CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 645
  • 776
  •   2
Отговори
# 705
  • София
Мирама, звучи интересно, успех в обучението  Peace

Ако вие предоставите личните си данни доброволно, а получаващата организация е регистрирана като администратор на лични данни, няма проблем (с някои изключения).
Така, че четете внимателно всичко вкл. текстовете със ситен шрифт  Simple Smile

# 706
Закона е за защита на личните данни.

Ние сме администратори,даже всеки от нас поотделно. Какво ако си дам датата на раждане?

Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Забранено е обработването на лични данни, които:
1. разкриват расов или етнически произход;
2. разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;
3. се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.

# 707
  • София
Не е нужно да се събира информация, която идентифицира едно лице, а от нея организацията няма полза.
С дата на раждане най-лесно се дискриминират кандидатите по възраст, чувала съм какви ли не изказвания и то от човешки ресурси... Не че не могат да сметнат от годината на завършване и трудовия стаж, ама да се напънат малко...

# 708
И пак изчисляват долу горе на колко години е някой. Не е нужно кой знае какво напъване. И все пак дискриминация има, каквото и да говорим.

# 709
Хубаво е, че се търсят методи за евентуална прогноза кой с кого как би се разбирал.
Но съм убедена, че всеки може да се държи и добре и зле. Виждам различно държание към хората, които вдъхват респект и към по-учтивите... За това би било хубаво фирмите и мове би hr-те да се занимават и с методи как да се пази всеобщич мир в офиса и как всеки да се стреми да се държи добре с колегите си. Ето vip brother e живият пример - Златка си мисли, че мове да нарича Къци как ли не. Ако я глобят по някакъв начин мове би вече няма да е така.

# 710
Ами трудно е да се запази мир в офиса. Иначе има методи и за това, но малко компании ги използват.

# 711
  • Пловдив
Момичета, в кол център само с английски как вървят заплатите? Сигурно не много високи, предвид, че всеки го говори  newsm78

Зависи от естеството на кол центъра и с какво точно се занимават. Варират от 900 до 2200+ нето.
Да си отговоря за Пловдив, някой ако му е любопитно - работа на 2 смени 9-5.30 ч и 5-1.30 ч, включително събота и неделя - 600 лв. нето .  Rolling Eyes

Аз си мислех, че това е заплата за офис администратор с нормално работно време и без език  newsm78 А колежката от предната страница се сърдеше на 500 лв. за продавачка без езици и компютри и с работно време от 10 до 19 ч  Wink

# 712
Момичета, в кол център само с английски как вървят заплатите? Сигурно не много високи, предвид, че всеки го говори  newsm78

Зависи от естеството на кол центъра и с какво точно се занимават. Варират от 900 до 2200+ нето.
Да си отговоря за Пловдив, някой ако му е любопитно - работа на 2 смени 9-5.30 ч и 5-1.30 ч, включително събота и неделя - 600 лв. нето .  Rolling Eyes

Аз си мислех, че това е заплата за офис администратор с нормално работно време и без език  newsm78 А колежката от предната страница се сърдеше на 500 лв. за продавачка без езици и компютри и с работно време от 10 до 19 ч  Wink

Масово за офис администратор дават от 450 до 600лв.
Преди известно време мярнах обява за секретар с висше образование, английски, предимство втори чужд език, преводи по време на бизнес преговори, компютърна грамотност, стаж и не помня още какво със заплата 600лв.Като цяло,  при пълен работен ден и два езика според мен заплатата трябва да е поне 900, но...ако има кой да го работи и за по-малко ThinkingГоворя за Пловдив.
Бях мярнала, че едно момиче от темата ходи в Окръжен съд на интервю за съдебен секретар-може ли да сподели малко информация как са се развили нещата

# 713
здравейте  Hug
Рядко пиша, но ви чета редовно, тъй като и аз още търся работа. Надявам се скоро всички да споделим хубави новини.
Не се стърпях и ще кажа нещо за английския. Много погрешно е мнението, че всеки го говори. Вярно е, че е масовия език, не е като португалски или полски примерно, но колко от тези, които "го знаят перфектно" могат да говорят свободно на специализирани теми, да пишат преводи и тн.... Много грешно е схващането, че всеки, който има някаква представа от езика може да работи с него.....
Хубав и успешен ден  Hug

# 714
Влизам да изкажа възмущението си от фирмата, за която ви разказвах преди по-малко от месец време,  там  ходих и на 2-ро интервю за технически сътрудник, и за която трябваше да има общо 4 интервюта, за да достигнеш до заветната позиция на секретарка! Та какво беше изумлението ми,като днес я виждам същата обява, същата заплата, но този път скрили името на фирмата и пише поверително  #2gunfire- как пък от 60 момичета, които ни бяха викнали тогава, нито една да не става ooooh! ooooh!. Толкова гадно ми беше тогава, че не ми се обадиха за 3-то интервю и се чудех какво не ми харесаха,защото всичко мина идеалано според мен, след днес обаче съм спокойна, явно,че не съм чак толкова зле,щом от 60 момичета, не са се спряли на нито едно! Или пък просто си правят проучване как върви пазара на работна ръка в БГ и при обявена заплата от 900лв, колко момичета ще кандидатстват, при положение,че масовата заплата за тази позиция е 500-600лв #Crazy Съжалявам,че си загубих времето и цели два пъти се наложи да отида до там!

# 715
somebody аз преди време писах за една такава фирма, занимаваща се с фондовата борса  Laughing. Та тези бяха извикали поне 50-60 момичета и това при положение , че ходих на 3 или 4 път от както им вървеше обявата. Познай  Laughing. След това я завъртяха още няколко пъти. Това миналата година. Преди време пак в случаен ден влязох в Джобса и , о чуда  Laughing тези сладури още си търся секретарка. Така, че...............

# 716
Винаги съм се чудела каква е целта на подобно занятие. Явяват се по сума ти и кандидати , занимаваш се с тях, четеш им автобиографиите, провеждаш интервюта до побъркване...
Е, вярно че има и чисти чикита сред явилите се, но все пак като гледам колко молби има подадени-все от 300-400 човека ще изскочи един свестен.
Сега се замислих-дали всичките молби са реални или някои хора кандидатстват по не знам си колко пъти? newsm78

# 717
Една приятелка ми каза, че една част от големите фирми,  отдел Човешки ресурси "симулира"  работен процес, т.е периодично си провеждат интервюта, без реално да има и едно свободно място, попълват някакви бази данни,н о какви незнам!

# 718
Здравейте и от мен! Аз ви следя от няколко дена, защото се оглеждам за нова работа! Сегашната не ме устройва. Искам да ви питам вие кои сайтове за обяви следите, защото аз гледам само jobs.bg  Thinking

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 15:57 от Seti Beti

# 719
Здравейте и от мен.
Факт е, че е много неприятно когато си стигнал до някакъв етап на подбор, изведнъж да видиш същата обява публикувана отново. И аз се чудя, как пък от толкова много хора, няма нито един подходящ. Ще кажеш, че търсят космонавти.

Аз да се похваля, че завърших обучението си и вече съм сертифициран практикант по Rickter Scalе.
От следващата седмица започвам работа, защото всеки от нас (общо 10човека) трябва да приложи метода над 65човека, разделени на групи по 30безработни лица, 30заети и 5работодателя. )
Интересно ми е как ще действа в БГ условия. )

Общи условия

Активация на акаунт