Парфюмни размисли и страсти - 162

• 44 575
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
За мен перфектният шоколад е тук: http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Havana-Vanille-6745.html
Разтопен фин млечен с лешници и дори с лекия метален привкус на станиола (това последното идва вероятно от комбинацията тютюн, ром, тонка). Много го искам и ще го имам.

Подкрепям Peace Има и смоли. Heart Eyes

# 106
  • София
П.П. В миналата тема коментирахме трайността на Ермесенс Сантал Масоя. Днес го усещах близо 7 часа (цял ден в затворено помещение, 69 градуса). Най-накрая успях да усетя и кокоса, но пак не е прототипният кокос. То в този парфюм нищо не е прототипно явно.

Наскоро коментирахме точно това с една парфюмна фея - че нито ванилията реално е ванилия, а пък в розата са наблегнали на икебаната  Laughing Това явно върви като нишка в цялата колекция - изненада за очакващите буквалното  Flutter

Хавана ванил изобщо не ми навява мисли за шоколад (чак се върнах да видя за кой говори Вени така увлекателно, че рано сутрин започнах да слюноотделям обилно  Laughing), но пък абсолютно си заслужава да се пробва  bowuu

# 107
Аз с малко процедурен въпрос - поръчах си едно нещо в събота от Парфюми Шоп, ама до днес ни вопъл, ни стон, така ли работят по принцип ?

Аз искам да си заръчам един Elixir des Merveilles за срещата, че да ми мине мерака най-накрая  Mr. Green (ако на някой му се носи).

# 108
  • Варна
За мен перфектният шоколад е тук: http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Havana-Vanille-6745.html
Разтопен фин млечен с лешници и дори с лекия метален привкус на станиола (това последното идва вероятно от комбинацията тютюн, ром, тонка). Много го искам и ще го имам.

Подкрепям Peace Има и смоли. Heart Eyes

Аз също много харесвам Havana Vanille, но не ми е толкова буквален шоколад, както и Коромандел. Имат си шоколадовите препратки, но като ги помириша не мога да кажа веднага - ау, шоколад!, а го откривам някъде по трасето.

Mims*  Hug

Точно него гледах днес във Фрагрантика и му се чудех Laughing Единствено ме притеснява, че цели 23-ма го сравняват с Монталския шоколад.  Има ли нещо горчиво в него?

Не познавам монталския. Горчиво - не знам?  newsm78 Тези абстрактни усещания някак различно ги интерпретира всяка от нас и ме е страх да не те заблудя. На мен не ми е горчив, ама знам ли...

# 109
  • София
Аз с малко процедурен въпрос - поръчах си едно нещо в събота от Парфюми Шоп, ама до днес ни вопъл, ни стон, така ли работят по принцип ?
Не, обикновено реагират веднага, на същия ден, поне с обаждане. Звънни по телефона  Peace Аз поръчах нещо вчера и веднага ми отговориха да чакам утре.

# 110
Мерси Ати, само да стане 10 поне и ще се обадя.  Simple Smile

# 111
  • София
А, получаването веднага не е гаранция, зависи от графика за изпращане май.. и аз в събота пуснах поръчка и я чакам да дойде днес. Но веднага ми пратиха мейл и се разбрахме за къде, кога и т.н. Най-добре звънни, да не би да не е получена  newsm78 Предполагам през сайта си я пуснала  Rolling Eyes

# 112
Почти всички аромати на Елена са такива -илюзия за нещо си  Laughing Laughingама са хубави. Той човека не творИ за буквалисти.
Дано я има тая Малиция в ДМ Rolling Eyesда я потърся че ми е на път. Хич не ми се дават пари за уж шоколадови скъпотии ще си взема нея. Мерси на Аризона че я спомена.

tanch много ми беше интересен поста ти, дано да е временно това с твоя нос Hug

# 113
  • Козлодуй
Аз също много харесвам Havana Vanille, но не ми е толкова буквален шоколад, както и Коромандел. Имат си шоколадовите препратки, но като ги помириша не мога да кажа веднага - ау, шоколад!, а го откривам някъде по трасето.

+1 Mr. Green
Наред с тамяните,смолите,ветивера и характерните "мъжки" нотки обичам също ванилия,кокос,шоколад,какао-но не буквални,евтинеят ми.В подкрепа на последното се сещам за поне три примера-Dark Extacy La Perla,Covet Sarah Jessica Parker(който за мен не е шоколад,както за повечето хора,а скапаният марципан от детството) и In Black Jesus Del Pozo.Но откривам прекрасни шоколадови препратки в Коромандел,Black orchid и Angel например.Havana Vanille не съм носила скоро,време е  да и потърся шоколада Grinning
Поръчвам от парфюми-шоп по скайп или телефон от доста време.Вторник късно вечерта по скайп,вчера изпратено,днес успешно получено Peace
(пратката не е за мен и няма с какво да се похваля)

# 114
Шоколад ли казахте? Ко-рооо-мандел! Ко-роо-мандел! Това си го представете как го скандирам!  Mr. Green Ама не е някакъв буквален шоколад!

ПС: Лелеее мале какво е пропунала моята авангардна душа: http://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/Petroleum-13185.html Ооо как искам да го тествааааам! Звучи много приключенски! И това име!  Crazy

# 115
  • София
Цопвам в темата за първи път и се извинявам предварително за длъжкия пост Simple Smile Не съм спец на тема парфюми, трудно различавам отделните нотки, но така се радвам като си намеря някой подходящ за мен. Проблемът е, че и аз като tanch имам непоносимост към силни миризми, най-вече прекалено сладки/ванилени/мускусни/ориенталски парфюми, прилошава ми от тях. Но не харесвам и сапунени, "измити" аромати без характерна основа или спортни, унисекс миризми. Харесвам женствени и свежи аромати, нищо прекалено "зряло" и достолепно Mr. Green .
Ще се радвам мнооого, ако експертите тук дадат някое предложение за интересен аромат, по възможност такъв, който да тествам на място в парфюмериите Hug .
Парфюмите, които ползвах последната година: зимен - червената Nina (има необяснима химия между нас, което е странно предвид непоносимостта ми към силни/ванилени аромати), пролет/лято - лилавия Lanvin Eclat D'Arpege (обожавам го, но е така нетраен). Някои аромати, които харесах при помирисване - Flora Eau Fraiche Tuberose (видя ми се страхотен), Marc Jacobs, Dot (калинката, но май беше скъпичък), а като избирах мъжки парфюм за подарък, много ми хареса Azzaro Chrome (цветен, направо дамски, ще взема да си пръсна от него). Набелязала съм си и няколко марки след разглеждане в нета - можете ли да ми препоръчате за студения сезон някой Azzaro, CK (Truth?), Iceberg (впечатления от Eau de Iceberg, евентуално версия Jasmin?) или Burberry?

# 116
Благодаря на всички за предложенията Hug

В такъв случай ще тествам Amour De Cacao, Havana Vanille и Fruits de Noel Orange & Chocolat Yves Rocher и ако и този път не открия перфектния шоколад, ще се примиря с Муск Маори, като най-доближаващия се.

Ще взема да си купя и аз от тази Малиция и да я комбинирам с Муск Маори, току виж се получило това което търся  Laughing

Шоколад ли казахте? Ко-рооо-мандел! Ко-роо-мандел! Това си го представете как го скандирам!  Mr. Green Ама не е някакъв буквален шоколад!

Коромандел съм го пробвала, както и Ноар де Ноар, ама те не са ми чак толкова шоколадови. Явно ми се иска съвсем буквален шоколад Mr. Green

# 117
Шоколада на Зара  е доооста добър. Подарих го на детето и ми харесва много как мирише като я пръскам по косата.

# 118
Шоколада на Зара  е доооста добър. Подарих го на детето и ми харесва много как мирише като я пръскам по косата.

Благодаря densi Hug

А има ли къде да се тества в София? Може ли линк към Фрагрантика, че нещо не успях да го намеря.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 12:27 от Ronita

# 119
  • София
момичета, на домашен адрес кога ви цъфват Спиди-тата  newsm78
аз досега все на служебен съм си пускала пратките и до 10:30 са дошли  Rolling Eyes

а сега вися и го чакам тъпия куриер и не мога нито да изляза, нито да вляза душ да си взема, нито да започна да готвя - изобщо, за 5 стотинки работа не мога да свърша  #Cussing out

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 13:39 от Elitsa_z

Общи условия

Активация на акаунт