Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 24

• 57 908
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
 Това е 3D на една къща и снимка на същата https://www.dropbox.com/sh/0pxu98yy7pqxfy2/-PvPRSJT7Q

ПП
Да поясня още малко. Архитектурното 3D показва как ще изглежда къщата отвън. Могат да ти направят няколко изгледа, за да можеш да я видиш като цялостен обем. Ако те интересува как ще изглеждат стаите вътре, това обикновено го правят интериорните дизайнери. Но, на lariva са и направили частично 3D на стълбищната клетка, така че, всичко е въпрос на договорка, но обикновено 3D - то е като външна снимка на къщата.
[/quote

Има направено и вътре , на първия етаж сложиха и мебели , но не знам що не искат да ми  го дават. Такова очакване имах http://www.imot3d.com/en/505050 като тук натискаш човечето и се разхождаш по стайте. Това го имат и те на компа поне 1 етаж го видях и също така и стълбищата.

# 721
  • София
Седем гласа за сифон в сухата част и само един против Simple Smile
Но ако само това са аргументите, мисля, че вече имам яснота по въпроса. За гостите има втора баня, а половинката пишка като през снайпер Simple Smile Плочките в сухата част (доколкото ги има) ще се почистват само с препарат и кърпа. И тоалетната ще е висяща, да. Има голям прозорец, така че и влагата няма да е проблем.
Ето това онагледява идеята. Дори направо ще копирам 1:1, само че с квадратна вана 120х120 вместо душ.

Meggysan, значи все пак масло. Досега гледахме друга марка, но имат доста ограничен избор на цветове. Ще погледна и тези на Осмо.

КоАл, има логика в това което казваш за приземните етажи. Май ще е най-добре да ограничим изолацията само на тези стени, които са над земята.

Мокрото ни е около 20 м2. Предполагам, че с наклоните ще е по-сложно, но определено си струва да се обмисли един сифон там.

Отново бяхте много полезни. Благодаря! Simple Smile

# 722
Остави ти с парцал да чистиш тоалетна.Не е ли да изсипя половин доместос и да я врътна отвсякъде,
ама всеки си знае.За красивото е красиво.Направо мечта. Wink

# 723
  • Пловдив
tblagoeva, може ли и на мен парола, втория етаж не съм го виждала още. Благодаря!

# 724
Ехаааааа Ларива, супер е!Досега не бях виждала проекта ви. Страхотен.... и всяко дете ще си има своето място за уединение и момичешки и момчешки гардеробни..... ммммм
На въпроса, относно стълбата, за мен  би била леко "натискаща" ако са "прибрани" ъглите. И аз като другите мисля, че ще е по-добре да си е правоъгълно стълбището (ако разбра нещо ще те черпя!)

Асос аз за вътрешната изолация говорих за навсякъде, не само за приземния етаж. Затопляйки стените вие си осигурявате постоянна Т и ако по някаква причина отоплението ви спре къщата няма да измръзне мигновено.

# 725
Ехаааааа Ларива, супер е!Досега не бях виждала проекта ви. Страхотен.... и всяко дете ще си има своето място за уединение и момичешки и момчешки гардеробни..... ммммм
На въпроса, относно стълбата, за мен  би била леко "натискаща" ако са "прибрани" ъглите. И аз като другите мисля, че ще е по-добре да си е правоъгълно стълбището (ако разбра нещо ще те черпя!)

Благодаря HugЗапазвам си едно кафенце с мляко и много захар Heart Eyes Да ви кажа много мислих, прехвърлях варианти, но така заоблено по ми харесва стълбището newsm78 Но все пак да видим накрая какво ще е.
Assos , страхотна идея, много ми харесва, аз не бих сложила сифон в случая Peace

niklen , вие сте доста напред с 3D-то Simple Smile  Аз бих се радвала да видя такова с човече, да добия някаква представа отвътре, но честно казано, вече толкова претръпнах от чакане, че съм съгласна нищо да не ми показват само и само да вървим по бързичко напред. Защо не попиташ директно защо не ти го дават, това което очакваш? А може би не е довършено докрай и затова newsm78

# 726
  • Варна
Добра да е! В петък вечер какво друго, освен мечти и планове по къщата с чаша какао?! Simple Smile

Да си кажа аз (като питам, поне да докладвам после ), входна врата за къщата - закупена. Дано се окаже добър избор, не е китайска, но не е и полска, а някаква румънска фирма, изглежда добре, 5 години гаранция и така, спечели ни, да ни е честита Simple Smile

По темите на деня - това с липсата на сифон около тоалетната аз не бих си го причинила за никоя красота на света.  Laughing Вътрешна изолация - против, като външната си е задължителна. Моето мокро помещение е до банята на първия етаж - не мисля, че е голяма философия да си свалиш мръсните дрехи един етаж, пък и някой кош за пране мога да измисля в банята на втория етаж, ако се окаже, че ни тежи слизането.  Sunglasses

Да попитам аз и вас - някой да си е направил банята с PVC плоскости наместо фаянс (стените и тавана, имам предвид)?

# 727
lariva,може да се повторя, но искам да уточня, че идеята не е самото стълбище да е правоъгълно (напротив, нека то да си е закръглено), а стълбищната клетка (стените) да са с прави ъгли, а не закръглени. По този начин, в ъглите остава въздух, и стълбището ще изглежда по-добре. Дано ме разбра.  bouquet

# 728
  • софия
Като направите нова тема, тук нали ще има линк към нея? Да не ви изпусна Hug

# 729
lariva,може да се повторя, но искам да уточня, че идеята не е самото стълбище да е правоъгълно (напротив, нека то да си е закръглено), а стълбищната клетка (стените) да са с прави ъгли, а не закръглени. По този начин, в ъглите остава въздух, и стълбището ще изглежда по-добре. Дано ме разбра.  bouquet
Благодаря ти, отново  bouquet Направиха ми вариант на чертежа, сега е с права клетка  с площадка и мога да сложа стъклен парапет както исках, но пък ми ги няма нишите Sad Качила съм ги , ще очаквам "за" и "против"  Simple Smile Ако можете да ми изровите снимки на единия и другия тип стълбище ще съм ви много много благодарна  bouquet Съвсем се оплетох май Sad

# 730
  • густо майна Филибето
Ако дилемата е правоъгълно стълбище с площадки, или закръглено непрекъснато, от практична гледна точка съм за площадки, защото това улеснява качването, един вид можеш да поемеш въздух Wink От естетична гледна точка извито повече ми харесва. И там има "пауза" една стъпка, но ми се струва малко. Но на тези години  аз бих избрала практичния вариант.

Двураменното много прилича на стълбището ни в блока, там рамото е 1.30м и окото в средата е около 50см.

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 15:32 от Ljuboznatelna

# 731
  • густо майна Филибето
Не зная доколко ще помогна с тези снимки, защото може да очакваш това, което искаш да видиш, но с повече фантазия ще видиш тук правоъгълното си стълбище:

А извитото е това, но вместо прозорци има стена и ниши в нея:

# 732
Lariva, мисля, че двураменно стълбище не е добър вариант, тъй като:
1. Увеличава се дължината на стълбищните рамена, а от там и на цялата стълбищна клетка
2. Това е възможно най-опростения  и скучен вариант, и по нищо не се различава от стълбище в блок.
Ако трябва да е напълно правоъгълно, по-добрия вариант е да е трираменно - там където е площадката, да има площадка 125/125, четири стъпала (четири височини, три ширини по 30см=90см, колкото е огледалото), и още една площадка 125/125/. Така дългите рамена ще могат да се скъсят малко. Най-красиво ще изглежда според мен, както си беше в чертежите, преди да покажеш 3Д-то на стълбището - закръглено стълбище  в правоъгълна стълбищна клетка, с въздух в ъглите. Всичко тръгна от там, че на 3Д-то стените са нарисувани също закръглени по контура на стълбището, а аз те посъветвах стените да образуват правоъгълник. Може би не сме се разбрали, а може би съм те заблудила с това, което ти изпратих като снимки, но там исках да видиш по-скоро формата на стъпалата и огледалото. Утре ще ти пратя снимка на стълбище с дупки в ъглите (мисля, че в офиса имам)

# 733
tblgoeva, къде на чертежа се пада север? И коя е главната спалня - тази която ще ползвате вие със съпруга ти?
Виждам, че проектът е доста преработен, и са избегнати недостатъците, които дружно отбелязахме. Лошото е, че сега има други неща, които не са добре обмислени. С колко се увеличи квадратурата, ако не е тайна?
Не бързай да приемаш проекта. Ще я измъчим малко тая твоя архитектка, но ще я накараме да го направи както трябва.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 21:56 от kallitko

# 734
Северна е спалнята на първия етаж и така на втория.

Общи условия

Активация на акаунт