ТРЕТИ клас - първи срок - 2

• 47 969
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Според майка ми, която също е учителка, разговорът няма да помогне, защото госпожата я е нарочила и си измива ръцете в конфликтните ситуации с нея.
Каза ми, че от нейните наблюдения ще ме приемат много любезно,, но само ще им дам материал за клюки. Ще коментират, че съм с претенции без основание и детето е проблемно.
Склонна съм да й вярвам, но ми се иска да дам сигнал, че не съм съгласна и няма да допусна подобно отношение към детето.

# 466

ell7 , дано времето е хубаво и децата се върнат здравички  Hug.
Благодаря момичета ! За времето не знам ,но че ще се върне болна е сигурно -не била добре лошо и било тресяло я -дали са и парацетамол и някакво друго хапче Rolling Eyes .Аз в къщи вече ще изперкам да я мисля -звъня през половин-един час Cry.
Април ,много неприятно -дано се разреши проблема .
Мамче ,ЧРД да си здрава !

# 467
April24 абсурдна ситуация. Представям си какво ти е, обаче съм склонна да се съглася с майка ти и най-вероятната реакция да е точно тази.
Защо не потърсиш контакт с родителите на въпросното дете. Ако са разумни хора може би бихте намерили начин да изясните случилото се.

Mam4е от всичко хубаво по много ти пожелавам, но най-вече здраве за теб и всички,които обичаш   bouquet

ell7  spoko Дано скоро се прибере детето и да не е нещо сериозно.

# 468
April24 абсурдна ситуация. Представям си какво ти е, обаче съм склонна да се съглася с майка ти и най-вероятната реакция да е точно тази.
Защо не потърсиш контакт с родителите на въпросното дете. Ако са разумни хора може би бихте намерили начин да изясните случилото се.

Mam4е от всичко хубаво по много ти пожелавам, но най-вече здраве за теб и всички,които обичаш   bouquet

Не очаквам реакция от родителите, защото чух коментарите на детето им за ценностите в живота и как се постигат целите - материалното е най-важно. Щом си богат с бедните не се съобразяваш. Ако в нашето семейство не се изкарва 1 милион на година, няма какво да се разправа с нея. И това от дете на 9 г. Моето такива разсъждения не би могло да извади.
Явно са новобогаташи, които тепърва стъпват тук и се стремят да изпъкнат.

# 469
Жалко  Sad Става ми страшно за поколението на децата ни.

# 470
April24, дори и да говорят нещо зад гърба ти, най- добре е да поговориш с госпожата....аз не разбрах това класната ви ли е?  Много грубо е да говори така на детето, макар че ако наистина я е нарочила, само е чакала изгоден случай да си излее злобата.
А това с поведението на новобогаташите не искам и да го коментирам!  Sick

# 471
Да, класната е.

Жалко е, че другото дете също вероятно незнае какво означава к....а, но явно я чува около себе си.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 16:16 от April24

# 472
  • София
Април24, и аз останах без думи и също бих реагирала като теб.
Първо говори с госпожата, и ако трябва и с това дете. Peace
Пожелавам ти успешни преговори и да няма повече такива ситуации! Hug

Аз съм  на същото мнение, разговор с госпожата и да не си мисли, че ще допускаш такова отнешение към детето ти . Майка ти и тя може би е права , но аз съм малко кибрит и бих разговаряла с госпожата.

ell7 дано не е нещо сериозно и да се прибере по скоро детенцето ти  Hug

Мам4е Честит празник много здраве и да си много обичана от любимите хора

# 473
  • Sofia
 Mam4е , честит празник! Желая ти много здраве , щастие и обич от любимите ти хора.  Весел празник   bouquet.
April24 , предполагам, че щом г-жата е реагирала так пред децата , то е същата като тази , за която говоря. За преместване не знам, аз не се реших и честно казано не съжалявам. Всичко си е до дете , обаче. Ако смяташ, че детето ти е прекалено чувствително и такива неща биха му повлияли - по-добре я премести.

# 474
  • София
Мам4е, честит рожден ден! Бъди много щастлива!  bouquet

April24, на твое място бих говорила с учителката. И то, по възможност, след часовете, когато има повече време и е възможно да се проведе по-дълъг и спокоен разговор. Нашата класна е много отворена към разговори с родителите и се опитва всячески да помага в изглаждането на конфликти между децата.
Ти също се успокой. Виждам, че си разтревожена и малко афектирана-и е нормално да е така. Добре е, че до понеделник ще има достатъчно време да преброиш до 10 и да си подредиш мислите.  Heart Eyes В подобен разговор е хубаво да се влезе позитивно, за да не ескалира конфликтът още повече. Стискам палци да се окаже, че ситуацията е резултат на недоразумение.  Hug
Много момиченца на тази възраст наистина стават интригантки. А много от момчетата - побойници.  ooooh!

Иво е болен от днес. Разстройство, главоболие, отпаднал, вече и с температура 38,5. От сутринта не е ставал от леглото. Мисли, че вече е утре, понеже само спи.  Sad Надявам се да мине по-скоро.

# 475
Ако беше комуникативна и решаваща конфликти, нямаше да се притеснявам. Проблемът е, че тя изобщо не вниква в тях. И това не е само мое наблюдение. Тя подминава проблемът, реагира без да изясни нещата и в повечето случаи го е хванала в средата и истинския агресор остава несанкциониран, а гори потърпевшия.

# 476
Уви и нашата класна горе-долу има същата склонност. Иначе и ние с детето изтърпяваме, решихме да не го местим, че още в първи клас ми се искаше. Моето дете много не й се впечатлява на госпожата, само в първи клас имахме проблем, но отмина. Явно и тя положи усилия, след като и при директора се водихме. Понякога аз се дразня от нейните реакции, но се опитвам да работя върху себе си - явно доста добре се справям, защото тази година абсолютно не се впечатлявам от нищо. bowuu Дано се реши проблемът при вас по възможно най-добрия начин, April24!
Мамче, честит празник!  bouquet
Виви, бързо оздравяване на Ивчо! Дано утре се събуди като нов човек! Hug

# 477
Здравейте момичета.
мам4е, жива и здрава и нека да ти се сбъднат всички желания.  Hug
Честит рожден ден и на Александра. Жива и здрава и щастливо детство.
Април, нямам думи. Не оставяй нещата така. Опитай най вече да говориш със госпожата и от там нататък следващите стъпки.
Елл, Виви дано децата се оправят бързо.
Тук е зима. Не е спряло да вали цяла нощ сняг и сега пак прехвръква. Доста си имаме вече по земята.  cold Не ми се беше случвало да правя снимки на дървета отрупани със есенни листа и сняг.

# 478

Виви, бързо оздравяване на Ивчо желая!
Хекси, дай снимки на снежеца ви  Grinning Аз като зимно чадо, обичам този сезон много!
Мамче, честито и от мен!   bouquet

Ние изкарахме един особено мързелив съботен ден. Сега ги юрнах учениците да поучат малко, че утре уж ще ходим на пикник в гората... дано да е хубаво времето.

http://farm9.staticflickr.com/8326/8127217137_01fd3243d8_c.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8324/8127261922_24feb747a0_c.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8190/8127234749_5ec9e5de50_c.jpg

# 479
Тед Кат, като гледам прогнозите за времето, пикника утре може и да отпадне, по принуда ...за жалост.

Мамче, весел празник! Здраве и късмет ти желая!

Април 24 , дано изясните ситуацията . И все пак класната да реагира по-адекватно.

Много се ядосвам на дъщеря ми като започне за обръща повече от необходимото внимание на някакви дразнители , понякога е по-добре хич да не им се обръща внимание.

Виви ,бързо оздравяване на Павчо  !

Общи условия

Активация на акаунт