"Класови" различия

• 12 980
  • 177
  •   1
Отговори
Могат ли според вас да бъдат успешни бракове/съжителства между партньори със съществени пропасти в образователно, финансово, културно ниво?

# 1
  • out of space
С големи разлики в образователно и културно ниво- много рядко могат да бъдат успешни.
Виж във финансово- много по-често.

# 2
По-често- да, но сякаш и там е до време.

# 3
За мен подобни различия са предпоставка за обречен брак.
Не мога да живея с човек не споделящ моите интереси,
говорещ нечленоразделно с поведение на примат и
културни интереси "дай две бири и музиката да свири".

# 4
Не, не могат. С течение на времето различията стават все по- големи.
Първоначално влюбване - да, но съвместен живот като равностойни партньори - не.

# 5
А защо, красива белла, трябва да е примат задължително? Може да е безкрайно културен и възпитан, но да е луд фен на операта, да речем, от която ти получаваш главоболие.

# 6
Зависи, колко се разминават в различията си и до колко са склонни на компромиси.Касита даде един пример за операта, ако един от двамата направи компромис и в другите неща не се различават съществено, може да има едно добро съвместно съжителство.

# 7
трудно бих обобщила, че то примери много за всичко.

сигурно може, но аз не бих влязла в такава връзка/партньорство.

--------------------
всъщност, мъжът ми е луд фен на операта, а  мен ме налягат суицидни мисли от класическа музика и опера. и настана време разделно за слушане на музика  Twisted Evil

# 8
  • Сопот, Пловдив
Mного е относително всичко, зависи от конкретните хора и конкретните различия. Финансовите такива са най-лесно преодолими според мен(макар че го казвам като човек, който не е имал партньор с фрапиращи разлики във финансовите възможности от моите, това са ми наблюденията върху другите). Имам много близки роднини със съществена разлика в културата, образованието и вкусовете си въобще с над 30-годишен брак.

# 9
Съмнявам се, че могат да бъдат успешни бракове между партньори със съществени пропасти в образователно, финансово, културно ниво. Различното финансово ниво е по-лесно за преодоляване. Образователното и културното ниво обаче ми се виждат препъни камък. Ако единият обича операта, а другият да вилнее по чалга баровете не знам дали и най-голямата любов може да издържи дълго.

# 10
Различното финансово ниво е по-лесно за преодоляване. Образователното и културното ниво обаче ми се виждат препъни камък.
И аз така си мисля. Thinking

# 11
А защо, красива белла, трябва да е примат задължително? Може да е безкрайно културен и възпитан, но да е луд фен на операта, да речем, от която ти получаваш главоболие.
Под "примат" не визирам безкрайно културен и възпитан , а първичен.

# 12
Не, не може.

# 13
  • В уютен дом! Елените
Пропасти на културно и образователно ниво - не или поне не могат да издържат много (изключвам първоначалното влюбване). С огромни финансови различия вече знам че може(близки мои приятели).Тяхната връзка прекъсва няколко пъти през годините, но не заради различните финансови възможности, а от натиск от близки хора.

# 14
Могат ли според вас да бъдат успешни бракове/съжителства между партньори със съществени пропасти в образователно, финансово, културно ниво?
Всякакви големи различия създават големи проблеми. Обикновено повече за онзи, който е по-нагоре и той трябва да прави ужасно много компромиси.
Само любовта не е достатъчна никога, има доста други фактори от значение...

Общи условия

Активация на акаунт