Домашна горчица?

  • 55 216
  • 229
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 12 914
  С мелничка ли ги смилаш? Аз я правя горчицата с цели синапени зрънца, като само пасирам след това и се получава добре, тъй като нямам с какво да ги смеля. Следващият път ще пробвам по същият начин с фини овесени ядки и ще докладвам, макар че в момента имам цял голям буркан ново горчица, която отлежава  Simple Smile.

# 196
  • Мнения: 135
Да, аз смилам всичко с мелничка за кафе. На мен лично така вкусът повече ми харесва отколкото като зреят цели. Освен това после после цапам и хвърлям доста като пасирам (от съдовете и пасатора), та този вариант ми е по-удобен. Аз по принцип си имам електрическа мелничка в която си меля всякакви семена, правя си брашна за готвене от елда, овес, лимец, та затова не ми е проблем. Те хич не са скъпи. Но ако не ти влиза освен това в употреба и не искаш да си купуваш - твоят вариант е идеален.

# 197
  • София
  • Мнения: 10 825
Забърках си нова доза горчица. Обаче този път май е пълен провал  Rolling Eyes Никакъв вкус няма и стои една такава водниста.  ooooh! Дали проблемът е в синапа? Мъжът ми ми купи пакетиран на "Меркюри фуудс" - белия и на "Билек" - черния

# 198
  • Мнения: 5 221
Забърках си нова доза горчица. Обаче този път май е пълен провал  Rolling Eyes Никакъв вкус няма и стои една такава водниста.  ooooh! Дали проблемът е в синапа? Мъжът ми ми купи пакетиран на "Меркюри фуудс" - белия и на "Билек" - черния

Ако имаш път към магазинчето за подправки на Иван-Асен, там има страхотна суха горчица - съдържа смлян синап, чесън и куркума; с няколко лъжици можеш да сгъстиш и да оправиш вкуса на твоята. Аз много я харесвам и винаги добавям към домашната горчица по няколко лъжици - и вкуса, и цвета и са много хубави.

# 199
  • Мнения: 244
Ако имаш път към магазинчето за подправки на Иван-Асен, там има страхотна суха горчица - съдържа смлян синап, чесън и куркума; с няколко лъжици можеш да сгъстиш и да оправиш вкуса на твоята. Аз много я харесвам и винаги добавям към домашната горчица по няколко лъжици - и вкуса, и цвета и са много хубави.

Горчица на прах (руска)  има и в магазините Берьозка. В тази връзка да попитам освен за подобряване домашната горчица някой да сподели как и за какво я използва ! newsm78

# 200
  • Мнения: 9 493
за мариноване на месо за печене я ползва една приятелка  Grinning вместо горчица.

# 201
  • София
  • Мнения: 12 806
Правя си горчица с тази, която е на прах в руските магазини по следния начин: 5 с.л. горчица на прах заливам със 100 мл вряла вода. Добавям 1 с.л. захар, 1 ч.л. оцет, 1 ч.л. сол и 1 с.л. олио. Всичко се разбърква добре, до получаване на еднородна смес. Пресипва се в бурканче и се затваря с капачка. Престоява на топло през нощта. След това се съхранява в хладилника.

Предпочитам да си приготвя по този начин и съм много доволна. Peace

# 202
  • ул. "Мечтание"
  • Мнения: 6 140
Благодаря на всички за идеите!  Hug Мисля в най-скоро време да си набавя съставките и да опитам да си направим.  Party

# 203
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
  • Мнения: 285
Айде пускам се по пързалката,след малко заминавам за синап  Mr. Green

# 204
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Айде пускам се по пързалката,след малко заминавам за синап  Mr. Green
Чер синап продават и в аптеките.

# 205
  • Мнения: 152
обожавам горчица и особенно картофено пюре с горчица,някой може ли да ми покаже или подскаже от къде да си закупя зърниста горчица

# 206
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
обожавам горчица и особенно картофено пюре с горчица,някой може ли да ми покаже или подскаже от къде да си закупя зърниста горчица
Абе, човек, тази тема е за направа на домашна горчица. И горчицата става супер-точно каквато я искаш. Отваряш първите страници и започваш д я правиш. И от там нататък , не спираш да правиш картофено пюре, докато не излапаш двете бурканчета горчица, които си направила.

# 207
  • Мнения: 494
Здравейте,

току що направих първия си опит. Сега зрее в хладилника.   fingerscrossed

Пробвах рецептата от първия пост - но, да ви питам и вас - колко време трябва да зрее (в постовете имаше от един ден до седмица) и това отразява ли се на вкуса?

Благодаря предварително Simple Smile

# 208
  • София
  • Мнения: 12 806
Здравейте,

току що направих първия си опит. Сега зрее в хладилника.   fingerscrossed

Пробвах рецептата от първия пост - но, да ви питам и вас - колко време трябва да зрее (в постовете имаше от един ден до седмица) и това отразява ли се на вкуса?

Благодаря предварително Simple Smile

Оставя се да зрее едно денонощие, но на стайна температура. След това се прибира в хладилника.  Peace

# 209
  • Мнения: 494

Оставя се да зрее едно денонощие, но на стайна температура. След това се прибира в хладилника.  Peace

оли мали ... отивам : )))

Общи условия

Активация на акаунт