Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 24

• 57 912
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Сифона и за мен си е задължителен, предвид по-лесно почистване; и да-плочки навсякъде..вида ще е мн по-добър Peace
За импрегниране на дърво-и ние сме на тази тема. Вилата има по фасадата некви дървении, които още не са сложени, именно защото не сме измислили дървото и защитата....обаче, аз случайно мернах в един маг. за строит. м-ли декоративни греди-изглеждаха като истински, а са от някаква пвц пяна.. Rolling Eyes

# 706
  • София
Асос ще се опитам да ти отговоря на въпросите:
1. Задължително със сифон извън ваната/кабината. Когато си миеш банята как ще се оправиш без сифон?
...

Моя грешка.
Пропуснах да спомена, че това ще е "сухата" част от банята, без плочки и прочее. Тоест ще се почиства като всеки един друг под.
Освен това един сифон би ми създал затруднения да сложа дюшеме на пода, а аз все още не съм се отказала от него Simple Smile

# 707
а тоалетната? Тя на стената ли ще е? И все пак как ще я почистваш? Аз когато мия тоалетната яко поливане пада  Blush

И аз обожавам дървения и много бих се радвала на такъв тип баня  Mr. Green

# 708
  • Русе
Това беше и моя мечта, мислех да слагам декинг и без плочки. Както казах, отказах се и мисля, че е по-добре. Имала съм само тоалетна без сифон, отвратителна работа просто. Няма измиване като хората, само с парцала.

# 709
  • София
Хм, ще трябва да проверя точно как е при нас, но почти съм сигурна, че трябва разрешение.
А как стои въпросът с пречиствателната, трябва ли да я има, за т.нар. Акт 16?

Меги, ако имате предписание за яма, задължително ще ви искат договор за почистване.
 Сега видях, вие предписание за пречиствателна станция ли имате?! ooooh!
Прилага се към документацията, да.
На нас ни върнаха документите заради този договор и пожарната безопасност/ бяха затрили протокола/
 Assos, ако помещението е голяма, обособено е на мокро/душ, вана/ и сухо - да, разбира се, че няма нужда от сифон. Иначе- казали са ти момичетата Peace
Външна мивка спрямо екстериорния общ изглед. Peace

# 710
1. При баните с вана/душ кабина има ли нужда от сифон извън ваната?
Аз не бих разчитала на сифона само на вана/душ. Бутнахме нашия до тоалетната, хем и наклона отиде към отсрещния край, и такаспасих омразното ми прагче на вратата.

2. Ако фаянсът е само около душа/ваната - останалото какво? Мазилка, миещ латекс, тапет, друго?
аз също много исках да е така в тоалетничката ни, и още малко съжалявам, че не го измислих  Wink но сложихме плочки. Мазилка,латекс - ок... но ако е тапет, по-добре плочки според мен. Нашите са от тази серия http://www.gaudi-ds.com/userfiles/editor/image/Bourgie2.png модел Pattern като тапет са  Laughing а и понеже няма фризове, декорни плочки и т.н., цената им дойде много добре. Точно тук вкарахме и гранитогреса, с който залях ет.1  Mr. Green и стана супер.

4. Каква голяма (80-100 см) здрава мивка за мокро помещение (в която да можеш да си изплакнеш гумените бутуши, градински инструменти, етс) фаянс, алпака,, бетон?
сякаш алпака, чиста работа!

tblagoeva, може ли да видя проекта?

# 711
Какво е предвидено в проекта?

В смисъл? Имаме си в проекта изграждане на пречиствателна станция, къде да е разположена, каква да бъде (ние сме си я избрали). Трябва да отворя папките да погледна по-подробно какво точно пише, ако това не е достатъчно.
.......

Това имах предвид. Ако по проект е предвидено да е с пречиствателна станция, да, трябва да я има за въвеждането в експлоатация.

tblagoeva, аз също не виждам чертеж, а само 3D на къщата (вече има покривчета над дневната, това е добре )

# 712
Цитат
Ох, писах на Буболечо май , но няма значение.

http://tblagoeva.snimka.bg/other/proekt.724667.29449252

я кажете иска ли парола,че за първи път го правя Embarassed,ако не да ги трия

# 713
Kalitko, от линка по-горе трябва да се отвори.

# 714
  • Русе
Да, имаме си за пречиствателна със сигурност. Ще се прави, то е ясно, за нас също е по-добре, но пусти пари ...

# 715

Assos ,
За мивка на двора, попаднах на тези:

http://www.кухненски-мивки.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB-1007-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B2%D1%8F%D1%82
http://obiavi.grad.bg/o-159889-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0 … D0%B2%D0%BA%D0%B0
http://exbg.com/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0% … %D0%BE%D1%80.html

# 716
И за мен сифона е задължителен. Ако ще и позлатен под да има.И при мен голямо миене на тоалетна пада.С трима мъже съм.Банята я пропускам по седмица по две, но тоалетната пропускам най-много един ден.

# 717
Моля което има проекта на 3D да ми даде линк или поне да ми обясни какво означава това, че нещо се разминаваме с понятия с архитекта.

# 718
  Това е 3D на една къща и снимка на същата https://www.dropbox.com/sh/0pxu98yy7pqxfy2/-PvPRSJT7Q

ПП
Да поясня още малко. Архитектурното 3D показва как ще изглежда къщата отвън. Могат да ти направят няколко изгледа, за да можеш да я видиш като цялостен обем. Ако те интересува как ще изглеждат стаите вътре, това обикновено го правят интериорните дизайнери. Но, на lariva са и направили частично 3D на стълбищната клетка, така че, всичко е въпрос на договорка, но обикновено 3D - то е като външна снимка на къщата.

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 12:54 от kallitko

# 719
          Като подхванахте темата за сифоните - дааа, задължително да има.  Харесвам и тези, дългичките /лентови ли се казваха/, но пък не знам дали от тях няма да се излъчва повече миризмица... Имахме такъв проблем в къща, от която се ползваше само втория етаж /със септична яма/. При падане на атмосферното налягане се хващахме за главите. А и имахме неблагоразумието да разположим подовото отопление в банята близко до сифона, водната "тапа" бързо пресъхваше....
         Бих посъветвала да сложите подов сифон и в мокрото помещение при пералнята.
         Ще си позволя да подсетя и за нещо, което се оказа изключително полезно - сложихме хидрофор. Лятото често спираше водата в квартала, или пък нямаше достатъчно налягане. Няма душ, няма миялна, пералня. Електрониката си иска своето, не можеш да я метнеш, като налееш с кофата  Grinning
       Не мога да кажа дали хидрофора е скъпа инвестиция, защото къщата, която описвам е на роднини и те плащаха сметката, но си заслужава да помислите по въпроса. Моя мъж веднага би допълнил - и място за ГЕНЕРАТОР. Но там вече навлизам в непозната за мен територия за мощности, кръгове на ел.инсталацията, захранвани от генератора, превключване и.... знам ли още какво....  Laughing
         Hug наистина темата е много позитивна! Радвам ви се! Много!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт