Забраненият плод (Aşk-ı Memnu)- сериалът, който остана в сърцата ни !~ 87

• 56 596
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Еххх, Атичка,  Heart Eyes знаеш, че за хорце съм винаги готова аз ! Crazy

Нека да ни е честит и Първият есенен ден ! Нека се радваме на красотата и богатството на този сезон и Рогът на изобилието да се изсипе върху всички нас ! Hug

# 61
  • Stuck in a moment
Представям си ако наистина се беше навил да избягат с Бихтер, докато свършат парите ще се обичат и после щеше да лъсне истинската същност на голямата любов. Бихтер е разсъдлива и мъдра, но няма много житейски опит, а и може би любовта на Аднан не й е носила същата страст, която я кара да изпитва Бехлюл. Мал шанс за нея! Жалко, че егоизмът на Бехлюл не е могъл да я отрезви и да помисли за себе си.
А сега за актьора, е шапка му свалям, отива му да играе любовчия.

Въпросите ми бяха провокирани от това изречение, момичета Simple Smile

Радвам се, че имате толкова твърди убежедения по въпроса.   Laughing Аз все още не съм толкова сигурна

# 62
Пак изгледах краткия вариант на филма-само любовта!Тази любов някак си ми бърка в душата!Всеки път ме вълнува силно!Обаче гледам и по диема-на голям екран и...преживявам!Със сълзи...
Защо не оцеля любовта????Защото и двамата не съумяха да я опазят,защото не бяха се научили да се борят за  любовта си!Защото се примиряваха и двамата,носеха се по течението,избираха по-лесните решения!Бихтер можеше да напусне Аднан,но не го направи!Остана,защото напускането беше трудно решение,с много неизвестни.Бехлюл можеше да напусне къщата на чичо си,но и за него това беше трудно решение.И двамата бяха неуверени като хора,неустойчиви,нерешителни.Накрая Бихтер избра най-лесния изход-и тя като Бехлюл избяга...от живота!Голямата любов е за силни хора!Те и двамата толкова много се обичаха,но...не им стигнаха силите...да защитят любовта!И  двамата животът ги беше  ощетил-той без родители,макър и под опеката и с парите на чичо си,тя с такова чудовище-майка и без баща!И този техен осакатен живот е дал този отпечатък върху психиката им,върху характерите им,та в края на краищата да постъпват така,както постъпваха и да унищожат себе си,а и да наранят  всички близки хора около себе си!А толкова много се обичаха,толкова много....Те просто бяха сродни души...

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 18:24 от vichom

# 63
  • ES
....И  двамата животът ги беше  ощетил-той без родители,макър и под опеката и с парите на чичо си,тя с такова чудовище-майка и без баща!И този техен осакатен живот е дал този отпечатък върху психиката им,върху характерите им,та в края на краищата да постъпват така,както постъпваха и да унищожат себе си,а и да наранят  всички близки хора около себе си!А толкова много се обичаха,толкова много....Те просто бяха сродни души...
Как ще е била без баща, баща й почива малко преди тя да се ожени за Аднан, нали те така се запознават, на гробищата. Така, че без баща не е израстнала, но да неговата липса я подтикна да се ожени за Аднан. А във филма има и други герио с не леки съдби, с тежък отпечатък на тях. За мен това не е предлог и оправдание за любовта им.

Не акцентирам върху парите, а върху това дали е мъж Бехлюл и има ли качества за такъв.

Не отричам, че е имало любов, макар, че за мен е по-скоро страст. Сериялът е майсторски направен, актьорската игра също.

# 64
....И  двамата животът ги беше  ощетил-той без родители,макър и под опеката и с парите на чичо си,тя с такова чудовище-майка и без баща!И този техен осакатен живот е дал този отпечатък върху психиката им,върху характерите им,та в края на краищата да постъпват така,както постъпваха и да унищожат себе си,а и да наранят  всички близки хора около себе си!А толкова много се обичаха,толкова много....Те просто бяха сродни души...
Как ще е била без баща, баща й почива малко преди тя да се ожени за Аднан, нали те така се запознават, на гробищата. Така, че без баща не е израстнала, но да неговата липса я подтикна да се ожени за Аднан. А във филма има и други герио с не леки съдби, с тежък отпечатък на тях. За мен това не е предлог и оправдание за любовта им.

Не акцентирам върху парите, а върху това дали е мъж Бехлюл и има ли качества за такъв.

Не отричам, че е имало любов, макар, че за мен е по-скоро страст. Сериялът е майсторски направен, актьорската игра също.
Да,не е расла без баща,но го загубва при отвратителни за едно младо момиче обстоятелства,като преди това години наред живеят със сестра си в непрекъснати скандали между родителите и в страх,че и двамата родители няма да ги искат при себе си.Какво оправдание,какъв предлог???Любовта няма нужда нито от причини,нито от оправдания,любовта я има или не!Тя е тайнство  необяснимо и няма общо с разума!

# 65
Любовта не се нуждае нито от предлог, за да се случи, нито от оправдание, когото се случва !  Peace
Любовта се ражда чиста и истинска, безусловна ! Не се нуждае от квалификации, от оправдания, от смисъл, просто се случва ! После се появяват хората, които я поставят в разни рамки, определят я като такава и онакава, окачествяват я, разпъват я , искат доказателства за нея ....
Това е, което се случи с Бихтер и Бехлюл - една неочаквана и много истинска любов . Любов,  не страст, защото страстта е преходна, а видяхме, че тази любов дори смъртта не можа да убие !  Peace

# 66
Любовта си е любов.  Peace Независимо дали си беден, богат, дали си нещастен или щастлив, когато се влюбиш измъкване няма. Любовта винаги я има и рано или късно всеки я среща.  Heart Eyes
При други обстоятелства любовта на Бихтер и Бехлюл би могла да съществува, в това съм убедена.
Но.. при тези обстоятелства.. малко трудно. Дори и да бяха избягали както някой каза, Бехлюл винаги щеше да го гризе съвестта.
И наистина може би за това в тази любов имаше толкова страст.. именно защото беше забранена и всеки откраднат миг е невероятен.  Heart Eyes

# 67
#Crazy #Crazy #Crazy

Кокошките на Зиягил! Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 68
  • Stuck in a moment
Пак изгледах краткия вариант на филма-само любовта!Тази любов някак си ми бърка в душата!Всеки път ме вълнува силно!Обаче гледам и по диема-на голям екран и...преживявам!Със сълзи...
Защо не оцеля любовта????Защото и двамата не съумяха да я опазят,защото не бяха се научили да се борят за  любовта си!Защото се примиряваха и двамата,носеха се по течението,избираха по-лесните решения!Бихтер можеше да напусне Аднан,но не го направи!Остана,защото напускането беше трудно решение,с много неизвестни.Бехлюл можеше да напусне къщата на чичо си,но и за него това беше трудно решение

И аз го гледам пак, сега даже ми е по-хубаво.
Обаче смятам, че връзката им се разпадна отчасти понеже Бихтер стана особено обсебваща спрямо Бехлюл, а той от своя страна не можа да го изтърпи.
Тя ми е един сложен образ - самотна, чувствителна, интуитивна и в същото време горделива, властна и някак съблазнителна пряко себе си, като пълзящо растение, което се увива около теб до задушаване.
Имаше едно време един филм "Poison Ivy"  - ставаше въпрос за обсебваща връзка с по-младо момиче, айви е отровен бръшлян - някак несъзнателно правя асоциация и с Бихтер.
Ох, никога не съм се палила така по сериал, нито съм се включвала активно да пиша, но явно тук много добре са си свършили работата  Laughing

# 69

И аз го гледам пак, сега даже ми е по-хубаво.
Обаче смятам, че връзката им се разпадна отчасти понеже Бихтер стана особено обсебваща спрямо Бехлюл, а той от своя страна не можа да го изтърпи.
Тя ми е един сложен образ - самотна, чувствителна, интуитивна и в същото време горделива, властна и някак съблазнителна пряко себе си, като пълзящо растение, което се увива около теб до задушаване.
Ох, никога не съм се палила така по сериал, нито съм се включвала активно да пиша, но явно тук много добре са си свършили работата  Laughing

Ох, да не казвам за кой път го гледам ! Crazy Съгласна съм до някъде с теб ! Peace Наистина накрая Бихтер стана много обсебваща, а като прибавим и Нихал, и Фирдевс , и Дениз - направо си беше за ожалване, милият !
Въпреки, че се дразнех от това поведение на Бихтер, а разбирах ! Та Бехлюл в един момент стана единствената и връзка с живота ! И, когато тази нишка се скъса, я просто отказа да живее без него, бе любовта си ! Защото той беше целият и живот !  Peace

# 70
  • Stuck in a moment
Госпожата,  на мен даже от по-началните серии ми е обсебваща.
Хем я харесвам.
Тя си ревнуваше от Елиф, а после, след бала на Нихал, като почнаха да излизат Бехлюл и малката всяка вечер по клубове вече направо вреше и кипеше.
А епизода на яхтата, когато прати смс на Бехлюл да спре да маже Елиф...
Жената искаше Бехлюл само за себе си от самото начало.
За сметка на това не се сещам за някакви сцени на луда ревност от страна на Бехлюл.

# 71
Осмелявам се да споделя с вас едно стихотворение на Андрей Германов - един забравен от нас поет - което много обичам:

Любовта е борба, любовта е война - победители няма!
Ако тя е една, ако тя е съдба - победители няма!
Победил с победен редом мъртви лежат в една долина
без фанфар и тръба - победители няма!

Хубава неделя на всички!

# 72
Добро утро, дружки ! Hug Спокойна неделя ви желая !  bouquet

Страхотно е, благодаря ти, че го сподели !  bouquet

l'etrangere ,  Hug така е, ревнуваше го от всички и всичко ! Peace
От момента, в който осъзна и прие чувствата си към него, го искаше единствено и само за себе си ! А и кой не би ! Wink

Бехлюл също я ревнуваше много- спомни си как реагираше на всяка интимност от страна на Аднан, на всяко докосване и прегръдка - усещаше се почти физическата му болка !
Те просто принадлежеха един на друг с всяка фибра на тялото си и с цялата си душа ! Heart Eyes

# 73
Добро утро ! Едно кафенце и от мен , за по-ароматно начало на деня !

# 74
  • ES
Осмелявам се да споделя с вас едно стихотворение на Андрей Германов - един забравен от нас поет - което много обичам:

Хубава неделя на всички!

Това ми напомня една песен на Меленди–

Във войната както и в любовта,
важи всичко и винаги остава един победен
обикновено губи този, който обича повече,
също като в игра на Блак Джак

Мерси за кафето, Госпожата. Лека и релаксираща неделя на всички!

Общи условия

Активация на акаунт