Забраненият плод (Aşk-ı Memnu)- сериалът, който остана в сърцата ни !~ 87

• 56 596
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
  • Stuck in a moment
Така както сте почнали много ми е интересно какво ви е мнението - така една любов възможна ли е при други обстоятелства, без пари, без прислуга, без тоалети, прически, бижута и със работно време и задължения.
Щеше ли да е така обсебваща цялото време на двамата и така пламенна ?

За мен отговорът е  - не.
Просто никак не мога да си представя една така връзка в България - тук всеки или се бъхти или ако е богаташ е неспособен на истинска романтика.
Понеже Бехлюл го бива в красивите думи, погледи и жестове.

# 46
Така както сте почнали много ми е интересно какво ви е мнението - така една любов възможна ли е при други обстоятелства, без пари, без прислуга, без тоалети, прически, бижута и със работно време и задължения.
Щеше ли да е така обсебваща цялото време на двамата и така пламенна ?

За мен отговорът е  - не.
Просто никак не мога да си представя една така връзка в България - тук всеки или се бъхти или ако е богаташ е неспособен на истинска романтика.
Понеже Бехлюл го бива в красивите думи, погледи и жестове.

Аааа не съм съгласна!  Naughty

Любовта си е любов,привличането понякога е неизбежно.Независимо къде си,кой си и с какво се занимаваш,една такава любов винаги може да ти се случи и за съжаление краят й също може да бъде реален.  Whistling
Твърдо съм за мнението,че когато има химия нищо не може да я спре.Ако щеш на края на света да идеш за 50 години,видиш ли другия тя се връща.
Имам пресен случай с бабата на един мой познат.Когато е била на 20 е била лудо влюбена в един младеж на нейните години,но това става през 53 година.В България тогава родителите са били определящия фактор за кого ще се ожени дъщеря им.Женят я за друг младеж,а въпростният заминава за Австралия,жени се и имат деца и двамата.Обичат половинките си,но не спират да си пишат писма.Умира неговата жена през 87год.,а през 94г. нейният съпруг и тя заминава при него в Австралия.Ми изживяли са си любовта на стари години и въпреки всичко и всички,че даже и времето-пак не са спряли да се обичат.  Heart Eyes Шапка им свалям.  bowuu

Така,че изобщо не съм съгласна.Любовта си е любов.Безпаричието и богаството са нещо,което или имаш или не.Химията е тази,която те държи жив,а любовта единствената причина всичко да има смисъл.  Peace

# 47
  • Stuck in a moment
Ок, любовта си е любов, не може без нея.
Но с образите на Бихтер и Бехлюл нямаше да е точно така, просто имат твърде много свободно време и никакви грижи и им се получава още по-чудесно.

Няма как битовизмите да не се отразяват върху връзките на хората обаче.

# 48
И аз не мога да се съглася  Peace
Любовта, ако е истинска, оцелява въпреки всякакви битовизми.

# 49
Бихтер и Бехлюл нямаха чак кой знае колко специални моменти, като се има предвид, че връзката им продължи повече от година. Според мен ако не беше Турция а някъде другаде щяха да я изживеят още по-добре, защото нямаше всеки да ги гледа под съмнение само защото разговарят да кажем.
 А това дали са богати, какво значение има за чувствата които бушуват в тях? Когато обичаш някой, правиш всичко възможно да си повече време с него, намираш си причини и поводи и едва ли работата или ежедневието ще промени нещо. Колко хора имат връзка въпреки, че са семейни, имат деца, ходят на работа и т.н , и невярвам да е по-малко романтична тяхната любов, просто тук сме свидетели на тази любов и е пресъздадена от много красиви артисти, което също има много голямо знаение за това как ще ни въздейства. Peace

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 05:47 от ivana27

# 50
  • ES
Много добре го каза. За това ли любовта на Б. и Б. не оцеля, въпреки, че нямаха битовизми?

# 51
Честит Ден На Независимостта !

# 52
# 53
Добро утро и Честит Празник ! Нека денят ви бъде прекрасен и изпълнен само с положителни емоции ! Hug

Не занм защо се опитвате да обвържете любовта с парите ?! Нима бедните хора не могат да се влюбват и не могат да се обичат ? Любовта е състояние на духа, любовта е в сърцето и няма нищо общо със статута в обществото или пък с материалните дадености !
Във филма се акцентира върху тази любов - безусловната, безумната, независеща от предрасъдъци и класови принадлежности. Защо Бешир е влюбен в Нихал ? Нима не осъзнава невъзможността на една такава връзка ?!
Така че , според мен, тази любов щеше да се случи, независимо от това дали и колко пари имат, дали и колко са ангажирани с работа или различни занимания.
Още повече, тук ни показват вишето турско общество, където не е прието жените да се занимават с друго, освен с благотворителност и харчене на пари ! Wink Все пак, това е въпрос на престиж и чест за мъжа - да може да осигури тази финансова независимост и благополучие за семейството си . Peace И мисля, че независимо дали щяха да имат пари или не, любовта им нямаше да има бъдеще, заради чувството на вина, което Бехлюл щеше да изпитва цял живот, не от друго.Затова и не оцеля тази любов, защото беше изпълнена с такива чувства, наред с огромна обич между двамата ! Peace

# 54
# 55
Много добре го каза. За това ли любовта на Б. и Б. не оцеля, въпреки, че нямаха битовизми?

Тяхната любов,не оцеля по други причини и всички ги знаем.  Peace
Бяха притиснати от всички,който се съмняваха,от Фифи,която натресе Нихал на Бехлюл в опита си да ги спаси.Бяха притиснати от чувството за вина,малко или много го имаха,а това разяжда отвътре.И въпреки всичко любовта я имаше и ако Бихтер беше оцеляла,любовта и тайните срещи щяха да продължат.Бехлюл щеше да се стреми да стой далеч и да не наранява Нихал,но всички знаем какво се случи в горичката дни преди сватбата.А опечаленият Бехлюл на гроба на Бихтер е достатъчен показател,че той въпреки всичко я обичаше.  Heart Eyes

# 56

Много харесвам "огнените" им колажи ! Peace Защото и любовта им бе такава - огън и изпепеляващи пламъци, в които душите им изгоряха без остатък !

# 57
       Добър ден  ,   мили дружки  и  Честит Празник !    bouquet   Hug

# 58
       Добър ден  ,   мили дружки  и  Честит Празник !    bouquet   Hug

Толкова се радвам, че най- после слезе при нас !  Heart Eyes Липсваше ми ! Hug

# 59

Госпожата  ,   Hug   да тропнем едно хорце в празничния ден !

Общи условия

Активация на акаунт