Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 156

• 37 722
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Ето ме най-после!!! Не съм още в добра кондиция, но поне съм ви изчела до 24 страница.
Благодаря ви искрено от душица и сърце за всичко написано в темите!!! Ако не сте вие, няма да мога да оцелея в реала!!! Без вас съм загубена напълно. Губя всякаква ориентация! Губя контрол! Благодаря, че ви има и пишете!!!
Скрит текст:

Знам, че искате от мен да съм активна в преговора, но като ви чета, нещо ме кара да си мисля, че не съм на това ниво и в този стил като вас. Преговорът на АБО съвсем не прилича на обсъждането по време на живото излъчване на КВФГ.  Трудно ми е с този преговор.   До сега съм гледала филми, сериали и съм изказвала мнение за играта на артистите и до колко е реална случката. По принцип пречупвам нещата през моята призма - моя живот, моите чувства,... Правя асоциации и ...  Не съм достигала да ниво анализ. Поставям  се в ролята на дадена героиня и си спомням в подобна ситуация себе си.  И до тук!!!
Анализ на АБО значи анализ на собствения ми живот. Трябва да обърна душата си наопаки. Не мога! Но заради вас ще се опитам да направя някакъв коментар.
Един от основните въпроси - Защо Нарин не отвръща на чувствата на Мустафа? Обича ли го, или го мрази? Според мен го обича!!! И ако имаше продължение сериала, съм сигурна, че ще видим това. По този повод непрекъснато ми се върти в главата мисълта - "Обичам да обичам, но още повече, когато ме обичат."
Доктор Сердар - харесвам го. Имала съм такъв в живота си, но не той, а моя МБ се пребори за мен. Така, че чувствам, че няма начин Нарин да не обича МБ. Та тя му роди дете!!! Може на този етап да не го съзнава, но все някога ще се предаде. Ще го чуе. Ще го научи как да изразява обичта си към нея, както тя иска!!!
Та за доктора - Той направи мноооооооооооого добрини!!!, но допусна една единствена грешка и то като лекар - вкарването на МБ в лудницата. Смеси личното с професионалното. Колкото и да има доказателства, че други лекари са дали компетентно мнение, все пак това си беше негова идея, подкрепена и от адвокатката.  Смятам още, че с този номер , вместо да помогне на Нарин, в края на краищата, той помогна на Мустафа.
Ей, аз май се отплеснах, но се сетих за поста на Милка Радева - "спрях да правя задълбочени анализи  .... понеже изпадам в противоречия със самата себе си." И аз, и аз, и все по-често, и все по-често
И сега за 18-ти епизод накратко - само по въпроса кой е бащата на детето, което носи Нарин
Най-върховата сцена - МБ на ръба на скалата на Дара, с мисълта за бъдещото дете, огън, пепел, откровения ... / Много точно го е коментирала Димана/

Друг важен момент - Сердар плаче в дъжда  - това дете не е мое и знам на кого е
И най-важния разговор
МБ –Нарин кажи, това наше бебе ли е? Кажи ми истината!!! Ако носиш моето дете, няма да ви оставя на друг. Ако не е мое, няма да стоя повече на пътя ти.
Нарин - Това е мое бебе Мустафа. Това е моя живот!!! Няма повече да се месиш в него!!!
Е, не отговори, но е добре, че не излъга, че не е негово
И този Харун и той барабар Петко с мъжете. Още не мога да проумея, тъпата му реакция за бременността на Нарин.  Ама и той взе, че си и повярва, че е бащата. smile3555[/b]
ПП: Марта, поздравления за новите клипове

Розичка дива! Здравей! Радвам се, че отново си с нас!  Hug Simple Smile Хич да не ти дреме за анализите - тук стигнахме до консенсус - АБО трябва да се гледа със сърцето! Simple Smile А ти си говидяла със своето! Simple Smile) Ех, ще ми се да видя продължението по твой сценарий! Simple Smile)) За да не страдам за несправедливата присъда над Булут! Simple Smile)) Ама... довечера ще си го изпрожектирам, преди да заспя! Wink))
 Hug

# 406
Тук усещам , че една чаена възглавница е между тях, затова не са успели да се нацелят.  Sick Sick

Факт е, че пиенето на много чай действа разсейващо някои пък го приемат като средство разтоварващо ги от стреса други пък ги успокоява и приспива може да се приема и с лечебна цел - - срещу хрема , настинка и прочие, и прочие...

Но... чаят трябва да е пресен - т.е пълен с витамини, че като пийнеш веднъж и ...да се сдобиеш с това което си пожелал. Ако си болен естествено да оздравееш, ако не си - току-виж си се сдобил пък с "нещо", донесено от "една  хвърката" Фтичка / в наше село и викаме щъркел /

Ъъъ за кое успокояване точно говориш? Щото тя неведнъж го остави да си страда. Няма да простя на сценаристките двусмислените думи на Фатмагюл в множество ситуации... за жестовете - да не говорим

Ами визирам клипа, който пусна Мариянка и съм го цитирала.  Когато му дадоха писмото от майка му.

# 407
Момичета привет.

И аз искам да го гледам Енгин в някоя вълнуваща любовна история, искам любовта да е споделена , по- жива, с не толкова болка. Искам да го гледа щастлив на екрана, как се радва ная любимата си.

Иначе май имаме добра новина- чаят се бил разлял, крайно време беше, ако ме питате мен.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Цвете мое,  Hug Simple Smile Нали с тебе все се вълнуваме от реалния човек зад екранните образи, та по този повод - нека му подарят щастие в любовта - да натрупа опит и с това нашето момче, та дано му се отрази по същия начин и в реала! Simple Smile)) Стига е страдал в любовта... направо като прокоба го усещам с ролите му до тук. И на всичкото отгоре - ледени заливки с чай! Ама ха! Да си пренапишат сценариите за Енгинчо, че дявол ще ги вземе! Simple Smile)) Пък той си е умничък - ще усети предизвикателството в ролята на щастлив мъж и ще приеме да я изиграе! Simple Smile) Wink))

# 408
Тук усещам , че една чаена възглавница е между тях, затова не са успели да се нацелят.  Sick Sick

Факт е, че пиенето на много чай действа разсейващо някои пък го приемат като средство разтоварващо ги от стреса други пък ги успокоява и приспива може да се приема и с лечебна цел - - срещу хрема , настинка и прочие, и прочие...

Но... чаят трябва да е пресен - т.е пълен с витамини, че като пийнеш веднъж и ...да се сдобиеш с това което си пожелал. Ако си болен естествено да оздравееш, ако не си - току-виж си се сдобил пък с "нещо", донесено от "една  хвърката" Фтичка / в наше село и викаме щъркел /

Ами визирам клипа, който пусна Мариянка и съм го цитирала.  Когато му дадоха писмото от майка му.

Разбрах! Simple Smile Ама щото тя и след писмото и разговора пак беше двусмислена, а той се разкъсваше от съмнения и тревога, че историята на баща му се повтаря в негово лице...

А за чайчето си мноооооооого права! Чаят трябва да е пресен - в случая с Берен, чаят е твъъъъъъърде престоял! Simple Smile)) Може само да и навреди! Simple Smile)))))))

Ей - на! И на Керимчо му додея от престоял чай! Simple Smile)

Плис! Ятар, бе! Simple Smile)) Ще те хване разстройство на душата с тоя студен престоял чай... Simple Smile))

Последна редакция: нд, 07 окт 2012, 00:31 от marytza

# 409
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
.......
Един от основните въпроси - Защо Нарин не отвръща на чувствата на Мустафа? Обича ли го, или го мрази? Според мен го обича!!! И ако имаше продължение сериала, съм сигурна, че ще видим това. По този повод непрекъснато ми се върти в главата мисълта - "Обичам да обичам, но още повече, когато ме обичат."
......
И сега за 18-ти епизод накратко - само по въпроса кой е бащата на детето, което носи Нарин
Най-върховата сцена - МБ на ръба на скалата на Дара, с мисълта за бъдещото дете, огън, пепел, откровения ... / Много точно го е коментирала Димана/

........

В началото Нарин определено не искаше това дете.

Но след като го роди и Харун го отвлече едва тогава в нея се пробуди майчиния инстинкт и обич.

И кой и върна детето здраво и невредимо - баща му.

Каква ирония  - Нарин в истерия, че детето е отвлечено, доктора я успокоява - не се притеснявай - то е с БАЩА си. И беше толкова прав - Атеш беше наистина с баща си, който като луд го търсеше   след катастрофата. И как му каза " Не плачи - мъжете не плачат..."

Много  силни сцени за Мустафа. Браво на Мерал, че е избрала точно Енгин да играе в неин проект.Но в която и роля да  беше - винаги симпатиите щяха да клонят към неговото изпълнение.

# 410
Марица "подозирам и надушвам ",че сме от една порода.

# 411

В началото Нарин определено не искаше това дете.

Но след като го роди и Харун го отвлече едва тогава в нея се пробуди майчиния инстинкт и обич.

И кой и върна детето здраво и невредимо - баща му.

Каква ирония  - Нарин в истерия, че детето е отвлечено, доктора я успокоява - не се притеснявай - то е с БАЩА си. И беше толкова прав - Атеш беше наистина с баща си, който като луд го търсеше   след катастрофата. И как му каза " Не плачи - мъжете не плачат..."

Много  силни сцени за Мустафа. Браво на Мерал, че е избрала точно Енгин да играе в неин проект.Но в която и роля да  беше - винаги симпатиите щяха да клонят към неговото изпълнение.

Уф! Ми и аз все това повтарям, Мартичка! Simple Smile)) Само не мога да и простя, че го остави на Асие... Мерал, де... Знам - Валето е права, че това освобождава Нарин, ама пак ми е жал за Булутчето... Отивам да си прожектирам продължението, предложено от Дива! Simple Smile)

# 412
Марица "подозирам и надушвам ",че сме от една порода.

Искаш да кажеш, че знаем и ценим качествата на свежо приготвената отвара от билки? Wink)) Определено е така! Simple Smile)) Препоръчвам на Берен, ако не може да се ориентира във фармакологията на турски, да научи български и да започне да чете "Преди и след..." в бг-мама! Simple Smile)) Дали сме вече рецепти за всичко - от пиенето на чай до целуването без чай! Simple Smile))

# 413
Дива, радвам се, че проговори. Посещавай ни по-често!

Момичета, страхотни сте! Лека нощ и до утре!  Hug

ПП Марица, Дива не страдайте! Мерал не му даде Нарин на Мустафа, но го остави за нас!

# 414
Дива, радвам се, че проговори. Посещавай ни по-често!

Момичета, страхотни сте! Лека нощ и до утре!  Hug

ПП Марица, Дива не страдайте! Мерал не му даде Нарин на Мустафа, но го остави за нас!

Hug Лека!  Simple Smile До!... Simple Smile

Joy Тя губи! Ние спечелихме. Simple Smile)))))))))

# 415
Марица,

Ти нали преди сериала прави доста задълбочено проучване относно традициите  / в частност за  тези райони /.

Може аз да съм си направила погрешен извод, но в едно семейство е "първа" по важност тази жена, която е родила син - наследникът на рода.  В случая Гюленгюл въпреки, че също роди син - той няма да е наследник, защото е от по-малкият брат в семейството.

Наследник е Атеш и "първа жена"  и уважавана като майка е Нарин.

Асие си е "втора цигулка" откъдето и да я погледнеш. Тя е родила дъщери.

Така, че Нарин завинаги остава първа. Мустафа получи най-ценното от нея. Тя винаги ще бъде до него във всички дела и събития на семейството. Това му стига. Тя е до него. Тя е майката на сина му. Това е най-важното.

Чрез Атеш - тя е негова.
Както самият той казва " Частица от мен и частица от Нарин"

Краят на "Облака" си е абсолютно хубав за Мустафа Булут . Той е щастлив. Свързан е с Нарин за цял живот.

Това е. Аз така виждам нещата.

# 416
Марица,

Ти нали преди сериала прави доста задълбочено проучване относно традициите  / в частност за  тези райони /.

Може аз да съм си направила погрешен извод, но в едно семейство е "първа" по важност тази жена, която е родила син - наследникът на рода.  В случая Гюленгюл въпреки, че също роди син - той няма да е наследник, защото е от по-малкият брат в семейството.

Така, че Нарин завинаги остава първа. Мустафа получи най-ценното от нея. Тя винаги ще бъде до него във всички дела и събития на семейството. Това му стига. Тя е до него. Тя е майката на сина му. Това е най-важното.

Чрез Атеш - тя е негова.

Краят на "Облака" си е абсолютно хубав за Мустафа Булут . Той е щастлив. Свързан е с Нарин за цял живот.

Да, права си - първа остава тази жена, която роди наследник.

Но Булут не е напълно щастлив в края на филма... спомни си, след "Мъжът ти дойде" (пиян!) - в хотела, още веднъж легна до Асие (пак пиян!), прегърна я, а от окото му потече сълза... Да, денят му е щастлив чрез децата, особено чрез сина от Нарин ("Но аз вече си имам син") , но нощите му остават пусти... "Това ли е моята съдба - да се събуждам до Асие?"... Наказанието не съответства на престъплението. Аз пък си оставам на това мнение. Simple Smile

# 417
Марта, като отваряш дума за традициите и разбиранията им, не съм специалист, но знам, че жената едва след като роди дете, е напълно отдадена на мъжа си. Преди това може нещо да се развали бракът, дори да я върнат на баща й. Но роди ли - край. Може би затова Мустафа и Сердар толкова тежко понесоха новината за раждането.

# 418
Да легна с Асие, но ако не ме лъже паметта това беше след като разбра, че Нарин се е омъжила за доктора. И тогава заченаха втората дъщеря.

На него му е ясно, че  Нарин никога няма да го приеме за любовен партньор. Но ще го приеме като баща на детето си.

Мерал също се преклони и предаде пред силната любов на Мустафа.

Защо не даде на  Нарин  дете от доктора ? Защо "уби" екранният си син ? Защо даде точно на него думите на критика към Инджи ? Много тънка самоирония към тези които искаха "промяната" в Гю.../ не му запомних името  /

Да промяна настана - но тези които я инициираха по една или друга причина ги няма.

Дори "лудият" Мустафа Булут иска накрая да стане по-добър. Иска го от Нарин - пак си намери причина да е около нея. "Луд", но много умен.

Валя, те понесоха новината тежко - защото осъзнаха и двамата, че я загубиха - този път наистина. Въпреки, че  Сердар  знаеше, че детето не е от законният съпруг на Нарин - той щеше да пази тайната и затова страдаше даже повече и от Мустафа.

# 419
  • AMS
Марица,

Чрез Атеш - тя е негова.

+ 1

Марица, не се кахъри. Аз смятам, че той ще се събужда сам, или най-много до децата си. Няма да изтрае Ассссссссие дълго.
Валя, някой бе казал, че след като една жена роди, се заличават всичките ѝ предишни прегрешения. Е, особено ако е син/наследник - няма начин

Общи условия

Активация на акаунт