващия месец. Какво ще ме посъветвате, опасно ли е, да продължаваме ли с опитите за бебе?    #Crazy

# 74
 Тединка, къде се загуби ти...
 Ами високичко е... да. На мен д-р Начев ми каза, че се забременява с висок ТСХ, но измърмори че е опасно. Не знам с до колко високо де. Щом каза ВЕДНАГА ако видя 2-те черти да му се обаждам и да вдигаме дозата на Л-Тироксина, сигурно има за какво. Не искам да те плаша обаче. ТСХ е хормона, който най- лесно се контролира според него и вярвам, че е така Peace
Търси друг ендокринолог щом при тези няма внедряване. Във Варна, в околиите....
Успех и да пишеш какво, що...

Общи условия

Активация на акаунт