ЗА или ПРОТИВ доп. точка за критерий "Постоянен адрес" /за София/

• 13 478
  • 386
  •   1
Отговори
# 270
Постоянният адрес и да е столичен, това нищо не значи. Постоянен адрес можеш да регистрираш дори с един хвърчащ договор за наем. Ако се въвежда подобна мярка трябва да се гледа да имаш жилище на твое име, другото нищо не решава.
Аз мога да предложа дори и схема: 10т. за жилище на име на родител, 5т. за жилище под ипотека или живеене под наем, 0т. при липса на столично гражданство.

# 271
  • София
Дайте да сложим и 15т. за жилище на бабата.

Кого ще излъжете така? Някаква хартийка, която се изкарва за час, да не говорим, че може да се изкара след самото класиране.

# 272
Постоянният адрес и да е столичен, това нищо не значи. Постоянен адрес можеш да регистрираш дори с един хвърчащ договор за наем. Ако се въвежда подобна мярка трябва да се гледа да имаш жилище на твое име, другото нищо не решава.
Аз мога да предложа дори и схема: 10т. за жилище на име на родител, 5т. за жилище под ипотека или живеене под наем, 0т. при липса на столично гражданство.
Чий родител? На родителя ли?
Ако знаеш тогава колко столично "граждаство" (не знам да има подобно понятие, отнасящо се за селска принадлежност) ще мине в най-неблагоприятно положение?!  Wink
А аз искам ценз за грамотност на родителите да въведат.
По минус три точки за гледане на турски сериали и още толкова за неграмотно писане да смъкват.

# 273
По минус три точки за гледане на турски сериали и още толкова за неграмотно писане да смъкват.

И минус 10 точки за родители, които слушат сръбско, гръцко и роден поп-фолк Laughing.

# 274
  • София
С тия ваши критерии ще има най-много по 5 деца в група.  Laughing
Съгласна съм!

# 275

И минус 10 точки за родители, които слушат сръбско, гръцко и роден поп-фолк Laughing.
 bouquet Стискаме ръце! Кой да внесе предложението?

# 276
Ако знаеш тогава колко столично "граждаство" (не знам да има подобно понятие, отнасящо се за селска принадлежност) ще мине в най-неблагоприятно положение?!  Wink
Много ясно че говоря за жилище собственост на родителя на детето, не на бабата на детето. Защото само единият постоянен адрес, нищо не е. Столичен постоянен адрес лесно се вади, никакъв критерий не е. Под столично гражданство имах впредвид столичен постоянен адрес, т.е. постоянен адрес към Столична община.

# 277
  • София
Искаш да кажеш, че родителите могат да отидат при Директорката с нотариалния акт на жилището и направо да запишат детето.
Да не забравяме обаче, че много софиянци живеят при мама и тате.

# 278
Искаш да кажеш, че родителите могат да отидат при Директорката с нотариалния акт на жилището и направо да запишат детето.
Е аз пък не съм коренячка столичанка, но имаме с мъжа си наше жилище, купено със собствени изработени от нас двамата пари. затова и направих предложението, защото не смятам че е честно столичаните да правят и те едни такива предложения които само тях облагодетелстват. Колкото аз съм столичанка в момента, толкова са и те, защо те да имат предимство, а аз не? Още повече че те може и жилище да нямат на тяхно име, и местни данъци да не плащат, и т.н., а предимство искат. Защо?

# 279
  • София
Детската градина е за живеещи и работещи в София. Няма критерий да имат собственост.

Дискриминация е да се делят хората така( вече беше обяснено в началото на темата) и затова критерий постоянно местожителство няма. Това като заключение.

# 280
  • София
Много ясно че говоря за жилище собственост на родителя на детето, не на бабата на детето. Защото само единият постоянен адрес, нищо не е. Столичен постоянен адрес лесно се вади, никакъв критерий не е. Под столично гражданство имах впредвид столичен постоянен адрес, т.е. постоянен адрес към Столична община.

е за т'ва става дума  Peace гласувам

за грамотноС нещ'а критериЙ , че шъ мъ елиминирЪт к'ат мъ видАт ,че почвЪм иСречение с малкЪ буквЪ . Crazy

само не разбрах к'во общо имат турските серияли и поп фолка с ДГ и може ли да участвам в класацията ако гледам "Столичани в повече " Mr. Green Mr. Green Mr. Green?

ако се приеме поста по горе столичаните ще са таман таман и ич нЕма да са в повече

Е аз пък не съм коренячка столичанка, но имаме с мъжа си наше жилище, купено със собствени изработени от нас двамата пари. затова и направих предложението, защото не смятам че е честно столичаните да правят и те едни такива предложения които само тях облагодетелстват. Колкото аз съм столичанка в момента, толкова са и те, защо те да имат предимство, а аз не? Още повече че те може и жилище да нямат на тяхно име, и местни данъци да не плащат, и т.н., а предимство искат. Защо?

точно напротив  Naughty - ТИ след като имаш постоянно жилище  и постоянен адрес би трябвали да си поне малко напред в редиците от тези които са от Джурово (случайно написано ) и временно по работа пребивават в София  Hug

идеята с нотариалния акт ми харесва , даже много ми харесва  Mr. Green и ми се вижда по справедлив от дискриминиращите измислени критерии - особено  К4
но това мое мнение и никои не обвързвам с него  Party

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 16:16 от mamaris

# 281
  • София
сега като се замисля и не си давам отговор , за това ще моля някои  да ми обясни ,защо всъщност фигурира за класацията изобщо този критерии с постоянен ИЛИ настоящ адрес  newsm78 ???
нещата  абсолютно се обезсмислят поставени с това" ИЛИ "
след като всеки по всяко време когато си пожелае може да си извади настоящ адрес където си пожелае от съответната община безпроблемно дори вчера  да е дошъл в София и утре да си отиде !

# 282
  • София
Ама не разбра ли, че и постоянен може да се изкара лесно. Хората, които идват за ден до София, нямат нужда от детски градини. Постоянен адрес се изкарва, ако си купиш жилище и ще живееш постоянно в него, това не всеки може да си позволи и е дискриминация.

И да, всеки, който си извади лесно адрес в София и ще живее там, има право на градина за детето си, колкото и ти имаш.

# 283
  • София
сега като се замисля и не си давам отговор , за това ще моля някои  да ми обясни ,защо всъщност фигурира за класацията изобщо този критерии с постоянен ИЛИ настоящ адрес  newsm78 ???
нещата  абсолютно се обезсмислят поставени с това" ИЛИ "
след като всеки по всяко време когато си пожелае може да си извади настоящ адрес където си пожелае от съответната община безпроблемно дори вчера  да е дошъл в София и утре да си отиде !

Да, да, ще си отиде... Може би ако/когато преместят столицата
Предполагам, че имат предвид и хората, които са с постоянен софийски адрес, но настоящият им е друг...

# 284
  • София
Ама не разбра ли, че и постоянен може да се изкара лесно. Хората, които идват за ден до София, нямат нужда от детски градини. Постоянен адрес се изкарва, ако си купиш жилище и ще живееш постоянно в него, това не всеки може да си позволи и е дискриминация.

И да, всеки, който си извади лесно адрес в София и ще живее там, има право на градина за детето си, колкото и ти имаш.

а ти не разбра ли , че и аз като теб съм от провинцията  , НО  когато се омъжих и дойдох да живея в София ... реших ,
че тук ще родя децата си ,
че тук ще ги отгледам и
че това е бъдещото ми постоянно място на мен и семейството ми ...
си извадих ПОСТОЯНЕН АДРЕС (не е задължително да имаш собствено жилище ), защото според мен така е редно  
във всички критерии има дискриминация - абсолютно във всички  , но като има дискриминация поне да има малко повече справедливост спрямо семействата ,които са за постоянно в София и особено живущи в квартала (а не временно ),
а след като е толкоз лесничко да си извадите постоянен адрес , защо не го направите и да си решите проблема  Wink???
друго ...
никак не ми се струва справедливо деца от съседни квартали да обитават градината от "нашия квартал "само защото са деца на "звезди " ... с пари и т . н , а градината се води за елитна понеже имала басейн  ooooh! , в същото време децата които живеят постоянно тук да са настанени по други квартали , защото те не са деца на  Гала от "на кафе "(примерно )и нямат право на лукс блага , но да не навлизаме в друга тема.
за протокола  Mr. Green... пиша неграмотно ,
гледам турски серияли ,
слушам чалга,
играя кючек,
обичам червения цвят , но съм левскарка
мога да плувам само с пояс
руса съм ,НО съм Софиянка по место живеене !!!
темата е с въпрос на които аз отговарям и се обосновавам , че съм ЗА допълнителна точка  ПОСТОЯНЕН АДРЕС !!!
С поздрави  Hug

п.п. дали правилно съм сложила запетайките  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт