Парфюмни размисли и страсти - 162

• 44 578
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Любим цитрусов, който повторих /което рядко ми се случва/ е Chance Eau Tendre  Peace

# 91
  • София
Благодаря ви, за коментарите относно мандарината на Оноре ( така ли се чете?) .. жалко наистина супер свежа.

Ронита, благодаря за линка ( в предната тема), бях забравила за този сайт..Те обаче са големи скъпчийй..12 ев. доставка. WTF. Някой ползвал ли е немски превозвач, евентуално да ми препоръча.Извинете за спама.

Напоследък съм се бъгнала тотално.Подушвам ванилия навсякъде.Дори във Виолетовата блондинка.  Crazy
И много ми се е доносила ванилията на СЛ.
П.п. Даже бях на косъм да си купя някава Малиция.. hahaha

# 92
  • София
Напоследък съм се бъгнала тотално.Подушвам ванилия навсякъде.Дори във Виолетовата блондинка.  Crazy
И много ми се е доносила ванилията на СЛ.
Ама това е епидемия бе, хора, откъде прихващате вОниломания там в този район? Аз взех да се плаша, че и до мен ще дойде скоро  Shocked Ре, сериозно сме застрашени, имай предвид  Thinking Другата тема ще е за ванилия, ще има още заразени сигурно  Mr. Green

# 93
  • София
Ха ха, не знам ..от Тец-а ще да е.  Joy
Засега в нашата част на квартала .. скоро и във вашата. Twisted Evil

# 94
А те имат какво да предложат по темата, и ако се превъзмогнеш, че ще носиш нещо от 5, а не от 155 лв. Peace, горещо препоръчвам това - http://www.fragrantica.com/perfume/Mirato/Malizia-Bon-Bons-Milk-Shake-8752.html
Първите 5 минути са захаросани, като парфюм на Бритни, но после е мека, уютна и аааадски вкусна ванилия - "кексове, сладкиши и курабийки". Откакто съм си го взела, ползвам само него, биде отразен от колежки, мъжове, всьо. Дори ми е леко обидно, че доста по-заслужаващи внимание миризми не са предизвиквали такъв отзвук. Rolling Eyes

# 95
Ха ха, не знам ..от Тец-а ще да е.  Joy
Засега в нашата част на квартала .. скоро и във вашата. Twisted Evil
Не знам за ТЕЦ-а, но сутрин като си тръгвам от работа, онез, дето пекат кифли(кроасани) в Казичене, такава вкусна ванилия пущат в атмосферата, че целият район тук мирише заразително.  Twisted Evil Накрая прихванах, няма отърване, върви към квартала с трицифрени номера на блоковете... Whistling

# 96
  • София
Ха ха, Бижу и аз минавам покрай тях всяка сутрин, но към 8 вече са прегорели..  Simple Smile
Тези 3 цифрените номера да се пазят..да затварят прозорци да заковават вратите. Mr. Green

Аризона, точно тази харесах, само,че опаковката е такава. Наливаш масло в огъня. Laughing
А и по принцип си права. Някакви супер готини ( за мен ) парфюми, редки, ниш и пр. или не биват отразени или получават странни етикети - "Тук мирише на" : варена царевица, ароматизатор за кола, сироп за кашлица, пулмекс бейби. После слагам,нещо супер обикновено и комплиментите се сипят от всякъде.. Crazy
Профани.  Crossing Arms Mr. Green

# 97

По една неслучайност съм израсла в банатски креват /по бащина линия роднините ми са католици, преселници от териториите на бившата Австро-унгарска империя/. Дебелата пухена завивка се нарича дуня и се прави от най-финия патешки пух, взет изпод крилата. С него се пълнят и огромните възглавници, в които потъваш. Усещането не е задушаващо, а леко и въздушно Hug . Имитира прекрасно облак от памук и ако трябва да го онагледя с парфюм, ще взема непременно Essence NR, Iperborea Lorenzo Villoresi или Alessandro Dell` Acqua - едноименният.

Ама че съвпадЪк  Laughing Мен разказът явно ме е впечатлил за да онагледявам клаустрофобията си с банатски креват (какъвто е във въображението ми  Crazy) Убедена съм, че реално е както разказваш! Което не пречи да ме е страх от банатския креват. Съжалявам, знам че е ирационално  Hug
Дуня звучи много хубаво!  
Ще ми е интересно да опитам парфюмите, които онагледяват твоето усещане за този ти спомен от детството, но май само първия е достъпен наоколо.  Peace

# 98
  • Там, където ме обичат
Олеее, аз се чудя, що няма нови коментари в темичката, а то - нова тема. Връщам се да прочета.
Атти, страхотно оформление.   bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 00:04 от foxysilver

# 99
Вие тук за ванилия си говорите, а на мен отново шоколад ми е в главата.Laughing
Не мога да си намеря перфектния такъв! Иска ми се да е млечен, сладък, може и с лешников крем, като този на Милка, и разбира се да е максимално автентичен.

Дотук пробвах:

Chocolate Greedy Montale - категорично отпада, химичен и горчив, най-далеч от това което търся от всички пробвани

Chocolovers Aquolina - разводнен и слаб, дори не съм сигурна, че ми мирише на шоколад, по-скоро е някаква сладка водица с малко лешници

Musc Maori ми е по-скоро много добро какао отколкото шоколад, бих предпочела да е по-сладък и ванилов

В Gourmand Coquin началото не ми харесва, предполагам заради рома, иначе след няколко часа е точно това което търся

Някакви други предложения? Rolling Eyes

# 100
  • Варна
Ронита, ако и този не задоволи шоколадовите ти щения, не знам кой  Hug Споделяла съм за него и друг път - като шоколадова торта е, с какаовия блат, ванилията и всичко, както си му е реда  Simple Smile
Иначе, сега се сещам, че се говореше по едно време за един Шоколад на Зара, който според мен не е лош и е доста автентичен шоколад, но колкото повече стои на кожата, толкова повече се отдалечава от шоколадовата идея и при мен поне, в базата остава нещо приятно сладко, но леко химично. Пробвай, може пък при теб да е добре.

ПП. Amour de cacao ми мирише точно, ама едно към едно на шоколад с портокалови корички, също както бонбони Черноморец от детството ми.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 00:31 от Mims*

# 101
Mims*  Hug

Точно него гледах днес във Фрагрантика и му се чудех Laughing Единствено ме притеснява, че цели 23-ма го сравняват с Монталския шоколад.  Има ли нещо горчиво в него?

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 00:52 от Ronita

# 102
И аз се довличам при вас.  bouquet
Обожавам мъжки парфюми и само с такива се пръскам ( изключение прави само Aqua di goia ), което за много хора е странно, за мен е напълно естествено. Не понасям бонбони, китки, шоколад, а от миризмата на ванилия и кокос получавам стомашни позиви. Дори съм забранила вкъщи да се внасят ароматизатори и препарати с миризма на ванилия и кокос. Преди не можех без парфюм, но от няколко години не мога да понасям нищо върху себе си. Колкото и да е лек, колкото и да ми е любим, все едно се задушавам, или започва да ми се повдига. Изхвърлих ароматизатора от колата, както и ароматизаторите вкъщи. Не знам какво ми става и на какво се дължи, на вас такова нещо случвало ли ви се е?
Мислех, че не харесвам цитруси, понеже от тях получавам усещане, идентично с дъвкането на дъвка на гладно- стържещо, кисело, слюнчесто усещане. Или на безалкохолно от 60 стотинки ми мирише, някак евтино. Обаче явно се отнася за изцяло цитрусовите аромати, понеже сега се разрових да погледна любимите ми аромати и във всички до един се оказва, че има цитрусови нотки. И съм решила, че ще се боря с развитата непоносимост към миризмите на парфюми. И тържествено обещавам да започна да си ги ползвам отново. Имам Gucci Sport, Trussardi inside, Kenzo ( по- тъмното шише, не знам как се води дори ), Full Speed, Aqua di goia и или аз не съм наред с носа, или до един имат цитрусови нотки. И не ми се смейте, но един от любимите ми парфюми за всички времена си остава Медитеранео- то ( първото още ). А най- ужасния ми е жълто- синьото B.U., понеже имам лоши спомени с него и една девойка, която явно си правеше бани с него.

# 103
За мен перфектният шоколад е тук: http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Havana-Vanille-6745.html
Разтопен фин млечен с лешници и дори с лекия метален привкус на станиола (това последното идва вероятно от комбинацията тютюн, ром, тонка). Много го искам и ще го имам.

Малиция Милк Шейк я имаме, подарък е на дребната за един РД. Наистина е бисквитена торта и за любителите на сладкарска ванилия е чуден. Трайността на супермаркетните аромати като този и Си Тру направо ме изумява. Млечният шейк няма махане и стои с дни по дрехите, докато някои Hermessence-и излитат за около 10 минути.

# 104
Бубка, пиши по-често! (И кажи дали хареса последната Филипа Грегъри Simple Smile  

Ронита, мога да съм ехо на твоите коментари за шоколадите, които си подредила. Аз досега не съм намерила перфектния. Все нещо ме дразни или липсва.  Подозирам, че идеята за шоколад ми харесва (аз съм шокохолик), но носенето на буквален шоколад не ми допада. Сигурна съм, че си пробвала Коромандел. В него откривам алюзия за сухо, черно какао, без евтини сладки ноти.

П.П. В миналата тема коментирахме трайността на Ермесенс Сантал Масоя. Днес го усещах близо 7 часа (цял ден в затворено помещение, 69 градуса). Най-накрая успях да усетя и кокоса, но пак не е прототипният кокос. То в този парфюм нищо не е прототипно явно.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 06:12 от Pixie

Общи условия

Активация на акаунт