"Класови" различия

• 12 980
  • 177
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Различия като финансови, религиозни, интелектуални изключват варианта да имат партньорите еднаква ценностна система.Винаги има значение.Ако в началото се струва, че не е кой знае какво, в последствие се оказва доста важно.Такива наблюдения имам аз.

# 61
  • София
Все ми се струва, че жените са по-адативни, обаче.
В смисъл- една мома, родена в Сусурлево в някой обор, обаче хубава като картинка, много по-лесно би се адаптирала към вечерните рокли, някое Бентли с личен шофьор и прекрасен апартамент с камина и антична мебелировка, отколкото същия еквивалент в мъжки пол.
Освен ако не е гей.

# 62
  • Варна
Мдаааа, ама този дето е дал бентлито дали ще се адаптира към Сусурлевите навици, които трудно ще се изкоренят..То там е проблема.

# 63
  • n/a
Не напразно в темата споменаха, че ако пропастта е само финансова, преодолима е.
Но ако има и други ценности - тц, колкото и да е картинка сусурленката, няма как да
компенсира. Неща като образование или култура не се запълват.

# 64
Мдаааа, ама този дето е дал бентлито дали ще се адаптира към Сусурлевите навици, които трудно ще се изкоренят..То там е проблема.
Joy
Тази от Сусурлево, ако не е пратена от мама да учи по града и да придобие малко градски навици – надали ще се хареса на някого, различен от примерно новобогаташче, тип фермер си търси жена...
Много прости ги изкарахте богатите мъже нещо...

# 65
  • София
Всяко правило си има изключения  Peace
Познавам и успешни, и разпаднали се семейства с големи "класови" различия.
При успешните - поставеният по-ниско партньор наваксва с времето и се развива.
Също много доброто напасване на характерите помага  Peace

# 66
Ще говоря от свое име. За мен тези връзки са невъзможни. Любовно увлечение, кратка връзка или еднократен секс - да, малко екзотика никога не вреди. Но за дълготраен семеен съюз, с деца, да се гради общо домакинство и бъдеще, да се полагат общи перспективи - не, благодаря.

Познавам хора и с успешни, и с неуспешни връзки. И от двата типа съм извлякла някаква поука, и тя за мен е категорична - всяка жаба да си знае гьола.

И Пепеляшките, и Тарзаните, да не забравяме, са жертва на обстоятелствата, но добрите предпоставки (произход) си ги имат  Peace

# 67
  • София
Не, изобщо не искам да кажа, че са прости заможните мъже, но не е и да няма сусурлевки нявсякъде.
Под "навсякъде", имам предвид там, където описах по-рано.
Повече сусурлевки срещам, отколкото сусурлевци.

# 68
  • Варна
Joy
Тази от Сусурлево, ако не е пратена от мама да учи по града и да придобие малко градски навици – надали ще се хареса на някого, различен от примерно новобогаташче, тип фермер си търси жена...
Много прости ги изкарахте богатите мъже нещо...

Никак не са глупави според мен.Умният заможен мъж търси жена от партията си обикновено.И си намира.
Тези сусурленките са за някакъв тип "спортист/футболист/ - новодошла студентка-модел в столицата". Сериозен и интелигентен мъж не би се занимавал.

# 69
  • София
Прабаба ми казваше - "Мечка с мечка, зайче със зайче". Мисля, че е била напълно права. С едно леко уточнение - професията на един човек изобщо не е атестат за умствения капацитет.
И веднага давам пример - мъж, завършил Художествената академия, който работи като шофьор в градския транспорт - той простак ли е?

В този смисъл вероятно в нечии очи моят брак е неосъществим и би трябвало отдавна да се е разпаднал поради разликата в професиите, които упражняваме с моя съпруг. Е, да, ама не, защото нещата в този живот никога не са черно-бели. Различията между партньорите също. Освен ако не се отнася наистина за класически примери в двете крайности.

# 70
  • София
Не, разбира се.
Само и единствено професията не е изобщо достатъчна, за определяне на социален статус.
Произход, семейство, възпитание, среда и образование са основните.
Отделно има и още,

# 71
Могат ли според вас да бъдат успешни бракове/съжителства между партньори със съществени пропасти в образователно, финансово, културно ниво?

Имам само един пример пред себе си за успешен брак с изброените различия, в полза на мъжа. Плюсът на жената е, че тя е много красиво и нежно създание. За 23 години, тя успя да навакса до голяма степен пропуските си и да се впише напълно в аристократичното му семейство. Цената която заплати е тази - абсолютно забрави ( за мое и на родителите си голямо съжаление) произхода си и скъса мостовете към семейството си и България.
Въпрос на стремеж и жертвоготовност...

# 72
nana77, кой от двама ви е с по-престижната професия? Защото за мен това е той.  Peace

Ройс, всеки подобен пример на пръв поглед ми се струва нелеп, когато не познавам хората. Шлосерът може да се окаже далеч по-начене от директора на учебното заведение. Но може.

Мадам, защо да не се срамуват?

Чакайте да ви разкажа за едно мое площадково познанство с младо семейство с три деца. Та, убедена бях, че мъжът никога не е посещавал друго учебно заведение освен основното училище в Сусурлево, а той се оказа доцент. Две години вече го познавам и мяркам спорадично, но шокът от доцентската му титла е още жив, сякаш предизвикан преди минути.

# 73
  • София
nana77, кой от двама ви е с по-престижната професия? Защото за мен това е той.  Peace

Не знам, Каси, въпрос на интерпретация и гледна точка вероятно. Не съм правила сравнителен анализ за професиите ни, защото това е последното, което ме е интересувало.  Mr. Green

# 74
  • София
Класовите различия трудно се заличават  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт