Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 480
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • Burgas, Bulgaria
и аз така мисля , но явно сега е на мода да се сменя 1-ца с 2-ка по-рано , масово около мен го наблюдавам това .....

# 106
  • Berlin
Пф. Simple Smile Направо на прясно да минават, мисля, че ще е още по-модерно, даже изпреварващо модата.

# 107
  • Sydney
аз смених 1-цата с 2-ка когато стана на 6 месеца  Peace

# 108
  • Berlin
По принцип винаги така се прави, освен ако 1цата не е до 4м. или до 8м. или каквото е посочил производителя. Поне мисля, че повечето млека за кърмачета за до 6м. и тогава се сменя със следващото.

# 109
На кутията на Лактана 2, пък и предполагам на други млека 2-ки пише 2-3 хранения на ден като се има предвид, че след 6-ти месец бебето е захранено и се намалява млечното хранене.
Аз минах на 2-ка след 6 ти месец, но хранех с мляко по 5 пъти все още и бебка се запече и в резултат върнах 1-цата. Сега като пием мляко сутрин и вечер вече съм на 2-ка.
Ама от 5-ти месец - какъв е смисълът?

# 110
  • София
Малкия ми е на 5 месеца и 3 дни, но вече сигурно трета седмица пие по 200 мл. от Лактана 1, тъй като ние по рано увеличаваме количеството и когато бяхме на консултация края на миналия месец ( 29.10) вече беше на 200 мл. Говорих тогава с педиатърката и тя също ми каза когато видя, че почва да му е не достатъчно това мляко ( 5 пъти се храним по 200 мл) да сменям 1-цата с 2 - ка. За момента удържан на 1- ца, но мисля когато стане време, че не ми се сменя по рано млякото просто 1 хранене да е с 2- ка, а останалите 4 с 1-ца. Пък после ще видя до кога ще изкара малкия така и какаво ще правя. За сега само 1 си яде и то доволно. Малко съм в размисли тъй като ми се ще и да не му замествам млякото при захранване, а само да действам с педагогическо захранване, да въведа нови вкусове. За това и държа 1- цата. Не знаех че 2- ката е за 2-3 хранения на ден.

# 111
  • в сърцата на любимите ми хора
Блонди, не съм казала, че ще давам кисело мляко. Просто попитах... Бебо е на кърма, но не му достига и го дохранваме с Аптамил Пре и Аптамил 1. Дали могат да се смесват двете млека - например 2 лъжички от Пре и 2-3 от единицата?

# 112
А защо искаш да ги смесваш? Давай по-добре само едно от двете.

# 113
  • в сърцата на любимите ми хора
Ами защото ми се струва, че едното не го засища, а за другото май е още малък. Мисля, че няма да има никакви проблеми, нали са една марка

# 114
Вероятно просто само така ти се струва. Всяко бебе има различни нужди и режим, в т.ч. интервал на поискване и прието количество. За едно бебе е нормално да яде на всеки 3 часа, за друго - на всеки час. Но това не означава, че не се засища, затова си мисля, че и при вас се касае за нещо подобно.
Пре не виждам смисъл да се дава на голямо и доносено бебе, макар че в Германия често го предписват, поради това, че имало доста по-малко нишесте в съдържанието си.
Но честно казано, да правиш мешавица от три млека, на мен не ми се струва нужно и правилно, иначе ти ще си прецениш  Hug

# 115
Въпрос към мамите, които дават антирефлуксно мляко, получава ли се пяна като разклатите бутилката? При мен се получава ужасно много количество пяна и обема на млякото се увеличава с няколко мл. Confused

# 116
  • Berlin
Нашето не е АР, ама пак си се получава пяна. Просто лееееко разклати бутилката след това откъм гърлото, малко да се уталожи пяната.

# 117
Въпрос към мамите, които дават антирефлуксно мляко, получава ли се пяна като разклатите бутилката? При мен се получава ужасно много количество пяна и обема на млякото се увеличава с няколко мл. Confused

Като обърнеш после бутилката, за да я нахраниш, пяната отива отгоре и не се поема от бебето.

# 118
Аз точно за това съм в чуденка, защото тази пяна след време се втечнява и като приготвя да кажем 100 мл. мляко с пяната става на 110 newsm78

# 119
Не, не се увеличават магически милитрите, само обемът  Simple Smile По принцип 90мл вода с 3 м.л. сухо вещество дават 105-110мл готова смес  Peace

Общи условия

Активация на акаунт